👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam badane w 10tc: p. ciala antykardiolipinowe i p. przeciw beta-2 glikoproteinie, apptt, czas i wskaznik protrombinowy, inr, czas trombinowy, fibrynogen clausa i d-dimery. Do tego aptt i d-dimery mam co miesiac robic (w poprzedniej ciazy tez tak mialam). Tylko pewnie u mnie inna historia jest
Ani0nka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
A któraś z mam jest odważna i ćwiczy? Zastanawiam się,czy nie pozyczyc od mojej mamy takiego jakby rowerka na same pedały i sobie nie jeździć w domu,siedząc wygodnie na kanapie. Niby wyrabiam te minimum 10k kroków dziennie,ale dla ogólnego samopoczucia może by to coś dało?🤔
-
Hej byłam dzisiaj na wizycie.
Młoda waży 116 g, to już więcej niż tabliczka czekolady 😅
Szyjka na razie dobrze trzyma.
Niestety mdłości się znowu nasiliły i męczą mnie cały dzień.
Leki muszę odstawiać bo nie powinno się ich brać tyle czasu...
Dzisiaj praktycznie nie spałam w nocy, wymiotowałam ledwo do łazienki dobiegłam.
No cholerstwo straszne.
No ale dobrze że z dzieckiem wszystko ok, w sumie nic innego się nie liczy, jakoś się przetrwa.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Anulka87 wrote:A któraś z mam jest odważna i ćwiczy? Zastanawiam się,czy nie pozyczyc od mojej mamy takiego jakby rowerka na same pedały i sobie nie jeździć w domu,siedząc wygodnie na kanapie. Niby wyrabiam te minimum 10k kroków dziennie,ale dla ogólnego samopoczucia może by to coś dało?🤔
Ja dużo spaceruje każdego dnia i ćwiczę jogę. Jeśli nie ma przeciwwskazań w postaci jakichś problemów z szyjka, krwiaków czy inny h wskazań do oszczędzania się to aktywność fizyczna jest bardzo ważna, więc nie wiem czy to odwaga z mojej strony - raczej chęć poprawy zdrowia i przebiegu porodu. W lutym zapisuje się też na zajęcia dla kobiet w ciąży przy szkole rodzenia - dwa razy w tygodniu, będą elementy jogi i pilatesu, już się nie mogę doczekać ❤️ jak tylko masz ochote i energię to bierz rowerek i miłej zabawy 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 17:07
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Anulka87 wrote:A któraś z mam jest odważna i ćwiczy? Zastanawiam się,czy nie pozyczyc od mojej mamy takiego jakby rowerka na same pedały i sobie nie jeździć w domu,siedząc wygodnie na kanapie. Niby wyrabiam te minimum 10k kroków dziennie,ale dla ogólnego samopoczucia może by to coś dało?🤔
Anulka87 lubi tę wiadomość
-
Ja mam mało ruchu ale męczy mnie rwa kulszowa i ból kręgosłupa przez to też często boli mnie brzuch. W pierwszej ciąży miałam szyjkę od 21 TC 3 cm aż specjalnie sprawdziłam na USG połówkowym z synem ile miała ale w zwykłym trybie aktywności utrzymywała się między 3,1-3,4 cm ciekawe jaka będzie tym razem. Mam też łożysko dwupłatowe co mnie trochę martwi chociaż lekarz mówi żeby się nie stresować i staram się nie czytać bo w internecie piszą różne rzeczy.
-
Pojawiły się wrześniowki 23 😱 ja dzisiaj byłam na szybkiej wizycie,bo gin prosił o dodatkową wizytę żeby pouzupelniac kartę ciąży i na mikrochwile zajrzał do Kropeczki, cudna jest ❤️ Synek moj też już gada do brzucha i przyzwyczaja się do Karola lub Karolci. Kropka pod pępkiem aktualnie jest.
To biorę od mojej mamy tej minirower i będę sobie jeździć 😊zazu lubi tę wiadomość
-
Mal86 wrote:Kurcze mam zgłosić się do hematologa bo mam niską hemoglobinę ....Dziewczyny czy któraś może walczyła z niską hemoglobiną?
-
Mal86 wrote:Kurcze mam zgłosić się do hematologa bo mam niską hemoglobinę ....Dziewczyny czy któraś może walczyła z niską hemoglobiną?
-
Zazu, a nie masz przypadkiem grypy żołądkowej?
Też miałam wizytę dziś, ale na NFZ, więc nic specjalnego. Nie wiem ile maluch waży, bo lekarka zrobiła taki hiper szybki skan. Rzuciła okiem, powiedziała, że jest ok i wyłączyła aparat. Tak więc jedyne co wiem, to że serce bije 153 ud. I tylezazu lubi tę wiadomość
-
Jak nie ma przeciwwskazań to ruszaj się, a później sobie podziękujesz. Ja właśnie mam plan przynajmniej 3 razy w tygodniu odpalić jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Myślę, że ćwiczenia o niskiej intensywności wprawią nas w dobry nastrój i zadbają trochę o ciało, które teraz znosi nową sytuację.🩷 Julka 25.05.2023 -
Czy któraś z Was korzysta z opieki dwóch lekarzy ginekologow? Czy posiadacie dwie karty ciąży?
Chce udać się na konsultacje do innego ginekologa, ale nie chce by mazial mi coś w karcie, który prowadzi mój "pierwotny" ginekolog. -
edka85 wrote:Zazu, a nie masz przypadkiem grypy żołądkowej?
Też miałam wizytę dziś, ale na NFZ, więc nic specjalnego. Nie wiem ile maluch waży, bo lekarka zrobiła taki hiper szybki skan. Rzuciła okiem, powiedziała, że jest ok i wyłączyła aparat. Tak więc jedyne co wiem, to że serce bije 153 ud. I tyle❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
MalaEw wrote:Czy któraś z Was korzysta z opieki dwóch lekarzy ginekologow? Czy posiadacie dwie karty ciąży?
Chce udać się na konsultacje do innego ginekologa, ale nie chce by mazial mi coś w karcie, który prowadzi mój "pierwotny" ginekolog. -
Kalolika wrote:Dziewczyny kiedy macie połówkowe?:p ja swoich nie mogę się doczekać ale również jakiś się ich boje.
@MalaEw, ja teraz też się zastanawiam czy nie umówić się na dodatkowa wizytę pomiędzy swoimi co 4 tygodnie, żeby sprawdzić szyjkę, ale nie dam rady do swojego lekarza, bo będę w Warszawie. Myślę, że albo mu powiem wprost żeby nie robił wpisu do karty, albo faktycznie powiem, że nie wzięłam i żeby tylko wydrukował podsumowanie wizyty, a ja je dostarcze swojemu prowadzącemu.