👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominisia35 wrote:Dziękuję za miłe słowa ☺️
Część z was podglądałam na wątku,, idzie jesień gaz drożeje, dorwe chłopa niech mnie grzeje " i to bardzo regularnie 🤭
Uczęszczam do psychologa od momentu drugiej straty w kwietniu. Jestem typem panikary 🙈 o ile wczoraj byłam spokojniejsza po wizycie tak dziś mnie nosi, bo nie czuję poraz pierwszy skurczy jak na małpę lub rozpierania i oczywiście już myśli typu, że pęcherzyk przestał się rozwijać.
Mocno nam wszystkim kibicuje i czekam na Wasze relacje co do wizyt i odczuć ❤️ ja jadę na następną we wtorek dla spokoju ducha -
Anulka87 wrote:A ja skolei jak czuje bóle trochę okresowe, to lecę od razu do WC,czy nie przyszła @.... Jakoś wcześniej nie pamiętam bólu jak na okres 🤔
JustynaJustyna lubi tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Mam trochę podobnie jak czuje taki okresowy ból i mokro tam na dole 🙈ja akurat przy każdej ciąży miałam te bóle o zawsze ta sama schize🥴🥴
-
Hej dziewczyny podgladam bardziej jeszcze watki owoulacyjne bo boje sie jeszcze uwierzyc ze wszystko jest ok wiec to moj pierwszy wpis tutaj. Gratuluje wszystkim. Mam pytanie do tych walczacych z pcos - czy w I trymestrze dostaliscie cos od lekarza oprocz progresteronu? Na cos mowiona zeby zwrocic uwage? DziekujeStwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Mnie tylko raz wystraszyły te bóle, były na tyle silne przez jeden dzień, że aż mnie wygięło w pół i ze strachu pobiegłam oznaczyć dwukrotnie betę, okazało się że pięknie rośnie. Potem tylko takie rozpierania, a dzisiaj cisza 🤷♀️
-
Ja bóli jak na miesiączkę już nie mam. Miałam w okresie zagnieżdżania się zarodka, przed pozytywnym testem. Na te skurcze warto suplementowac magnez w większych dawkach - nawet jak ich nie ma w sumie, każdej kobiecie w ciąży i nie w ciąży magnez się przyda.
No przyznam wam - wczoraj jeszcze dzielnie radziłam odnośnie radzenia sobie z emocjami i lekiem w ciąży, dziś sama go odczuwam. Jakiś taki niepokój przyszedł nie wiadomo skąd, objawy zelżaly i główka pracuje. Ale mam nadzieję że minie tak szybko jak się pojawiło. Dobrego dnia wam życzę ☀️💚Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Namisia moze przy niedzieli jakies malr domowe spa zeby zapomniec i odegnac zle mysli? kiefy masz wizyte u lekarza? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrzeStwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Namisa wrote:Ja bóli jak na miesiączkę już nie mam. Miałam w okresie zagnieżdżania się zarodka, przed pozytywnym testem. Na te skurcze warto suplementowac magnez w większych dawkach - nawet jak ich nie ma w sumie, każdej kobiecie w ciąży i nie w ciąży magnez się przyda.
No przyznam wam - wczoraj jeszcze dzielnie radziłam odnośnie radzenia sobie z emocjami i lekiem w ciąży, dziś sama go odczuwam. Jakiś taki niepokój przyszedł nie wiadomo skąd, objawy zelżaly i główka pracuje. Ale mam nadzieję że minie tak szybko jak się pojawiło. Dobrego dnia wam życzę ☀️💚
Ciekawe czy któraś z nas będzie miała bliźniaki 😏 w ogóle ja mam wrażenie,se wieczność mija do tej wizyty u ginekologa 🙊Namisa lubi tę wiadomość
-
Basniowa wrote:Namisia moze przy niedzieli jakies malr domowe spa zeby zapomniec i odegnac zle mysli? kiefy masz wizyte u lekarza? Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Wizytę mam 2.11, czyli jeszcze trochę. Mam zamiar zacząć czytać nową książkę dziś, może to odegna ode mnie te chmurne myśli ☀️ -
Ten czas oczekiwania na wizytę po dwóch kreskach jest najgorszy, tak to się odliczało do testowania i brakowało cierpliwości, a teraz to jest dopiero rollercoaster emocjonalny w oczekiwaniu na zarodek + serduszko 😔
Sprawdziłam magnez w swoich witaminach 150 mg, czy to nie za mała dawka 🤔?Madziq6 lubi tę wiadomość
-
Dominisia35 wrote:Ten czas oczekiwania na wizytę po dwóch kreskach jest najgorszy, tak to się odliczało do testowania i brakowało cierpliwości, a teraz to jest dopiero rollercoaster emocjonalny w oczekiwaniu na zarodek + serduszko 😔
Sprawdziłam magnez w swoich witaminach 150 mg, czy to nie za mała dawka 🤔?Dominisia35 lubi tę wiadomość
-
Cześć w ten pochmurny weekend!
Ja byłam na kolejnej wizycie wczoraj. Okruszek ma już 1,6cm, serduszko bije 160 ud/min❤
Jedyny zgrzyt po wizycie miałam taki, że lekarz mi powiedział, że nie ma nigdzie podpisanej umowy z NFZ i nie może mi przepisać heparyny z refundacją, także muszę sobie szukać dodatkowego źródła recept 😩 i preneatalnych na NFZ też u niego nie zrobię, więc muszę gdzieś szukać na luxmed.. Ehh
Oprócz tego mam się powoli przestawiać z duphastonu na luteinę i zwiększyć dawkę acardu na 150.
Ja biorę 300mg magnezu dziennie, wolę dmuchać na zimne i zrobić wszystko ze swojej strony, żeby donosić tą ciążę.edka85, Namisa lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Mi też czasami zdarza się mieć gonitwę myśli i stresik czy wszystko jest dobrze. Staram się czymś zająć żeby nie myśleć. Wizyta dopiero 16 listopada więc jeszcze chwilę poczekam. Zaczynają łapać mnie czasami mdłości ale takie delikatne.
-
A ja nie mam żadnych dolegliwości, nic a nic. Gdyby nie beta, to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży 🤷♀️
-
Dziewczyny mam głupie pytanie. Czy sprawdzała któraś z was szyjkę macicy?
Ja z ciekawości dzisiaj sprawdziłam i się przestrasyzlam bo jest mięciutka i lekko otwarta 😮 naszły mnie najgorsze myśli -
Dominisia35 wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie. Czy sprawdzała któraś z was szyjkę macicy?
Ja z ciekawości dzisiaj sprawdziłam i się przestrasyzlam bo jest mięciutka i lekko otwarta 😮 naszły mnie najgorsze myśli -
Dominisia35 wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie. Czy sprawdzała któraś z was szyjkę macicy?
Ja też nie znam się, mimo że codziennie muszę wkładać tam palec z luteina 🤷♀️ męczą was koszmary ? Mnie okropne ciągle śni mi się że dostałam plamienia ale nigdy nie wiem jak to się kończy bo się budzę. Ogólnie mam słabe noce źle sypiam i chyba mój strach czy wszystko jest ok przechodzi na moje sny