👶 Czerwiec 2023 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaEw wrote:Dziewczyny jako, że jesteście bardziej doświadczone, jakie rozwiązanie polecacie co do miejsca dla niemowlaka w domu piętrowym? Oczywiście na górze w sypialni lozeczko, które już tam zostanie, a co na dole, gdzie spędza się większość czasu?
Edit
https://m.ceneo.pl/78060611;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=146599247&gclid=Cj0KCQiAic6eBhCoARIsANlox86UeMhbxNLYWDJ8ZKNiRnIIPhH4Xmpz_0hsbukznD9tPR4cEdKzNuIaAnkLEALw_wcB
Mamy taką. Nie śmierdzi, nie wykrusza się, no ciężko to zniszczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 15:42
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Super pomysł. Bardziej chodzi mi o coś, gdzie mały może spać..a ja ogarniać życie 😂
Czy używacie np łóżeczka turystycznego, czy baby hug...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 15:51
-
My planujemy na górze w sypialni chicco next to nie, u Małego w pokoju drewniane łóżeczko, a na dole kosz Mojżesza i krzesełko stokke z newborn setem - czy taki układ się sprawdzi? Zobaczymy:)
-
MalaEw wrote:Super pomysł. Bardziej chodzi mi o coś, gdzie mały może spać..a ja ogarniać życie 😂
Czy używacie np łóżeczka turystycznego, czy baby hug...?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
MalaEw,ja co prawda blok,ale.znajomi polecało kosz Mojżesza na kółkach i później kojec. Ci,którzy mieli domek 😊
Ja dziś czuje się fatalnie,jeszcze mnie mdli, niewyspana jestem,nakręcam się jak głupia 🙊 Stary oczywiście opanowany. Ale fakt,jak Was słucham,i lekarze zero komunikacji i wyjaśnienia,to conajmniej żenujące... Zwłaszcza w naszym stanie. Mój mi wczoraj powiedział i tak mam na opisie,że słabe ułożenie dziecka nie pozwoliło na dokładniejsze badanie a mi jeszcze dodał,że trochę za wcześnie (w lux.medzie nie było innych terminów,więc zrozumiał). Fakt,że koleżanka byla u niego jakiś czas temu i ma piękną fotkę 3d buźki,a ja średnie zdjęcie nóżki i rączki...ona była po 21 TC,ja 18plus6).Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 17:11
-
Ja kupiłam teraz używany leżaczek baby hug i jestem nim zachwycona, można opuszczać na nizszy poziom to synek też będzie mógł zaglądać do małej, jeździ swobodnie i nie zajmuje dużo miejsca, taki zgrabny jest. Mam duże mieszkanie i w sypialni łóżeczko dostawka albo ten baby hug z materacem na początek, i w ciągu dnia w salonie, później mata skip hop - sprawdziła nam się, dalej jest w super stanie mimo że mały jej nie oszczędza.
-
Ja mam dostawę Chicco dream kupiłam używane ale cały materiał można prać w pralce używałam przy synku potem pożyczyłam znajomym teraz będzie używać je drugi syn. Nie wydaje mi się żeby było jakieś szerokie. Używaliśmy je pół roku
Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
Ulcia9112 wrote:A polecicie jakieś niedrogie i nieduże, (najlepiej nie za szerokie) dostawki?
Kiedyś to było fajnie. Nie było tylu produktów to nie było problemu. A teraz dostęp jest do takiej masy rzeczy, że idzie zwariować przy wyborze.Ulcia9112 lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Super pomysł. Bardziej chodzi mi o coś, gdzie mały może spać..a ja ogarniać życie 😂
Czy używacie np łóżeczka turystycznego, czy baby hug...?
Jeśli są już jakieś dzieci w domu to chyba trzeba coś stabilnego jak łóżeczko bo strach żeby starsze nie skoczyło na Malucha albo ściągnęło na podłogę. Na noc mieliśmy normalne łóżeczko, ale początkowo spala w wiklinowym koszu obok materaca ,który leżał na podłodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 23:12
MalaEw lubi tę wiadomość
-
Ja powiem z perspektywy swojej, że czasami to można sobie planować to, gdzie będzie dziecko spało i w czym, a potem okazuje się, że to pomysł jak kula w płot. Bo nie wiadomo, jakie tak naprawdę będzie dziecko -czy sokojne, czy jednak wysoko wrażliwe; czy chętnie zaśnie w łóżeczku, czy jednak trzeba będzie wciąż chustowac itp. Przed pierwszym synem sobie wiele zaplanowałam. To gdzie i jak będzie spać i odpoczywać. I chyba los mnie pokarał za te pomysły Bo syn był hnb i przez to wymagał ciągłego noszenia na rękach, w nosidle. Nie było mowy o odłożeniu go gdziekolwiek, bo od razu włączała się syrena. Wciąż chciał się cycowac, nie chciał spać sam, więc w efekcie pierwsze miesiące spędziłam z nim leżąc praktycznie cały czas w łóżku. Dlatego przy kolejnych dzieciach zdecydowałam się nie planować nic wcześniej, a tylko poczekać do porodu. Reszta - jak to się mówi - "wyjdzie w praniu". Akurat przy kolejnych dwóch pociechach sprawdził mi się wózek. Mam taki, ktorty przeznaczony jest tylko do domu (nie używam go na dwór). Dziecko usypiam w dzień w wózku, w razie czego można pokolysac, bo jak wiadomo niemowlaki mają krótką fazę snu i po 20 min już się kręcą. Dlatego też potrzebują kołysania, aby nie rozbudzić się na dobre. Natomiast na noc kładę najmłodszego do zwykłego łóżeczka (ale dopiero jak mam pewność że śpi jak kamień), jednak jedna rama z tego łóżeczka jest zdjeta i stoi ono przy moim łóżku (coś jak dostawka). Wtedy jak w nocy się wierci albo budzi, to mogę szybko zareagować (kołysać, wziąć na ręce, przytulić, czy dać cyca).
zazu, aeiouy, Namisa lubią tę wiadomość
-
Hej hej przy niedzieli 😊 dziś WOŚP. Widziałyscie jakieś fajne w booki lub coś podobnego,gdzie cegiełka idzie na WOŚP? Zawsze coś było,wystarczyło wejść na insta,a teraz nic nie mogę znaleźć.
-
Dziewczyny, te które z Was czują ruchy od niedawna, czujecie je regularnie?
Ja czuję ruchy od tygodnia, dwóch, ale do tej pory niezbyt regularnie. Wczoraj pierwszy raz czułam konkretną imprezę w brzuchu (po raz pierwszy było czuc przy przyłożeniu dłoni), podejrzewam, że to przez to, że wczoraj miałam jakąś jazdę na słodkie i zjadłam 3 pączki. Dzisiaj natomiast cisza i zastanawiam się, czy wszystko ok, czy tak może byc na tym etapie, że jednego dnia czuję ruchy, a drugiego niezbyt? -
Ja czuje ruchy już długo, ale też mam tak że po jedzeniu, szczególnie słodkim dzidzia rusza się najbardziej, też rano i wieczorem mocno się kręci, albo dziś podczas kąpieli też szalałam. A pomiędzy siedzi cichutko jakby jej nie było a na początku jak czułam ruchy to sporadycznie, raz, dwa razy dziennie.
-
Ja narazie czuje bulgotanie i takie motylki.. czekam jeszcze na cos wiecej ale wydaje mi sie to normalne ze czasem malutki moze miec ochote poskakac a sa dni ze sobie spokojnie spiStwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Wiadomo, że dziecko może mieć różne dni, bardziej chodzi mi o to, że po 28 tygodniu alarmujące jest jeżeli jest mniej niż 10 ruchów w ciągu 12h, natomiast zastanawiam się czy na obecnym etapie, też jest jakiś zakres aktywności,czy mam się po prostu cieszyć, że już poczułam konkretniejsze kopniaki, ale nastawić się, że najbliższe tygodnie mogą być też bez wyraźnych ruchów i jest to normalne 🤔
-
Na obecnym etapie ciąży nie ma żadnych norm dla ruchów - może być tak że po trzech dniach aktywnych przychodzi dwa dni spokoju, tak że tych ruchów nie czuć w ogóle albo prawie w ogóle. Dziecko jest małe, bardzo swobodnie pływa sobie w płynie owodniowym i zmienia często pozycję - jedna pozycja może być dla nas bardziej wyczuwalna, inna mniej, inna w ogóle. Samo dziecko też może mieć taki dzien gdzie więcej śpi, albo taki gdzie więcej się rusza, jak to człowiek Mój lokator brzucha ma tak na zmianę - kilka dni aktywne, kilka dni ciszy. Na początku też miałam trochę obaw ale uspokoiła mnie adnotacja na ten temat w "Książce o Ciąży" + fakt że zauważyłam w tym pewną prawidłowość.
edka85, Sunday_92, eMPe lubią tę wiadomość
-
Namisa ma rację.
U mnie dziś wizyta na nfz. Takie zwykłe usg, płeć potwierdzona, 320 gram babki 😉Namisa, Ewk@, Sunday_92, Anulka87 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Namisa ma rację.
U mnie dziś wizyta na nfz. Takie zwykłe usg, płeć potwierdzona, 320 gram babki 😉
Cudnie 🥰💖 Idziemy łeb w łeb, u mnie tydzień temu było 324 g, ciekawe czy się zgramy z terminami na porodówce 😁edka85 lubi tę wiadomość
-
@Namisa, dzięki za info, chyba jakoś nie zarejestrowałam tej informacji jak czytałam książkę "O Ciąży" - ale coś tam plumknąl z wieczora, więc chyba mu moja pączkowa rozpusta nie zaszkodziła 😂
Ciekawe czy już na tym etapie widać czy dziecko zapowiada się na mniejsze czy większe 🤔 u mnie synek w 19+5 miał 380g, ciekawa jestem czy teraz w piątek (21+5) przekroczy pół kg 🤔
Namisa lubi tę wiadomość