CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała miss, zdrówka dla męża, masakra, kierowca powinien dostać konkretną karę żeby zapamiętał!!!!!!
Rub, nie wiem jeszcze czy pozwolą mi rodzić SN, bardzo bym chciała!!!!
Ja obstawiam, że byłoby to ok 15.06, ale nie mam takich informacji, zobaczymy jak maluch będzie przyrastał..
Nie mam białkomoczu💪💪💪 ale się cieszę!!!
I jeszcze jedna dobra wiadomość na dziś, że mąż będzie mógł być ze mną przy porodzie, od 1.06. znoszą zakaz porodów rodzinnych, co prawda tylko poród i 2 h po porodzie będzie mógł być z nami, ale będzie😊
Biorąc pod uwagę że w ogóle mogą mnie już nie wypuścić to super wiadomość😊
Pozdrawiam 🌷
Alma84, Korna, Bunia89, Pati96, MałaMiss, iness00, Rub45, Moniquue, Mania25, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
KatWomanDo wrote:Mała miss, zdrówka dla męża, masakra, kierowca powinien dostać konkretną karę żeby zapamiętał!!!!!!
Rub, nie wiem jeszcze czy pozwolą mi rodzić SN, bardzo bym chciała!!!!
Ja obstawiam, że byłoby to ok 15.06, ale nie mam takich informacji, zobaczymy jak maluch będzie przyrastał..
Nie mam białkomoczu💪💪💪 ale się cieszę!!!
I jeszcze jedna dobra wiadomość na dziś, że mąż będzie mógł być ze mną przy porodzie, od 1.06. znoszą zakaz porodów rodzinnych, co prawda tylko poród i 2 h po porodzie będzie mógł być z nami, ale będzie😊
Biorąc pod uwagę że w ogóle mogą mnie już nie wypuścić to super wiadomość😊
Pozdrawiam 🌷
Kciuki zeby wszystko bylo dobrze i cianienie sie ustabilizowalo 🍀🍀🍀🍀😊😊😘💐
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny brak mi pomysłu na prezent dla męża na Dzień Ojca. Na pewno by się ucieszył tym bardziej, że nie będzie mógł być przy porodzie i teraz tyle cierpi... Myślałam o komplecie ojciec+syn, ale może macie jakiś inny pomysł?
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Malamiss dużo zdrowia dla męża. Oby szybko doszedł do siebie!!
Mój brzuszek tez mocno się powiększył. Maz zrobił mi prezent i wykupił sesje ciążową. Była 3 tygodnie temu. Jak porównuje brzuch z sesji a aktualny to maly Filip sporo większy się wydaje.
4 tygodnie temu ważył 1.5 kg. Jestem bardzo ciekawa jak teraz.
Niedługo mam wizytę to się pochwale na pewno.
Dziewczyny a pytanie z innej beczki. Ile juz przybyło wam na wadze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 18:36
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:Dziewczyny brak mi pomysłu na prezent dla męża na Dzień Ojca. Na pewno by się ucieszył tym bardziej, że nie będzie mógł być przy porodzie i teraz tyle cierpi... Myślałam o komplecie ojciec+syn, ale może macie jakiś inny pomysł?
-
Właśnie też ostatnio rozmyślałam o prezencie na dzień ojca i jakoś nie mam pomysłu 🙈 bodziaka z napisem już mamy, tata sam sobie zakupił z myślą o córce😂
Ja na chwilę obecną mam +9kg 7/8mc był taki że brzuch mega mi wystrzelił nawet nie wiem kiedy, teraz mam wrażenie że już nic nie rośnie, wreszcie się obniżył, jak siedzę to mam wrażenie że leży mi na udach, a z kanapy wstaję jak zapaśnik sumo 😂😂Bera1983, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
MałaMiss wrote:U mnie szyjka się skraca, z 5 cm w 5 tygodni zeszło mi na 1 cm, pomimo lezenia i brania leków. Mam całkowity zakaz ćwiczeń do porodu czy masażu szyjki by nie przyśpieszyć porodu. W poniedziałek Maluszek będzie donoszony. Niestety od kilku dni muszę się zajmować mężem, bo jest po wypadku, więc obawiam się, że szyjka zaraz będzie na 0 cm... I z porodu rodzinnego nici😭😭😭 Ale najważniejsze, że mąż żyje i nie został kaleką😱😱😱
Przez problemy rodzinne kilka dni nie zaglądałam na belly a tu takie rozpakowania! Szok! Gratuluję dziewczyny i zazdroszczę, że poród macie już za sobą!
Dużo zdrowia dla męża! I dużo siły dla Ciebie !
No to Tobie rzeczywiście dużo i szybko się skróciła, ale to znaczy, że czeka Cię lżejszy poród
Wiadomo, że musisz uważać, ale to też nie jest tak, że jak się skróci i otworzy to odrazu zaczniesz rodzić.
Moja znajoma co niedawno urodziła, trafiła do szpitala w skończonym 35tc ze skurczami, miała już rozwarcie i wygładzoną szyjkę, ale zatrzymali jej te skurczę, wróciła za kilka dni do domu i normalnie jeszcze święta spędziła w domu i dopiero po sylwestrze urodziła a to było jakieś 2,5 tyg późniejKatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja weszłam dziś na wagę i z moich 17kg zostało mi 5 na plusie xD dosłownie wyplułam tą piłkę xD
Karolka9, shelby*, Mania25, PLPaulina, Lena91, Bera1983, MałaMiss lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kuzmoni ja już 16 kg na plusie 😳 to jest maksymalna waga jaką zakładałam, że osiągnę, a tu jeszcze 2 tygodnie przynajmniej 😅 Brzuch rzeczywiście szybko teraz rośnie. Widzę dużą roznice jak porównam ze zdjeciami z sesji. Jem za dużo słodkiego ostatnio i podjadam też w nocy, a że pobudek mam sporo...🤦♀️ Dziś byłam na ktg i zapisały się dwa skurcze po 50. Także nic nowego. Jutro albo w sobote idę na wizytę
MałaMiss fajny pomysł z tym kompletem na dzień ojca. Moze sama kupię coś takiego 😊 Dobrze, że mąż jakoś wyszedł z tego wypadku, niektórzy kierowcy nie mają wyobraźni 😔 Zdrówka dla Was obojga ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 20:09
06.2020 👶🧚♀️ -
Rub45 w przyszły piątek będe szła do szpitala dopiero. Jutro, w pon. i czw. mam KTG.
Korna moja też sie zbiera od przyszłego piątku i nic. Czeka może na dzień dziecka
Ja przytyłam w sumie 16kg na dzień dzisiejszy. Wszystko poszło w brzuch i uda. Rozstępy mam dosyć spore, wyszły jakieś 3 tyg. temu.Korna, Rub45 lubią tę wiadomość
-
Hmm, to ja chyba też mam brzuch nisko, bo się o uda trochę opiera, a pod piersiami spokojnie ze 3 żebra mogę odliczyć.
A mam wrażenie, że w ogóle nie był jakoś wysoko, cały czas spokojnie mogę spać na plecach, nie czułam też żadnej różnicy w oddychaniu
Fizjoterapeutka mi też wczoraj powiedziała, że jej zdaniem już brzuch się obniża22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
MalaMiss co za sytuacja i to w takim czasie dla Ciebie dodatkowy stres, ale najważniejsze, że tak się to skończyło. Dużo zdrowia dla męża życzę.
Podeślę jutro zdjęcie jak mąż pojdzie do pracy, co kupiłam na dzień ojca, żeby nie zobaczył teraz bo po niespodziance byłoby 😊
KatWomanDo cieszę się, ze lepiej u Ciebie z ciśnieniem i porody rodzinne u Ciebie przywracają, ale jak z testami na korona będziecie musieli robić? Byle trafić w ten czas z testem bo co kilka dni robić testy to kosztowne aby mieć aktualny wynik te 5 dni.
Ambriel jak tam dzisiaj? Oby dziś lepsza zmiana była niż wczoraj. Odezwij się jak będziesz miała chwilkę co u Was słychać.MałaMiss lubi tę wiadomość
-
Finezja19 wrote:Ja już gdzieś widziałam ten skrót/opis 🤔🤔🤔
Chętnie się dowiem co to znaczy 👀
W zabiegowym w szpitalu była tabelka z tym. To jakaś skala oceny dojrzałości szyjki, 3 jej parametry w skali od 1 do 3 z tego co kojarzęSylwiaLu lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
U mnie narazie 7 kg na plusie, bedzie więcej niż w pierwszej ciąży, gdzie w sumie przytylam 6 kg, a córka ważyła 3450 gr.
Mała Miss, współczuję sytuacji z mężem, w tym momencie dodatkowe stresy zdecydowanie nie są potrzebne...dużo zdrowia dla niego, oby szybko wracał do sił.
Czekamy na drugą córeczkę -
Dxiewczyny później nadrobie 2 strony. Ja dziś urodziłam o 17:42. Michaś ma 2950g i 54 cm. A na wczorajszym usg wychodziło ok 3200 wiec malutki ma mniej. Jest na noworodkach bo ja jestem oslabiona po porodzie, lozyska nie moglam urodzic i sporo krwi straciłam.
Lena91, Moniquue, PLPaulina, Finezja19, KatWomanDo, Greenwood, kuzmoni1, Alma84, Lilka94, Pati96, mila_88, Rub45, SylwiaLu, iness00, MałaMiss, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
dziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 21:39
KatWomanDo, Alma84, Rub45, SylwiaLu, iness00, Mildred, MałaMiss lubią tę wiadomość