👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunday_92 wrote:Ja nic nie czuję, ale ja mam też łożysko na przedniej ścianie i pierwsza ciąża wiec pewnie jeszcze sobie poczekam, a już nie mogę się doczekać.
Ja w ogóle gdyby nie brak miesiączki to nie wiem czy bym się zorientowała, że w ciąży jestem 🙈 od początku schudłam 1.5kg, właściwie ani razu mdłości nie miałam, brzuch lekko mi się zaokrągla, ale bardzo powoli. Funkcjonuje tak jak przed tem (na początku tylko chodziłam spać o 20, ale już mi przeszło).Ogólnie to codziennie pytam pasażera czy na pewno tam siedzi, bo matka nie dowierza 🤦♀️USG jedyny proof
Sunday_92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...
Magggie i Sunday_92 cieszcie się z takiego stanu rzeczy!! Oby ta Wasza chwili trwała jak najdłużej! Jeszcze zatęsknicie za tym spokojem i dobrym samopoczuciem.
A tym co schudły w ciąży to już w ogóle zazdroszczę 🤣😀😀😜
Edit: faktycznie jak na ścianie tylnej to ruchy szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 10:39
-
Ewk@ wrote:Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...
Magggie i Sunday_92 cieszcie się z takiego stanu rzeczy!! Oby ta Wasza chwili trwała jak najdłużej! Jeszcze zatęsknicie za tym spokojem i dobrym samopoczuciem.
A tym co schudły w ciąży to już w ogóle zazdroszczę 🤣😀😀😜 -
Tak,na przedniej ściance=szybciej i wyraźniejsze ruchy. Może mi tez umysł płata figle? Ja ostatnio też ,gdyby nie USG,to nie wiedziałabym,że jestem w ciąży. Nooo,może w weekend wypilabym lampkę wina,ale to też nie był punkt obowiązkowy weekendu dla mnie. No i kurtka zimowa jakaś taka obcisła 🙊
Dzisiaj zaczęłam 4 miesiąc 😱🥰💗 -
nick nieaktualnyJa myślę, że zaraz nadrobię, od początku schudłam 2kg (i w ogóle cytując klasyka "jak do tego doszło - nie wiem", bo cheetosy wjechały parę razy, byłam pewna, że mam na plusie aż się nie zwazylam 🤦♀️), ale 0.5kg już wróciło. Z tym, że ja mam nadwagę (BMI bodajże 27/28) także u mnie limit przybierania na wadze jest mniejszy.
-
Ewk@ wrote:Wydaje mi się że jak jest łożysko na ścianie przedniej to dziewczyny mają szansę poczuć ruchy szybciej niż te które mają na tylnej. Chyba że się mylę...
A tym co schudły w ciąży to już w ogóle zazdroszczę 🤣😀😀😜
Edit: faktycznie jak na ścianie tylnej to ruchy szybciej
Ja zazdroszczę wszystkim przechodzącym ciążę bezobjawowo. Z całego serca zazdroszczę 😶Madziq6 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
zazu wrote:Nie ma czego zazdrościć 🤦 u mnie to chudnięcie powiązane z wymiotami i mdłościami.
Ja zazdroszczę wszystkim przechodzącym ciążę bezobjawowo. Z całego serca zazdroszczę 😶
Zgadza się. U mnie -6,5 kg. Mdlosci całkiem minęły jakoś około 11/12 tc, ale nadal przyjmuje xonvea. Od dziś planuje przestać ja brać i zobaczyć, czy ustapily już na dobre. -
Ja od początku 16 tc zaczęłam czuć, też myślałabym, że za wcześnie i raczej to jelita ale wczoraj np gdy słuchałam tętna przez detektor, były zagłuszenia tak jak dziecko się rusza podczas ktg i w tym czasie poczułam kilka razy ruchy na tej samej wysokości więc na 100% to były delikatne kopnięcia ☺️
-
Raczej to było do komentarza że bezobjawowo a na minusie waga
Ja za to mam okropne bóle migrenowe są produkty po których nadal mi niedobrze.No i w nocy boli mnie czasami brzuch ale myślę że to jest powiązane z moim chorym kregoslupem. Ogólnie myślałam że w drugim trymestrze będzie już lepiej ale czuję się czasami gorzej niż w pierwszym.
A co do kebab też miałam wczoraj ochotę ale mąż zabronił 😂 ale ja mogę przytyć max 12-13kg więc niestety muszę się pilnować. -
U mnie pewnie myślę że od początku ciąży jakieś 2 kilo się pojawiło, ale totalnie ominęły mnie męczące mdłości czy wymioty (zlicze na palcach jednej ręki te przypadki) więc jadłam co chciałam praktycznie od początku.
A odnośnie tych ruchów płodu - mi też się zdaje że czasem coś poczuje - szczególnie wieczorami, gdy już jestem w łóżku. To takie trudne do zidentyfikowania, zupełnie odmienne uczucie - kłująco łaskoczace. U mnie łożysko na przedniej ścianie i lekarz wspominał właśnie że ruchy płodu będą odczuwalne później i słabiej. Do tego pierwsza (tak zaawansowana) ciąża więc żaden lekarz by pewnie nie uwierzył że coś tam już czujęNo nie wiem, będę obserwować 😁
NaszCud lubi tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
MalaEw wrote:Oj drobniutka jesteś! A xonvea nie działa?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Cześć, jak miło się czyta o dobrych wynikach u wszystkich! Ja też już po Pappa i USG, wszystko dobrze, nasze małe kociątko dzielnie machało łapkami, ale zdecydowanie nie chciało pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.
Jako że to pierwsze dziecko, staram się nie zgłupieć przy zakupach i na razie próbuję ogarnąć listę zakupową. Ceny wszystkiego przy tej inflacji mnie przerażają, już wiem, że większe sprawy, jak łóżeczko i wózek będę załatwiać używane.
Ryzyko preeklampsji wyszło mi dość wysokie, z tej racji biorę wyższą niż dotąd dawkę Acardu. W Święta czeka nas obwieszczenie dobrej nowiny rodzinie. Wczoraj miałam wigilijne spotkanie w większym gronie przyjaciół i powiedziałam dwóm koleżankom, ale tak tylko na ucho, przy życzeniach. I tak była radość.
Za to dzisiaj męczy mnie paskudny ból głowy i mam nadzieję, że to nie zatoki. Czeka nas wyjazd do rodziny w Święta, a z chorobą ciężko gdzieś jechać.
zazu, edka85, Sunday_92, Mal86, MalaEw, eMPe, Ewk@, Nadulka, Anulka87 lubią tę wiadomość
-
Ale w weekend ciisza. My wczoraj pierniczylismy (myślałam,że jeszcze jeden weekend do świąt,a to proszę...za tydzień święta 😱). No i Synek gorączka od wczoraj...39...kill me please. Dobrze ,że mamy urlopy z Mężem,to do świąt się ogarnie. Ech. A ja tyle planów miałam na niedzielę,na urlop. Klasyk no! No i mam wrażenie,że mnie coś bierze. Na razie wleciał czosnek,ale zbyt dużego wyboru to ja raczej nie mam...
-
Miaukens wrote:Cześć, jak miło się czyta o dobrych wynikach u wszystkich! Ja też już po Pappa i USG, wszystko dobrze, nasze małe kociątko dzielnie machało łapkami, ale zdecydowanie nie chciało pokazać, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.
Jako że to pierwsze dziecko, staram się nie zgłupieć przy zakupach i na razie próbuję ogarnąć listę zakupową. Ceny wszystkiego przy tej inflacji mnie przerażają, już wiem, że większe sprawy, jak łóżeczko i wózek będę załatwiać używane.
Ryzyko preeklampsji wyszło mi dość wysokie, z tej racji biorę wyższą niż dotąd dawkę Acardu. W Święta czeka nas obwieszczenie dobrej nowiny rodzinie. Wczoraj miałam wigilijne spotkanie w większym gronie przyjaciół i powiedziałam dwóm koleżankom, ale tak tylko na ucho, przy życzeniach. I tak była radość.
Za to dzisiaj męczy mnie paskudny ból głowy i mam nadzieję, że to nie zatoki. Czeka nas wyjazd do rodziny w Święta, a z chorobą ciężko gdzieś jechać. -
Oj tak ceny z dnia na dzień rosną 😱 ja bardzo się cieszę że mam wózek i te większe sprawy chce tylko kupić Chicco baby hug air przy pierwszym dziecku bardzo chciałam ale przy wydatkach na te wszystkie rzeczy trochę zabrakło kasy i sobie odpuściłam może któraś z was miała/ma i może wyrazić opinię czy wogole warto ? Mam kosz Mojżesza ale nie za bardzo się polubiliśmy 🤷♀️
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Kalolika wrote:Oj tak ceny z dnia na dzień rosną 😱 ja bardzo się cieszę że mam wózek i te większe sprawy chce tylko kupić Chicco baby hug air przy pierwszym dziecku bardzo chciałam ale przy wydatkach na te wszystkie rzeczy trochę zabrakło kasy i sobie odpuściłam może któraś z was miała/ma i może wyrazić opinię czy wogole warto ? Mam kosz Mojżesza ale nie za bardzo się polubiliśmy 🤷♀️