CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Greenwood wrote:Ratunku, od 2 dni mam taką zgage, że ledwo żyje Czy to już tak do końca będzie? Czy oprócz Rennie można brać coś innego w ciąży?
Można Gaviscon. Jest w postaci zawiesiny lub tabletek. Albo jeszcze właśnie te naturalne metody.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
nick nieaktualnyBoże dziewczyny płakałam jak Nigdy. 😭😭 Mój mały łobuz nigdy nie spędził nocy beze mnie. Jestem przerażona bardziej tym wszystkim niż samym pobytem w szpitalu. 🤦🏻♀️
Przed szpitalem - namiot. Wywiad, temperatura, saturacja. Potem dalej na IP. 😊
Zakwalifikowali mnie do szpitala. Ale nic poza tym nie wiem. 🤷🏻♀️
Edit. U mnie na zgagę działał tylko Polprazol. Nic więcej. On mi dawał ulgę. 👍👍👍
SylwiaLu, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Boże dziewczyny płakałam jak Nigdy. 😭😭 Mój mały łobuz nigdy nie spędził nocy beze mnie. Jestem przerażona bardziej tym wszystkim niż samym pobytem w szpitalu. 🤦🏻♀️
Przed szpitalem - namiot. Wywiad, temperatura, saturacja. Potem dalej na IP. 😊
Zakwalifikowali mnie do szpitala. Ale nic poza tym nie wiem. 🤷🏻♀️
Edit. U mnie na zgagę działał tylko Polprazol. Nic więcej. On mi dawał ulgę. 👍👍👍
Paulina kciuki. Dawaj nam znać
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina powodzenia
u mnie też mają robić, a osoba towarzysząca tylko wywiad, ale jak zrobi test na przeciwciała na własna rękę, to będzie mile widziany.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Greenwood wrote:Ratunku, od 2 dni mam taką zgage, że ledwo żyje Czy to już tak do końca będzie? Czy oprócz Rennie można brać coś innego w ciąży?
ja dostałam na liście leków też manti, ale korzystam jedynie z siemienia lnianego, ziarna przelane letnią wodą, po chwili robi się taki kleik, bez ograniczeń
Ale ten problem spotyka mnie sporadycznie, raz na kilka dni, przeważnie jak więcej na raz zjem.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Słyszałam że robią testy ciężarnym i podobno póki nie ma wyniku to traktują Cię jak chorą, jak urodzisz, a wynik nie przyjdzie jeszcze to potrafią zabrać dziecko zaraz po porodzie i oddać dopiero jak wynik będzie ujemny! Babka zobaczyła swoje dziecko po 8 h 😡 Jest o tym post na rodzić po ludzku. Z CC inaczej bo pewnie ją zrobią dopiero jak będzie wynik.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyMy mieliśmy testować męża. Ale szpital zmienił zdanie jakiś czas temu. I mimo testu nie ma odwiedzin. Więc 600 zł w kieszeni. 👍
Jestem już na patologii.👍 Na USG tutaj córka mniejsza bo wychodzi na 3500g.
Nic się tam na dole nie dzieję, skurczy 0. Nie gotowa do porodu.
Nie mają dla mnie propozycji porodu sn. Dokumenty na CC podpisane. I jutro cięcie.👍 Pytałam, wypisują w weekendy.
Edit. Rozmawiałam z córcią na video. Dała mi buzi. Opowiadała co tam u niej, heh za cholerke nic nie zrozumiałam 🤣🤣
Pewnie tak będzie, że lepiej sobie dadzą radę niż ja bez niej. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 19:14
shelby*, SylwiaLu, KatWomanDo, Karolka9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:My mieliśmy testować męża. Ale szpital zmienił zdanie jakiś czas temu. I mimo testu nie ma odwiedzin. Więc 600 zł w kieszeni. 👍
Jestem już na patologii.👍 Na USG tutaj córka mniejsza bo wychodzi na 3500g.
Nic się tam na dole nie dzieję, skurczy 0. Nie gotowa do porodu.
Nie mają dla mnie propozycji porodu sn. Dokumenty na CC podpisane. I jutro cięcie.👍 Pytałam, wypisują w weekendy.
Edit. Rozmawiałam z córcią na video. Dała mi buzi. Opowiadała co tam u niej, heh za cholerke nic nie zrozumiałam 🤣🤣
Pewnie tak będzie, że lepiej sobie dadzą radę niż ja bez niej. 😔
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Paulina powodzenia! Mnie też czeka rozłąka z synem po raz pierwszy na więcej niż jakieś 12 godzin. Z tą tęsknota wg mojej teściowie jest tak, że jak już masz dziecko przy sobie po porodzie to zajmujesz się nim i nie myślisz tak o tym jak tam w Domu. Na pewno super dadzą sobie radę! Trzymam kciuki za Ciebie jutro!