👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mało mnie tutaj ale przy trójce i moim złym samopoczuciu to ciężko być z czymkolwiek na bieżąco🤣🙈u mnie nadal bez większych zmian,mdłości męczą jak meczyly,doszły wieczorami bóle głowy i wnocy też często mam że się obudzę i boli głowa. Jestem od tygodnia na zastrzykach spowrotem nic przyjemnego i za tym nie tęskniłam🙈🤣schodzę z luteiny powoli przy dupku jeszcze mam zostać. Jestem 8kg na minusie,ale cóż taka moja uroda🤷🏼♀️co do kupowania rzeczy dla maleństwa to czekam aż się płeć wyjaśni i jeżeli kolejna dziewucha to niemusze nic kupować poza higieniczno-aptecznymi i wózkiem, jeżeli chłopak to muszę ubranka skompletować 🙈. Teraz mogę odetchnąć trochę od wizyt bo miałam wczoraj i kolejna za 3tyg bo po świętach lekarz ma wolne więc odsapne🎉z gorszych rzeczy jestem na antybiotyku bo w moczu wyszły bakterie i leukocyty.
-
Ja co do kupowania to narazie kupiłam tylko album Twoja historia kochanie. Ledwo się powstrzymuje od kupienia jakiś ubranek. Może któraś doświadczona Mama pomoże. Jaki rozmiar ubranek wybierać?
Wyszukałam na internecie, że 56 jest dla 1-2 miesiące i 62 od 2-4 miesiąca.
Czy faktycznie w praktyce tak było i na początek brać 56? -
magggie wrote:Ja co do kupowania to narazie kupiłam tylko album Twoja historia kochanie. Ledwo się powstrzymuje od kupienia jakiś ubranek. Może któraś doświadczona Mama pomoże. Jaki rozmiar ubranek wybierać?
Wyszukałam na internecie, że 56 jest dla 1-2 miesiące i 62 od 2-4 miesiąca.
Czy faktycznie w praktyce tak było i na początek brać 56?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ja na spokojnie kupowałam 56 kilka sztuk. I to też z sieciowek,Pepco,sinsey,bo raz dwa wyrośnie. Ja też lubiłam ubrania z Lidla. Ogólnie to miałam wrażenie,że po kazdym praniu ciuszki z Lidla rosną razem z Synkiem 🤪
-
Madziq ech czyli drugi trymestr dalej cię nie oszczędza. Oby wszystkie objawy niedługo odeszły w zapomnienie a antybiotyk szybko prowadził sobie z infekcja. No i dalej nie wiadomo co za lokator u ciebie w brzuchu zamieszkuje Pod jednym względem bardzo zazdroszczę tym z Was które już mają dzieciaki w domu - że nie musicie tyle kupować 😆 Ja jak sobie pomyślę ile tego mnie czeka - a nie mam totalnie dzieci w rodzinie, więc na spadek nie mam co liczyć 😅 No, będzie ciekawie 😁
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Madziq ech czyli drugi trymestr dalej cię nie oszczędza. Oby wszystkie objawy niedługo odeszły w zapomnienie a antybiotyk szybko prowadził sobie z infekcja. No i dalej nie wiadomo co za lokator u ciebie w brzuchu zamieszkuje Pod jednym względem bardzo zazdroszczę tym z Was które już mają dzieciaki w domu - że nie musicie tyle kupować 😆 Ja jak sobie pomyślę ile tego mnie czeka - a nie mam totalnie dzieci w rodzinie, więc na spadek nie mam co liczyć 😅 No, będzie ciekawie 😁
-
Anulka87 wrote:Abstrahując od kwestii ekonomicznych,kupowanie takich cudeniek jest bardzo fajne 🙊
Oj na pewno, choć ja to tak średnio przepadam za zakupami jakimikolwiek - lubię mieć, ale fajnie jakbym mogła komuś dać kasę, powiedzieć co chce i dostać gotowe rzeczy Zobaczymy, może w przypadku akcesoriów dzieciowych będzie inaczej 😁 -
Namisa wrote:Madziq ech czyli drugi trymestr dalej cię nie oszczędza. Oby wszystkie objawy niedługo odeszły w zapomnienie a antybiotyk szybko prowadził sobie z infekcja. No i dalej nie wiadomo co za lokator u ciebie w brzuchu zamieszkuje Pod jednym względem bardzo zazdroszczę tym z Was które już mają dzieciaki w domu - że nie musicie tyle kupować 😆 Ja jak sobie pomyślę ile tego mnie czeka - a nie mam totalnie dzieci w rodzinie, więc na spadek nie mam co liczyć 😅 No, będzie ciekawie 😁
-
-
Namisa wrote:Oj na pewno, choć ja to tak średnio przepadam za zakupami jakimikolwiek - lubię mieć, ale fajnie jakbym mogła komuś dać kasę, powiedzieć co chce i dostać gotowe rzeczy Zobaczymy, może w przypadku akcesoriów dzieciowych będzie inaczej 😁
Namisa lubi tę wiadomość
-
Jestem po USG. W badaniu wszystko ok. Białko pappa wyszło mi tak jak się spodziewałam bardzo niskie 0,343 MoM. Dostałabym zalecenie zrobienia testu nipt, także na szczęście zrobiłam go już tydzień temu i dzisiaj miałam jasna sytuacje. Ze względu na biochemię mam zalecony acard.
Sunday_92, Ewk@, Nadulka, edka85, magggie lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
zazu wrote:Jestem po USG. W badaniu wszystko ok. Białko pappa wyszło mi tak jak się spodziewałam bardzo niskie 0,343 MoM. Dostałabym zalecenie zrobienia testu nipt, także na szczęście zrobiłam go już tydzień temu i dzisiaj miałam jasna sytuacje. Ze względu na biochemię mam zalecony acard.
Cieszę się że z USG wszystko dobrze i maluch jest zdrowy! Lekarz mówił skąd może wynikać te niskie białko? Dobrze że wdrożył Acard, będziesz spokojniejsza ❤️ -
Namisa wrote:Cieszę się że z USG wszystko dobrze i maluch jest zdrowy! Lekarz mówił skąd może wynikać te niskie białko? Dobrze że wdrożył Acard, będziesz spokojniejsza ❤️❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
U mnie prenalane ok,generalnie wszystkie parametry super, poza fhr które wyszło 171 ud/min. Ale zdaniem lekarza wynikało to z tego, że maluch tak skakał i się ruszał, że było nawet trudno uchwycić niektóre parametry do badań. Wina tego, że najadłam się słodyczy przed wizytą 🤪
No i wstępnie dziewczyna
Sunday_92, Namisa, zazu, Nadulka, eMPe, Mal86, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:U mnie prenalane ok,generalnie wszystkie parametry super, poza fhr które wyszło 171 ud/min. Ale zdaniem lekarza wynikało to z tego, że maluch tak skakał i się ruszał, że było nawet trudno uchwycić niektóre parametry do badań. Wina tego, że najadłam się słodyczy przed wizytą 🤪
No i wstępnie dziewczyna
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Dziewczyny czy któraś z Was czuje już ruchy? Ja dzisiaj 16+0. Łożysko na ścianie tylnej, macica w tyłozgięciu. W pierwszej ciąży czułam już ruchy. Teraz jeszcze nic i zastanawiam się kiedy to nastąpi. Podobno w drugiej ciąży szybciej. Momentami wydaje mi się jakby mnie coś tam łaskotało i że raz czułam kopnięcie tydzień temu takie wyraźne ale nie wiem czy już głowa mi nie płata figli. Ogólnie na każdym USG Mała nie bardzo chce się ruszać, a pierwsza córka szalała za każdym razem
-
Ewk@ wrote:Dziewczyny czy któraś z Was czuje już ruchy? Ja dzisiaj 16+0. Łożysko na ścianie tylnej, macica w tyłozgięciu. W pierwszej ciąży czułam już ruchy. Teraz jeszcze nic i zastanawiam się kiedy to nastąpi. Podobno w drugiej ciąży szybciej. Momentami wydaje mi się jakby mnie coś tam łaskotało i że raz czułam kopnięcie tydzień temu takie wyraźne ale nie wiem czy już głowa mi nie płata figli. Ogólnie na każdym USG Mała nie bardzo chce się ruszać, a pierwsza córka szalała za każdym razem
-
Ja nic nie czuję, ale ja mam też łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża wiec pewnie jeszcze sobie poczekam, a już nie mogę się doczekać.
Ja w ogóle gdyby nie brak miesiączki to nie wiem czy bym się zorientowała, że w ciąży jestem 🙈 od początku schudłam 1.5kg, właściwie ani razu mdłości nie miałam, brzuch lekko mi się zaokrągla, ale bardzo powoli. Funkcjonuje tak jak przed tem (na początku tylko chodziłam spać o 20, ale już mi przeszło).Ogólnie to codziennie pytam pasażera czy na pewno tam siedzi, bo matka nie dowierza 🤦♀️ -
Ja mam łożysko na przedniej ścianie ale chyba w każdej ciąży z tego co pamiętam tak miałam i nie przeszkodziło to we wczesnym odczuwaniu ruchów. W pierwszej ciąży to był 16 tydzień a w drugiej chyba 18?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014