X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja też wszędzie w labach, szpitalach, komunikacji w masce i się uchowałam więc będzie dobrze!

Popros o jakiś gabinet z leżanką, może akurat coś będzie😊 mi się o dziwo trafił i to był mega komfort

Pierwsza godzina była słaba po tym płynie ale potem już kolejna na luzie podsypiając na leżącemu

Po tym wszystkim nawet miałam siłę i chęć na mały spacer po spożyciu czegoś normalnego

Jeszxze godzinę tu posiedzę. A potem idę zjeść coś normalnego. Akurat na przeciwko jest piekarnia z pysznymi preclami o różnych smakach. Jedno wam powiem na pewno nie kupię slodkiego:)

KarolaKinga, Werzol, CelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Laura kciuki zaciśnięte!

Słuchajcie, u mnie jest główka na 1 centylu i jakos się nie martwię 😅 mój mąż mówi, że jestem nienormalna, bo on się przejmuje, a ja myślę, że przecież to nawet lepiej przy porodzie - dziecka 4 kg bałabym się rodzić przy mojej posturze, wole kolejnego okruszka 🫣

Co do tych butelek Avent to one mają 0+ i potem 1+. Trzeba patrzeć na te numerki nie na te „kropelki” :) Ja kupiłam jeden taki smoczek, jeden taki, choć nie wiem wgle czy będziemy korzystać z tych butelek. Jak będzie jadła z piersi od początku ładnie jak moja środkowa córka to pewnie będziemy wyciągać tylko w awaryjnych sytuacjach, bo jak myślę sobie że ja mam przed wyjściem na zakupy odciągać mleko żeby mąż mógł nakarmić, to szczerze wolę jego wysłać. Jestem jakaś dziwna może. Albo leniwa 🫣 kobiety po porodach narzekają na samotność i bycie uwiązana a ja się nawet cieszę że nie muszę nigdzie latać i mam wymówkę 🤣🤣🤣

Dzięki,
    ja mam ambitny plan właśnie zostawiać męża, żeby sobie chociaż na te zakupy wyjść, ale nie też nie nastawiam się jakoś specjalnie, że mi się uda, ten 1+ też mam dokupiony.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę ,że się udało zachorowac tylko dwa razy. Tak to w pracy łapałam co chwile coś.

Gusia ja się w życiu nie czułam uwiązana. Na moje szczęście. Chociaż ja nawet z noworodkiem jestem jak włóczęga 😆

Nie wiem czy czytałyście ale jakąś laska zginęła w wypadku i na Śląsku robili zbiórkę mleka dla jej 4 miesięcznej córeczki bo mała nie akceptuje mm. Ciekawe czy polubi kobiece z butelki.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo zjadłabym sobie obwarzanka :P

Fakt po tej glukozie człowiek jak zjadł coś słodkiego tego dnia to niedobrze się robiło

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola widziałam to. Masakra. Ja miałam trudną sytuację, jak miałam jelitowke i leżałam noc na kroplówkach odwodniona jak średnia miała 3 miesiące. Była bezbutelkowa… co prawda mąż ją ostatecznie nakarmił strzykawką jak już była tak zmęczona płaczem, że już było jej wszystko jedno i był zapas mleka w lodówce, no i to nie tak hardcorowo jak śmierć, ale wiem jakie to stresy jak dziecko nie toleruje nic innego niż pierś :/ moja córka młodsza właśnie była totalnie bezbutelkowa… ale jak miała ponad 4 miesiące zapala kubeczek

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odebrałam te butelki avent i miałam rozkminę z tymi smoczkami, ale potem ogarnęłam. Czasem mam niezłe zawieszki.
    Nie wiem jak u mnie skończy się karmienie, ale na pewno muszę przyzwyczajać do butelki, bo od października wracam do korepetycji z dzieciakami.

Ja tak jak Gusia chyba wolę, żeby dziecko nie było olbrzymem. I tak mnie poród przeraża, a jakby był ogromny to bym panikowała 😅

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie mam żadnych oczekiwań po pierwszym dziecku. Moja młoda wypiła z butelki tylko na położnictwie, a potem już do widzenia butelko na zawsze. Jak ktoś podawał jej butlę to od razu był ryk i cała się naprezala aż ze złości 😅. Więc moje jedyne wyjścia to były do lekarza i max na 2 h z dojazdem w obie strony 🤪 Ale szczerze to też nie mam presji na wychodzenie jak jest takie małe bobo w domu. Jak już córka miała 1.5 roku i wiedziałam że się na luzie naje miską rosołu z mięsem to mogłam wyjść z mężem do kina na spokojnie 👌🏼. Wszystko w swoim czasie.

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karola, to było w Jaworznie ... bardzo przykre.
    Załapie na pewno, chociażby z głodu.

Ja pamiętam mojego młodego, już był mobilny na własnych nogach i była u mnie koleżanka która też karmiła core w podobnym wieku. Przyszedł do mnie i cycy, a ja w żartach, idź do Grażyny to Ci da i co?

Poszedl, pojadł i dalej się bawił 🤣🤭

preg.png

Wysłany: 14 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był antybutelkowy. Od samego urodzenia miał obsesję na punkcie cycka. Na położnictwie mówili żeby go tak ciągle nie trzymać na piersi ale on nie dal jej sobie zabrać. Musiało być stałe połączenie i tak trzymał ten cycek dwa lata😅 Jak mial rok to wiadomo,żłobek itp ale jak tylko wracałam to bluzkę w locie podnosiłam. Smoczek gdzieś tam w pewnym momencie zaczął tolerować na chwilę ale mm nie polubił nigdy. Nie było szans. Śmieszne to było bo już gadał i chciałam mu dać smoczka a on mówił pełnym zdaniem ,że nie chce smoczka tylko cycusia.
    Tu mam nadzieje,że też będę miała ssaka bo te problemy z kp są okropne. Taki stres na samym początku ryje banie

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeejka ☺️

Ja wczoraj siedziałam cicho cały dzień bo miałam mega intensywny, pół dnia spędziłam na zakupach z pasierbica i teściową, generalnie ja oczywiście nic specjalnego nie kupiłam, same pierdoły dla dzieci, dla tej w brzuchu i dla tej mojej starszej 😝

A dzisiaj robiłam porządek w papierach, segregatorze z moimi dokumentami i znalazłam wypisy ze szpitala z ciąży z córką i znalazłam ten co miałam zakażenie dróg moczowych, byłam tam 4 dni. Ale sprawdziłam po wynikach że tam miałam liczne bakterie, leukocytów dużo ok 30-50, erytrocytów też trochę, także jakaś grubsza sprawa to była no i pamiętam że mi podawali Urosept, coś jeszcze w tabletkach a na wypisie pisze podano CHEMIOTERAPIĘ 🤨 co za zonk… Myślę co to kurde za chemioterapia, w sensie te leki tak nazwali?
    I też zastanawiam się czemu wtedy mnie wzięli do tego szpitala, czy takich infekcji nie da się leczyć w domu.
    No mam zagwozdkę a to już 10 lat minie zaraz 😅

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wgl wiecie że szczepienie przeciw rsv będzie refundowane od 01.04 dla kobiet w ciąży? Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona ile teraz można zrobić w ciąży na nfz. Te 4-5l temu wszystko prywatnie trzeba było robić. Swoją drogą ile płacicie za 3cie prenatalne ? I w którym tc planujecie robić? Chyba że nie planujecie ale ja robię. Chyba czas się zapisać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 10:20

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    A ja dzisiaj dziewczyny wyszłam do domu ze szpitala ❤️

W poniedziałek jeszcze mówili że nic się nie da zrobić, pęcherz płodowy wystaje, a we wtorek zebrała się komisja i zarekomendowali mi żeby jeszcze raz zrobić zabieg założenia szwu. Ryzyko spore, ale powiedzieli że w tej sytuacji mała źle machnie ręką i PPROM, zwłaszcza że resztki starego szwu tam wystawały. Przyznam że strach był ogromny..
    No i od razy na cito operacja we wtorek, anestezjolodzy chcieli czekać do następnego dnia (jadlam godzinę wcześniej 🙈), ale ginekolodzy stwierdzili ze już nie można czekać. Zabieg w przechyleniu głową w dół, odepchnęli pęcherz, złapali wszystko jak tylko można było i dodatkowo od razu pessar założyli.
    Dzisiaj przy wypisie z mojej nieistniejącej wcześniej szyjki mam zszyte w najgorszym pomiarze 2.1 cm + jakieś 0.5 cm pod pessarem 😱
    Wiec dostaliśmy drugą szansę, mam nadzieję że tym razem wszystko wytrzyma 🙈 Ostatnio przy wypisie na szwie szyjka miała 0.7cm więc progres duży!

Jeju ile stresu za Wami 😱 Trzymam mocno kciuki abyście już teraz dotrwały tak do końca 🙏

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A wgl wiecie że szczepienie przeciw rsv będzie refundowane od 01.04 dla kobiet w ciąży? Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona ile teraz można zrobić w ciąży na nfz. Te 4-5l temu wszystko prywatnie trzeba było robić. Swoją drogą ile płacicie za 3cie prenatalne ? I w którym tc planujecie robić? Chyba że nie planujecie ale ja robię. Chyba czas się zapisać...
    350 zł, nie jestem zapisana, ale ugadana z lekarzem, mam ustalić jeszcze, ale mówił żebyśmy robili 31-32 tydzień.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

400 zł i będę robić w 30 tyg, liczę jeszcze, że mi zwrócą z mojego pakietu medycznego z pracy że 120 zł za to, ale nawet jak nie to i tak cena jest ok jak dla mnie.

preg.png

Wysłany: 14 marca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Heeeejka ☺️

Ja wczoraj siedziałam cicho cały dzień bo miałam mega intensywny, pół dnia spędziłam na zakupach z pasierbica i teściową, generalnie ja oczywiście nic specjalnego nie kupiłam, same pierdoły dla dzieci, dla tej w brzuchu i dla tej mojej starszej 😝

A dzisiaj robiłam porządek w papierach, segregatorze z moimi dokumentami i znalazłam wypisy ze szpitala z ciąży z córką i znalazłam ten co miałam zakażenie dróg moczowych, byłam tam 4 dni. Ale sprawdziłam po wynikach że tam miałam liczne bakterie, leukocytów dużo ok 30-50, erytrocytów też trochę, także jakaś grubsza sprawa to była no i pamiętam że mi podawali Urosept, coś jeszcze w tabletkach a na wypisie pisze podano CHEMIOTERAPIĘ 🤨 co za zonk… Myślę co to kurde za chemioterapia, w sensie te leki tak nazwali?
    I też zastanawiam się czemu wtedy mnie wzięli do tego szpitala, czy takich infekcji nie da się leczyć w domu.
    No mam zagwozdkę a to już 10 lat minie zaraz 😅
    Chemioterapię czy chemoterapie? Może się walnęli albo dali Ci lek który działa jak antybiotyk ale jest chemioterapeutykiem i dlatego masz tak wpisane. Jak dadzą nawet taki bactrim bo już mogą wpisać chemioterapię jal się uprą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 11:03

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe cycoholiki :D

U mnie buteleczka Avent w drodze, póki co wzięłam jedną, będę jeszcze rozkminiać alternatywy.

Kciuki za krzywe dziś! kto nam jeszcze został na to zacne badanie? Jak ja się cieszę, że następna krzywa u mnie to dopiero po porodzie kilka tygodni/miesięcy.

Elza, niezmiennie kciukaski za to, żeby to nadal przebiegało tak szybko i sprawnie, żebyś mogła odpoczywać i wysypiać się u siebie.

Gusia, trzeci trymestr, aż chce się napisać ale to zleciało :) U dziewczyn niektórych już od dawna, czasem nie mogę uwierzyć z zaawansowania naszych ciąż. Mama mnie dzisiaj pouczyła, ze ona by już na moim miejscu ubranka prała :D Normalnie jakby czytała forum :P

Alex_92 lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj niestety też z gilem. Nineq, u mnie wystarczyło że wychodziłam z niezapiętą kurtką 😅 bo oczywiście się już nie dopina. Dopiero co schowałam prenalen i spray na gardło do szafki to już trzeba wyciągać 🤨

Luna, co do bólu pod prawym żebrem to mnie też tak ostatnio bolało, ale tylko jeden dzień. Doszłam do wniosku z fizjo, że młoda uciskała gdzieś w więzadła i czułam przeponę.

Laura, trzymamy kciuki za kontrolę!

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Wiemy wiemy
    Ja mam za trzecie 430 zł
    Będę miała w 31 tc, zaraz po Wielkanocy jestem zapisana

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tej akcji szczerze mówiąc wracam i piorę wszystko, mąż poprasuję i układam w komodzie, niech czeka
    Fotelik mamy wybrany to najwyżej sam po niego pojedzie, poza tym niewiele mi brakuje, najwyżej zamówię przez neta
    Koniec z myciem okien i lazeniem na siłownię 3 razy w tygodniu

Cel95, KarolaKinga, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ja codziennie nadrabiam z rana Was, bo w ciągu dnia teraz tyle się dzieje że nie mam czasu usiąść do kompa, a tu tyle się dzieje 😶

Elza1234 ale jajca z tą szyjką... Mam nadzieję że uda się założyć pessar i dotrwacie spokojnie do końca w oszczędzającym trybie życia 🙏 Czyli masz przedsmak jak to jest w naszym ICZMP? ;) na którym oddziale leżysz?

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ