CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:https://allegro.pl/oferta/dr-jacobs-papierki-lakmusowe-badanie-ph-33-szt-14646395444
Takie paski będą ok żeby badac wody? Po pessarze te upławy są podobno dość duże i łatwo pomylić z wyciekiem, wolę mieć coś w domu
Tak, mam je w domu, są ok23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja niestety po wizycie u fizjo mam otejpowany cały brzuch - rozejście mięśnia prostego 🫣 Ciągłe smarkanie i kichanie niestety nie pomaga i pogłębia mi to rozejście, więc dostałam pełno ćwiczeń i właśnie tejpy na brzuch. Plus jest taki, że to rozejście nie jest głębokie i póki co nie trzeba myśleć o operacji, ale no jednak muszę się wziąć konkretnie za te mięśnie brzucha.
Na szkole rodzenia poznałam dziewczynę, która też ma silną alergie i dostała od alergologa i ginekologa zgodę na branie jowesto - ja te tabsy brałam przed ciążą i były naprawdę spoko, na pewno nie otumaniają tak jak zyrtec. Któraś z Was bierze coś innego niż zyrtec? Ja się próbuje umówić do jej alergologa, bo bez tabletek już nie mogę żyć… -
Ja miałam jednak katar, nie alergię 🙈 tylko przez to że nie używam xylometazolinu w ciągu to trochę inaczej ten katar przechodzę i nie ogarniam 😅
-
Nineq wrote:Mam to samo, najchętniej już poszłabym na l4. Co chwilę ktoś w pracy smarka, zaraża, mnie dziś głowa boli od kataru 😒chyba podświadomie przygotowuję się do tego, bo dziś w pracy sprzątam po szafkach. I chociaż jakbym poszła na l4 od 7 czy 8 kwietnia to bym dostała kasę za zlecenia, tak mam już dość, wkurzają mnie ludzie, że coś chcą ode mnie, wstawanie rano 😮💨zatem chyba od najbliższej wizyty już przejdę. Jestem ostatnio sfrustrowana.
Totalnie to rozumiem, chociaż u mnie frustra przkroczyła pewien poziom i przeszła w wyjebkę, robię zadania na emocjonalnej odcince. U mnie w robocie liderka jest mobberką - jak zgłoszono mobbing, poszla na L4. Wszyscy myśleli (i mieli nadzieję), że nie wróci do projektu i co? Właśnie dzisiaj napisala, że się jutro objawi na zebraniu zespołu. Mam nadzieję, że po to, żeby sie pożegnać. Ja z kolei im oświadczam, że od 15.04 adieu - niech się męczą sami.
Ps.czy mogłabyś mi wpisać 3 prenatalne na 7.04? I że będę miała dziewczynkę -
Mam wynik moczu z dziś - bakterii brak, tak jak myślałam. Zobaczymy, czy posiew potwierdzi 😊
Dostałam dziś też żelazo i magnez. Do tej pory brałam samą pregne i dha. Według dzisiejszych pomiarów 940g, jakiś 16 percentyl. Chyba muszę kupić więcej ubranek w rozmiarze 50😂. Wymiary wskazują, że jest równo tydzień do tyłu 🙄przygodami66, amoze, xSmerfetkax, Nineq, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Miałam jak pracowałam, jedynie zmiana na piłkę trochę pomagała.
Gusia, strasznie mi przykro, że tak Cie męczy
A Karola jak u Ciebie szyja ?
Na noc przyjeżdża do mnie córka, tak na wszelki jakby się coś w nocy podziało i już mnie wkurza. Ciągle się biją z Młodym i kłócą. Do tego sprzątać muszę za nią i za niego. On dostaje małpiego rozumu a ona go ciagnie za noge i straszy ,że go zamknie w ciemnej piwnicy .Mam wrazenie jakby oboje mieli po 5 lat..Jak otwarła puszkę z colą i piła ja przy nim mówiac "patrz i cierp ze nie mozesz leszczu" to bylam bliska wywiezieniu jej do lasu.Ja zwariuje do niedzieli.... -
Anuncja wrote:Totalnie to rozumiem, chociaż u mnie frustra przkroczyła pewien poziom i przeszła w wyjebkę, robię zadania na emocjonalnej odcince. U mnie w robocie liderka jest mobberką - jak zgłoszono mobbing, poszla na L4. Wszyscy myśleli (i mieli nadzieję), że nie wróci do projektu i co? Właśnie dzisiaj napisala, że się jutro objawi na zebraniu zespołu. Mam nadzieję, że po to, żeby sie pożegnać. Ja z kolei im oświadczam, że od 15.04 adieu - niech się męczą sami.
Ps.czy mogłabyś mi wpisać 3 prenatalne na 7.04? I że będę miała dziewczynkęAnuncja lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:A lepiej,dzięki. Okłady z soli robią robotę.od 3 rano jestem bez leków przeciwbólowych. Z tym, że ma.wrazenie, że z lewej strony przelało się na węzły za uszami z dwóch stron ale lżej jest.
Na noc przyjeżdża do mnie córka, tak na wszelki jakby się coś w nocy podziało i już mnie wkurza. Ciągle się biją z Młodym i kłócą. Do tego sprzątać muszę za nią i za niego. On dostaje małpiego rozumu a ona go ciagnie za noge i straszy ,że go zamknie w ciemnej piwnicy .Mam wrazenie jakby oboje mieli po 5 lat..Jak otwarła puszkę z colą i piła ja przy nim mówiac "patrz i cierp ze nie mozesz leszczu" to bylam bliska wywiezieniu jej do lasu.Ja zwariuje do niedzieli.... -
@Szarotka widziałam, że walczysz też z zaparciami. Męczyłam się z 2 miesiące w ciąży i chyba najbardziej na mnie działa - mnóstwo wody, co któryś dzień owsianka, ciepła woda z cytryną + przed snem (nie na pusty żołądek) biorę cytrynian magnezu. I odpukać na razie mi się ustabilizowało. Laktuloza też miałam wrażenie, ze działa na mnie z opóźnieniem. A widzę że też z nerką się wyjaśniło, super 🥳
@Alex ja wyszłam po 3 dniach jak ból ustąpił, teraz już jest ucisk mniejszy i działam z profilaktyka - dużo wody, sok z żurawiny, urosept i w razie bólu nospa 😘
@amoze trzymam kciuki za remont żebyście się dogadali i żeby było jak najmniej spięć. U nas też etap wykończeniowki i już mnie ludzie straszą że wykończeniowka + narodziny dziecka to największy test dla relacji 🤣
@Kindziukowa mam nadzieję, że już lepiej się czujesz 🌸
@Nosa czy Ty nie jesteś z wielkopolskiego? Bo normalnie jakbym czytała o swoich zajęciach ze szkoły rodzenia 🙈
@Gusia dużo zdrówka! Widzę, że nieźle Was wzięło
@asiun przytulam za smutki! Też mi się wydaje, że te wartości nie są na tyle wysokie żeby zaszkodzić 😘
@Anuncja @Nineq podziwiam, że jeszcze pracujecie. Ja od miesiąca na L4 i już myślałam że pod koniec wybuchnę, zwłaszcza że praca bite 8h przed kompem jak u Annabit, bo non stop coś pilnego. Myślę, że od razu poczujecie ulgę jak zrobicie sobie przerwę
@Cel super sukienki 🥰
@KarolaKinga dobrze, że poszłaś. Myślę, że warto zeby ktoś nam czasem przypomniał że nie trzeba ciągle żyć w biegu i ogarniać wszystkiego 🙏
@Karola to rzeczywiście masz tam wesoło w domu 🙈
Kurcze powiem Wam, że tak mi wywaliło brzuch w ostatnich dniach że jestem w ciężkim szoku 🙈 a na plusie kg ciągle tyle samo. Ale za tydzień już zaczynam 7 miesiąc także chyba czas najwyższy 🙈
Miłej nocy dziewczyny, dużo zdrówka dla wszystkich i czekamy na to słoneczko które ma przyjść lada dzień, na pewno nam to dobrze zrobi 🌸❤️
KarolaKinga, amoze, Anuncja, Anabbit, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:@Szarotka widziałam, że walczysz też z zaparciami. Męczyłam się z 2 miesiące w ciąży i chyba najbardziej na mnie działa - mnóstwo wody, co któryś dzień owsianka, ciepła woda z cytryną + przed snem (nie na pusty żołądek) biorę cytrynian magnezu. I odpukać na razie mi się ustabilizowało. Laktuloza też miałam wrażenie, ze działa na mnie z opóźnieniem. A widzę że też z nerką się wyjaśniło, super 🥳
Dzięki za rady! Dzisiaj dobiłam już do 3 litrów wody i rzeczywiście na zaparcia pomogłoA nerka boli dalej. Ciekawe, kiedy przejdzie...
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Szarotka12 wrote:Dzięki za rady! Dzisiaj dobiłam już do 3 litrów wody i rzeczywiście na zaparcia pomogło
A nerka boli dalej. Ciekawe, kiedy przejdzie...
Zimno dzisiaj jak nie wiem. Myślałam że zamarznę.
Muszę się pochwalić, że wstałam bez bólu. W końcu!Elza1234, Cel95, asiun, Tanashi, kasssia, Lauraa, Anuncja, Nosa, Werzol, KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola u nas też chyba lepiej. Mała już zdrowa, ja też już w miarę, został mi tylko Katar. Starsza jeszcze ma podgorączkowy, ale już bez wysokiej gorączki, to widzę światełko w tunelu 🥳
Widziałam, że pisałyście o pracy. Mnie też już ciężko nieraz siedzieć przy komputerze, a ja pracuję tylko 2-3h dziennie. Byle do maja. Po majówce już chyba to rzucam na 3-4 miesiące 🤫Cel95, asiun, Tanashi, kasssia, Lauraa, Maj.a, Anuncja, Nosa, Werzol, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:) dobrze, że u Was lepiej 😊 oby szybko przyszła wiosna taka ciepła wersja 😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dzień dobry 🌼 ja dołączam do narzekających na ból w pracy siedzącej, ale przyznam że ergonomia pracy u mnie nie istnieje i często po prostu siedzę 6h ciągiem, wstaję tylko do toalety 🫣 ale jeszcze tylko tydzień 👌🏼 zamówiłam wczoraj komodę, więc akurat na L4 będę mogła zacząć akcję układania i prania xD
-
Właśnie mój K. uznał bobka za swojego, teraz tak szybko się nie wykręci 😄💪
Mnie w pracy całe mnóstwo osób pyta co planuje szef jak pójdę na l4. Kurde... czy to moja decyzja? Wie o ciąży od grudnia, nie robił nic, żeby kogoś zatrudnić. Nie wiem na co liczy i mało mnie to obchodzi. Ja mam wypisane wszystko co robię w sposób, który nawet debil zrozumie. Niech się martwią sami.
Udanego dnia, bez smarkania i gorączki, bóli, skurczy itd.kasssia, Elza1234, Anuncja, przygodami66, Nosa, Revolutionary , Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:W jakim tc planujecie iść na 3 prenatalne? Mówił Wam lekarz kiedy jest najbardziej optymalnie? ☺️23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗