X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale może ta koleżanka jest w tym swoim świecie szczęśliwa? Nie wiem, ja nie mam poczucia straty jak gdzieś nie pójdziemy ze względu na dzieci czy coś 🤷‍♀️ ludzie są różni, nie spieram się z Toba, tylko no… każdy ma swoje spojrzenie na macierzyństwo co nie

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ty nie,ale ona nie biegała jak miała 5 miesięcy.

To było w zeszłoroczne wakacje :)

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi znów czuję, że nadajemy na podobnych falach 🤣

Szkoda że tak daleko mieszkacie 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To ginekolog tak powiedziala? Chyba zaspala na studiach
    Tak, już naprawdę olałam sprawę bo mam jeszcze 2 tabletki tandyferonu a we wtorek wizytę, nie chciało mi się z nią dyskutować, bo moje argumenty do niej nie przemawiały

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola ale może ta koleżanka jest w tym swoim świecie szczęśliwa? Nie wiem, ja nie mam poczucia straty jak gdzieś nie pójdziemy ze względu na dzieci czy coś 🤷‍♀️ ludzie są różni, nie spieram się z Toba, tylko no… każdy ma swoje spojrzenie na macierzyństwo co nie
    No właśnie ciągle jęczy ze macierzyństwo ja ogranicza. Płakała mi dwa razy w rękaw ze nartach by pojedździła. Mają przyczepkę,mogą dziecko w przyczepce wozić na nartach ,spakować jedzenie i wio na cały dzień..to nie ma rutynę. I siedzi z depresją ,z mężem się nie dogadują już bo ciągle jest na nie z życiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 17:37

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nt rutyn itd nie wypowiadam, bo pojęcia nie mam co nas czeka i nic nie planuje póki co 😅

kasssia, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 19 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To było w zeszłoroczne wakacje :)
    No właśnie,czy byla starsza kiedy dziecko musi mieć rutynę bo inaczej będzie biegać do 24 i płakać ze zmęczenia. Wtedy trzeba już mieć kontrolę. Ale niemowlę? A co jak nie chce spać?

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a, no to jak ona narzeka to inna sytuacja totalnie :) ja raczej mówię z perspektywy osoby, która lubi swoje życie i nie czuje, że coś traci z powodu dzieci itd nawet, jak nie wychodzę w tygodniu z domu po 19stej 😅

Tanashi no szkoda 😅 prawda

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 19 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola a, no to jak ona narzeka to inna sytuacja totalnie :) ja raczej mówię z perspektywy osoby, która lubi swoje życie i nie czuje, że coś traci z powodu dzieci itd nawet, jak nie wychodzę w tygodniu z domu po 19stej 😅

Tanashi no szkoda 😅 prawda
    Chodzi mi nie o to że ktoś coś traci tylko o to,że wprowadzenie rutyny u niemowlaka to nie kwestia dobrej tresury a szczęścia. Matki sobie zakładają ,że coś zrobią a im się nie udaje i jest kolejny powód do doła.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,czy byla starsza kiedy dziecko musi mieć rutynę bo inaczej będzie biegać do 24 i płakać ze zmęczenia. Wtedy trzeba już mieć kontrolę. Ale niemowlę? A co jak nie chce spać?

Ja wychodzę z założenia, że rodzice decydują o swoim dziecku, więc jak ktoś chce się spotkać z malym bobciem to fajnie, a jak woli zostać w domu bo rutyna to też fajnie, spotkamy się jak podrośnie. Chodziłam sobie 1,5 roku temu na spacerki z koleżanką, która miała niemowlaczka i on spał przez bite 2 h, moja córka sobie biegała albo bawiła się w wózku i mogłyśmy się spotkać. Ale gdyby zamienić sytuację i ja bym miała dziecko w jej wieku, to ten spacer by się nie odbył, bo moja córka by się darła, niosłabym ją przez 40 minut na rękach po to, żeby pospała w wózku przez 5 minut i od nowa oczy szeroko otwarte 😅 więc no mnie na tym etapie spotkania ze znajomymi nie bawiły, bo młoda odpalała syrenę, ja bezskutecznie próbowałam ją uspokoić i zamieniliśmy tyle co 3 słowa przez dwie godziny. Także rozumiem ludzi którzy powiedzą że wolą zostać w domu bo rutyna i nie spotkać się z nikim na tym etapie xD

age.png

Wysłany: 19 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nadal wszystko sprowadza się do wieku dziecka,do jego gotowości.
    Małe dziecko nie czai ,że istnieje,że ma rece i nogi,że jest coś takiego jak pora dnia.

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi nie o to że ktoś coś traci tylko o to,że wprowadzenie rutyny u niemowlaka to nie kwestia dobrej tresury a szczęścia. Matki sobie zakładają ,że coś zrobią a im się nie udaje i jest kolejny powód do doła.

No tak, w takich sytuacjach rozumiem. Myślę, że też jednak zawsze trzeba jakoś być elastycznym. Np jak moja córka starsza miała 2 lata 4 miesiące wymyśliłam sobie, że ją odpieluchuje. A jej przez miesiąc wychodziły cztery piątki po kolei no i nie odpieluchowalam 🤣 więc też nie mówię o jakiejś takiej sztywności poznawczej. Myślę, że to dwie różne kwestie i macierzyństwo to też odpuszczanie nie raz 🤷‍♀️

Szkoda mi takich kobiet jak ta koleżanka, o której napisałaś

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wtrącę się w wątek o rutynach, ja się na nic nie nastawiam 😅 jeśli nie będziemy walczyć z kolkami to i tak będę szczęśliwa

Powiecie mi jaką laktoferynę bierzecie? Łykacie ją razem z żelazem?

age.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ciocie ❤️

Mamy dzisiaj 1304 g i ułozenie pośladkowe😍 jeszcze chwilka a pewnie się obrócimy we właściwą stronę🤩

Nineq, proszę o wpisane 📆08.04 wizyta i 📆10.04 3 prenatalne

Werzol, Elza1234, kasssia, asiun, xSmerfetkax, KarolaKinga, Lauraa, Cel95, Moooniii, Nosa, eeemakarena, Truuskaawka, koktajlowa, przygodami66, CelinaJan, Alex_92, Klaudek11, Margareetka, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Anuncja, amoze lubią tę wiadomość

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja też nie budzę dziecka jak śpi w aucie, co to za pomysł, przecież wszyscy chcą mieć święty spokój ;), dlatego teraz chce kupić nianię elektryczną 🤣 ale poza tym zgadzam się z Karolą, że n późniejszym etapie to samo przychodzi i nie trzeba (przynajmniej ja nie musiałam) niczego dziecka uczyć, po prostu samo jest zmęczone.

No ale u noworodka to nie miałabym zbyt dużo oczekiwań. Ja trzymam kciuki żeby budziło sie jak moja pierwsza, tylko z głodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:00

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol ja mam laktoferyne w prenatalu ale nie wiem ile tam jest. Biorę ile wrzucili 😅

Jowmat kawał człowieka!!! Ciekawe czy u nas jutro będzie 1 kg. Mam przeczucia, że jeszcze nie 🫣

Kasia tak aby napomknę że zaczęłam właśnie swój wywód od tego, że od małych dzieci takich pierwsze miesiące to jednak nie ma co oczekiwać 😅 żeby nie było, że tresuje noworodki xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 17:55

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 19 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No tak, w takich sytuacjach rozumiem. Myślę, że też jednak zawsze trzeba jakoś być elastycznym. Np jak moja córka starsza miała 2 lata 4 miesiące wymyśliłam sobie, że ją odpieluchuje. A jej przez miesiąc wychodziły cztery piątki po kolei no i nie odpieluchowalam 🤣 więc też nie mówię o jakiejś takiej sztywności poznawczej. Myślę, że to dwie różne kwestie i macierzyństwo to też odpuszczanie nie raz 🤷‍♀️

Szkoda mi takich kobiet jak ta koleżanka, o której napisałaś
    A mi jej nie szkoda bo to jej decyzja,jak to się mówi,każdy wybór i decyduje jak będzie żył. Tak zdecydowała i tak ma no. Minie jeszcze rok czy tam dwa ,młody pójdzie do przedszkola i może coś jak ruszy do życia..Może wróci do pracy. Tylko ze ten chłop z nią chyba już nie da rady bo z niej się taka maruda zrobiła, a nie z marudą ślub brał.

event.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 19 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Jowmat kawał człowieka!!! Ciekawe czy u nas jutro będzie 1 kg. Mam przeczucia, że jeszcze nie 🫣

Ja na wizycie 24+5 miałam 708 g więc się zdziwiłam, że w niecałe 4 tygodnie przyrost prawie razy 2:) więc może u Ciebie też będzie zaskoczenie:)

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png

Wysłany: 19 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to biorę śpiące dziecko w łupinie i wpinam w stelaż. I idę gdzie mam iść. Jak większe śpi to przekładam do wózka i śpią dalej. Dwójkę tak wychowałam i żyją Jeszcze.....😅

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:

Powiecie mi jaką laktoferynę bierzecie? Łykacie ją razem z żelazem?

Ja biorę do śniadania i kolacji, a suplement z żelazem do obiadu. Dumna jestem z siebie bo nadal jakoś ta hemoglobina się u mnie trzyma 😛 jak wrócę do domu to wracam do zakwasu, chociaż lekarze to obśmiewają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:05

age.png

age.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ