👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
zazu wrote:Pytanie czy taka Twoja uroda i wyjściowo masz krótka szyjkę czy była dłuższa i skróciła się mocno w ostatnim czasie. Masz gdzieś zapisane dane z poprzednich wizyt? Do 2,5 cm na tym etapie jest uznawane za normę tzn dolną granicę normy
Gościu nie mierzył mi szyjki w cm ani razu. Na ost wizycie zobaczył na usg i powiedział, że szyjka okej. 30.12 byłam u innego na nfz i badał tylko paluchami, uznał że szyjka w porządku i zamknięta. Schizuje się trochę tym, że powiedział, że głowa bardzo nisko, bo mi się to jakoś źle kojarzy. No jakby było bardzo źle to by mi na pewno powiedział, ale wiecie jak jest..Ciężko odgonić złe myśli.🩷 Julka 25.05.2023 -
Ulcia9112 wrote:Dziewczyny błagam pocieszcie mnie albo podzielcie się doświadczeniami. Byłam właśnie na kontroli i gin powiedzial, że główka dziecka jest bardzo Nisko, powiedział, że niektóre Panie tak mają i że może taka moja uroda ale że trzeba monitorować. Zmierzył szyjkę przez usg dopochwowe i ma 2.9 uznał że w granicy normy. Mam się oszczędzać i brac luteinę dopochwowo. ;( zapytałam czy to jest jakaś taka sytuacja alarmowa to powiedział że gdyby była to by było skierowanie do szpitala więc spokojnie. Ale ja już nie mogę tych nerwów...
A czujesz jakieś twardnienia brzucha, coś w rodzaju skurczy? Może tak właśnie u ciebie ta szyjka wyglądała od poczatku ciąży? Ja nie miałam jeszcze ani razu badanej szyjki, dopiero na polowkowych pewnie ktoś tam w ogóle zagladnie, więc nawet nie miałabym pojęcia. Znam historię dziewczyn z wątku na Ovu, którym szyjki skracały się od 20 tygodnia, ale towarzyszyły temu spięcia brzucha, jakieś uczucie dyskomfortu w podbrzuszu itp. Twoja szyjka ma prawie 3, a norma jest właśnie od 2,5-3 w górę. Lekarz dmucha na zimne i ok, to dobrze że dał coś zapobiegawczo, ale mieścisz się w normie, więc wdech-wydech, aplikuj luteinę i wierz że będzie dobrze! 💚 -
Ulcia9112 wrote:Gościu nie mierzył mi szyjki w cm ani razu. Na ost wizycie zobaczył na usg i powiedział, że szyjka okej. 30.12 byłam u innego na nfz i badał tylko paluchami, uznał że szyjka w porządku i zamknięta. Schizuje się trochę tym, że powiedział, że głowa bardzo nisko, bo mi się to jakoś źle kojarzy. No jakby było bardzo źle to by mi na pewno powiedział, ale wiecie jak jest..Ciężko odgonić złe myśli.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Ok już się troszkę uspokoiłam. Dzięki Wam też
Jestem typem panikary, więc niestety zawsze biorę gorsze jako pierwsze pod uwagę.
Co do spięć brzucha to dzisiaj czułam lekki dyskomfort, wzięłam nawet pół nospy, ale nie byłam pewna w sumie skąd to czuje. Ciężko mi jeszcze rozróżnić czy cos jest spięciem brzucha czy nie, bo często jak zjem coś "inwazyjnego" to brzuch mi się robi troszkę inny, taki nagazowany, więc nie wychwyciłam nic jakby nowego.🩷 Julka 25.05.2023 -
Rozumiem Cie, bo tez jestem typem panikary. Dziś usłyszałam, że moje lozysko jest bardzo blisko szyjki macicy. Zabronił współżycia, sportu, rozciągania dna miednicę. Sama szyjka ma ponad 4 cm. Tak bardzo mnie do zestresowało 😭oczywiście jest szansa, że się podniesie, ale.....czy któraś ma podobne doświadczenie?
-
MalaEw wrote:Rozumiem Cie, bo tez jestem typem panikary. Dziś usłyszałam, że moje lozysko jest bardzo blisko szyjki macicy. Zabronił współżycia, sportu, rozciągania dna miednicę. Sama szyjka ma ponad 4 cm. Tak bardzo mnie do zestresowało 😭oczywiście jest szansa, że się podniesie, ale.....czy któraś ma podobne doświadczenie?
MalaEw lubi tę wiadomość
🩷 Julka 25.05.2023 -
MalaEw wrote:Rozumiem Cie, bo tez jestem typem panikary. Dziś usłyszałam, że moje lozysko jest bardzo blisko szyjki macicy. Zabronił współżycia, sportu, rozciągania dna miednicę. Sama szyjka ma ponad 4 cm. Tak bardzo mnie do zestresowało 😭oczywiście jest szansa, że się podniesie, ale.....czy któraś ma podobne doświadczenie?
Miałam taką informację od swojego lekarza w 14 tc , po 3 tygodniach na kontroli powiedział l, że łożysko się podniosło i jest ok ☺️.
Szyjkę mam badaną co wizytę od 8tc od kiedy zaczęło się coś dziać.
MalaEw, Ulcia9112, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie - uspokojona ❤️ szyjka dzisiaj miała 3.4cm, zamknięta, według tego lekarza zero powodów do niepokoju. Bobas już ma prawie 300g 😱
Także Ulcia, myślę, że możesz też się nie stresować
Ale ceny warszawskie w porównaniu z poznańskimi, trochę szok.edka85, Nadulka, Ulcia9112, Martyna175 lubią tę wiadomość
-
Tez mnie to zaniepokoiło ale zobaczymy co powie teraz.. wizytę mam w środę to niemal miesiąc od ostatniej 🫣
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Nadulka wrote:U mnie na ostatniej wizycie tez tak było ale raczej kazał ograniczyć niż całkiem ze wszystkiego zrezygnować i końskie dawki magnezu brać plus duphaston
Tez mnie to zaniepokoiło ale zobaczymy co powie teraz.. wizytę mam w środę to niemal miesiąc od ostatniej 🫣
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze. W którym tyg wtedy byłas?
Ulcia ✊✊✊✊
Martyna, czyli podniosło Ci się mniej więcej w moim czasie teraz. Mi niestety od ostatniej wizyty (28.12 - 14 tc), nie podnosi sięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 04:42
Nadulka, Ulcia9112 lubią tę wiadomość
-
Mal86 wrote:Hej dziewczyny czy ktoraś z Was ma włókniaki w piersiach i musiała je raz w roku kontrolować ....Moje pytanie czy w ciąży też trzeba zrobić USG piersi,coś mi kiedyś mój onkolog wspominał ale nie pamiętam😊
Mal86 lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze. W którym tyg wtedy byłas?
Ulcia ✊✊✊✊
Martyna, czyli podniosło Ci się mniej więcej w moim czasie teraz. Mi niestety od ostatniej wizyty (28.12 - 14 tc), nie podnosi się
Na ostatniej wizycie powiedział, że łozysko się oddaliło i wg usg ciąża miała wtedy 17+4 dni. Na spokojnie, musisz poczekać do następnej wizyty, ja też się zaniepokoiłam tą wiadomością ale myśleniem o tym sobie nie pomożemy ☺️
MalaEw lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze. W którym tyg wtedy byłas?
Ulcia ✊✊✊✊
Martyna, czyli podniosło Ci się mniej więcej w moim czasie teraz. Mi niestety od ostatniej wizyty (28.12 - 14 tc), nie podnosi się
14 tydzień jakoś )
Teraz wg OM mam 17t4d
Ale od początku z usg ciąża starsza o 3-4 dni
Jutro dam znać co i jak
Ogólnie w tej ciąży mam łożysko na ścianie przedniej i mam wrażenie ze często spina mi się brzuch mimo końskiej dawki magnezu
I nie czuje jeszcze ruchów
Wtedy łożysko na ściśnie tylnej i w 17 tyg zaczęłam odczuwać regularne pływanie rybki 😁
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Mal86 wrote:Hej dziewczyny czy ktoraś z Was ma włókniaki w piersiach i musiała je raz w roku kontrolować ....Moje pytanie czy w ciąży też trzeba zrobić USG piersi,coś mi kiedyś mój onkolog wspominał ale nie pamiętam😊❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Dziewczyny czy któraś zmagała się z zapaleniem układu moczowego ? Odebrałam wyniki morfologia jak zawsze idealna tsh żelazo w normie a mocz wyszedł fatalnie bakterie i leukocyty są wysoko ponad normę.. dzisiaj mam wizytę przed 16 Ale do tego czasu chyba oszaleje
Nie mam żadnych objawów ogólnie w nocy wstawałam po kilka razu siku ale pije sporo wody przed snem i rano zrobiłam już ledwo co to siku do badania
Martwię się
Wypiłam sok z żurawiny od razu cała szklane i będę pic regularnie
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
Nadulka wrote:Dziewczyny czy któraś zmagała się z zapaleniem układu moczowego ? Odebrałam wyniki morfologia jak zawsze idealna tsh żelazo w normie a mocz wyszedł fatalnie bakterie i leukocyty są wysoko ponad normę.. dzisiaj mam wizytę przed 16 Ale do tego czasu chyba oszaleje
Nie mam żadnych objawów ogólnie w nocy wstawałam po kilka razu siku ale pije sporo wody przed snem i rano zrobiłam już ledwo co to siku do badania
Martwię się
Ja właśnie walczę po raz kolejny, jednak w moim przypadku mam jedynie bakterie w moczu. Teraz dostałam antybiotyk Monural i zurawix. -
Nadulka wrote:Dziewczyny czy któraś zmagała się z zapaleniem układu moczowego ? Odebrałam wyniki morfologia jak zawsze idealna tsh żelazo w normie a mocz wyszedł fatalnie bakterie i leukocyty są wysoko ponad normę.. dzisiaj mam wizytę przed 16 Ale do tego czasu chyba oszaleje
Martwię się
Ja tak miałam liczne bakterie w moczu też nic mnie nie bolało musiałam zrobić posiew moczu i wszyszla bakteria dostałam antybiotyk Duomox i urosept 3x1 .wyleczyłam to ,ale 4 tygodnie mineło i ponownie liczne bakterie w moczu i muszę zrobić analizę moczu. -
Dziekuje za informacje to pewnie i u mnie będzie antybiotyk a jutro kolejne badanie
ja z tego stresu wysłałam wyniki do lekarza żeby dał mi znać jesli mam interweniować od razu odczytal nie odpisał to czekam do 16
U mnie wyszły naprawdę wysoko ponad normy te leukocyty u bakterie podwojone wręcz te wartości
Nigdy nie miałam żadnego stanu zapalnego i naprawdę mnie zaniepokoiło
Dam znac po wizycie co mi zalecił i najważniejsze jak misio malutki
Miesiąc go nie widziałam 🫣MalaEw lubi tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴