CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:W czerwcu to ja już będę mieć Armagedon w domu. 😅😜 Na poród sn to został mi tylko ten weekend. 😅
W pt już będę dzwonić do szpitala umówić się na CC. 😊
Paulina to schody,mycie okien, podłóg może coś ruszy 😉 Jak to ostatni weekend. Ja się oczywiście wymęczyłam całą noc przez to twardnienie brzucha, muszę chyba zwiększyć magnez bo jak tak będzie jeszcze przez 3 tygodnie to koszmar.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Greenwood wrote:Może zmienili procedury albo tak jest w niektórych szpitalach, bo ja miałam wywiad z anestezjologiem tuż przed podaniem znieczulenia, żadnych wcześniej wizyt, chociaż leżałam tydzień na patologii w tym samym szpitalu
Oj czuje, że znowu wchodzę w etap bezsenności 🙇🏼♀️Zasnęłam po 1 a wstałam o 5 🤨
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
PLPaulina wrote:W czerwcu to ja już będę mieć Armagedon w domu. 😅😜 Na poród sn to został mi tylko ten weekend. 😅
W pt już będę dzwonić do szpitala umówić się na CC. 😊
Ja szczerze nie wiem o co chodzi z tym anestezjologiem. Miałam cc na zimno. Nikt do mnie nie przyszedł przed. Dostałam papiery do podpisania. I już na sali operacyjnej był anestezjolog i zadał może z 5 pytań i tyle. 😊
Masz jeszcze opcje spróbować koktajlu położnej 😁 ale jak szyjka zamknięta to chyba nic to nie da 🙇🏼♀️
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyGreenwood wrote:Może zmienili procedury albo tak jest w niektórych szpitalach, bo ja miałam wywiad z anestezjologiem tuż przed podaniem znieczulenia, żadnych wcześniej wizyt, chociaż leżałam tydzień na patologii w tym samym szpitalu
-
nick nieaktualnyJa to na brak ruchu przy 2 latce nie narzekam. Pobudzanie sutków mam nadal. 🤣
I wiosna - czyli ogród trzeba ogarniać. Ale to akurat córcia uwielbia. 😊😊👍
Jutro wizyta więc zobaczymy czy jest nadzieja, że coś tam się dzieje. Czy jednak już tylko CC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 09:57
-
U mnie przed CC też nie ma spotkania kwalifikacyjnego w szpitalu ani rozmowy z anestezjologiem.No chyba że jak dzień wcześniej przyjmują.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
No to jak widac z tym bólem każda mi inne odczucia, inne doświadczenia. Wiadomo, każdy organizm jest inny. W każdym razie ja na pewno dobrowolnie nie zrezygnuje z zzo bo po co się męczyć.
Wczoraj miałam taki przypływ energii ze nawet udało mi się podłogi pomyć i jeszcze coś tam ogarnąć w domu. A dzisiaj wstawienie zmywarki mnie wykończyło tak ze teraz leżęBeti82, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Jestem po USG. Mała ma już 2600 gr (w 3 tygodnie 600 gr przybrała), co daje ok. 60 percentyla, czyli raczej norma. Szyjka od ostatniej wizyty taka sama, więc chyba wcześniejszy poród mi nie grozi. Oby tylko nie było znowu wywoływania...
Już praktycznie codziennie mam twardnienie brzucha tak, że tchu nie mogę zlapac przez chwile. Czy to już ta przypominające takie silne?MałaMiss, Pati96, Alma84, Glass, Moniquue, Wombat, Mania25 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugą córeczkę -
Greenwood wrote:Jestem po USG. Mała ma już 2600 gr (w 3 tygodnie 600 gr przybrała), co daje ok. 60 percentyla, czyli raczej norma. Szyjka od ostatniej wizyty taka sama, więc chyba wcześniejszy poród mi nie grozi. Oby tylko nie było znowu wywoływania...
Już praktycznie codziennie mam twardnienie brzucha tak, że tchu nie mogę zlapac przez chwile. Czy to już ta przypominające takie silne?
Kurcze, z niecierpliwością czekam na wizytę za tydzień to się dowiem co tam u synka słychać😁 -
No ja ostatnio trochę kiepsko sie czuje przeziębiłam sie. Miałam otwarty balkon na noc a włosów nie dosuszyłam no i zaczęło sie od bólu gardła. Po czym spłynęło mi na oskrzela i wtedy zacząłem kasłać ale tylko wtedy kiedy wchodziłam pod kołdrę i sie rozgrzewałam. Od tego kaszlu wczoraj był 2 dzien zaczął mi sie spinać brzuch wieczorem jak juz lezałam w łozku i miałam takie bóle okresowe. Rano znalazłam na wkładce slady po plamieniu w nocy. Nie wiem czy mi sie nie otwiera szyjka młodego dość nisko czuje chciałabym zeby wytrzymał jeszcze chociaż 2 tygodnie w brzuchu Dzisiaj nospa i magnez w ciagu dnia mam nadzieje ze sie wszytko wyciszy
-
Rub, miejmy nadzieję, że to nic poważnego z tymi plamieniami, jeszcze trochę by się przydało wytrzymać..
Zdróweczka✊😘Rub45 lubi tę wiadomość
-
Rub45 zdrowia dla was no i żeby było dobrze z plamieniami.
Greenwood ja mam twardnienie brzucha wieczorami. Trzymaj się tam dzielnie:)Greenwood, Rub45 lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Hej ja dzis po wizycie. Ktg, przeplywy ok, a moje malutka ma juz 2460g, wiec rosnie, jestem szczesliwa
Mania25, Moniquue, MałaMiss, PLPaulina, Alma84, monia0586, Greenwood, iness00, Pati96, Pati., KatWomanDo, Rub45 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Rub45 wrote:No ja ostatnio trochę kiepsko sie czuje przeziębiłam sie. Miałam otwarty balkon na noc a włosów nie dosuszyłam no i zaczęło sie od bólu gardła. Po czym spłynęło mi na oskrzela i wtedy zacząłem kasłać ale tylko wtedy kiedy wchodziłam pod kołdrę i sie rozgrzewałam. Od tego kaszlu wczoraj był 2 dzien zaczął mi sie spinać brzuch wieczorem jak juz lezałam w łozku i miałam takie bóle okresowe. Rano znalazłam na wkładce slady po plamieniu w nocy. Nie wiem czy mi sie nie otwiera szyjka młodego dość nisko czuje chciałabym zeby wytrzymał jeszcze chociaż 2 tygodnie w brzuchu Dzisiaj nospa i magnez w ciagu dnia mam nadzieje ze sie wszytko wyciszy
-
nick nieaktualny
-
Wombat wrote:Hej ja dzis po wizycie. Ktg, przeplywy ok, a moje malutka ma juz 2460g, wiec rosnie, jestem szczesliwa
Wombat lubi tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:Super wieści 😁 To spokojnie dobije do 3 kg zanim urodzisz 😉 A wiesz może jaką ma długość?
Oj nie. Od 12tc nigdy juz zaden lekarz mi nie podal takiej informacji :p
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
My dzis mieliśmy wizytę. Udało sie w końcu młodemu zrobić zdjęcie 3d 🙂. Mam już 1 cm rozwarcia i główka przyparta do wchodu miednicy (ciekawe czy jest szansa na wcześniejszy porod, lekarka mowila ze nie wiadomo). Mały wazy ok 2900, a ja przytyłam łącznie 9 kg. Przepływy w porządku. Dala skierowanie na ktg i umówiłam sie z położną na wtorek.
https://zapodaj.net/a1e406faf16e6.jpg.htmlWombat, Moniquue, alicjaaa_d, MałaMiss, iness00, Alma84, PLPaulina, Pati96, Mania25, Rub45, Glass, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Monia, już masz ciążę donoszoną, więc w zasadzie w każdej chwili możesz zacząć rodzić 😉 Młody się trochę zasłaniał rączką, ale i tak już za moment Go zobaczycie😁
Dziewczyny macie popakowane torby do szpitala? Z racji braku odwiedzin moja torba, choć jeszcze nie do końca dopakowana, jest nad wyraz duża... 🙈 I druga materiałowa naszykowana z rzeczami do porodu. A co z wodą? Bierzecie do szpitala? Piję jak wielbłąd, ponad 2 butle dziennie, więc nie wiem czy nie lepiej wypróbować bidon z filtrem...Rub45 lubi tę wiadomość