X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez informujemy rodzinę po 12 tygodniu :) czyli pod koniec listopada :) ale czuje się będzie tym razem dobrze bo poprzedni biochem- były słabe przyrosty. A jeszcze wcześniej na usg był Nikodem młodszy niż być powinien. A teraz wszystko idzie idealnie. :) i jestem obstawiona lekami :)

Nadulka, Kla668 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie nie wiem kiedy będziemy informowac rodzinę. Na ten moment wie tylko mój najlepszy przyjaciel i najlepszy przyjaciel męża, w tym tygodniu powiem też w pracy co jest grane. Wiem że gdyby zdarzyło mi się drugie poronienie to i tak powiem o tym najbliższym - mamie, siostrom, teściowej. Nie widzę sensu ukrywania tego, gdyby tak potoczyły się sprawy. Jak na razie wstrzymujemy się... Nie wiem sama dlaczego. Chyba dlatego że tak krótki czas minął od ostatniego poronienia, jakoś tak gramy na zwłoke. Wiem że dużo ludzi będzie w jakiś sposób komentować ten krótki czas 'przestoju', może z troski, może z obawy o mnie. Teściowa ostatnio mimochodem wspomniała że po poronieniu to pewnie przydałoby się odczekać tak pół roku z kolejną ciąża... A ja już byłam w ciąży ;) W pracy pewnie też czeka mnie zdziwienie, dopiero wróciłam ze skróconego macierzyńskiego i wracam na L4 ciążowe.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie wiadomo oporcz męża mama, babcia i przyjaciolka wiem że dziele się z nimi i złymi informacjami. Synek w grudniu skończy 3 lata zaczęliśmy przedszkole(chodziliśmy wcześniej do żłobka) ale i tak była to dla niego ciężka zmiana więc jeszcze nie wie i nie wiem kiedy mu powiem napewno po 12 TC może później. Wie też kierwoniczka w pracy jestem nauczycielem świetlicy muszę teraz więcej siedzieć i po prostu mialam dość jak patrzyła na mnie jak na leniucha. Dyrekcja jeszcze nie wie.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie w poprzedniej ciąży miałam clexan teraz mam neoparin czy któraś z was miała te dwa rodzaje zastrzyków i widziała różnice ? Kurcze wcześniej nie miałam takich siniaków jakie ma teraz i zastanawiam się czy w tym pierwszym te igły nie są jakieś lepsze a może w późniejszych tygodniach tych siniaków jest mniej dlatego nie pamiętam.?

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, umówiłam wizytę dopiero na 5 listopada. Według om to będzie już 8+2, ale wg owu 7+0. Wtedy wszystko się wyjaśni.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Ania1996 Nowa

Wysłany: 19 października 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy się wstrzymać z informowaniem kogokolwiek, do 12 tygodnia. W zeszłą niedzielę wpadłam na moją przyjaciółkę. Zaczęło się tak: Aniaaa, wydaje mi się,że jestem w ciąży, mam 2 kreski na teście. A ja na to: wiesz co, ja też. Też 5 tydzień. Wspaniałe uczucie :)

Także wiedzą na razie nasi przyjaciele. No i ksiądz,bo poprosiłam o błogosławieństwo. Powiem Wam, że czuję się o wiele spokojniej.

Ostatnim razem moja mama zaczęła się chwalić rodzinie,że zostanie babcią. Po poronieniu zaczęła kłamać naokoło,że jednak w ciąży nie byłam. Teraz postanowiłam,że aż do połowy drugiego trymestru nic jej nie powiem.

Nadulka, Anulka87 lubią tę wiadomość

• Ania1996 Nowa

Wysłany: 19 października 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wizyta na 6+6 nie bedzie za wcześnie? Może lepiej 7+2?

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1996 wrote:
    Czy wizyta na 6+6 nie bedzie za wcześnie? Może lepiej 7+2?
    Oba terminy będą ok, to zależy jak bardzo jesteś cierpliwa :)

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • JustynaJustyna Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mnie zaczęły piersi bolec ale najbardziej je odczuwam jak ściągnę na koniec dnia stanik. Sutki tez mam bardziej wrażliwe i swedzaco szczypiące nieprzyjemne uczucie. O ciąży wiedza tylko moi rodzice teściowa brat z bartowa ale oni mieszkają u moich rodziców tymczasowo i tylko dlatego wiedza moja przyjaciółka i 3 najbliższe osoby w pracy. Szefowi powiem po wizycie za tydzień pracuje w sklepie budowlanym i czasami trzeba przenieść coś cięższego i na drabinę wchodzić a ze mam czasami zawroty głowy to będzie wiadomo dlaczego tego unikam.

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślę,że na święta poinformujemy. Mąż się domyślił 🤪 Mamie powiedziałam najszybciej,w dniu śmierci kolegi mojego Synka 🥺 i dobra koleżanka wie. Teściom bym najchętniej w ogóle nie mówiła... teściowa w zeszłe lato stwierdziła 'po co ci drugie dziecko, przecież masz jedno' i to w gościach u rodziny,gdzie jedni mają dwójkę,a drudzy dwójkę adoptowanych.... Ręce opadają.

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1996 wrote:
    Cześć, jestem Ania. Staramy się o dziecko od 11 miesięcy, jesteśmy po kwietniowej stracie.
    Ciąża ma ok. 4+3, więc spodziewany termin porodu to 24 czerwca.

Mieszkamy w Holandii,więc czekam na pierwszą wizytę u położnej,prawdopodobnie za 3 tygodnie.

Też Mieszkam w holandii, zawsze możesz jechać do polskiego gin w Niemczech 😊

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednich ciążach u nas wszyscy wiedzieli od razu. Jakoś emocje brały górę i najbliżsi szybko wiedzieli. Teraz wie tylko moja mama i mąż. Nie mam ochoty na komentarze w stylu " O matko! To czwarte?! I dalej to już pójdzie. A nowy samochód , a jak się pomieścicie. Nie mam ochoty narazie odpowiadać na takie pytania. Czekam co najmniej do pierwszej wizyty. Dzieci nie wiedzą bo wiedzieli by wszyscy. Nie wiem czy się ucieszą 😆 najmłodszy będzie pewno zazdrosny. Ma dopiero 1,5 roku i to taka moja przylepa. A z innej beczki zachciało mi się sajgonek z ryżem i musiałam zamówic. Ja która uwielbiam słodycze tak teraz nawet nie mam ochoty .

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Mam pytanie w poprzedniej ciąży miałam clexan teraz mam neoparin czy któraś z was miała te dwa rodzaje zastrzyków i widziała różnice ? Kurcze wcześniej nie miałam takich siniaków jakie ma teraz i zastanawiam się czy w tym pierwszym te igły nie są jakieś lepsze a może w późniejszych tygodniach tych siniaków jest mniej dlatego nie pamiętam.?
    Ja też mam wrażenie, że przy Neoparinie siniaki są większe. Igła chyba jest nieco grubsza. Może to ma wpływ. Ja póki co place 100% za zastrzyki, tak jak i w poprzedniej ciąży więc wolę Neoparin ze względu na cenę. W poniedziałek idę na wizytę do hematologa, może uda mi się uzyskać zaświadczenie o konieczności przyjmowania heparyny i wtedy będę mogła korzystać z ulgi. To jednak są spore kwoty.

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    W poprzednich ciążach u nas wszyscy wiedzieli od razu. Jakoś emocje brały górę i najbliżsi szybko wiedzieli. Teraz wie tylko moja mama i mąż. Nie mam ochoty na komentarze w stylu " O matko! To czwarte?! I dalej to już pójdzie. A nowy samochód , a jak się pomieścicie. Nie mam ochoty narazie odpowiadać na takie pytania. Czekam co najmniej do pierwszej wizyty.
    Dokladnie u mnie będzie tak samo 😁

Nadulka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Dziubasek Debiutantka

Wysłany: 19 października 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. W czwartek 13.10 ujrzałam na teście upragnione dwie kreseczki. W piątek beta 146, w poniedziałek 580. Przyrost ładny. To moja pierwsza ciąża i trochę panikuje żeby wszystko było w porządku.
    Termin wychodzi z kalendarza na 25 czerwca.
    Mam nadzieję że nam wszystkim uda się dotrwać do czerwca i powitać na świecie maleństwa :)

Nadulka, Anulka87, Namisa, edka85 lubią tę wiadomość

Dziubasek
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 19 października 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    W poprzednich ciążach u nas wszyscy wiedzieli od razu. Jakoś emocje brały górę i najbliżsi szybko wiedzieli. Teraz wie tylko moja mama i mąż. Nie mam ochoty na komentarze w stylu " O matko! To czwarte?! I dalej to już pójdzie. A nowy samochód , a jak się pomieścicie. Nie mam ochoty narazie odpowiadać na takie pytania. Czekam co najmniej do pierwszej wizyty. Dzieci nie wiedzą bo wiedzieli by wszyscy. Nie wiem czy się ucieszą 😆 najmłodszy będzie pewno zazdrosny. Ma dopiero 1,5 roku i to taka moja przylepa. A z innej beczki zachciało mi się sajgonek z ryżem i musiałam zamówic. Ja która uwielbiam słodycze tak teraz nawet nie mam ochoty .

U mnie to samo.. teraz nie mówię jeszcze córce żeby nie sprawić jej kolejnego zawodu w razie gdyby coś poszło nie tak.
    Przy poprzednich dwóch ciążach czułam ze jest cis nie tak i ze nie dotrwają.. miałam poronienie jedno po drugim.. ogólnie moje cykle są jak w zegarku i mogę zachodzić w ciąże „co miesiąc..” :/
    Nie planowałam tej ciąży i miałam zamiar wrócić do wkładki w tym miesiącu a tu taki psikus
    Narazie nawet niespecjalnie się cieszę raczej nie towarzysza mi żadne emocje.
    W poprzednich ciążach miałam mdłości męczyły mnie wymioty a teraz kompletnie nic prócz bólu piersi apetyt normalny zapachy nie przeszkadzają aż tak dziwnie ale z kolei czuje ze dzidzia jest teraz silna i chyba będzie Ok ..

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • zazu Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas "dopiero" trzecie... A też już usłyszałam kilka przykrych uwag. Poprzednie ciąże długo trzymaliśmy w tajemnicy, teraz w ogóle nie czuje takiej potrzeby. Powiedziałam koleżankom i kilku osobom w pracy bo mam mocno obciążająca i nie będę mogła wykonywać niektórych czynności. Standardowa reakcja to współczuję, o matko, ale masakra itp 😅

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludziom nie dogodzisz.... Masz jedno,to pytają kiedy drugie,jak dwóch chłopców to kiedy dziewczynka,jak dwie dziewczynki,to kiedy chłopiec.....i tak zawsze coś nie tak. 🤯

Nadulka lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Kapod Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ja już po badaniach krwi i moczu i wyszło mi pojedyncze bakterie w moczu. Przejmować się, czy raczej zaczekać do poniedziałkowej wizyty bez robienia dodatkowych badań. Jakie macie z tym doświadczenia?

• Namisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduje po wczorajszej wizycie, mam pęcherzyk ciążowy 0,78 cm i pęcherzyk żółtkowy 0,18 cm. Nie było jeszcze widać zarodka i tym samym akcji serca ale wiem że jest wcześnie i jestem nastawiona pozytywnie. Przy ostatniej ciazy zakończonej poronieniem na tym samym etapie pęcherzyk był jeszcze pusty i mniejszy, mimo że owulacja w cyklu była 5 dni wcześniej niż obecnie. Biorę to za dobrą wróżbę i czekam grzecznie do kolejnej wizyty 02.11 🍀💚

Anulka87, Nadulka, edka85, JustynaJustyna, Gravity, Madziq6 lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ