👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
magggie wrote:Na 12+0. Miałam do wyboru 12+0 lub 13+0, bo lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu.
magggie lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ile czeka się na pappe w diagnostyce? Chciałam zrobić w poniedziałek za tydzień a we wtorek mam wizytę. Może lepiej ta krew zrobię w piątek?
-
Ani0nka wrote:Ile czeka się na pappe w diagnostyce? Chciałam zrobić w poniedziałek za tydzień a we wtorek mam wizytę. Może lepiej ta krew zrobię w piątek?
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Dzięki! Oki zrobię w piątek 😀❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Ja dzisiaj po Endo. Rzeczywiście,TSH może tak mocno spasc i poniekąd jest to 'normalne'. Dotychczas brałam(w ciąży) 137,a teraz 4 razy po 125 i 3 razy po 137 mam brać. Najdziwniejsze,że na podstawie recepty dostałam euthurox za darmo (a byłam prywatnie,w luxmedzie).
Powiem Wam,że ja nie miałam tego ys,crl nie sprawdzam,bo zaczęłam schizowac po Waszych postach... A przecież to nie ma sensu,nic już za wiele sama nie zmienię...
Muszę się wziąć za siebie,bo przez te mdłości jem same dziwne,głównie niezdrowe,rzeczy..a tak przecież nie można. Ale to od jutra,dzisiaj zakupy i może powybieram coś pod siebie.Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Ciężarne mają leki za darmo, tak mi powiedziała pani ostatnio w aptece 🙂
Ja jestem po wizycie, obraz usg jest lepszy niż ostatnio, krwiak mniejszy o połowę 🙂 a serduszko pięknie bije 😍 małe nadrabia i dziś według pomiarów 7t1d, a według OM jest 7t3d.
Cały czas mam więcej leżeć,ale gin mówi, że już powinno byc dobrze:) następna wizyta 28.11.Kalolika, Anulka87, Ani0nka, zazu, Dominisia35, Ewk@, edka85 lubią tę wiadomość
-
To zależy chyba jak wypisze lekarz ja letrox mam płatny od endokrynologa chociaż dobrze że to groszowe sprawy, za to ginekolog wystawia mi recepty na zastrzyki czy luteinę za darmo. Obaj prywatni pracujący też państwowo.
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Kalolika wrote:To zależy chyba jak wypisze lekarz ja letrox mam płatny od endokrynologa chociaż dobrze że to groszowe sprawy, za to ginekolog wystawia mi recepty na zastrzyki czy luteinę za darmo. Obaj prywatni pracujący też państwowo.
-
Ja dziś byłam na usg i kropek ma już 2cm a serducho pięknie bije:) dziś mam 8t+3d i niech ten czas mija bo mnie strasznie się dłuży. Ja objawów nie mam jakiś męczących, czasem mam zgagę, czasem boli mnie podbrzusze No najczęściej to dopada mnie zmęczenie i mogłabym spać cały dzień Ja prenatalne będę robiła na nfz w połowie grudnia i z tego co czytałam to pappe pobierają tego samego dnia co usg a potem umawiają się z tobą na omowienie wyników.
zazu, Mrówka88, Ewk@, magggie, edka85 lubią tę wiadomość
-
No dokładnie... Lekarz musi wystawić receptę z kodem B
Niektórzy nie są na bieżąco chociaż nie widzę na to usprawiedliwienia bo nie od dzisiaj są darmowe leki dla ciężarnych. Ale to tak że wszystkim. Nie wiedzą że mogą wystawiać zwolnienia z kodem B, potem nie wiedzą że ciężarna też może się leczyć i nawet olaboga brać w ciąży antybiotyk... Przy laktacji też nie mają pojęcia o lekach. Przykre bo w każdym zawodzie trzeba aktualizować wiedzę a tu jest jakieś społeczne przyzwolenie na olewactwo.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
eMPe wrote:Ja dziś byłam na usg i kropek ma już 2cm a serducho pięknie bije:) dziś mam 8t+3d i niech ten czas mija bo mnie strasznie się dłuży. Ja objawów nie mam jakiś męczących, czasem mam zgagę, czasem boli mnie podbrzusze No najczęściej to dopada mnie zmęczenie i mogłabym spać cały dzień Ja prenatalne będę robiła na nfz w połowie grudnia i z tego co czytałam to pappe pobierają tego samego dnia co usg a potem umawiają się z tobą na omowienie wyników.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
A ja właśnie wracam z IP dostałam plamienia brązowego a później dość sporychh skrzepów brązowych... Się tak wystraszyłam I pojechałam na izbę, żeby to sprawdzili, oczywiście oni nie widzą powodu do paniki, nie wiedzą skąd to tak ale ze z ciąża wszystko okej, co się strachu na jadłam 😔
-
Dominisia35 wrote:A ja właśnie wracam z IP dostałam plamienia brązowego a później dość sporychh skrzepów brązowych... Się tak wystraszyłam I pojechałam na izbę, żeby to sprawdzili, oczywiście oni nie widzą powodu do paniki, nie wiedzą skąd to tak ale ze z ciąża wszystko okej, co się strachu na jadłam 😔
Dominisia35 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:Można tak zrobić ale to trochę bez sensu bo trzeba dwa razy na wizytę się umawiać. Chyba że na NFZ mają takie procedury to nie wiem. Wygodniej przyjść z wynikiem od razu wpisać do systemu wartości i skorygować te prawdopodobieństwa. Nie na to w każdym razie znaczenia jeśli pobierze się pappe kilka dni przed USG a nie tego samego dnia.
Ja też uważam że te badania przed usg maja sens natomiast jeśli na nfz tak robia to ja się nie będę upierać.
zazu lubi tę wiadomość
-
zazu wrote:No dokładnie... Lekarz musi wystawić receptę z kodem B
Niektórzy nie są na bieżąco chociaż nie widzę na to usprawiedliwienia bo nie od dzisiaj są darmowe leki dla ciężarnych. Ale to tak że wszystkim. Nie wiedzą że mogą wystawiać zwolnienia z kodem B, potem nie wiedzą że ciężarna też może się leczyć i nawet olaboga brać w ciąży antybiotyk... Przy laktacji też nie mają pojęcia o lekach. Przykre bo w każdym zawodzie trzeba aktualizować wiedzę a tu jest jakieś społeczne przyzwolenie na olewactwo.Martyna175 lubi tę wiadomość