X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Czerwiec 2023 👶
Odpowiedz

👶 Czerwiec 2023 👶

Oceń ten wątek:
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie jestem na zero z wagą, na początku schudłam jakieś 2-3 kg i teraz one wróciły więc jestem na 0 (ważę się raz w tygodniu żeby nie stracić kontroli).

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już 4kg przytyłam 🥹

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 3 kg.
    A słuchajcie tak trochę z innej beczki. Jeśli któraś nie chce to niech nie odpowiada. Współżyjecie? Ja od chyba ósmego tyg nic. Miałam w tym czasie jednorazowe brązowe uplawy. Lekarz zapytał czy współżyłam dzień wcześniej to przyznałam, że był stosunek ale bez penetracji. Uznał, że czasem się tak zdarza na drugi dzień, że coś tam poleci, ale ze mam się wtrzymac i nie uprawiać seksu. Więc ok. Później już się to nie powtórzyło ale jakoś wstydziłam się z nim poruszyć ten temat. Jak już chciałam z lekarzem zagadać a propos seksu a było już po 12 tyg, to też się wstrzymałam, bo miałam że 3 dni plamieniaz więc uznałam, że na bank mi nie pozwoli. I tak doszło do tego, że jest 19 tydzień a ja nawet boję się masturbowac, boo tu kolejna ciekawostka (może któraś z Was wie o co chodzi) miewam nocne orgazmy. Śni mi się coś miłego i chwilę później mam to cudowne uczucie. Niestety wybudza mnie też wtedy możne spięcie w dole brzucha, bol, który po chwili mija. No i to kolejny czynnik który odwodzi mnie od pomysłu seksu. Cykam się, że jak już dojdzie co do czego to będę czuła bol. Pisałam o tym co prawda z jedną fizjoterapeutka uroginek.która prowadzi profil na insta, i napisała mi, że to właściwie jest normalne , bo macica już jest swoich rozmiarów i że ten bol niczego złego nie zwiastuje.
    Jutro mam wizytę u gina to muszę z nim w końcu o tym pogadać bo inaczej będę lecieć tylko na marzeniach sennych do końca ciąży:D
    Aha..czy któraś z Was miewa skurcze brzucha przy oddawaniu moczu? Badania w normie ale chyba mam jakieś nadmierne napięcie i jak mam pełny pęcherz to sikanie jest udręką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 13:13

Ani0nka lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie od początku nie współzyjemy, bo pierwszy trymestr jakoś obydwoje byliśmy zeschizowani i stwierdziliśmy, że poczekamy do drugiego, ale jak na ostatniej wizycie ginekolog powiedział, że szyjka coś krótka, to stwierdziliśmy, że wolimy sobie póki co też odpuścić. Ale ogólnie lekarz nam nie zabraniał, powiedział, że nie widzi przeciwskazań. Myślę, że jeśli u Was z ciążą wszystko ok i obydwoje macie ochotę to nic tylko korzystać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 14:17

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie współżyjemy pierwszy trymestr ze względu na torbiel lekarz nie zalecał a teraz czekamy na USG połówkowe bo w pierwszej ciąży od połówkowych miałam szyjkę 3,2-3,0 cm i lekarz jeden nie widział problemy a drogi mówił że lepiej nie żeby nie prowokować do skracania się. Więc ostatecznie nic nie było 🙈Teraz chcę najpierw wiedzieć ile ma centymetrów i będę pytać lekarza co i jak :)

Ulcia9112 lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia wypisz wymaluj jakbyś pisała o mnie o wszystkim. Wibrator w odstawke odszedł a ja miewam orgazmy nocne. I tez były brązowe plamienia raz i już się cykam i nic nie robimy. Znaczy ja męża wiecie jakoś tam zaspokajam No ale do cipki nie wchodzi :/

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• korallik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od inseminacji nie współżyjemy 😬 w sumie od pierwszej ciąży tak ciężko z tym, w ciąży słabo z tym było, bo się bałam, po porodzie to wiadomo, długo zajęło zanim znów zaczęliśmy. Teraz znów przestój. Raz że się znów boję, brzuch mnie ciągle boli, to ochoty brak, to zmęczenie, to w łóżeczku obok nas leży 20-miesięczniak i wystarczy, że zajęczy przez sen i nam czar pryska, a przenosić się do salonu nie zawsze nam się chce 😂 mam nadzieję, że jeszcze w życiu wrócimy do fajnych, miłosnych uniesień, bo kiedyś to jak króliki jak wspominamy 🤣

Córa - 06.2023 ❤
    Syn - 04.2021 ❤
    age.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Ulcia wypisz wymaluj jakbyś pisała o mnie o wszystkim. Wibrator w odstawke odszedł a ja miewam orgazmy nocne. I tez były brązowe plamienia raz i już się cykam i nic nie robimy. Znaczy ja męża wiecie jakoś tam zaspokajam No ale do cipki nie wchodzi :/

Czułam, że temat chwyci 😆 widzisz jestesmy wyposzczone i organizm sam sie domaga i przypomina nocami 😆 ogólnie mówi się o tym, że seks nawet i może pomóc, bo tarcie penisa jakby przygotowuje i uelastycznia tkanki, więc ja bym jednak chciała móc się przekonać i potraktować to jako trening krocza :D

Ani0nka lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    U nas też nie współżyjemy pierwszy trymestr ze względu na torbiel lekarz nie zalecał a teraz czekamy na USG połówkowe bo w pierwszej ciąży od połówkowych miałam szyjkę 3,2-3,0 cm i lekarz jeden nie widział problemy a drogi mówił że lepiej nie żeby nie prowokować do skracania się. Więc ostatecznie nic nie było 🙈Teraz chcę najpierw wiedzieć ile ma centymetrów i będę pytać lekarza co i jak :)
    @Kalolika, czy ta szyjka sprawiała Ci później problemy w poprzedniej ciąży, miałaś wdrażane jakieś leczenie czy po prostu do obserwacji i wszystko było ok?
    Pytam, bo ja miałam podobny pomiar ostatnio (3.1cm) oczywiście tak się nakręciłam czytaniem różnych historii, że się umówiłam na dodatkową wizytę jutro (niestety do lekarza, którego nie znam, bo będę w Warszawie, a swojego prowadzącego mam w Poznaniu, ale stwierdziłam, że do kolejnej planowej 20.01. oszaleje).

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam szyjkę 3-3,5cm. Na bank w 3 trymestrze to męża wezmę w obroty a teraz to się jakoś cykam przez te plamienia…

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• Kalolika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    @Kalolika, czy ta szyjka sprawiała Ci później problemy w poprzedniej ciąży, miałaś wdrażane jakieś leczenie czy po prostu do obserwacji i wszystko było ok?
    Pytam, bo ja miałam podobny pomiar ostatnio (3.1cm) oczywiście tak się nakręciłam czytaniem różnych historii, że się umówiłam na dodatkową wizytę jutro (niestety do lekarza, którego nie znam, bo będę w Warszawie, a swojego prowadzącego mam w Poznaniu, ale stwierdziłam, że do kolejnej planowej 20.01. oszaleje).
    Musiałam mieć tryb odpoczynku ale przykuta do łóżka nie byłam, zakupy i spacer wchodził w grę :p Na początku sama obserwacja co wizyta mierzona jeśli miałam częste twardnienia brzucha musiałam iść szybciej na kontrolę a zdążyło się to raz a tak to normalnie wizyty co 4 tygodnie a od 26 TC była luteina ale nie wiem do kiedy bo takiej informacji w kącie ciąży nie mam. A no i magne b6 forte bralam w jakieś sporej ilości. Myślę że lekarz wszystko powie Ci jak nie ten to twój zaufany z Poznania i wybierze najlepsze rozwiązanie :) dodam jeszcze że w pierwszej ciąży chodziłam do dwóch i obaj mieli inne zdanie jeden uważał że taka moja natura i żebym tylko nie chodziła na gimnastykę dla ciężarnych i starała się żeby brzuch nie twardniał a drugi do którego miałam większe zaufanie po prostu kazał robić to co opisalan wyżej. A urodziłam normalnie w 39 TC przez planowane CC nie miałam wcześniejszego crozwarcia itp mam nadzieję że nie moja odpowiedź jest zrozumiałam bo ostatnio zawiesił mi się mózg 🙈

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalolika wrote:
    Musiałam mieć tryb odpoczynku ale przykuta do łóżka nie byłam, zakupy i spacer wchodził w grę :p Na początku sama obserwacja co wizyta mierzona jeśli miałam częste twardnienia brzucha musiałam iść szybciej na kontrolę a zdążyło się to raz a tak to normalnie wizyty co 4 tygodnie a od 26 TC była luteina ale nie wiem do kiedy bo takiej informacji w kącie ciąży nie mam. A no i magne b6 forte bralam w jakieś sporej ilości. Myślę że lekarz wszystko powie Ci jak nie ten to twój zaufany z Poznania i wybierze najlepsze rozwiązanie :) dodam jeszcze że w pierwszej ciąży chodziłam do dwóch i obaj mieli inne zdanie jeden uważał że taka moja natura i żebym tylko nie chodziła na gimnastykę dla ciężarnych i starała się żeby brzuch nie twardniał a drugi do którego miałam większe zaufanie po prostu kazał robić to co opisalan wyżej. A urodziłam normalnie w 39 TC przez planowane CC nie miałam wcześniejszego crozwarcia itp mam nadzieję że nie moja odpowiedź jest zrozumiałam bo ostatnio zawiesił mi się mózg 🙈
    Dzięki, wszystko jasne ;)
    Ja dostałam już ostatnio luteinę dopochwowo, żeby zapobiec dalszemu skracaniu, najpierw się tym nie przejęłam, bo lekarz nie kazał nic zmieniać w trybie życia, stwierdził, że na następnej wizycie po prostu sprawdzimy, a później zaczęłam czytac, no i trochę się przerazilam. Nie wiem na ile ten jutrzejszy pomiar będzie relatywny, bo podobno najlepiej żeby mierzył ten sam lekarz, na tym samym sprzęcie, no ale zakładam, że jakby się mocno skróciła to zauważy. A mąż twierdzi, że już oszaleje z tym moim gadaniem czy wszystko ok, więc już chyba lepiej sprawdzić. Lepiej wiedzieć jak najszybciej, bo można będzie w razie czego pessar albo szew założyć, chociaż mam nadzieje, że będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 17:00

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia u nas pierwszy trymestr był dość skąpy w stosunki, żeby nie powiedzieć że była posucha :D jak na nas to naprawdę najdłuższy okres abstynencji. Co prawda nie miałam plamień ani żadnych zaleceń od lekarza żeby wstrzymać się ze współżyciem, ale jakoś nie mogliśmy się zgrać - ja miałam potrzebę snu od 20-21, mąż zwykle pracował jeszcze do późna przy komputerze i jakoś tak wypadliśmy z formy. Napięcie też robi swoje, więc aura jakoś nie sprzyjała. Ale mniej więcej od końcówki pierwszego tryemstru, gdy totalnie wróciłam do siebie i zniknęły wszelkie nieprzyjemne objawy, to zaczęliśmy wracać "do siebie" i teraz mamy ochotę bardzo często.
    Bliskość i intymność jest dla mnie bardzo ważna w relacji, dlatego to wypadnięcie z formy i fizyczne oddalenie się od siebie było dla mnie trudne - jakby nasz związek coś tracił przez wzgląd na ciaze. Wiem że z niemowlakiem u boku bliskość będzie tym trudnejsza, więc chcemy jak najwiecej praktykować, żeby się od siebie w tej materii nie oddalić, dlatego skupiamy się ostatnio mocniej na budowaniu intymności i całe szczęście zaczyna wychodzić ❤️

A co do twoich plamień - jeśli stosunek był bez penetracji to trochę nie rozumiem w jaki sposób miałby spowodować plamienia. Zwykłe to jest efekt jakiegoś mechanicznego potarcia, delikatnego naruszenia nabrzmiałych tkanek. Jeśli nie ma realnych przeciwwskazań medycznych to ja osobiście starałabym się wrócić do tej bliskości z mężem - im dłużej niestety trwa przerwa, tym często trzeba się potem dluzej przyzywczajac do powrotu, przynajmniej takie są moje doświadczenia. Oczywiście jeśli takie jest twoje pragnienie i potrzeby, ale z tego co pisze rozumiem że tak, zwłaszcza że pojawiają się nocne "uwolnienia" zgromadzonego napięcia ;) A, co do masturbacji - też miewalam takie bóle brzucha na początku, rozmawiałam o tym z fizjo-uro. Powiedziała mi, że bardzo często kiedy ciało się "zaciska" pod wpływem dotyku, mięśnie napierają od wewnątrz i takie uczucie bólowe się pojawia. Ten zacisk u mnie miał źródło w psychice - wynikał z podświadomego lęku i obawy że mogę jakoś zaszkodzić małemu. Przekonanie że wszystko jest ok przyszło wraz z częstszą aktywnością seksualną (i solo seksualną), po prostu z czasem te blokady które sobie zbudowałam w głowie i ciele puściły, a ból zniknął. Trzymam kciuki żeby i u Ciebie wszystko wróciło do normy a lekarz dał zielone światło 🟢💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 19:16

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ulcia u nas pierwszy trymestr był dość skąpy w stosunki, żeby nie powiedzieć że była posucha :D jak na nas to naprawdę najdłuższy okres abstynencji. Co prawda nie miałam plamień ani żadnych zaleceń od lekarza żeby wstrzymać się ze współżyciem, ale jakoś nie mogliśmy się zgrać - ja miałam potrzebę snu od 20-21, mąż zwykle pracował jeszcze do późna przy komputerze i jakoś tak wypadliśmy z formy. Napięcie też robi swoje, więc aura jakoś nie sprzyjała. Ale mniej więcej od końcówki pierwszego tryemstru, gdy totalnie wróciłam do siebie i zniknęły wszelkie nieprzyjemne objawy, to zaczęliśmy wracać "do siebie" i teraz mamy ochotę bardzo często.
    Bliskość i intymność jest dla mnie bardzo ważna w relacji, dlatego to wypadnięcie z formy i fizyczne oddalenie się od siebie było dla mnie trudne - jakby nasz związek coś tracił przez wzgląd na ciaze. Wiem że z niemowlakiem u boku bliskość będzie tym trudnejsza, więc chcemy jak najwiecej praktykować, żeby się od siebie w tej materii nie oddalić, dlatego skupiamy się ostatnio mocniej na budowaniu intymności i całe szczęście zaczyna wychodzić ❤️

A co do twoich plamień - jeśli stosunek był bez penetracji to trochę nie rozumiem w jaki sposób miałby spowodować plamienia. Zwykłe to jest efekt jakiegoś mechanicznego potarcia, delikatnego naruszenia nabrzmiałych tkanek. Jeśli nie ma realnych przeciwwskazań medycznych to ja osobiście starałabym się wrócić do tej bliskości z mężem - im dłużej niestety trwa przerwa, tym często trzeba się potem dluzej przyzywczajac do powrotu, przynajmniej takie są moje doświadczenia. Oczywiście jeśli takie jest twoje pragnienie i potrzeby, ale z tego co pisze rozumiem że tak, zwłaszcza że pojawiają się nocne "uwolnienia" zgromadzonego napięcia ;) A, co do masturbacji - też miewalam takie bóle brzucha na początku, rozmawiałam o tym z fizjo-uro. Powiedziała mi, że bardzo często kiedy ciało się "zaciska" pod wpływem dotyku, mięśnie napierają od wewnątrz i takie uczucie bólowe się pojawia. Ten zacisk u mnie miał źródło w psychice - wynikał z podświadomego lęku i obawy że mogę jakoś zaszkodzić małemu. Przekonanie że wszystko jest ok przyszło wraz z częstszą aktywnością seksualną (i solo seksualną), po prostu z czasem te blokady które sobie zbudowałam w głowie i ciele puściły, a ból zniknął. Trzymam kciuki żeby i u Ciebie wszystko wróciło do normy a lekarz dał zielone światło 🟢💚

Dziękuję 🥰

Namisa lubi tę wiadomość

🩷 Julka 25.05.2023
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My normalnie współżyjemy od początku ciąży. Tyle że bez żadnych szaleństw i bez naciskania brzucha.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Martyna175 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy przerwę po plamieniach, teraz wróciliśmy ale bez szaleństw. Mój lekarz sam, po sprawdzeniu szyjki mówi, czy mogę czy nie. Sam pierwszy zaczyna temat więc mam tą wygodę, że sama nie muszę pytać ☺️

preg.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś 2 kg na minusie. Nic dziwnego skoro zmuszam się żeby w ogóle jeść a i tak cały czas mdli. W poprzednich ciążach miałam podobnie, zaczynałam przybierać koło 24 tygodnia.

Seks u nas odpada. Ze względu na problemy w poprzednich ciążach nie mam zgody, nawet gdybym miała to za bardzo bym się bała. Do tego biorę leki dopochwowe. Za dwa tygodnie będę miała wymaz pobrany na posiew i na pewno żadnych infekcji nie będę ryzykować. No a tak poza tym to czuje się beznadziejnie i nie mam siły. 🤷 Jak będzie ciąża donoszona to będziemy działać. Po porodzie też w miarę szybko wracaliśmy do seksu, 5 tygodni czekałam.

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • Ulcia9112 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam pocieszcie mnie albo podzielcie się doświadczeniami. Byłam właśnie na kontroli i gin powiedzial, że główka dziecka jest bardzo Nisko, powiedział, że niektóre Panie tak mają i że może taka moja uroda ale że trzeba monitorować. Zmierzył szyjkę przez usg dopochwowe i ma 2.9 uznał że w granicy normy. Mam się oszczędzać i brac luteinę dopochwowo. ;( zapytałam czy to jest jakaś taka sytuacja alarmowa to powiedział że gdyby była to by było skierowanie do szpitala więc spokojnie. Ale ja już nie mogę tych nerwów...

🩷 Julka 25.05.2023
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    Dziewczyny błagam pocieszcie mnie albo podzielcie się doświadczeniami. Byłam właśnie na kontroli i gin powiedzial, że główka dziecka jest bardzo Nisko, powiedział, że niektóre Panie tak mają i że może taka moja uroda ale że trzeba monitorować. Zmierzył szyjkę przez usg dopochwowe i ma 2.9 uznał że w granicy normy. Mam się oszczędzać i brac luteinę dopochwowo. ;( zapytałam czy to jest jakaś taka sytuacja alarmowa to powiedział że gdyby była to by było skierowanie do szpitala więc spokojnie. Ale ja już nie mogę tych nerwów...
    Tak jak ostatnio pisałam, u mnie podobnie - 27.12. miałam wizyte, szyjka 3.1cm, też dostałam luteinę dopochwowo i informacje, że trzeba monitorować. O główce nic nie wspominał, dziecko było w poprzek ułożone.
    Dzisiaj na 20 mam wizytę żeby sprawdzić tę szyjkę, dam znać czy się nie skróciło.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    👩92'🧔90'
  • zazu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia9112 wrote:
    Pytanie czy taka Twoja uroda i wyjściowo masz krótka szyjkę czy była dłuższa i skróciła się mocno w ostatnim czasie. Masz gdzieś zapisane dane z poprzednich wizyt? Do 2,5 cm na tym etapie jest uznawane za normę tzn dolną granicę normy

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ