X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja niestety po wizycie u fizjo mam otejpowany cały brzuch - rozejście mięśnia prostego 🫣 Ciągłe smarkanie i kichanie niestety nie pomaga i pogłębia mi to rozejście, więc dostałam pełno ćwiczeń i właśnie tejpy na brzuch. Plus jest taki, że to rozejście nie jest głębokie i póki co nie trzeba myśleć o operacji, ale no jednak muszę się wziąć konkretnie za te mięśnie brzucha.

Na szkole rodzenia poznałam dziewczynę, która też ma silną alergie i dostała od alergologa i ginekologa zgodę na branie jowesto - ja te tabsy brałam przed ciążą i były naprawdę spoko, na pewno nie otumaniają tak jak zyrtec. Któraś z Was bierze coś innego niż zyrtec? Ja się próbuje umówić do jej alergologa, bo bez tabletek już nie mogę żyć…
    Awokado Jowesto ma jako składnik czynny desloratadyne czyli metabolit loratarydny która stosuje się w ciazy. Masz dwa bezpieczne leki - ceteryzynę (Allertec,Amertil,Zyrtec) I loratadyne (tu są różne nazywa handlowe których nie pamietam). Idąc do brzegu to nie ma żadnych przeciwwskazań

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

event.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u mnie 3 prenatalne 30+3d, w najblizszy poniedziałek.

Ogólnie mało mnie, bo niemaż maluje pięterko, ja czuję się jak niepotrzebna ameba. Szlag mnie trafia, że wielu rzeczy nie będę mogła zrobić sama. Jeszcze ta pogoda wczoraj... Jak planowal urlop na remoncik to zapowiadało się ładnie.
    Mam nadzieję, że na weekend będziemy już normalnie funkcjonować u siebie.

Zdrówka dla chorowitkow 😘

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    W jakim tc planujecie iść na 3 prenatalne? Mówił Wam lekarz kiedy jest najbardziej optymalnie? ☺️
    Po 30 tc. Najprawdopodobniej będzie chciał ok. 32+0 - 32+6.
    Karola3xJ wrote:
    Nineq nie wiem czemu ale Twój suwaczki wygląda najgrozniej. Jakoś tak wizualnie najbardziej zbliża się do końca.
    Też mam czasem takie wrażenie 😅Czasem mnie przeraża. W weekend wyliczałam, że 37+0 wypadnie mi 17.05 i od tej pory młody może wypełznąć.
    Ale są dziewczyny, które są dalej 😄

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja wg terminu miesiączki jestem ten sam dzień co Ty. Ale pociesza mnie to, że mam tydzień opóźnienia z USG 🤣🫣 Jeszcze tyle bym chciała zrobić przed porodem 🫣 z jednej strony człowiek nie może się doczekać, z drugiej czasie nie pędź tak 🤯

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Awokado Jowesto ma jako składnik czynny desloratadyne czyli metabolit loratarydny która stosuje się w ciazy. Masz dwa bezpieczne leki - ceteryzynę (Allertec,Amertil,Zyrtec) I loratadyne (tu są różne nazywa handlowe których nie pamietam). Idąc do brzegu to nie ma żadnych przeciwwskazań

Z loratadyną jest np flonidan, gin mi ostatnio o nim mówiła, że można, chyba nawet kiedyś brałam.

Kurde już drugi dzień jakoś mnie męczy żołądek i jelita, na żołądku czuję jakiś taki ciężar, a jelita to niby biegunka, nie jakaś upierdliwa, że nie wychodzę z kibla, ale no taka nie za fajna xD nie wiem czy coś zjadłam czy jakiś wirus czy to, Stary niby też ma średnio, ale on ogólnie jest pod kątem jelitowym problematyczny 🙈 chyba będę dzisiaj jadła same suche bułki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 08:49

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, oj tak. Nie mogę się doczekać aż będzie już po tej stronie, a z drugiej codziennie zastanawiam się co jeszcze dokupić i niech się wstrzyma, bo mam plany😄
    Wczoraj dusza skąpca wyszła ze mnie i doszłam do wniosku, że sami upierzemy wózek, bo szkoda mi 500 zł na to. Więc teraz czekam na kwiecień i ładną pogodę, żebym mogła to zrobić u mojej mamy na podwórku. Więc młody tym bardziej niech się nie spieszy.
    Ciotka ostatnio do mnie, że dzieci w wieku mojego już się rodzą i przeżywają, dużo mają takich na oddziale 🫢także...

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png

Wysłany: 18 marca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq 500 zł zapłacisz a nie wiesz czym to czyszczą. Tak sama upierzesz i będziesz wiedziała w czym. Ja prałam z 3 tyg temu cały wózek, budę,wkladki,materace, wszystko. Fakt ze zajęło to dwa dni ale wiem w czym jest to wyprane. Z tym że ja to prałam w ciepłej wodzie w wannie,i suszyłam w domu,żeby słońce nie zeżarło kolorów. Bo mokra tapicerka plus słońce różnie się kończy.

Dzieci z 28 tc przeżywają owszem ale mało które nie ma problemów później. To jest rosyjska ruletka. Większość z nim jest żywiona pozajelitowo,ma retinopatię, niedowidzenie,problemy kardiologiczne. Wyrównuje się to ok 4 roku życia często i z biegiem lat jest lepiej ale co to za życie ,ciągle po szpitalach. Przeżyć to nie znaczy wygrać niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 08:55

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    W jakim tc planujecie iść na 3 prenatalne? Mówił Wam lekarz kiedy jest najbardziej optymalnie? ☺️
    Ja miałam się wybrać w 28 tyg, czyli w przyszłym tygodniu. Ale ze względu na echo i wizytę u lekarza, anulowałam wizytę i teraz jadę do Łodzi w 32tc na badania i to na nfz.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png

Wysłany: 18 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Next alert!

https://www.vinted.pl/items/5988408676-body-pajacyk-pajac-spiochy-next-baby-56-1-miesiac

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3cie prenatalne 30+3 ale u mnie to wypada dopiero po Wielkanocy 😅
    Opowiedzieć Wam „zabawną” historię?
    Nikt od piątku nie zająknął się słowem że pessary nie są refundowane i że muszę sobie kupić swój własny 🤡 dziś to wyszło przez przypadek
    Zamówiłam do szpitala kuriera z tym, pani dr raczyła mi nawet nazwę strony napisać z której pacjentki sobie tutaj to zamawiają 🤡
    Szczęście w nieszczęściu że dalej nie ma posiewów - ale do czw nie wyjdę stąd
    Napisałam do mojego gina że coś mi tu rośnie i że dalej czekam a on „im zawsze coś rośnie, cierpliwości”
    Trochę już rozumiem dlaczego chciał mi to sam założyć na podstawie biocenozy. Już 3 lekarzy mi dziś powiedziało że tego wcale nie trzeba w szpitalu zakładać, można ambulatoryjnie i to nie jest żaden błąd w sztuce 🤡
    Czuję się jakbym była w ukrytej kamerze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 09:09

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Next alert!

https://www.vinted.pl/items/5988408676-body-pajacyk-pajac-spiochy-next-baby-56-1-miesiac

Ehh te dla dziewczynek to są takie ładniutkie

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Next alert!

Ale śliczności🥰
    Jakoś te ubranka dla dziewczynek maja swój urok🫠

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, też mam doświadczenia, że pessar zwykle zakłada lekarz w gabinecie a szew w szpitalu. Ale myślę, że też pojechałabym do szpitala w Twojej sytuacji :) w końcu przecież przyjdzie ten posiew 🤯

Nineq ja też będę prać sama wózek, jak już się wychorujemy. Drugiej córce też prałam, nic wielkiego tak szczerze 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-07Lc3Xdq69
    https://zapodaj.net/plik-Om8dRzJIRN

My wg obliczeń jesteśmy donoszeni 09.05. Także 🙈

Od przyszłego tygodnia ruszam z praniem i układaniem rzeczy, bo aż się boję. Nakrecilam się dodatkowo historiami dziewczyn z pobytem w szpitalu i teraz się boję.

Nineq drogo za to pranie, u mnie w 2 punktach powiedzieli za 2w1 250zl, finalnie umówiłam się ze znajomym który pierze nam tapicerki w domu, że ogarnie też wózki. A środki wypiorę sobie sama w pralce, zresztą spacerówki też. Problem mam z gondolami.

Nineq, Cel95, przygodami66, Biedronka@, Werzol, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie mąż mi powiedział że żona jego kolegi z pracy urodziła 10 tygodni wcześniej. Oczywiście mnie to przeraziło 🫣
    U mnie maluch ostatnio chyba bawi się pęcherzem, czuję go bardzo na dole i właśnie jakieś kopniaczki są można powiedzieć bardzo nisko. Chyba znowu się obrócił..
    miłego dnia dziewczyny i cieszę się że już czujecie się lepiej 🌸

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do trzecich prenatalnych to u mnie chyba wypada w 31+3, chciałam tydzień wcześniej ale godzina nie pasowała.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, no właśnie. Znajomy ma odkurzacz piorący, ściągniemy wodę, coś wrzucę do pralki.
    Wiem właśnie, że te dzieci mają problemy. Ale są matki, które mają wyrąbane całą ciążę, a potem te dzieciaki ma oiom leżą.

Czyli nie wyszedł ze mnie skąpiec, że nie chce tyle dać za pranie. Czekam tylko aż będzie ciepło, bo na podwórku to zrobię i postawię do schnięcia. Na pewno nie w słońcu.

SZKODNIK, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Wczoraj właśnie mąż mi powiedział że żona jego kolegi z pracy urodziła 10 tygodni wcześniej. Oczywiście mnie to przeraziło 🫣
    U mnie maluch ostatnio chyba bawi się pęcherzem, czuję go bardzo na dole i właśnie jakieś kopniaczki są można powiedzieć bardzo nisko. Chyba znowu się obrócił..
    miłego dnia dziewczyny i cieszę się że już czujecie się lepiej 🌸
    U mojego męża taka sama sytuacja była. Dziewczyna kolegi urodziła w 30 tyg, chyba wyszły jej w moczu jakieś wielkie liczby w leukocytach/ bialkach i cięcie na cito.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    To prawda, też mam doświadczenia, że pessar zwykle zakłada lekarz w gabinecie a szew w szpitalu. Ale myślę, że też pojechałabym do szpitala w Twojej sytuacji :) w końcu przecież przyjdzie ten posiew 🤯

Nineq ja też będę prać sama wózek, jak już się wychorujemy. Drugiej córce też prałam, nic wielkiego tak szczerze 😅
    Wiesz, ja wytrzymam to że tu leżę
    Ale gdyby ta lekarka nie zająknęła się dziś czy ja mam to ze sobą to przyszliby po mnie jutro na założenie a na fotelu by się okazało że przecież ja nic nie mam
    Bardziej chodzi mi o to że od piątku dwa razy dziennie jest obchód i nikt słowem nie pisnął

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiesz, ja wytrzymam to że tu leżę
    Ale gdyby ta lekarka nie zająknęła się dziś czy ja mam to ze sobą to przyszliby po mnie jutro na założenie a na fotelu by się okazało że przecież ja nic nie mam
    Bardziej chodzi mi o to że od piątku dwa razy dziennie jest obchód i nikt słowem nie pisnął

Mnie przeraża to że o wszystko trzeba pytać, ja na przykład w życiu bym na to nie wpadła że do mnie należy kupno tego 🤷🏽‍♀️

Cel95, SZKODNIK lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ