X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw84 wrote:
    Gratulacje dla kolejnych Mam!

Ja przytyłam 6kg ale bardzo mocno chudłam do połowy ciąży i myślę, że przytyło mi się ok 10-12kg w sumie.
    Dzisiaj zaczęłam ćwiczenia z Aniballem, miałam zacząć za tydzień ale ciekawość zwyciężyła:D Zostało mi dokładnie 4tyg, więc chyba maluchowi nie zaszkodzę. Na początku nie mogłam go wepchnąć, więc zwinęłam go w rulonik i dopiero wtedy wszedł:) W środku po kilku ćwiczeniach udało mi się napompować do 18cm ale niestety jak już wychodził to utknął i musiałam spuścić powietrze, i nawet wtedy było mi bardzo nieprzyjemnie jak wychodził:( Widzę, że bardzo dużo pracy przede mną.
    A stosujesz zel dający poślizg np Feminum?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym mamom :)
    Ja już codziennie zastanawiam się jaka będzie moja druga córka, jak będzie wyglądać. Chciałabym ją już mieć przy sobie. Ciekawość przezwycięża nawet strach przed porodem. Mimo, że to będzie drugi to już zaczynam się trochę bać jak to pójdzie tym razem...
    Ja mam cały czas wizyty, a głównie telewizyty co 3 tygodnie, pewnie gdyby nie korona to byłyby już częściej....

monia0586 lubi tę wiadomość

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • Iw84 Znajoma

Wysłany: 29 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    A stosujesz zel dający poślizg np Feminum?
    Tak stosuję Feminum, niestety mimo to czuję spory opór.

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzmoni ja pierwsze KTG miałam dopiero dzisiaj. Wyszły mi dwa ładne skurcze tylko. Zostało mi czekac :)

shelby*, Finezja19, Korna lubią tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Dabria gratulacje dla Was, w końcu doczekalyscie się swoich maluszków 😊
    Dużo sił i zdrówka dla Was i dziesiątek 😙😙😙
    MałaMiss wrote:
    Dziewczyny brak mi pomysłu na prezent dla męża na Dzień Ojca. Na pewno by się ucieszył tym bardziej, że nie będzie mógł być przy porodzie i teraz tyle cierpi... Myślałam o komplecie ojciec+syn, ale może macie jakiś inny pomysł?
    Jak synek pośpieszy się na świat to będzie na dzień ojca body, a jeśli nie to biorę bodziaka i na wypis założę synkowi, aby tak powitać tatusia 😊 Mąż nieraz mówił, że mam dobry gust, a ja mu odpowiadalam: tak, bo przecież wybrałam Ciebie, to bodziak w nawiązaniu do tego wzięłam 😀
    467641434955.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 12:39

Moniquue, Alma84, Pati96, Bunia89, Maui, MałaMiss, KatWomanDo, monia0586 lubią tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw84 wrote:
    Tak stosuję Feminum, niestety mimo to czuję spory opór.

Ja zanim zaczęłam z balonikiem robiłam masaż krocza przez kilka dni olejem kokosowy.
    Tez oczywiście za wcześnie bo nie mogłam wytrzymać 😂 zaczęłam próbować z balonikiem. Nie mogłam go włożyć wiec spuściłam powietrze i dopiero w środku napompowałam, po kilku ćwiczeniach jak wypadł byłam wstanie już włożyć napompowany do środka. Myśle, że na początek lepiej sobie go wypompowywać niż zrobić sobie przypadkiem krzywdę.
    Najlepiej ćwiczyć po kąpieli/prysznicu bo wiadomo tkanki są rozgrzane, później chwile pomasować tym żelem, a dopiero później się bawić z balonikiem. Ja tez po baloniku robię masaż tym olejem kokosowym ( przed nie wolno bo podobno może się zniszczyć)

O dziwo balonik jest dla mnie mniej bolesny niż ten masaż krocza, jak się skupie na oddechu to jestem w stanie go wypchnąć bez użycia siły, tylko na samym oddechu.

Nawet jak nie dojdę do jakiś dużych wartości i tak wydaje mi się, że lepsze takie przygotowanie niż żadne 😊 przynajmniej psychicznie będę lepiej nastawiona 🙏🏻

KatWomanDo lubi tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc w domu za nami. 🥰 Było wygodnie, wyspałam sie.

A starsza córcia ? Musi we wszystkim uczestniczyć. Zmiana pampersa, ubieranie, karmienie. Do łóżeczka przynosi jej zabawki. 👍

Wczoraj dość późnym popołudniem byłyśmy dopiero w domu. Ale jeszcze rodzinny spacer był. 💗

febc11342bd7.jpg

Moniquue, Alma84, calineczka88, Finezja19, Korna, Greenwood, MałaMiss, KatWomanDo, SylwiaLu, Bera1983, monia0586 lubią tę wiadomość

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, słodko razem wyglądają Twoje córeczki:)
    Mam nadzieję, że u nas będzie podobny entuzjazm u starszej siostry.

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Monia, Dabria gratulacje dla Was, w końcu doczekalyscie się swoich maluszków 😊
    Dużo sił i zdrówka dla Was i dziesiątek 😙😙😙

Jak synek pośpieszy się na świat to będzie na dzień ojca body, a jeśli nie to biorę bodziaka i na wypis założę synkowi, aby tak powitać tatusia 😊 Mąż nieraz mówił, że mam dobry gust, a ja mu odpowiadalam: tak, bo przecież wybrałam Ciebie, to bodziak w nawiązaniu do tego wzięłam 😀
    467641434955.jpg
    Ale fajowe body, gdzie kupiłaś???

Monia, Daria, gratuluję porodów. Cieszę się, że macie swoje Maluszki już przy sobie😁 Gratuluję Mamusiom

Pati, a Ty jeszcze walczysz z zębami? Myślałam, że już jest ok...

Jak tydzień temu wbiłam się na wagę to było plus 11 kg. Muszę się zważyć ponownie, bo mam wrażenie, że brzuch teraz z dnia na dzień coraz większy🙈

monia0586 lubi tę wiadomość

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, czasem ppdczytuje co u Was ale nie bardzo mam czas na pisanie. Gratuluję maluszków A za resztę trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ! :)
    U nas naprawdę wszystko idzie w dobra stronę. Malutka jeszcze w szpitalu. Waży na ta chwilę 1770 gram. Oddycha już samodzielnie i pije z butli po 30-35ml. Także naprawdę jest bardzo dobrze pod tym względem. Jedynym większym problemem jest przepuklina pachwinowa na którą będzie musiała mieć operację. Nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie ale jestem dobrej myśli! Mnie już trochę dobija ta rozlaka i nie mogę się już jej doczekać w domu. Ale tyle wytrzymałam to i z 3- 4 tyg Jesczze dam radę;)

Rub45, PLPaulina, KatWomanDo, Pati96, Finezja19, Moniquue, Korna, Eufooria, Greenwood, Lilka94, Alma84, Karolka9, SylwiaLu, Glass, Kinga13, nefaste, kuzmoni1, Bunia89, MałaMiss, shelby*, Bera1983, Zieziulka, monia0586, Beti82, Yamajka, mila_88 lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    Ale fajowe body, gdzie kupiłaś???
    Kupiłam na www.poczpol.pl /w zakladce Dla dziecka- Body niemowlece -Tata. Maja wiele innych z super napisami, można też wybrać koszulki dla rodzeństwa lub rodziców. Wykupilabym tam pół asortymentu, tak mi sie wiele podoba ale puknelam się w głowę, ze dziecko szybko wyrośnie z rozmiaru 62 😁😁😁 Jednak z pewnością nie raz skorzystam na większe dziecko. Aaa no i można własny nadruk zrobić jaki się Wam zamarzy.
    Jak urodzi się synek to myślę o metryczce na body, żeby później do kuferka z pamiątkami wlozyc😊

KatWomanDo, Alma84, MałaMiss lubią tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, czasem ppdczytuje co u Was ale nie bardzo mam czas na pisanie. Gratuluję maluszków A za resztę trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ! :)
    U nas naprawdę wszystko idzie w dobra stronę. Malutka jeszcze w szpitalu. Waży na ta chwilę 1770 gram. Oddycha już samodzielnie i pije z butli po 30-35ml. Także naprawdę jest bardzo dobrze pod tym względem. Jedynym większym problemem jest przepuklina pachwinowa na którą będzie musiała mieć operację. Nie wiadomo jeszcze kiedy dokładnie ale jestem dobrej myśli! Mnie już trochę dobija ta rozlaka i nie mogę się już jej doczekać w domu. Ale tyle wytrzymałam to i z 3- 4 tyg Jesczze dam radę;)
    Super wieści póz tą przepuklina mała jest silna i dzielnie walczy. Mam nadzieję ze niedługo jednak będziecie w domku razem
    Nie wiem czy oni nie puszczają jak dziecko 2000 osiągnie więc już dużo nie zostało.

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub, Kochana, oczywiście się z Tobą zgadzam❤️

Iness, myślę, ze juz test na koronawirusa nie będzie trzeba robić, jedynie multum formalności i temperatura.

Ewelaa, cudownie, że malutka tak dobrze sobie radzi, oby szybko Wam czas minął i juz na zawsze będziesz ją miała ze sobą✊❤️

Rub45 lubi tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mogłam dopiero stanąć na wadze. 😵

Przytyłam w ciąży :21kg.🐘 (I tak ciut mniej niż w 1 ciąży) hehe
    Dzisiaj jest o 9 kg mniej. Zostało mi aż/tylko 12 kg . Plus jakieś 5kg dodatkowe. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 20:19

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwoniłam do szpitala i niestety Lilka jako drugi bliźniak nie zostanie przyjęta na oddział. Podłamałam się :(

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    A ja dzwoniłam do szpitala i niestety Lilka jako drugi bliźniak nie zostanie przyjęta na oddział. Podłamałam się :(

A Ty możesz z nią być w szpitalu czy jak to teraz wyglada ?

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam kupiony prezent na Dzień Ojca dla męża od dzieci. Termin mam na 26.06, więc nie wiem czy Adaś się załapie czy nie 😎😋 ale zamówiłam dla męża koszulkę, dla małego body, plus dla Ulki koszulkę. Na pewno będzie fajne zdjęcie na pamiątkę 😀

102a3b880337.png

Moniquue, Finezja19, PLPaulina, MałaMiss, SylwiaLu, Bera1983, KatWomanDo, iness00 lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Kurcze ale co się dzieje że w ogóle do szpitala coś nie mogę znaleźć o co chodzi z tym przyjęciem obu bliźniaczek na oddział

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    A Ty możesz z nią być w szpitalu czy jak to teraz wyglada ?

Tak, przy dziecku może być opiekun, ale znowu będę miała testy na korona i jak wejdę z nią na oddział przy przyjęciu to już nie wyjdę do wypisu :(
    Rub45 wrote:
    Kurcze ale co się dzieje że w ogóle do szpitala coś nie mogę znaleźć o co chodzi z tym przyjęciem obu bliźniaczek na oddział

Nelka na USG miała bardzo duży, rozdęty pęcherz, na początku wcale nie sikała, chociaż podobno to normalne u noworodków, bo one w pierwszych dobach magazynują mocz, do czegoś tam jest im potrzebny. Potem powinny wysikać to wszystko, a pęcherz powinien wrócić do normalnych rozmiarów. Ona potem zaczęła posikiwać jak normalny noworodek, ale pęcherz został duży z zalegającym moczem. Raz pani doktor złapała ją na USG zaraz po wysikaniu i była tylko nieznaczna poprawa. Teraz będziemy sprawdzać czy coś się z czasem poprawiło i jeśli nie to jaka jest przyczyna. Lilka z kolei ma zdwojenie układu miedniczkowo-kielichowego i jakieś małe poszerzenie, też USG to powtórki. Myślałam, że będę mogła wziąć je obie na oddział i może przy okazji Lilkę też mi sprawdzą, ale pani pielęgniarka powiedziała, że jeszcze nie zdarzyło się żeby wzięli drugiego bliźniaka. A skoro jedna dostała do nich skierowanie to znaczy, że wymaga pogłębionej diagnostyki i być może operacji, a druga nie. Są wyspecjalizowanym ośrodkiem i potrzebują miejsca dla innego, chorego dziecka. Z drugiej strony dostałam jeszcze nr do pani doktor i mam dzwonić w pon, dziewczyny śpią przecież w jednym łóżeczku i Lilka nie musi odbierać miejsca innemu pacjentowi, są obie wyłącznie na piersi i będą miały niecały miesiąc...

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Korna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Kuzmoni ja pierwsze KTG miałam dopiero dzisiaj. Wyszły mi dwa ładne skurcze tylko. Zostało mi czekac :)
    Karolka spokojnie nie jestes sama ja juz 3 dni po terminie i nic sie nie dzieje. Dziewczyny na majowka juz sie dzis rozpakowywuja. Zostalam sama 😭😭😭 nie wiem czemu ale krew mnie zalewa ze to tak trwa, mam dzis chyba spadek nastroju lapie mnie jakas deprecha. Do tego u nas czekaja do 42 tc dopiero wywoluja. Mam wizyte 1czerwca u poloznej zeby dala skierowanie na usg, sprawdza przeplywy i jak wszystko w porzadku bukuja czas na indukcje prawdopodobnie na 10 czerwca. Masakra jakas tyle czekac 🤦‍♀️Zwariuje , do tego czasu polowa dziewczyn sie rozpakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 11:55

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ