X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • magggie Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja nic nie czuję, ale ja mam też łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża wiec pewnie jeszcze sobie poczekam, a już nie mogę się doczekać.
    Ja w ogóle gdyby nie brak miesiączki to nie wiem czy bym się zorientowała, że w ciąży jestem 🙈 od początku schudłam 1.5kg, właściwie ani razu mdłości nie miałam, brzuch lekko mi się zaokrągla, ale bardzo powoli. Funkcjonuje tak jak przed tem (na początku tylko chodziłam spać o 20, ale już mi przeszło).Ogólnie to codziennie pytam pasażera czy na pewno tam siedzi, bo matka nie dowierza 🤦‍♀️
    Ja mam tak samo :D USG jedyny proof :-)

Sunday_92 lubi tę wiadomość

12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

Czekamy na chłopca 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Ja mam tak samo :D USG jedyny proof :-)
    Uff to dobrze, że nie jestem sama, bo już ostatnio zaczęłam rozmyślać czy coś ze mną nie tak 😂

• Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...

Magggie i Sunday_92 cieszcie się z takiego stanu rzeczy!! Oby ta Wasza chwili trwała jak najdłużej! Jeszcze zatęsknicie za tym spokojem i dobrym samopoczuciem.
    A tym co schudły w ciąży to już w ogóle zazdroszczę 🤣😀😀😜

Edit: faktycznie jak na ścianie tylnej to ruchy szybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 10:39

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:
    Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...

Magggie i Sunday_92 cieszcie się z takiego stanu rzeczy!! Oby ta Wasza chwili trwała jak najdłużej! Jeszcze zatęsknicie za tym spokojem i dobrym samopoczuciem.
    Haha ja też zazdrosze tym co schudły ja mam 2kg na plusie 🙈

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,na przedniej ściance=szybciej i wyraźniejsze ruchy. Może mi tez umysł płata figle? Ja ostatnio też ,gdyby nie USG,to nie wiedziałabym,że jestem w ciąży. Nooo,może w weekend wypilabym lampkę wina,ale to też nie był punkt obowiązkowy weekendu dla mnie. No i kurtka zimowa jakaś taka obcisła 🙊

Dzisiaj zaczęłam 4 miesiąc 😱🥰💗

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że zaraz nadrobię, od początku schudłam 2kg (i w ogóle cytując klasyka "jak do tego doszło - nie wiem", bo cheetosy wjechały parę razy, byłam pewna, że mam na plusie aż się nie zwazylam 🤦‍♀️), ale 0.5kg już wróciło. Z tym, że ja mam nadwagę (BMI bodajże 27/28) także u mnie limit przybierania na wadze jest mniejszy.

• zazu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewk@ wrote:

Edit: faktycznie jak na ścianie tylnej to ruchy szybciej
    Nie ma czego zazdrościć 🤦 u mnie to chudnięcie powiązane z wymiotami i mdłościami.
    Ja zazdroszczę wszystkim przechodzącym ciążę bezobjawowo. Z całego serca zazdroszczę 😶

Madziq6 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj studnia bez dna...jeśli chodzi o jedzenie. I marzy mi się taki chamski,pikantny kebab...🙊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Nie ma czego zazdrościć 🤦 u mnie to chudnięcie powiązane z wymiotami i mdłościami.
    Ja zazdroszczę wszystkim przechodzącym ciążę bezobjawowo. Z całego serca zazdroszczę 😶

Zgadza się. U mnie -6,5 kg. Mdlosci całkiem minęły jakoś około 11/12 tc, ale nadal przyjmuje xonvea. Od dziś planuje przestać ja brać i zobaczyć, czy ustapily już na dobre.

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku 16 tc zaczęłam czuć, też myślałabym, że za wcześnie i raczej to jelita ale wczoraj np gdy słuchałam tętna przez detektor, były zagłuszenia tak jak dziecko się rusza podczas ktg i w tym czasie poczułam kilka razy ruchy na tej samej wysokości więc na 100% to były delikatne kopnięcia ☺️

preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to było do komentarza że bezobjawowo a na minusie waga :) Ja za to mam okropne bóle migrenowe są produkty po których nadal mi niedobrze.No i w nocy boli mnie czasami brzuch ale myślę że to jest powiązane z moim chorym kregoslupem. Ogólnie myślałam że w drugim trymestrze będzie już lepiej ale czuję się czasami gorzej niż w pierwszym.
    A co do kebab też miałam wczoraj ochotę ale mąż zabronił 😂 ale ja mogę przytyć max 12-13kg więc niestety muszę się pilnować.

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie ważę 44 kg więc za wszelkie kilogramy na minusie podziękuję 😂
    No ale jest jak jest.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazu wrote:
    Ja normalnie ważę 44 kg więc za wszelkie kilogramy na minusie podziękuję 😂
    No ale jest jak jest.

Oj drobniutka jesteś! A xonvea nie działa?

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pewnie myślę że od początku ciąży jakieś 2 kilo się pojawiło, ale totalnie ominęły mnie męczące mdłości czy wymioty (zlicze na palcach jednej ręki te przypadki) więc jadłam co chciałam praktycznie od początku.
    A odnośnie tych ruchów płodu - mi też się zdaje że czasem coś poczuje - szczególnie wieczorami, gdy już jestem w łóżku. To takie trudne do zidentyfikowania, zupełnie odmienne uczucie - kłująco łaskoczace. U mnie łożysko na przedniej ścianie i lekarz wspominał właśnie że ruchy płodu będą odczuwalne później i słabiej. Do tego pierwsza (tak zaawansowana) ciąża więc żaden lekarz by pewnie nie uwierzył że coś tam już czuję :D No nie wiem, będę obserwować 😁

NaszCud lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • zazu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Oj drobniutka jesteś! A xonvea nie działa?
    Działa. Biorę od 2 tygodni i nie wymiotuje od tego czasu. No może ze dwa razy się zdarzyło. Ale mdłości mam nadal, czasem bardzo silne 🙄 także jest poprawa ale bez szału. Do jedzenia się zmuszam 🤦

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jak miło się czyta o dobrych wynikach u wszystkich! Ja też już po Pappa i USG, wszystko dobrze, nasze małe kociątko dzielnie machało łapkami, ale zdecydowanie nie chciało pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.

Jako że to pierwsze dziecko, staram się nie zgłupieć przy zakupach i na razie próbuję ogarnąć listę zakupową. Ceny wszystkiego przy tej inflacji mnie przerażają, już wiem, że większe sprawy, jak łóżeczko i wózek będę załatwiać używane.

Ryzyko preeklampsji wyszło mi dość wysokie, z tej racji biorę wyższą niż dotąd dawkę Acardu. W Święta czeka nas obwieszczenie dobrej nowiny rodzinie. Wczoraj miałam wigilijne spotkanie w większym gronie przyjaciół i powiedziałam dwóm koleżankom, ale tak tylko na ucho, przy życzeniach. I tak była radość.

Za to dzisiaj męczy mnie paskudny ból głowy i mam nadzieję, że to nie zatoki. Czeka nas wyjazd do rodziny w Święta, a z chorobą ciężko gdzieś jechać.

zazu, edka85, Sunday_92, Mal86, MalaEw, eMPe, Ewk@, Nadulka, Anulka87 lubią tę wiadomość

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w weekend ciisza. My wczoraj pierniczylismy (myślałam,że jeszcze jeden weekend do świąt,a to proszę...za tydzień święta 😱). No i Synek gorączka od wczoraj...39...kill me please. Dobrze ,że mamy urlopy z Mężem,to do świąt się ogarnie. Ech. A ja tyle planów miałam na niedzielę,na urlop. Klasyk no! No i mam wrażenie,że mnie coś bierze. Na razie wleciał czosnek,ale zbyt dużego wyboru to ja raczej nie mam...

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaukens wrote:
    Cześć, jak miło się czyta o dobrych wynikach u wszystkich! Ja też już po Pappa i USG, wszystko dobrze, nasze małe kociątko dzielnie machało łapkami, ale zdecydowanie nie chciało pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.

Jako że to pierwsze dziecko, staram się nie zgłupieć przy zakupach i na razie próbuję ogarnąć listę zakupową. Ceny wszystkiego przy tej inflacji mnie przerażają, już wiem, że większe sprawy, jak łóżeczko i wózek będę załatwiać używane.

Ryzyko preeklampsji wyszło mi dość wysokie, z tej racji biorę wyższą niż dotąd dawkę Acardu. W Święta czeka nas obwieszczenie dobrej nowiny rodzinie. Wczoraj miałam wigilijne spotkanie w większym gronie przyjaciół i powiedziałam dwóm koleżankom, ale tak tylko na ucho, przy życzeniach. I tak była radość.

Za to dzisiaj męczy mnie paskudny ból głowy i mam nadzieję, że to nie zatoki. Czeka nas wyjazd do rodziny w Święta, a z chorobą ciężko gdzieś jechać.
    Ceny to pogrom.... Wszystkiego. Ja akurat z tych,co prezenty od września ogarnia,ale nawet takie ozdoby,słodycze świąteczne to jakas paranoja. Nawet paczki z pracy co raz gorsze.

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ceny z dnia na dzień rosną 😱 ja bardzo się cieszę że mam wózek i te większe sprawy chce tylko kupić Chicco baby hug air przy pierwszym dziecku bardzo chciałam ale przy wydatkach na te wszystkie rzeczy trochę zabrakło kasy i sobie odpuściłam może któraś z was miała/ma i może wyrazić opinię czy wogole warto ? Mam kosz Mojżesza ale nie za bardzo się polubiliśmy 🤷‍♀️

Anulka87 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Oj tak ceny z dnia na dzień rosną 😱 ja bardzo się cieszę że mam wózek i te większe sprawy chce tylko kupić Chicco baby hug air przy pierwszym dziecku bardzo chciałam ale przy wydatkach na te wszystkie rzeczy trochę zabrakło kasy i sobie odpuściłam może któraś z was miała/ma i może wyrazić opinię czy wogole warto ? Mam kosz Mojżesza ale nie za bardzo się polubiliśmy 🤷‍♀️
    My mamy leżaczek Tiny Love po synku,generalnie polecam. Teraz właśnie chodzi za mną kosz Mojżesza na kółkach,ale zdania podzielone... Sama nie wiem . Póki co przeglądam OLX, jak trafi się fajna okazja to chyba kupię 🙊

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    preg.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: