CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iw84 wrote:To tak z ciekawości spytam i jakie te poprzednie dwa były, łatwe i ekspresowe?
Drugi juz inny bo indukowany nie mogłam chodzić tylko leżałam bo bylam podłączona. Skurczy nie było jako takich tylko tak trochę jak na okres o 1 w nocy odeszły mi wody skurcze takie mocniejsze poczułam o 4 rano a mloda urodziła sie 6.15 w 5 partych. Tym razem rodziłam na łóżku nie mogłam zmienić pozycji i juz tak fajnie nie było.
Porody raczej w miarę szybkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 19:21
-
Rub45 wrote:... przy pierwszym porodzie pierwsze parte dostałam o 13 tej o 16 pojechałam do szpitala a o 20.00 mały był na świecie rodziłam wodzie bardzo dobrze wspominam bez żadnego znieczulenia.
Drugi juz inny bo indukowany nie mogłam chodzić tylko leżałam bo bylam podłączona. Skurczy nie było jako takich tylko tak trochę jak na okres o 1 w nocy odeszły mi wody skurcze takie mocniejsze poczułam o 4 rano a mloda urodziła sie 6.15 w 5 partych. Tym razem rodziłam na łóżku nie mogłam zmienić pozycji i juz tak fajnie nie było.
Porody raczej w miarę szybkie
-
Hej dziewczyny, od 5/6 rano miałam bolesne skurcze, ale już wczoraj stawilam się na oddział bo słabiej czułam ruchy małego, było mi słabo i spinal mi si2 brzuch.
A o 10.05 urodził się Ernest z waga 4820g i 60 cm.
Mama wyszła z porodu bez szwanku (prawie bo miednicy mi chyba pogruchotalo), za to mały ma złamany obojczyk czym nie trzeba się martwić bo takie rzeczy się zdarzają.Moonka, Asiulka84, Eufooria, PLPaulina, Iw84, Moniquue, Greenwood, Bunia89, Lena91, Finezja19, Maui, Rub45, Beti82, Bera1983, Mania25, kuzmoni1, iness00, Pati., Sonia94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też 1-2 pobudki w nocy.o 6 już pies dokazuje, bo głodny i na spacer. Mąż go ogarnia jak wstaje do pracy, a jak się wszystko wyciszy to znowu zasypiam i z kolei mam problem przed 9 się podnieść
Śpię bez problemu na obu bokach i na plecach też, ale z głową wyżej mi wygodniej, choć zazwyczaj śpię płasko.
Mąż co drugi dzień robi mi masaż całego ciała podpatrzony w szkole rodzenia.
Za dnia WC non stop, dużo pije mimo tego, a często nawet 15 minutowy spacer z psem robi się już niekomfortowy22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
iness00 wrote:Nie sądziłam, że są kobiety w ostatnim miesiącu ciąży, które nie muszą wstawać w nocy do łazienki, zazdroszczę 😊 U mnie to w sumie raz w nocy, ale później od 3 czy 4-tej leżę do rana bo nie zasne. Z drugiej strony myślę może to i tak dużo snu bo jak dzidziuś będzie to pewnie możemy zapomnieć o 5 godzinach snu ciągiem.
Też dzisiaj przy gotowaniu mały strasznie napieral mi na szyjke i tchu mi brakuje, aż
Greenwod moja gin mówi, że większe ilości sluzu świadczą o ewidentnie skracającej się szyjce.
Bunia chyba też pisałaś ostatnio, że zauważyłaś większe ilości sluzu.
Dziewczyny te, które są już blisko terminu niech Wam pelnia sprzyja 😀
A ten śluz przed porodem to bardziej na taki wodnisty czy gesty się zmienia ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja teraz dość późno zasypiam, raczej po północy więc na siku się budzę 6/6:30 i później już nie zasnę, dopiero drzemka popołudniu. aczkolwiek dziś to miałam ciężki poranek, wstałam o 6 i byłam taka zmęczona, że o 9 znowu poszłam spać do 12 i budzik dzownił a ja nie mogłam się z łózka podnieść.
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
U mnie też ciśnienie w granicach 110/60..
Dziewczyny, a jak u Was z tym śluzem pod koniec ciąży?
Bo mnie martwi, że co chwile mam mokro.. Obudziłam sie o 2 i mokra bielizna, zmieniłam i od tamtej pory sucho, więc chyba jak byłyby to wody to miałabym zaraz powtórkę prawda?
Chciałam kupić te podpaski na wyciek wód płodowych, ale nigdzie nie ma ich dostępnych...
Powiedzcie jak to u Was wygląda bo już spac nie mogę..
-
Euforia ciężko mi stwierdzić, czy jest tego więcej, ale jak nie założę wkładki albo jakoś krzywo to mam mokre majtki. Trochę jest tego gęstego śluzu, a reszta jak woda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 06:02
Eufooria lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Greenwood wrote:Shelby, gratulacje. Nie wiem jak dałaś radę urodzić sn przy takiej wadze dziecka. Jesteś naprawdę dzielna.
W usg też tak szacowali? Myślałam, że w takich przypadkach skłaniają się ku cc. -
Euforia u mnie dużo wodnistego śluzu, bez wkładki ani rusz, wczoraj to już nie pamiętam ile razy zmieniałam, bo ciągłe wrażenie, że mokro.
Eufooria lubi tę wiadomość
-
shelby* wrote:Dzień przed porodem było to 3980g/4000g główka zanizala wagę bo wg iść miała mieć 33 cm A ma 38 ... taką małą różnicą
Czekamy na drugą córeczkę -
Greenwood- jak jest nisko w kanale rodnym to już im ciężko dokładnie zmierzyć, te pomiary to tak z przymróżeniem oka trzeba brać 😅 ale fakt, że 5cm to spora różnica 😂🙈
Eufooria- ja tez będę kupować te wkładki, chociaż wody ciężko pomylić bo one się sączą podobno 🤷🏼♀️
Ja w dzień jak nie muszę to chodzę bez majtek po domu i śpię tez bez majtek wiec na bank zaleje całe łóżko jakby przyszło co do czego 😅 ale dzięki temu miałam tylko 1 raz infekcje przez cała ciąże, gdzie dużo częściej miałam wcześniej
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻