X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/dr-jacobs-papierki-lakmusowe-badanie-ph-33-szt-14646395444

Takie paski będą ok żeby badac wody? Po pessarze te upławy są podobno dość duże i łatwo pomylić z wyciekiem, wolę mieć coś w domu

Tak, mam je w domu, są ok

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety po wizycie u fizjo mam otejpowany cały brzuch - rozejście mięśnia prostego 🫣 Ciągłe smarkanie i kichanie niestety nie pomaga i pogłębia mi to rozejście, więc dostałam pełno ćwiczeń i właśnie tejpy na brzuch. Plus jest taki, że to rozejście nie jest głębokie i póki co nie trzeba myśleć o operacji, ale no jednak muszę się wziąć konkretnie za te mięśnie brzucha.

Na szkole rodzenia poznałam dziewczynę, która też ma silną alergie i dostała od alergologa i ginekologa zgodę na branie jowesto - ja te tabsy brałam przed ciążą i były naprawdę spoko, na pewno nie otumaniają tak jak zyrtec. Któraś z Was bierze coś innego niż zyrtec? Ja się próbuje umówić do jej alergologa, bo bez tabletek już nie mogę żyć…

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jednak katar, nie alergię 🙈 tylko przez to że nie używam xylometazolinu w ciągu to trochę inaczej ten katar przechodzę i nie ogarniam 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mam to samo, najchętniej już poszłabym na l4. Co chwilę ktoś w pracy smarka, zaraża, mnie dziś głowa boli od kataru 😒chyba podświadomie przygotowuję się do tego, bo dziś w pracy sprzątam po szafkach. I chociaż jakbym poszła na l4 od 7 czy 8 kwietnia to bym dostała kasę za zlecenia, tak mam już dość, wkurzają mnie ludzie, że coś chcą ode mnie, wstawanie rano 😮‍💨zatem chyba od najbliższej wizyty już przejdę. Jestem ostatnio sfrustrowana.

Totalnie to rozumiem, chociaż u mnie frustra przkroczyła pewien poziom i przeszła w wyjebkę, robię zadania na emocjonalnej odcince. U mnie w robocie liderka jest mobberką - jak zgłoszono mobbing, poszla na L4. Wszyscy myśleli (i mieli nadzieję), że nie wróci do projektu i co? Właśnie dzisiaj napisala, że się jutro objawi na zebraniu zespołu. Mam nadzieję, że po to, żeby sie pożegnać. Ja z kolei im oświadczam, że od 15.04 adieu - niech się męczą sami.

Ps.czy mogłabyś mi wpisać 3 prenatalne na 7.04? I że będę miała dziewczynkę :)

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie problem z siedzeniem na zwykłym krześle?

Miałam jak pracowałam, jedynie zmiana na piłkę trochę pomagała.

Gusia, strasznie mi przykro, że tak Cie męczy :(

A Karola jak u Ciebie szyja ?

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 marca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik moczu z dziś - bakterii brak, tak jak myślałam. Zobaczymy, czy posiew potwierdzi 😊
    Dostałam dziś też żelazo i magnez. Do tej pory brałam samą pregne i dha. Według dzisiejszych pomiarów 940g, jakiś 16 percentyl. Chyba muszę kupić więcej ubranek w rozmiarze 50😂. Wymiary wskazują, że jest równo tydzień do tyłu 🙄

przygodami66, amoze, xSmerfetkax, Nineq, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 marca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Miałam jak pracowałam, jedynie zmiana na piłkę trochę pomagała.

Gusia, strasznie mi przykro, że tak Cie męczy :(

A Karola jak u Ciebie szyja ?
    A lepiej,dzięki. Okłady z soli robią robotę.od 3 rano jestem bez leków przeciwbólowych. Z tym, że ma.wrazenie, że z lewej strony przelało się na węzły za uszami z dwóch stron ale lżej jest.

Na noc przyjeżdża do mnie córka, tak na wszelki jakby się coś w nocy podziało i już mnie wkurza. Ciągle się biją z Młodym i kłócą. Do tego sprzątać muszę za nią i za niego. On dostaje małpiego rozumu a ona go ciagnie za noge i straszy ,że go zamknie w ciemnej piwnicy .Mam wrazenie jakby oboje mieli po 5 lat..Jak otwarła puszkę z colą i piła ja przy nim mówiac "patrz i cierp ze nie mozesz leszczu" to bylam bliska wywiezieniu jej do lasu.Ja zwariuje do niedzieli....

event.png

Wysłany: 17 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Totalnie to rozumiem, chociaż u mnie frustra przkroczyła pewien poziom i przeszła w wyjebkę, robię zadania na emocjonalnej odcince. U mnie w robocie liderka jest mobberką - jak zgłoszono mobbing, poszla na L4. Wszyscy myśleli (i mieli nadzieję), że nie wróci do projektu i co? Właśnie dzisiaj napisala, że się jutro objawi na zebraniu zespołu. Mam nadzieję, że po to, żeby sie pożegnać. Ja z kolei im oświadczam, że od 15.04 adieu - niech się męczą sami.

Ps.czy mogłabyś mi wpisać 3 prenatalne na 7.04? I że będę miała dziewczynkę :)
    Ja nie wiem jakim cudem nie da się pozbyć takich ludzi. Oni są nietykalni

Anuncja lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A lepiej,dzięki. Okłady z soli robią robotę.od 3 rano jestem bez leków przeciwbólowych. Z tym, że ma.wrazenie, że z lewej strony przelało się na węzły za uszami z dwóch stron ale lżej jest.

Na noc przyjeżdża do mnie córka, tak na wszelki jakby się coś w nocy podziało i już mnie wkurza. Ciągle się biją z Młodym i kłócą. Do tego sprzątać muszę za nią i za niego. On dostaje małpiego rozumu a ona go ciagnie za noge i straszy ,że go zamknie w ciemnej piwnicy .Mam wrazenie jakby oboje mieli po 5 lat..Jak otwarła puszkę z colą i piła ja przy nim mówiac "patrz i cierp ze nie mozesz leszczu" to bylam bliska wywiezieniu jej do lasu.Ja zwariuje do niedzieli....
    Omg 🙈 córka jest dużo starsza od brata?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 17 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Szarotka widziałam, że walczysz też z zaparciami. Męczyłam się z 2 miesiące w ciąży i chyba najbardziej na mnie działa - mnóstwo wody, co któryś dzień owsianka, ciepła woda z cytryną + przed snem (nie na pusty żołądek) biorę cytrynian magnezu. I odpukać na razie mi się ustabilizowało. Laktuloza też miałam wrażenie, ze działa na mnie z opóźnieniem. A widzę że też z nerką się wyjaśniło, super 🥳

@Alex ja wyszłam po 3 dniach jak ból ustąpił, teraz już jest ucisk mniejszy i działam z profilaktyka - dużo wody, sok z żurawiny, urosept i w razie bólu nospa 😘

@amoze trzymam kciuki za remont żebyście się dogadali i żeby było jak najmniej spięć. U nas też etap wykończeniowki i już mnie ludzie straszą że wykończeniowka + narodziny dziecka to największy test dla relacji 🤣

@Kindziukowa mam nadzieję, że już lepiej się czujesz 🌸

@Nosa czy Ty nie jesteś z wielkopolskiego? Bo normalnie jakbym czytała o swoich zajęciach ze szkoły rodzenia 🙈

@Gusia dużo zdrówka! Widzę, że nieźle Was wzięło :/

@asiun przytulam za smutki! Też mi się wydaje, że te wartości nie są na tyle wysokie żeby zaszkodzić 😘

@Anuncja @Nineq podziwiam, że jeszcze pracujecie. Ja od miesiąca na L4 i już myślałam że pod koniec wybuchnę, zwłaszcza że praca bite 8h przed kompem jak u Annabit, bo non stop coś pilnego. Myślę, że od razu poczujecie ulgę jak zrobicie sobie przerwę

@Cel super sukienki 🥰

@KarolaKinga dobrze, że poszłaś. Myślę, że warto zeby ktoś nam czasem przypomniał że nie trzeba ciągle żyć w biegu i ogarniać wszystkiego 🙏

@Karola to rzeczywiście masz tam wesoło w domu 🙈

Kurcze powiem Wam, że tak mi wywaliło brzuch w ostatnich dniach że jestem w ciężkim szoku 🙈 a na plusie kg ciągle tyle samo. Ale za tydzień już zaczynam 7 miesiąc także chyba czas najwyższy 🙈

Miłej nocy dziewczyny, dużo zdrówka dla wszystkich i czekamy na to słoneczko które ma przyjść lada dzień, na pewno nam to dobrze zrobi 🌸❤️

KarolaKinga, amoze, Anuncja, Anabbit, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    @Szarotka widziałam, że walczysz też z zaparciami. Męczyłam się z 2 miesiące w ciąży i chyba najbardziej na mnie działa - mnóstwo wody, co któryś dzień owsianka, ciepła woda z cytryną + przed snem (nie na pusty żołądek) biorę cytrynian magnezu. I odpukać na razie mi się ustabilizowało. Laktuloza też miałam wrażenie, ze działa na mnie z opóźnieniem. A widzę że też z nerką się wyjaśniło, super 🥳

Dzięki za rady! Dzisiaj dobiłam już do 3 litrów wody i rzeczywiście na zaparcia pomogło :) A nerka boli dalej. Ciekawe, kiedy przejdzie...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png

Wysłany: 18 marca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Dzięki za rady! Dzisiaj dobiłam już do 3 litrów wody i rzeczywiście na zaparcia pomogło :) A nerka boli dalej. Ciekawe, kiedy przejdzie...
    Uważają jaka wodę pijesz żeby się nie zapchać kamieniami dodatkowo.

Zimno dzisiaj jak nie wiem. Myślałam że zamarznę.

Muszę się pochwalić, że wstałam bez bólu. W końcu!

Elza1234, Cel95, asiun, Tanashi, kasssia, Lauraa, Anuncja, Nosa, Werzol, KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 marca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas też chyba lepiej. Mała już zdrowa, ja też już w miarę, został mi tylko Katar. Starsza jeszcze ma podgorączkowy, ale już bez wysokiej gorączki, to widzę światełko w tunelu 🥳

Widziałam, że pisałyście o pracy. Mnie też już ciężko nieraz siedzieć przy komputerze, a ja pracuję tylko 2-3h dziennie. Byle do maja. Po majówce już chyba to rzucam na 3-4 miesiące 🤫

Cel95, asiun, Tanashi, kasssia, Lauraa, Maj.a, Anuncja, Nosa, Werzol, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) dobrze, że u Was lepiej 😊 oby szybko przyszła wiosna taka ciepła wersja 😅

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌼 ja dołączam do narzekających na ból w pracy siedzącej, ale przyznam że ergonomia pracy u mnie nie istnieje i często po prostu siedzę 6h ciągiem, wstaję tylko do toalety 🫣 ale jeszcze tylko tydzień 👌🏼 zamówiłam wczoraj komodę, więc akurat na L4 będę mogła zacząć akcję układania i prania xD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój K. uznał bobka za swojego, teraz tak szybko się nie wykręci 😄💪

Mnie w pracy całe mnóstwo osób pyta co planuje szef jak pójdę na l4. Kurde... czy to moja decyzja? Wie o ciąży od grudnia, nie robił nic, żeby kogoś zatrudnić. Nie wiem na co liczy i mało mnie to obchodzi. Ja mam wypisane wszystko co robię w sposób, który nawet debil zrozumie. Niech się martwią sami.
    Udanego dnia, bez smarkania i gorączki, bóli, skurczy itd.

kasssia, Elza1234, Anuncja, przygodami66, Nosa, Revolutionary , Alex_92, amoze lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim tc planujecie iść na 3 prenatalne? Mówił Wam lekarz kiedy jest najbardziej optymalnie? ☺️

age.png

Wysłany: 18 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq nie wiem czemu ale Twój suwaczki wygląda najgrozniej. Jakoś tak wizualnie najbardziej zbliża się do końca.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    W jakim tc planujecie iść na 3 prenatalne? Mówił Wam lekarz kiedy jest najbardziej optymalnie? ☺️
    30+0

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz preferuje po skończonym 30 tygodniu, jestem umówiona chyba jakoś 30+2 czy coś takiego. Klinika sama proponowała mi termin

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ