Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Paati# wrote:Jestem po badaniu, w szpitalu szyjka ma między 2,a 2,2cm zależnie od zdjęcia na aparacie. Dostałam kroplówkę z magnezem, luteine dopochwowo i pobrali mi posiew. Mam dostać awaryjnie antybiotyk zanim przyjdzie wynik. Podpisałam też zgodę na podanie sterydu na rozwój płuc. Nie wiedziałam, że obarczone jest to tyloma skutkami ubocznymi.. No i, że tylko raz się to podaje. Zobaczą do jutrzejszego obchodu co będzie się działo, jeśli nie będzie poprawy to wyślą mnie do szpitala o wyższej referencyjnosci. Wrocław, albo Wałbrzych, żeby mała miała jakiekolwiek szanse 😶😭
Dokładnie zabezpieczają się to dobrze bo i Ty będziesz czuła się bezpieczniej z takim szpitalu ale ja też wierzę ,że uda Ci mała potrzymać jeszcze w brzuszku .
Będzie dobrze ,obu tylko nie skracała się dalej .
Oj ja też myślałam że te sterydy to właśnie samo dobro , ja też miałam podawane ze starszakiem , też już mówili ,że urodzę . I urodziłam w 40tcPaati# lubi tę wiadomość
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Paati# wrote:Jestem po badaniu, w szpitalu szyjka ma między 2,a 2,2cm zależnie od zdjęcia na aparacie. Dostałam kroplówkę z magnezem, luteine dopochwowo i pobrali mi posiew. Mam dostać awaryjnie antybiotyk zanim przyjdzie wynik. Podpisałam też zgodę na podanie sterydu na rozwój płuc. Nie wiedziałam, że obarczone jest to tyloma skutkami ubocznymi.. No i, że tylko raz się to podaje. Zobaczą do jutrzejszego obchodu co będzie się działo, jeśli nie będzie poprawy to wyślą mnie do szpitala o wyższej referencyjnosci. Wrocław, albo Wałbrzych, żeby mała miała jakiekolwiek szanse 😶😭
Paati# lubi tę wiadomość
-
Limosa wrote:W ogóle dziewczyny, które są na zwolnieniu lekarskim, mam do Was pytanie. Czy zasiłek z ZUS-u jest równy Waszemu wynagrodzeniu sprzed ciąży? Ja miałam 1/3 mca płacone jeszcze przez pracodawcę, pozostałe 2/3 miał zapłacić ZUS. Dostałam wypłatę w odpowiedniej wysokości w stosunku do ilości dni i zasiłek za te 20 dni, ale wynosi on 1/3 tego co dostałam od pracodawcy...Łącznie "uciułałam" połowę miesięcznego wynagrodzenia..
Paati# lubi tę wiadomość
-
aannkka wrote:Lepiej awaryjnie leżeć w takim szpitalu, ale ja wierzę, że dotrwasz do terminu :*
Ile malutka waży? -
Paati# wrote:Z tego wszystkiego nie zapytałam ile waży. Nic nie zapowiadało skracającej się szyjki. Jeszcze w piątek ma szybkiej wizycie wszystko było ok. Nic mnie nie bolało, mała w piątek ku naszych zdziwieniu była głową do góry, dziś już jest w dół. Ostatnie dni były u niej bardzo aktywne, kopała i się rozciągała. Ja leżałam od tyhodnia, bo byłam chora. Testu nie mialam, dopiero dziś w szpitalu. Negatywny..
Paati# lubi tę wiadomość
-
Majeczk@ wrote:A to czemu znowu po tygodniu wizyta ? Często w sumie
-
Majeczk@ wrote:Ok ja wysłałam zaproszenie, nawet nie wi działam że są jakieś taki tajne grupy Wy dołączy je tam ze swoich normalnych kont czy zakładacie jakieś fikcyjne?
Nie zakładam innego ,dołączam ze swojego konta 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Pati, życzę dużo sił i żeby szyjka wspolpracowala❤️ musisz byc silna, każdy dzień dla dzidzi jest cenny, a ja wierzę ze Twoja siła i pomoc fachowa na miejscu razem poprawia sytuację!
Czy wszystko i wszystkie teraz przenosiny się na FB?Paati# lubi tę wiadomość