X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • magggie Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja nic nie czuję, ale ja mam też łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża wiec pewnie jeszcze sobie poczekam, a już nie mogę się doczekać.
    Ja w ogóle gdyby nie brak miesiączki to nie wiem czy bym się zorientowała, że w ciąży jestem 🙈 od początku schudłam 1.5kg, właściwie ani razu mdłości nie miałam, brzuch lekko mi się zaokrągla, ale bardzo powoli. Funkcjonuje tak jak przed tem (na początku tylko chodziłam spać o 20, ale już mi przeszło).Ogólnie to codziennie pytam pasażera czy na pewno tam siedzi, bo matka nie dowierza 🤦‍♀️
    Ja mam tak samo :D USG jedyny proof :-)

Sunday_92 lubi tę wiadomość

12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

Czekamy na chłopca 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Ja mam tak samo :D USG jedyny proof :-)
    Uff to dobrze, że nie jestem sama, bo już ostatnio zaczęłam rozmyślać czy coś ze mną nie tak 😂

• Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...

Magggie i Sunday_92 cieszcie się z takiego stanu rzeczy!! Oby ta Wasza chwili trwała jak najdłużej! Jeszcze zatęsknicie za tym spokojem i dobrym samopoczuciem.
    A tym co schudły w ciąży to już w ogóle zazdroszczę 🤣😀😀😜

Edit: faktycznie jak na ścianie tylnej to ruchy szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 10:39

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:
    Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...

Magggie i Sunday_92 cieszcie się z takiego stanu rzeczy!! Oby ta Wasza chwili trwała jak najdłużej! Jeszcze zatęsknicie za tym spokojem i dobrym samopoczuciem.
    Haha ja też zazdrosze tym co schudły ja mam 2kg na plusie 🙈

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,na przedniej ściance=szybciej i wyraźniejsze ruchy. Może mi tez umysł płata figle? Ja ostatnio też ,gdyby nie USG,to nie wiedziałabym,że jestem w ciąży. Nooo,może w weekend wypilabym lampkę wina,ale to też nie był punkt obowiązkowy weekendu dla mnie. No i kurtka zimowa jakaś taka obcisła 🙊

Dzisiaj zaczęłam 4 miesiąc 😱🥰💗

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że zaraz nadrobię, od początku schudłam 2kg (i w ogóle cytując klasyka "jak do tego doszło - nie wiem", bo cheetosy wjechały parę razy, byłam pewna, że mam na plusie aż się nie zwazylam 🤦‍♀️), ale 0.5kg już wróciło. Z tym, że ja mam nadwagę (BMI bodajże 27/28) także u mnie limit przybierania na wadze jest mniejszy.

• zazu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:

Edit: faktycznie jak na ścianie tylnej to ruchy szybciej
    Nie ma czego zazdrościć 🤦 u mnie to chudnięcie powiązane z wymiotami i mdłościami.
    Ja zazdroszczę wszystkim przechodzącym ciążę bezobjawowo. Z całego serca zazdroszczę 😶

Madziq6 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj studnia bez dna...jeśli chodzi o jedzenie. I marzy mi się taki chamski,pikantny kebab...🙊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Nie ma czego zazdrościć 🤦 u mnie to chudnięcie powiązane z wymiotami i mdłościami.
    Ja zazdroszczę wszystkim przechodzącym ciążę bezobjawowo. Z całego serca zazdroszczę 😶

Zgadza się. U mnie -6,5 kg. Mdlosci całkiem minęły jakoś około 11/12 tc, ale nadal przyjmuje xonvea. Od dziś planuje przestać ja brać i zobaczyć, czy ustapily już na dobre.

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku 16 tc zaczęłam czuć, też myślałabym, że za wcześnie i raczej to jelita ale wczoraj np gdy słuchałam tętna przez detektor, były zagłuszenia tak jak dziecko się rusza podczas ktg i w tym czasie poczułam kilka razy ruchy na tej samej wysokości więc na 100% to były delikatne kopnięcia ☺️

preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to było do komentarza że bezobjawowo a na minusie waga :) Ja za to mam okropne bóle migrenowe są produkty po których nadal mi niedobrze.No i w nocy boli mnie czasami brzuch ale myślę że to jest powiązane z moim chorym kregoslupem. Ogólnie myślałam że w drugim trymestrze będzie już lepiej ale czuję się czasami gorzej niż w pierwszym.
    A co do kebab też miałam wczoraj ochotę ale mąż zabronił 😂 ale ja mogę przytyć max 12-13kg więc niestety muszę się pilnować.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie ważę 44 kg więc za wszelkie kilogramy na minusie podziękuję 😂
    No ale jest jak jest.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ja normalnie ważę 44 kg więc za wszelkie kilogramy na minusie podziękuję 😂
    No ale jest jak jest.

Oj drobniutka jesteś! A xonvea nie działa?

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pewnie myślę że od początku ciąży jakieś 2 kilo się pojawiło, ale totalnie ominęły mnie męczące mdłości czy wymioty (zlicze na palcach jednej ręki te przypadki) więc jadłam co chciałam praktycznie od początku.
    A odnośnie tych ruchów płodu - mi też się zdaje że czasem coś poczuje - szczególnie wieczorami, gdy już jestem w łóżku. To takie trudne do zidentyfikowania, zupełnie odmienne uczucie - kłująco łaskoczace. U mnie łożysko na przedniej ścianie i lekarz wspominał właśnie że ruchy płodu będą odczuwalne później i słabiej. Do tego pierwsza (tak zaawansowana) ciąża więc żaden lekarz by pewnie nie uwierzył że coś tam już czuję :D No nie wiem, będę obserwować 😁

NaszCud lubi tę wiadomość

• zazu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Oj drobniutka jesteś! A xonvea nie działa?
    Działa. Biorę od 2 tygodni i nie wymiotuje od tego czasu. No może ze dwa razy się zdarzyło. Ale mdłości mam nadal, czasem bardzo silne 🙄 także jest poprawa ale bez szału. Do jedzenia się zmuszam 🤦

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jak miło się czyta o dobrych wynikach u wszystkich! Ja też już po Pappa i USG, wszystko dobrze, nasze małe kociątko dzielnie machało łapkami, ale zdecydowanie nie chciało pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.

Jako że to pierwsze dziecko, staram się nie zgłupieć przy zakupach i na razie próbuję ogarnąć listę zakupową. Ceny wszystkiego przy tej inflacji mnie przerażają, już wiem, że większe sprawy, jak łóżeczko i wózek będę załatwiać używane.

Ryzyko preeklampsji wyszło mi dość wysokie, z tej racji biorę wyższą niż dotąd dawkę Acardu. W Święta czeka nas obwieszczenie dobrej nowiny rodzinie. Wczoraj miałam wigilijne spotkanie w większym gronie przyjaciół i powiedziałam dwóm koleżankom, ale tak tylko na ucho, przy życzeniach. I tak była radość.

Za to dzisiaj męczy mnie paskudny ból głowy i mam nadzieję, że to nie zatoki. Czeka nas wyjazd do rodziny w Święta, a z chorobą ciężko gdzieś jechać.

zazu, edka85, Sunday_92, Mal86, MalaEw, eMPe, Ewk@, Nadulka, Anulka87 lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w weekend ciisza. My wczoraj pierniczylismy (myślałam,że jeszcze jeden weekend do świąt,a to proszę...za tydzień święta 😱). No i Synek gorączka od wczoraj...39...kill me please. Dobrze ,że mamy urlopy z Mężem,to do świąt się ogarnie. Ech. A ja tyle planów miałam na niedzielę,na urlop. Klasyk no! No i mam wrażenie,że mnie coś bierze. Na razie wleciał czosnek,ale zbyt dużego wyboru to ja raczej nie mam...

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaukens wrote:
    Cześć, jak miło się czyta o dobrych wynikach u wszystkich! Ja też już po Pappa i USG, wszystko dobrze, nasze małe kociątko dzielnie machało łapkami, ale zdecydowanie nie chciało pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.

Jako że to pierwsze dziecko, staram się nie zgłupieć przy zakupach i na razie próbuję ogarnąć listę zakupową. Ceny wszystkiego przy tej inflacji mnie przerażają, już wiem, że większe sprawy, jak łóżeczko i wózek będę załatwiać używane.

Ryzyko preeklampsji wyszło mi dość wysokie, z tej racji biorę wyższą niż dotąd dawkę Acardu. W Święta czeka nas obwieszczenie dobrej nowiny rodzinie. Wczoraj miałam wigilijne spotkanie w większym gronie przyjaciół i powiedziałam dwóm koleżankom, ale tak tylko na ucho, przy życzeniach. I tak była radość.

Za to dzisiaj męczy mnie paskudny ból głowy i mam nadzieję, że to nie zatoki. Czeka nas wyjazd do rodziny w Święta, a z chorobą ciężko gdzieś jechać.
    Ceny to pogrom.... Wszystkiego. Ja akurat z tych,co prezenty od września ogarnia,ale nawet takie ozdoby,słodycze świąteczne to jakas paranoja. Nawet paczki z pracy co raz gorsze.

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ceny z dnia na dzień rosną 😱 ja bardzo się cieszę że mam wózek i te większe sprawy chce tylko kupić Chicco baby hug air przy pierwszym dziecku bardzo chciałam ale przy wydatkach na te wszystkie rzeczy trochę zabrakło kasy i sobie odpuściłam może któraś z was miała/ma i może wyrazić opinię czy wogole warto ? Mam kosz Mojżesza ale nie za bardzo się polubiliśmy 🤷‍♀️

Anulka87 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Oj tak ceny z dnia na dzień rosną 😱 ja bardzo się cieszę że mam wózek i te większe sprawy chce tylko kupić Chicco baby hug air przy pierwszym dziecku bardzo chciałam ale przy wydatkach na te wszystkie rzeczy trochę zabrakło kasy i sobie odpuściłam może któraś z was miała/ma i może wyrazić opinię czy wogole warto ? Mam kosz Mojżesza ale nie za bardzo się polubiliśmy 🤷‍♀️
    My mamy leżaczek Tiny Love po synku,generalnie polecam. Teraz właśnie chodzi za mną kosz Mojżesza na kółkach,ale zdania podzielone... Sama nie wiem . Póki co przeglądam OLX, jak trafi się fajna okazja to chyba kupię 🙊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ