Czerwiec 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Bu wrote:Hej Dziewczyny, czytam Was na bieżąco, u mnie nic się nie zmieniło, czuje się dobrze, czasem lekkie mdłości. Nad kremami czy spodniami ciążowymi nawet nie myślałam, jakoś ciągle wydaje mi się to za wcześnie. O ciąży nikomu nie mówiliśmy i najwcześniej planujemy w czasie Świąt po prenatalnych. Też bardzo się boję nie tylko o samą ciąże, ale również o zdrowie maluszka i bardzo stresuje się cały czas tą niepewnością. Ale powoli suwaczki naliczają kolejne dni, więc tego się trzymajmy
P.S. Witam nowe dziewczyny i gratuluję bliźniaków - szok!
Ja też nie myślałam bo stwierdziłam ,że będą potrzebne gdzieś w 5msc a jak pewnego dnia nie mogłam w moich się dopiąć , inne na ścisk aż brzucho po dłuższym czasie bolał to jak zobaczyłam w Lidlu legginsy to poczułam się jakbym w totka wygrała , wzięłam najmniejszy rozmiar i są idealne na teraz , wygonie jak cholercia no ale fakt ,że brzuch już mam sporawy 🤭🤭🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Ona_89' wrote:Czy ktoś tak jak ja ma odruch wymiotny podczas połykania witamin (DHA)? [/QUOTE
Ja mam odruch wymiotny, ale nie jestem miarodajna, bo niestety mam go przy połykaniu każdego lekarstwa.
Dziewczyny, mam drugi wynik glukozy z krwi i tak się cieszę, bo się nie potwierdziły obawy i jest wszystko w normie! 😁 A tak się martwiłam, ulga ogromną!Annie_, Alano, Muflonek lubią tę wiadomość
-
Ona_89' wrote:Czy ktoś tak jak ja ma odruch wymiotny podczas połykania witamin (DHA)?
-
Daisy_87 wrote:Ona_89' wrote:Czy ktoś tak jak ja ma odruch wymiotny podczas połykania witamin (DHA)? [/QUOTE
Ja mam odruch wymiotny, ale nie jestem miarodajna, bo niestety mam go przy połykaniu każdego lekarstwa.
Dziewczyny, mam drugi wynik glukozy z krwi i tak się cieszę, bo się nie potwierdziły obawy i jest wszystko w normie! 😁 A tak się martwiłam, ulga ogromną!
I jaki dziś masz wynik glukozy ?I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Ona_89' wrote:Czy ktoś tak jak ja ma odruch wymiotny podczas połykania witamin (DHA)?
Ja biorę prenatal uno. Te kapsułki są takie matowe, szorstkie ze wiecznie mi w gardle stają. Ostatnio organizm sam uznał ze trzeba się jej z przełyku pozbyć 🙄 teraz od 12 tygodnia będę brała dha to zamówiłam jakaś nowość niby- pueria niby jakieś lepsze dha chociaż ja już chyba w to nie wierze 🙄
-
Annie_ wrote:Dr Gajewska przyjmowała mój pierwszy poród i waśnie teraz prowadzi moja ciąże. Cud kobieta 🥰 mnie wysłała do kliniki premedicare w Poznaniu na prenatalne. Może najlepiej ja zna. Miałam jechać prywatnie tam ale okazało się ze z moja wada serca kwalifikuje się na NFZ. Zawsze 400 zł do przodu… gdyby nie kobietka z rejestracji nawet bym nie wiedziała, pani doktor tez była zaskoczona 👍🏼
Ile Pani Gajewska bierze za wizytę ?
Mi tez odbierała poród wcześniaka przy cholestazie ciążowej fajna babka Miałam tez cudowna położna i jestem zadowolona z Piły
Dlatego chce do Piły , ale nie wiem jak to będzie z bliźniakami cZy czasami nie wyjdzie Poznań 🤯
Jak będę miała cholestaze ciążowa to na pewno będę stałym gościem w Pile na patologii ciąży 🥸
-
Oriaana wrote:Ile Pani Gajewska bierze za wizytę ?
Mi tez odbierała poród wcześniaka przy cholestazie ciążowej fajna babka Miałam tez cudowna położna i jestem zadowolona z Piły
Dlatego chce do Piły , ale nie wiem jak to będzie z bliźniakami cZy czasami nie wyjdzie Poznań 🤯
Jak będę miała cholestaze ciążowa to na pewno będę stałym gościem w Pile na patologii ciąży 🥸
Za pierwsza wizytę dawałam 220 a każda kolejna 150. Mysle ze to kobieta która dużo widziała to może akurat da radę 😉 ale ostrzegam ze jest wymagająca i wszystko musi mieć pod kontrola. Każdy lek, suplement wszystko musi zapisać co przyjmujemy
-
Dobry wieczór, Mamusie ❤️
Nieśmiało się przypominam - mój termin porodu to 16.06, chociaż dzisiejsze usg pokazało 11.06
To już 10t0d a Maluszek ma 4,1 cm
Następna wizyta to już prenatalne- i baaardzo się stresuje, niestety sytuacja w kraju i natłok wiadomości chyba to potęguje
Myślę, że wtedy powiemy rodzinie ❤️
Brzucha mam zero, a nawet bym chciała 😂 i ogólnie to niecały kilogram na plusie, objawów dalej prawie nie ma...
Jeśli chodzi o balsamy to bardzo polecam Wam dziewczyny ten zwykły, czerwony z Garniera wymieszany z jakimś naturalnym olejkiem - np. ze słodkich migdałów ❤️
Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️Domi93, Annie_ lubią tę wiadomość
-
Annie_ wrote:Ja biorę prenatal uno. Te kapsułki są takie matowe, szorstkie ze wiecznie mi w gardle stają. Ostatnio organizm sam uznał ze trzeba się jej z przełyku pozbyć 🙄 teraz od 12 tygodnia będę brała dha to zamówiłam jakaś nowość niby- pueria niby jakieś lepsze dha chociaż ja już chyba w to nie wierze 🙄
Ja też biorę prwnatal uno i nie mam tego problemuSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Annie_ wrote:Dziewczyny jakbym kogoś pominęła na pierwszej stronie proszę dajcie mi znać. Czasami mi umykają jakieś posty 😉
Witajcie kobietki ja po usg. Mój maluszek sobie zdrowo hasa, serduszko bije i wszystko wygląda dobrze 💕. Termin z usg pokazał 15.06, więc proszę o aktualizację następna wizyta za 3 tyg - 9.12 bo nie robię prenatalnych.
Też biorę prenatal Uno i generalnie biorę wieczorem, bo rano na kazdy element w ustach mam odruch wymiotny 🙈🤔Ana.Ta, Moni**, aannkka, Annie_, Alano lubią tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:Witajcie kobietki ja po usg. Mój maluszek sobie zdrowo hasa, serduszko bije i wszystko wygląda dobrze 💕. Termin z usg pokazał 15.06, więc proszę o aktualizację następna wizyta za 3 tyg - 9.12 bo nie robię prenatalnych.
Też biorę prenatal Uno i generalnie biorę wieczorem, bo rano na kazdy element w ustach mam odruch wymiotny 🙈🤔
Jeśli to nie tajemnica to napiszesz czemu nie robisz prenatalnych? Ja żyłam w przeświadczeniu, że w sumie każdy musi i nie ma wyboru także zaskoczył mnie Twój post.
-
To nie jest takz że nie robię wcale dokładnych badań usg, bo to właśnie je chce wykonać mój lekarz, stąd ten termin za 3 tygodnie żeby zdążył. Nie robię po prostu tych dodatkowych w 3d/4d +pappa, bo dla mnie niewiele wniosą. Tak naprawdę te badania z krwi to czysta statystyka porównywana z obrazem z usg. Doszłam do wniosku, że nawet gdyby wyszła nie wiadomo jaka wada to ja tego dziecka i tak nie usunę, a będę miała stres do końca ciąży. Druga sprawa- często się słyszy o tym, że prawdopodobieństwo choroby genetycznej wychodzi duże, a dziecko rodzi się całkowicie zdrowe, dlatego dla mnie strata czasu, nerwów i pieniędzy.
W pierwszej ciąży zrobiłam w sumie z ciekawości, bo liczyłam na to, że zobaczę buźkę, ale córa była odwrócona cały czas pupą i pokazywała, że jest 100% dziewczynką także też miałam poczucie, że wyrzuciłam kasę w błoto, a to jednak było już wtedy prawie 500zlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 23:44
-
aannkka wrote:Hahahaha ja o 20 gdybym mogła też bym spała😂 ale moje starsze dziecko od 21 do 22 przed zaśnięciem musi mi opowiedzieć wszystkie historie życia 😂, ale mimo wszystko 22 dla mnie meeega szybko, bo przed ciążą ja zasypiałam 1-2 a nawet i 3 w nocy 🙈
Ja mam prawie 4-latka i wszystkie historie z przedszkola opowiada 🙄 jakby nie było na to czasu przez calutki dzień 😅Syn 2018
-
Domi93 wrote:Kurde już bez tych ćwiczeń by się obeszło 🤣🤣
Mam nadzieję,że drugie będzie takie grzeczne jak pierwsze 😆😆 od 2 MSC już całe noce przesypialismy 😃
Ja między 4 a 9 miesiącem wstawałam co 40-60 minut. Dzień w dzień. Dziecko sobie tak coś ubzduralo i tyle 🙄
Matko, czego ja nie próbowałam... Herbatki, nawilżacze, kołysanki... Wszystko 😅Syn 2018
-
Mango44 wrote:W jakim wieku masz dziecko?
Ja mam prawie 4-latka i wszystkie historie z przedszkola opowiada 🙄 jakby nie było na to czasu przez calutki dzień 😅Mango44 lubi tę wiadomość