CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kittinka83 wrote:Pan-da bardzo Ci współczuję!!! Kochana trzymaj się dzielnie :* wierzę, że nie minie dużo czasu i dla Ciebie też zaświeci słoneczko!!!
U mnie też objawów praktycznie zero...ani cycki, ani mdłości itp...
Byłam w poniedziałek na kolejnej wizycie na nfz, szkoda słów...
Już więcej do tej prukwy nie pójdę. Jutro mam wizytę też na nfz, ale mam nadzieję, że nie usłyszę chociaż tekstu w stylu - ciąże u kobiet w takim wieku na tym etapie co Pani często kończą się poronieniem, więc nie ma sensu jeszcze zakładać karty ciąży i wystawiać skierowania na badania...
Witam wszystkie nowe ciążówki
Miłego popołudnia dziewczyny!!
O matko!! Szkoda slow. Niektorzy zupelnie nie nadaja sie do swoich zawodow i maja wrazliwosc ameby, nie obrazajac ameby.Kittinka83 lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Kittinka83 wrote:Pan-da bardzo Ci współczuję!!! Kochana trzymaj się dzielnie :* wierzę, że nie minie dużo czasu i dla Ciebie też zaświeci słoneczko!!!
Już więcej do tej prukwy nie pójdę. Jutro mam wizytę też na nfz, ale mam nadzieję, że nie usłyszę chociaż tekstu w stylu - ciąże u kobiet w takim wieku na tym etapie co Pani często kończą się poronieniem, więc nie ma sensu jeszcze zakładać karty ciąży i wystawiać skierowania na badania...
Mój gin zakłada kartę jak na drugiej wizycie z rzędu zobaczy serduszko. Ale nie ubiera tego w takie chamskie słowa, zawsze mówi, że nie zakłada od razu żeby nie zapeszać...
pan-da, nie wiem na jakim etapie jest u Ciebie strata, ale materiał poronny można też oddać do badań. Ja tego przy poprzednim nie zrobiłam, bo mnie zwyczajnie nie było stać. Ale planowałam, gdyby miało dojść do kolejnej... przy okazji można też wtedy sprawdzić płeć dziecka, uzyskać akt urodzenia martwego, urządzić pogrzeb. Niektórym to pomaga w przeżyciu żałoby
A mój mąż był dzisiaj przejazdem u swojej babci. Umówmy się, nie jest ona mistrzem empatii... Jak pierwszy synek walczył o życie to jej pierwsza reakcja to "trzeba go ochrzcić". A dzisiaj zapytała, go czy będę miała cc i że pewnie potną mnie w drugą stronę, bo jedną już miałam. No i hit... "Jajowody to jej chyba podwiążą?". Normalnie mam taką załamkę, że szok...
Karolllla, Kittinka83 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Melisandra wrote:A skąd jesteś?Olciak wrote:Przypomnisz skąd jestes?
Z Krakowa.
Finezja19 wrote:No ja też jestem wściekła teraz na siebie, bo bezmyślnie narażam kolejną ciąże
Z drugiej strony wszystkie poprzednie badania wychodziły w normach, więc to ostatnie z założenia też miało takie być po prostu tak sobie w głowie zakodowałam i już... nie mam co płakać nad rozlanym mlekiem, zobaczę co mi jutro lekarz powie, może jeszcze jest ta ciąża do uratowania
A jeśli chodzi o badania to zapytaj lekarza jakie Ci zleci, ja np miałam takie:
1. Kariotypy obojga partnerów .
2.Zespół Antyfosfolipidowy
-antykoagulant tocznia
-przeciwciała kardiolipinowe igg,igm
-przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinie 1 igg, igm
3.Mutacja V leiden
4.Mutacja genu protrombiny g20210A
5.Mutacja MTHFR (tu wyszła nieprawidłowo x2)
6.Poziom biała C i S
7.Poziom Antytrombiny III
8.PAI (tu wyszła nieprawidłowo)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:02
Olciak lubi tę wiadomość
Kraków
FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
kariotyp ok
grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie -
Kinga13 wrote:pan-da, nie wiem na jakim etapie jest u Ciebie strata, ale materiał poronny można też oddać do badań. Ja tego przy poprzednim nie zrobiłam, bo mnie zwyczajnie nie było stać. Ale planowałam, gdyby miało dojść do kolejnej... przy okazji można też wtedy sprawdzić płeć dziecka, uzyskać akt urodzenia martwego, urządzić pogrzeb. Niektórym to pomaga w przeżyciu żałoby
Z pustego jaja płodowego niestety nie da rady zrobić badań genetycznych, bo nie ma zarodka, który można by przebadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:03
Kraków
kariotyp ok
Mam nadzieję, że trafisz na kogoś super empatycznego, kto cię fajnie poprowadzi przez ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:10
Kittinka83 lubi tę wiadomość
Kraków
kariotyp ok
pan-da wrote:Z pustego jaja płodowego niestety nie da rady zrobić badań genetycznych, bo nie ma zarodka, który można by przebadać.
Rozumiem08.09.2017 - Staś
pan-da wrote:Na zespół antyfosfolipidowy już mi wystawiła zlecenie dzisiaj lekarka, ale powiedziała, żeby na razie nie robić. Genetyczne i tak muszę zrobić prywatnie, bo się na NFZ nie doczekam (najbliższy wolny termin do genetyka w Krakowie - październik 2020), więc machniemy na pewno kariotypy, potem sobie zrobię mutacje i zobaczymy, co jeszcze. Po drodze nasionka męża dla świętego spokoju.
Jakbyś planowała kiedyś wyjazd do Warszawy to polecam przy okazji odwiedzić dr. Iwona Szymusik - pracuje w centrum Gameta. Bardzo fajna i rzeczowa gin.pan-da lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Dołączam do klubu bezobjawoowcow... U mnie były jakieś mdłości jak za długo nie jadłam, potem była sennośc i bolące cycki a teraz nic. No za wyjątkiem tego, że ciągle chce mi się jeść. Do poniedziałku chyba zwariuje, a jutro rano na badania mikrobiologiczne.
Panda przykro mi, że Cię to spotkało jak miałam laparoskopie to leżała ze mną dziewczyna z pjp, mam nadzieję że już dawno się cieszy kolejna ciążą. Coś czytałam ostatnio o heparynie i pjp, że heparyna odpowiednio wcześnie wdrożona, jeżeli są ku jej braniu przeslanki zapobiega pjp, ale nie pamiętam juz gdzie to było. Jakaś wypowiedź lekarza. Może warto zbadać się w tym kierunku? Poza tym co do genetyka - nam lekarz kazał poszukać w małych miejscowościach jakiejś poradni genetycznej bo tam są krótsze terminy i faktycznie dostaliśmy się dosłownie Zaraz, tylko na badanie kariotypow musielibyśmy czekać do stycznia, ale to tak naprawdę nie jest długo, już prawie listopad, mi się jakoś nieszczególnie spieszyło.
Kittinka normalnie nie wiem co bym babie odpowiedziała... Mi normalnie zalozyli na NFZ kartę ciąży w 6 tygodniu.trafilam na fajnego lekarza, więc chociaż badania częściowo będę miała na NFZ robione. heparyne wypisuje bez problemu.
Dziewczyny brała któraś z Was fraxiparyne zamiast neoparinu/clexane??
Kinga seriooo?? Matko, co to za babcia ?! Czasem poprostu nie ogarniam bezczelności ludzi....
Ja popłynęłam i uszyłam naszemu dzieciątku pierwszy kocyk ❤️ chwalesie!
Olciak, Moniquue, Melisandra, Beti82, PLPaulina, Pati96, Angelika1313, Karolka9, alicjaaa_d, Kittinka83, zaabaa, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Dołączam do klubu bezobjawoowcow... U mnie były jakieś mdłości jak za długo nie jadłam, potem była sennośc i bolące cycki a teraz nic. No za wyjątkiem tego, że ciągle chce mi się jeść. Do poniedziałku chyba zwariuje, a jutro rano na badania mikrobiologiczne.
Panda przykro mi, że Cię to spotkało jak miałam laparoskopie to leżała ze mną dziewczyna z pjp, mam nadzieję że już dawno się cieszy kolejna ciążą. Coś czytałam ostatnio o heparynie i pjp, że heparyna odpowiednio wcześnie wdrożona, jeżeli są ku jej braniu przeslanki zapobiega pjp, ale nie pamiętam juz gdzie to było. Jakaś wypowiedź lekarza. Może warto zbadać się w tym kierunku? Poza tym co do genetyka - nam lekarz kazał poszukać w małych miejscowościach jakiejś poradni genetycznej bo tam są krótsze terminy i faktycznie dostaliśmy się dosłownie Zaraz, tylko na badanie kariotypow musielibyśmy czekać do stycznia, ale to tak naprawdę nie jest długo, już prawie listopad, mi się jakoś nieszczególnie spieszyło.
Kittinka normalnie nie wiem co bym babie odpowiedziała... Mi normalnie zalozyli na NFZ kartę ciąży w 6 tygodniu.trafilam na fajnego lekarza, więc chociaż badania częściowo będę miała na NFZ robione. heparyne wypisuje bez problemu.
Kinga seriooo?? Matko, co to za babcia ?! Czasem poprostu nie ogarniam bezczelności ludzi....
Przepiękny ten kocyk❤❤❤❤🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Kocyk cudny ja mam zaczęty po pierwszym synu na szydełku. Nie zdążyłam, bo zaczęłam już po porodzie... Może teraz ogarnę i skończę, ale z drugiej strony teraz mam dwa do zrobienia xD
Izape_91 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
pan-da przykro mi Trzymaj się kochana!
Ja dziś byłam u gina, nie planowanie, ostatnio coś mi odpuściły dolegliwości ciążowe i się wystraszyłam, że może coś nie tak się dzieje z ciążą. Sam doktor się wystraszył jak mu to powiedziałam, bo podobno zdarza się, że pacjentka przychodzi mówi, że coś za dobrze się czuje nagle i serduszko rzeczywiście nie bije...mieliśmy chwile grozy, bo chyba z tego stresu nie mógł znaleźć serduszka, ale w końcu znalazł i jest wszytko dobrze 150 uderzeń i prawie 16 mm...uff...powiedział bym go więcej tak nie straszyła, a ja na to, a kogo mam straszyć jak nie jego, sama się boję, to przyszłam ;pOlciak, Kinga13, Moniquue, Pati96, Malmal, Kittinka83 lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:pan-da przykro mi Trzymaj się kochana!
Ja dziś byłam u gina, nie planowanie, ostatnio coś mi odpuściły dolegliwości ciążowe i się wystraszyłam, że może coś nie tak się dzieje z ciążą. Sam doktor się wystraszył jak mu to powiedziałam, bo podobno zdarza się, że pacjentka przychodzi mówi, że coś za dobrze się czuje nagle i serduszko rzeczywiście nie bije...mieliśmy chwile grozy, bo chyba z tego stresu nie mógł znaleźć serduszka, ale w końcu znalazł i jest wszytko dobrze 150 uderzeń i prawie 16 mm...uff...powiedział bym go więcej tak nie straszyła, a ja na to, a kogo mam straszyć jak nie jego, sama się boję, to przyszłam ;p
Pocieszylas mnie❤Zieziulka lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Angelika1313 wrote:Jakie Ci źle wyszły?? mi wyszły oba mthfr hetero no i to cholerne pai homo ..
MTHFR* C677T MTHFR_677C-T Układ heterozygotyczny -nieprawidłowy
MTHFR* A1298C MTHFR_1298A-C Układ heterozygotyczny -nieprawidłowy
PAI-1** 4G/5G . PAI-1 4G . Układ heterozygotyczny - nieprawidłowy
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Izape_91 wrote:Dołączam do klubu bezobjawoowcow... U mnie były jakieś mdłości jak za długo nie jadłam, potem była sennośc i bolące cycki a teraz nic. No za wyjątkiem tego, że ciągle chce mi się jeść. Do poniedziałku chyba zwariuje, a jutro rano na badania mikrobiologiczne.
Śliczny kocyk 💛 Ja biorę Fraxiparine 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 22:08
Izape_91 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Gdzie kupiłaś kocyk ?
Hej hej
Ja czekam właśnie w kolejce na badania, mam nadzieję że zdarze do pracy... Oczywiście mam prawo skorzystac z Pierwszeństwa, ale chyba by mnie tu zezarli.
Finezja kocyk uszylam sama
Myślicie że mogę brać naprzemienne neoparin z fraxiparina ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 07:06
Finezja19 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Hej hej
Ja czekam właśnie w kolejce na badania, mam nadzieję że zdarze do pracy... Oczywiście mam prawo skorzystac z Pierwszeństwa, ale chyba by mnie tu zezarli.
Myślicie że mogę brać naprzemienne neoparin z fraxiparina ??
PIĘKNY ! Jest szansa zamówić taki u CIebie ?
haha no z tym pierwszeństwem w ciąży jak nie ma brzucha to różnie bywa niestety ..
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Hej hej
Myślicie że mogę brać naprzemienne neoparin z fraxiparina ??
Starsze panie i inne ogólnie kobiety pozeraja. 😊 -
Iza kocyk przepiekny .Ale Ja wiem,ze potrafisz
U nas w diagnostyce jest osobno bilecik dla kobiet w ciazy i matek z malymi dziecmi wiec nikt nic nie powie