CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Glass wrote:A to nie wszystko powinno być na nfz? Ja w zeszłej ciąży za nic nie płaciłam poza dodatkowym usg tu i ówdzie dla własnego spokoju. Czy jak teraz bym chciała prywatnie się prowadzić to za wszystko będę musiała płacić? A jak to jest z l4 jeśli chodzi się prywatnie przy pracy w warunkach szkodliwych? Może coś wiecie o tym?
-
Azra Less wrote:Witam serdecznie wszystkie Panie
Proszę o dopisanie mnie do listy, termin z OM 20.06 Jednak owulacja była bardzo wcześnie bo w 10dc więc termin pewnie ulegnie zmianie. Jestem po pierwszej wizycie w 31dc, na usg widoczne 2 zarodki - 0,19 cm i 0,23 cm. Czekamy na serduszka, kolejna wizyta 25.10.
Pieknie 3 blizniaki na watku 😍
Skad jestes? -
Beti82 wrote:Witaj Azra
Pieknie 3 blizniaki na watku 😍
Skad jestes?
Mieszkam za granicą, ale do lekarza dojeżdżam do Krakowa
Ogólnie to staramy się z mężem od około 2,5 roku, pierwszy raz zobaczyłam 2 kreski, chociaż planowaliśmy w grudniu podejść do inseminacji
W usg wyszła też spora torbiel ok. 5cm dlatego jestem na luteinie dopochwowej 100mg ( 3x2 ) i duphastonie 3x1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 16:37
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Melisandra wrote:Właśnie takie leki biorę
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnymelisa wrote:No właśnie jak to trzeba zrobić? Przerwać wychowawczy i dostarczyć l4 z jaka data?
Wniosek o zakończenie urlopu wychowawczego powinno się złożyć 30 dni przed planowanym powrotem do pracy. 😊 I dnia kiedy miałabyś już przystąpic do badań lekarskich, jest dniem od kiedy musisz mieć l4.
I teraz kwestia jak pracodawca pójdzie ci na rękę. Czy będziesz musiała czekać 30 dni. Czy złożyć wniosek ze wcześniejszą datą.
Ja mam wychowawczy do jutra. A od poniedziałku l4. ☺️ -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dokładnie ☺️ jeśli ciążę prowadzisz prywatnie to płacisz za badania laboratoryjne. ☺️
Ale o co dokładnie Ci chodzi z tym l4? Jeśli praca jest szkodliwa, męcząca a pracodawca nie może zmienić nic w warunkach pracy to kobiety idą odrazu na l4. Jest to ciążowe. Płatne 100% wynagrodzenia. 😊
I tutaj nie ma znaczenia czy to Lekarz na nfz czy prywatnie. Bo on się podpisuje swoim nazwiskiem a nie nazwa przychodni. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 17:23
-
nick nieaktualnyGlass wrote:Problem jest taki, że ja tą pracę dopiero zaczynam od listopada. Wypada więc chociaż 2 miesiące popracować, tylko praca w szpitalu nie należy do łatwych, boję się że będę musiała dźwigać. Myślę, że jak będzie lekki oddział to i dłużej bym mogła, ale jak się dowiedzą o ciąży to mi nie przedłużą umowy dłużej niż do dnia porodu. Głupia sytuacja, ale oddałam dziecko do żłobka nie po to żeby teraz siedzieć w domu, ciąży się nie spodziewałam. Pieniądze też nie rosną na drzewach . Będę oczami świecić, nikt nie lubi ciężarnych pielęgniarek.
Wiadomo, nie zawsze da się zaplanować wszystko.
Ale zdrowie ważniejsze niż praca.
A nawet jeśli umowy ci nie przedłuża to zasiłek macierzyński ci się należy. Czyli całe l4 +12msc płatne.
Nigdy nie ma gwarancji że po powrocie będzie się miało pracę. Ciężarnych i matek sporo pracodawców nie lubi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 17:34
-
PLPaulina wrote:Wiadomo, nie zawsze da się zaplanować wszystko.
Ale zdrowie ważniejsze niż praca.
A nawet jeśli umowy ci nie przedłuża to zasiłek macierzyński ci się należy. Czyli całe l4 +12msc płatne.
Nigdy nie ma gwarancji że po powrocie będzie się miało pracę. Ciężarnych i matek sporo pracodawców nie lubi.
W ostatniej ciąży miałam ambitny plan żeby pracować ile mogę i zaraz miałam anginę, cały początek ciąży byłam przeziębiona . Na pewno mi coś moja łobuziara przyniesie ze żłobka. -
Witajcie!
Chciałabym prosić o dopisanie do listy Termin z OM 26.06. Na razie tylko test domowy. Tym razem postanowiłam nie robić bety. Planuję wizytę u lekarza za 2-3 tygodnie.
W domu maluszek 10 miesięcy
Teraz udało się za pierwszym razem. Boję się jednak bo równo 2 lata temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Termin miałam na 24.06. Niestety w 10 tc serduszko przestało bić.
Pozdrawiam!Beti82, PLPaulina, Malmal, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie dzisiaj 6tydz1dzien i moja dzidzia ma 0.42 cm i bijące serduszko moja radość jest tak ogromna że nie da jej się opisać. Życzę każdemu żeby doczekał się takiego szczęścia. Bo na każdą z nas przyjdzie czas 😍😘❤
Mam l4 do następnej wizyty czyli 8 listopada. I założona kartę ciąży 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 18:45
PLPaulina, Moniquue, Beti82, Nana_r, Karolka9, Kinga13, Wombat, Melisandra, kasia_1988, Kittinka83, Malmal, Finezja19, Martunka88 lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Lola. wrote:Ja już po wizycie dzisiaj 6tydz1dzien i moja dzidzia ma 0.42 cm i bijące serduszko moja radość jest tak ogromna że nie da jej się opisać. Życzę każdemu żeby doczekał się takiego szczęścia. Bo na każdą z nas przyjdzie czas 😍😘❤
Mam l4 do następnej wizyty czyli 8 listopada. I założona kartę ciąży 😍Lola. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja Was ciągle czytam!
Gratuluję serduszek, mnogich ciąż.
Hejo nowym dziewczynom.
Bardzo mi przykro z powodu strat wysyłam pozytywne myśli!
Ja mam sporo pracy teraz, w firmie przygotowujemy się do mojego l4, zatrudniamy pracowników, szkolimy ich
Od tego tygodnia mam okropne mdłości, bleh.
Dobrze, że już zaraz i mega szybko się męczę, w pracy pokaże dzie iakom dwa ćwiczenia i już jestem zmachana. I to pocenie się...
Już czekam na poniedziałek, nie mogę się doczekac wizyty!
Dzisiaj oddawalam mocz do badają i tak się stresowalam, że w nocy pójdę siku i zapomnę o pojemniku, że od 5.00 nie spalamOchmanka lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Azra Less wrote:Witam serdecznie wszystkie Panie
Proszę o dopisanie mnie do listy, termin z OM 20.06 Jednak owulacja była bardzo wcześnie bo w 10dc więc termin pewnie ulegnie zmianie. Jestem po pierwszej wizycie w 31dc, na usg widoczne 2 zarodki - 0,19 cm i 0,23 cm. Czekamy na serduszka, kolejna wizyta 25.10.
Dokładnie, trzecia mnoga ciąża! W sumie fajnie, będziemy mogły trzymać się razem będąc na tym samym etapie
Mnie to przytłoczyło na początku, ale powiem Wam, że jak pójdę w niedzielę i okaże się, że nie ma tam pełnego składu to będzie mi mega smutno... To skomplikowana medycznie sytuacja i wywraca mi całe życie do góry nogami, ale już kocham te bąble. Wszystkie!08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Cześć Dziewczyny!
Dzisiaj dowiedzieliśmy się o ciąży Mam 15-miesięczną córeczkę i właśnie wróciłam do pracy, hehe.
Nie potrafię założyć nowego kalendarza ciąży, z forum korzystałam przy poprzedniej ciąży... Czy teraz kalendarz ciąży dostępny jest tylko w płatnej wersji?
Gratuluję Wam wszystkim i życzę wszystkiego dobrego!Malmal lubi tę wiadomość
-
Karolka9 wrote:Glass a to prywatny szpital ? Wszędzie brakuje pielęgniarek, więc może nie ma co na zaś się stresować. To Twoja pierwsza praca jako pielęgniarka?
To moja druga praca, ale w pierwszej też szybko poszłam na l4. Staraliśmy się wtedy o dziecko przez 1,5 roku i jak wróciliśmy do Polski złożyłam dokumenty, dwa dni przed tym jak poszłam pierwszy raz do pracy dowiedziałam się, że jestem w ciąży .