👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mal86 wrote:Dziewczyny ile się czeka na wyniki badań prenatalnych na NFZ w Luxmedzie? Ktoś coś wie?
Podbijam, sama chętnie się dowiem. Orientowałas się jak to tam wygląda w twojej placówce, robisz pobranie na pappe i beta hcg wcześniej czy w ten sam dzień co USG? -
Hej dziewczyny! Nie odzywam się, bo ta ciąża dosłownie mną ora....od poniedziałku jestem na L4, nie umiem normalnie funkcjonować. Wymioty i mdlosci nie ustępują, xonvea nie działa. Nie mam siły dosłownie na nic. Jest to dla mnie trudne, bo przed ciąża 4 razy w tygodniu byłam na siłowni, a teraz ledwo człapie z nogi na nogę.
Jeśli wszystko będzie dobrze z dzieckiem, to jestem prawie pewna, że będzie jedynakiem....
Co do pappa, kazano mi przyjechać oddać krew 7 dni przed usg. -
Czesc dziewczyny ciesze sie z wizyt prenatalnych ja mam kontrole w pn. Prosze o kciuki. Torbiel zaczyna mocno doskwierac i kluc biore magnez ale narazie nic nie daje.
Co do mojej wizyty i prenatalnych niestety nie mam jeszcze nawet terminu, porozmawiam z lekarzem na kontroli.Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
MalaEw wrote:Hej dziewczyny! Nie odzywam się, bo ta ciąża dosłownie mną ora....od poniedziałku jestem na L4, nie umiem normalnie funkcjonować. Wymioty i mdlosci nie ustępują, xonvea nie działa. Nie mam siły dosłownie na nic. Jest to dla mnie trudne, bo przed ciąża 4 razy w tygodniu byłam na siłowni, a teraz ledwo człapie z nogi na nogę.
Jeśli wszystko będzie dobrze z dzieckiem, to jestem prawie pewna, że będzie jedynakiem....
Co do pappa, kazano mi przyjechać oddać krew 7 dni przed usg.Madziq6, MalaEw, Kapod lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
MalaEw wrote:Hej dziewczyny! Nie odzywam się, bo ta ciąża dosłownie mną ora....od poniedziałku jestem na L4, nie umiem normalnie funkcjonować. Wymioty i mdlosci nie ustępują, xonvea nie działa. Nie mam siły dosłownie na nic. Jest to dla mnie trudne, bo przed ciąża 4 razy w tygodniu byłam na siłowni, a teraz ledwo człapie z nogi na nogę.
Co do pappa, kazano mi przyjechać oddać krew 7 dni przed usg.
Ja mam prenatalne 25.11 i zobaczymy jak będzie.MalaEw lubi tę wiadomość
-
zazu wrote:Czuje się tak w każdej ciąży... Teraz jest pierwszą ciąża w której nie wymiotuje ale mdłości mam takie że się żyć odechciewa... No i jak widzisz to już moje trzecie dziecko więc człowiek jednak głupi zapomina 😂🤦
-
MalaEw wrote:Oj to jest nas więcej. Wytrwamy prawda?🙏
-
Od 14 tygodnia będzie dobrze 😉 większość złych dolegliwości powinna minąć. Ja od kilku dni mam tak, że nie mogę naszykowac śniadania bo muszę robić kilka przerw, nogi jak z waty, robi mi się słabo+ wymioty. Po śniadaniu jest ok.
Dzisiaj byłam na wizycie i po krwiaku nie ma śladu, maleństwo ma 4,3cm wszystko w porządku.
Na badania prenatalne jestem zapisana w ostatni możliwy dzień, na sam koniec 13 tc- 29 listopadaedka85 lubi tę wiadomość