👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulcia9112 wrote:O u nas różnica tygodniowa. Wizyty mamy w te same dni ja wczoraj tez byłam u lekarza. Moja wazy 1440 g, jest w 14 centylu. Jeśli spadnie poniżej 10 to wtedy będą mnie kładli do szpitala. Póki co lekarz był zadowolony, bo przepływy I płyn owodniowy "eleganckie" więc super. Jak to powiedział będzie szczuplaczkiem.
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ja wracam od lekarza.
USG 3 trymestru bez zarzutu. Maluszka waży 1250 g, jest w 20 centylu także pewnie będzie mniejsza tak jak pozostała dwójka moich dzieci, ale to akurat dobrze bo ja jestem mała i muszę ją jakoś urodzić przecież 😁
Leży glowkowo także powoli VBAC zaczyna być coraz bardziej realny.
Szyjka nadal 3 cm, wygląda na to że wszystko jest dobrze ☺️Sunday_92, Ulcia9112, edka85, Ewk@ lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
O rany dopiero teraz zobaczyłam, że ja już zacznę 33 tc . Zatrzymałam się na 29 tc xD aż mnie dreszcz przeszedł. Jestem na grupie majowej na fejsie i tam już wiele się rozpakowało, to za 2-3 tygodnie może i u nas się zacznie (na mnie nie liczcie, w pierwszej ciąży 10 dni po terminie xD).
-
korallik wrote:O rany dopiero teraz zobaczyłam, że ja już zacznę 33 tc . Zatrzymałam się na 29 tc xD aż mnie dreszcz przeszedł. Jestem na grupie majowej na fejsie i tam już wiele się rozpakowało, to za 2-3 tygodnie może i u nas się zacznie (na mnie nie liczcie, w pierwszej ciąży 10 dni po terminie xD).
Cicho cicho. Moja musi siedzieć jak najdłużej, bo inaczej kardiolog będzie niezadowolony!
🩷 Julka 25.05.2023 -
Ja mojemu też powtarzam, że ma jeszcze grzecznie siedzieć przynajmniej 6 tygodni - na Dzień Matki może wychodzić (albo jak życzy sobie mój lekarz, na jego urodziny 27.05. 😂)
-
Kurde, 31tc a ja zupełnie nic jeszcze nie przygotowałam. Nie wyjęłam ubranek z pudeł, nie wyprałam, nie prasowałam, nic nie układałam. Nie mam też zaplanowanego miejsca dla niej do spania ani spakowanej walizki...
-
edka85 wrote:Kurde, 31tc a ja zupełnie nic jeszcze nie przygotowałam. Nie wyjęłam ubranek z pudeł, nie wyprałam, nie prasowałam, nic nie układałam. Nie mam też zaplanowanego miejsca dla niej do spania ani spakowanej walizki...
U mnie podobnie..zajelismy sie Paxami, bez dodatkowych szaf sie jednak nie obedzie. Pranie zostawiam sobie na maj, pakowanie torby do szpitala na koniec kwietnia lub poczatek maja..obserwuje Lovele, ale przegapilam ostatnie promki a teraz niestety plynu do prania w sensownej cenie nie ma..Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Nie straszcie...ja też prawie nic nie mam zrobionego,a sporo jeszcze do ogarnięcia. Dziś sprzątam i co coś zrobię,to się kładę,jakaś masakra 😂 tym razem przez pierwszą CC i cukrzycę nie będę mogła czekać do ostatniej chwili,więc trochę mnie to dobija. Ale tak jak mówię, grunt że Rodzice i Brat czekają,resztę się ogarnie (jakoś...). Ale sinusoida emocji jest we mnie ogromna. Najgorsze,że spać nie mogę. Bo się wszystkim stresuję i nekrecam w nocy jak głupia 🤦🏼♀️
-
Ja też nie mam jeszcze wszystkiego wypranego i wyprasowanego, walizki też nie pakowałam staram się kompletować jej zawartość:p fotelik do samochodu nie kupiony, a wózek, dostawka do łóżka, wanienka i inne pierdoły dalej w piwnicy :p Ogólnie mogę powiedzieć że połowa za mną :p
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Coraz bardziej dokucza mi rwą kulszowa. Zdaje się, że któraś z was pisała o skutecznych ćwiczeniach na to cholerstwo??? 🤔
-
Kalolika wrote:Ja też nie mam jeszcze wszystkiego wypranego i wyprasowanego, walizki też nie pakowałam staram się kompletować jej zawartość:p fotelik do samochodu nie kupiony, a wózek, dostawka do łóżka, wanienka i inne pierdoły dalej w piwnicy :p Ogólnie mogę powiedzieć że połowa za mną :p
-
Ja dziś wrzuciłam do prania te najmniejsze ubranka, także do przodu. Walizki również nie mam zapakowanej. Mam w sumie tylko jedną koszulę do karmienia, muszę dokupić. Do tej walizki musiałabym kupić te wszystkie pierdoly typu małe płyny czy mydła, szczotkę do zębów,do włosów. Bez sensu wydaje mi się kupowanie specjalnie niektórych rzeczy które powinny czekać w walizce, no ale jak będę się zbierać prędko do szpitala to nie będę na szybko pakować szczotki do włosów, bo wątpię, że będę o tym pamiętać ;p nie wiem też co bym miała wziąć w ramach przekąsek no i zastanawia mnie ile butelek wody zabrać. Gruba misja z tą walizką🩷 Julka 25.05.2023
-
Ulcia9112 wrote:Ja dziś wrzuciłam do prania te najmniejsze ubranka, także do przodu. Walizki również nie mam zapakowanej. Mam w sumie tylko jedną koszulę do karmienia, muszę dokupić. Do tej walizki musiałabym kupić te wszystkie pierdoly typu małe płyny czy mydła, szczotkę do zębów,do włosów. Bez sensu wydaje mi się kupowanie specjalnie niektórych rzeczy które powinny czekać w walizce, no ale jak będę się zbierać prędko do szpitala to nie będę na szybko pakować szczotki do włosów, bo wątpię, że będę o tym pamiętać ;p nie wiem też co bym miała wziąć w ramach przekąsek no i zastanawia mnie ile butelek wody zabrać. Gruba misja z tą walizką
-
Ja kupiłam butelkę z filtrem i wezmę dwie butelki z dziubkiem dużo wygodniejsze są po porodzie. Ja przy pierwszym miałam zgrzewka 0,7 z dziubkiem leżałam 3 doby i z tego co pamiętam wypiłam wszystkie. Ja wiem że mogłabym zapomnieć dlatego wolę mieć podwójnie (nawet ładowarkę i kabelek kupiłam 😅) będę musiała pamiętać tylko o karcie ciąży i dokumentach :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 12:00
-
Haha właśnie Ulcia mi przypomniałaś, że ja zapomniałam wziąć szczotkę do włosów jak szlam do szpitala xD mąż mi donosił na drugi dzień (wtedy w zamierzchłych czasach zarazy covid tylko paczki można było podać w określonej godzinie). W walizce miałam zgrzewkę wody 0,7, potem mąż mi doniósł zgrzewkę litrowych, a potem koleżanka z łóżka obok zostawiła mi swoją zgrzewkę 1,5l jak wychodziła dzień wcześniej. Teraz też biorę zgrzewkę 0,7 na początek, potem mąż mi doniesie.
Ulcia9112 lubi tę wiadomość