CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
martaf wrote:Mamy karmiące macie zamiar odstawić starszaka od piersi?
Olciak lubi tę wiadomość
-
Olciak wrote:Ja dziś z mniej fajnym nastrojem, mam znowu śluz zabarwiony na różowo, a już ze dwa tygodnie było spokoju. Spanikowana oczywiście umówiłam się na nfz na dziś od 12 do 14 przyjmuje lekarz może uda mi się dostać.
Ogolnie jakoś ciągle czuje się niepewna taka, źle jak mam objawy, źle jak ich nie mam. No normalnie serio trzeba mnie do psychiatry jakiegoś dobrego wysłać.
Dam znać po wizycie jeśli uda mi się dostać.
Moja gin wyjechała i wraca przed prenatalnymi przed 18.11.
Z tymi objawami mam tak samo. Ciąże zakończe z nerwicą dziś też ide na wizyte na nfz po skierowania na badania z krwi. Kurcze po coś płace te składki. Dziś na 17.30 mam wizyteOlciak lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Dobrze, że córcie miałaś z kim zostawić☺️
A ja to nie powiem ale będąc aktywna zawodowo to nie spełniałam się tak towarzysko jak właśnie podczas macierzyńskiego.. ☺️
Ale zawsze wychodzę z założenia : SZCZĘŚLIWA MAMA TO SZCZĘŚLIWE DZIECKO! 😍Olciak lubi tę wiadomość
-
Olciak wrote:Ja dziś z mniej fajnym nastrojem, mam znowu śluz zabarwiony na różowo, a już ze dwa tygodnie było spokoju. Spanikowana oczywiście umówiłam się na nfz na dziś od 12 do 14 przyjmuje lekarz może uda mi się dostać.
Ogolnie jakoś ciągle czuje się niepewna taka, źle jak mam objawy, źle jak ich nie mam. No normalnie serio trzeba mnie do psychiatry jakiegoś dobrego wysłać.
Ja mam cały czas te wstretne plamienia a na usg wszystko ok, nikt nie jest w stanie mi powiedzieć skąd to się bierze...
Olciak lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:U mnie wręcz odwrotnie, ja przeżyłam traumę przez pierwsze 3 miesiące jak córka miała kolki a ja siedziałam z nią sama w domu po 12-14 h, bo mąż pracował a po pracy jeździł na budowę. Jeszcze była to zima i często nawet nie dało się wyjść na spacer. Dziadkowie niestety nam nie pomagają. Teraz córka od rana siedzi z tatą, a po południu ze mną.
Fajnie, że z mężem macie taką możliwość się wymieniać. To dobrze. 😊
O dziadkach nic nie będę wspominać. Bo u Nas to totalna pomyłka. 🤣🤣Olciak lubi tę wiadomość
-
Sierściucha wrote:Hej, jestem po kolejnym usg.
A jednak sa dwa serduszka i kazde ma swój worek
Czyli jednokosmówkowe dwuowodniowe.
Olciak trzymamy kciuki mocno !
Kittinka83 niestety ten system jest totalnie zły. Ile spokoju by było gdyby nasze składki odkładały się na prywatne leczenie.Tak nikt nie widzi problemu...
Olciak lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Olciak, bardzo mocno trzymam kciuki! Dobrze, że idziesz do lekarza! Ja też już świruję i chciałabym mieć bardziej jednoznaczne objawy. Stresuje mnie dobre samopoczucie. Mam nadzieję, że odpuszczę trochę nerwowo po tym 12 tygodniu.Olciak lubi tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Trzymam kciuki i koniecznie daj znać jak będziesz po.
Z tego co czytam to większość z nas siedzi jak na szpilkach i odlicza dni do kolejnych wizyt, aby podejrzeć co tam w brzuszku się dzieje Ja już nie mogę doczekać się środy- albo w prawo, albo w lewo... Ta niepewność najgorsza.Olciak lubi tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
nick nieaktualnyPierwsza ciąża to ogólnie fajna sprawa. 😊 Był strach a i owszem, duży nawet.
Hmm. Teraz to bym dużo dała by nie czuć się senna.
Coś asmta się u mnie odzywa - nie podoba mi się to.
Mam krwiaka, fajnie by było moc zrobić więcej dla siebie. Ale jak?Olciak lubi tę wiadomość
-
Chyba przed kolejną ciążą kupie aparat usg i mąż mi będzie codziennie robił.
Plamienie ustało oczywiście przed wizytą.
USG jak to nfz... pozostawia wiele do życzenia, ale najważniejsze ze jest serduszko i bije.
Dostałam skierowanie na badania krwi wiec spoko, kilka zlotych się zaoszczędzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 13:45
Dabria lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
To czekanie jest irytujące ... wiem, że nie jestem pacjentką tej lekarki ale zakładam, że odpisanie na mojego emaila zajmie jej 2 minuty, a ja siedzę jak na szpilkach i tylko czekam na info, żebym mogła biec po receptę i do apteki wykupić leki... czuje jakby każda godzina była na wagę złota, boje się, żeby nie było za późno z tymi lekami
Nawet się na pracy nie mogę skupić, bo co chwilę odświeżam pocztę :d
Objawy też mi ustają powoli, jedyne co, to mam obolałe piersi, a tak to w ogóle nie czuje jakbym była w ciąży
Bardziej mi doskwierają pierwsze objawy grypy/przeziębieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 13:46
Olciak lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
A jak u Was z temperatura? Mierzylyscie? Macie podwzszona? Ja mam caly czas 37.0 i czuje to bardzo, strasznie mi goracooo.
Olciak lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Nie było mnie tu dawno od tygodnia męczą mnie straszne mdłości, gratuluje wszystkim wizyt serduszkowych, ja wizytę mam e środę już odliczam dni😊suuper ze mamy bliźniaków również się pojawiły to wyjątkowe szczęście.
Mnie również jest gorąco w poprzednim tygodniu najgorzej było w nocy teraz mam wrażenie,ze temperatura się ustabilizowala i jest e okolicach 37. W poprzedniej ciąży miałam tak samo do końca pierwszego trymestru.
Dziewczyny mam pytanie czy któraś stosowala na mdłości opaski akupunkturowe? Pomogło coś? Ja w poprzedniej ciąży nie mialam takich mdłości a teraz ciężko mi funkcjonować jeszcze przy małym dziecku u boku:( -
Wombat wrote:A jak u Was z temperatura? Mierzylyscie? Macie podwzszona? Ja mam caly czas 37.0 i czuje to bardzo, strasznie mi goracooo.
Ja nie mierzyłam, musze termometr kupić ale generalnie jest mi bardzo ciepło w nocy, od 2 dni biorę aspirynę, więc myślę, że to również może być od tego
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
W ogóle zauważyłam,że wiele mam jest na wątku które swoje poprzednie ciążę straciły na początku roku z terminem na październik:) ja też jestem taka mama w dniu terminu porodu poprzedniej ciąży zobaczyłam dwie kreski:) myślę, że to dla nas dobry znak że Tym razem wszystko będzie w porządku:))
Ambriel, zaabaa, alicjaaa_d, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Ja mam termin porodu w okolicy daty poronienia a dodatkowo jest to rocznica mojego slubu tez chce wierzyc, ze to dobry znak.
Melisandra lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Daria, ja termin porodu straconej ciąży miałabym na 28.10,takze za kilka dni. Mam nadzieję, że teraz wszystkim nam się uda szczęśliwie donosic ciążę! Nie widzę innej opcji! 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 15:10
Melisandra, Moniquue lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Ja jeszcze mierzę, ale niedługo pewnie przestane, jeśli wszystko będzie ok, na razie równo albo 36,9 albo 37,0 ☺️
Agatek_gagatek na jakim etapie wizyt jesteś, ile ich już miałaś? Widzę, że ostatnia miesiączkę miałaś 4.09 to identycznie jak ja ☺️ ja miałam jedna wizytę dwa tygodnie temu,było widać tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym, kolejna wizyta w ten poniedziałek i jest stresikStarania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Daria78 wrote:Nie było mnie tu dawno od tygodnia męczą mnie straszne mdłości, gratuluje wszystkim wizyt serduszkowych, ja wizytę mam e środę już odliczam dni😊suuper ze mamy bliźniaków również się pojawiły to wyjątkowe szczęście.
Mnie również jest gorąco w poprzednim tygodniu najgorzej było w nocy teraz mam wrażenie,ze temperatura się ustabilizowala i jest e okolicach 37. W poprzedniej ciąży miałam tak samo do końca pierwszego trymestru.
Dziewczyny mam pytanie czy któraś stosowala na mdłości opaski akupunkturowe? Pomogło coś? Ja w poprzedniej ciąży nie mialam takich mdłości a teraz ciężko mi funkcjonować jeszcze przy małym dziecku u boku:(
Ja stosowałam opaski, niestety mi nie pomagały ale kilka moich znajomych mówiło że pomogły także może warto spróbować.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Ja stosowałam opaski, niestety mi nie pomagały ale kilka moich znajomych mówiło że pomogły także może warto spróbować.