X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale może ta koleżanka jest w tym swoim świecie szczęśliwa? Nie wiem, ja nie mam poczucia straty jak gdzieś nie pójdziemy ze względu na dzieci czy coś 🤷‍♀️ ludzie są różni, nie spieram się z Toba, tylko no… każdy ma swoje spojrzenie na macierzyństwo co nie

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ty nie,ale ona nie biegała jak miała 5 miesięcy.

To było w zeszłoroczne wakacje :)

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi znów czuję, że nadajemy na podobnych falach 🤣

Szkoda że tak daleko mieszkacie 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To ginekolog tak powiedziala? Chyba zaspala na studiach
    Tak, już naprawdę olałam sprawę bo mam jeszcze 2 tabletki tandyferonu a we wtorek wizytę, nie chciało mi się z nią dyskutować, bo moje argumenty do niej nie przemawiały

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola ale może ta koleżanka jest w tym swoim świecie szczęśliwa? Nie wiem, ja nie mam poczucia straty jak gdzieś nie pójdziemy ze względu na dzieci czy coś 🤷‍♀️ ludzie są różni, nie spieram się z Toba, tylko no… każdy ma swoje spojrzenie na macierzyństwo co nie
    No właśnie ciągle jęczy ze macierzyństwo ja ogranicza. Płakała mi dwa razy w rękaw ze nartach by pojedździła. Mają przyczepkę,mogą dziecko w przyczepce wozić na nartach ,spakować jedzenie i wio na cały dzień..to nie ma rutynę. I siedzi z depresją ,z mężem się nie dogadują już bo ciągle jest na nie z życiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 17:37

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nt rutyn itd nie wypowiadam, bo pojęcia nie mam co nas czeka i nic nie planuje póki co 😅

kasssia, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 19 marca, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To było w zeszłoroczne wakacje :)
    No właśnie,czy byla starsza kiedy dziecko musi mieć rutynę bo inaczej będzie biegać do 24 i płakać ze zmęczenia. Wtedy trzeba już mieć kontrolę. Ale niemowlę? A co jak nie chce spać?

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a, no to jak ona narzeka to inna sytuacja totalnie :) ja raczej mówię z perspektywy osoby, która lubi swoje życie i nie czuje, że coś traci z powodu dzieci itd nawet, jak nie wychodzę w tygodniu z domu po 19stej 😅

Tanashi no szkoda 😅 prawda

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 19 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola a, no to jak ona narzeka to inna sytuacja totalnie :) ja raczej mówię z perspektywy osoby, która lubi swoje życie i nie czuje, że coś traci z powodu dzieci itd nawet, jak nie wychodzę w tygodniu z domu po 19stej 😅

Tanashi no szkoda 😅 prawda
    Chodzi mi nie o to że ktoś coś traci tylko o to,że wprowadzenie rutyny u niemowlaka to nie kwestia dobrej tresury a szczęścia. Matki sobie zakładają ,że coś zrobią a im się nie udaje i jest kolejny powód do doła.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,czy byla starsza kiedy dziecko musi mieć rutynę bo inaczej będzie biegać do 24 i płakać ze zmęczenia. Wtedy trzeba już mieć kontrolę. Ale niemowlę? A co jak nie chce spać?

Ja wychodzę z założenia, że rodzice decydują o swoim dziecku, więc jak ktoś chce się spotkać z malym bobciem to fajnie, a jak woli zostać w domu bo rutyna to też fajnie, spotkamy się jak podrośnie. Chodziłam sobie 1,5 roku temu na spacerki z koleżanką, która miała niemowlaczka i on spał przez bite 2 h, moja córka sobie biegała albo bawiła się w wózku i mogłyśmy się spotkać. Ale gdyby zamienić sytuację i ja bym miała dziecko w jej wieku, to ten spacer by się nie odbył, bo moja córka by się darła, niosłabym ją przez 40 minut na rękach po to, żeby pospała w wózku przez 5 minut i od nowa oczy szeroko otwarte 😅 więc no mnie na tym etapie spotkania ze znajomymi nie bawiły, bo młoda odpalała syrenę, ja bezskutecznie próbowałam ją uspokoić i zamieniliśmy tyle co 3 słowa przez dwie godziny. Także rozumiem ludzi którzy powiedzą że wolą zostać w domu bo rutyna i nie spotkać się z nikim na tym etapie xD

age.png

Wysłany: 19 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nadal wszystko sprowadza się do wieku dziecka,do jego gotowości.
    Małe dziecko nie czai ,że istnieje,że ma rece i nogi,że jest coś takiego jak pora dnia.

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi nie o to że ktoś coś traci tylko o to,że wprowadzenie rutyny u niemowlaka to nie kwestia dobrej tresury a szczęścia. Matki sobie zakładają ,że coś zrobią a im się nie udaje i jest kolejny powód do doła.

No tak, w takich sytuacjach rozumiem. Myślę, że też jednak zawsze trzeba jakoś być elastycznym. Np jak moja córka starsza miała 2 lata 4 miesiące wymyśliłam sobie, że ją odpieluchuje. A jej przez miesiąc wychodziły cztery piątki po kolei no i nie odpieluchowalam 🤣 więc też nie mówię o jakiejś takiej sztywności poznawczej. Myślę, że to dwie różne kwestie i macierzyństwo to też odpuszczanie nie raz 🤷‍♀️

Szkoda mi takich kobiet jak ta koleżanka, o której napisałaś

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wtrącę się w wątek o rutynach, ja się na nic nie nastawiam 😅 jeśli nie będziemy walczyć z kolkami to i tak będę szczęśliwa

Powiecie mi jaką laktoferynę bierzecie? Łykacie ją razem z żelazem?

age.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ciocie ❤️

Mamy dzisiaj 1304 g i ułozenie pośladkowe😍 jeszcze chwilka a pewnie się obrócimy we właściwą stronę🤩

Nineq, proszę o wpisane 📆08.04 wizyta i 📆10.04 3 prenatalne

Werzol, Elza1234, kasssia, asiun, xSmerfetkax, KarolaKinga, Lauraa, Cel95, Moooniii, Nosa, eeemakarena, Truuskaawka, koktajlowa, przygodami66, CelinaJan, Alex_92, Klaudek11, Margareetka, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Anuncja, amoze lubią tę wiadomość

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja też nie budzę dziecka jak śpi w aucie, co to za pomysł, przecież wszyscy chcą mieć święty spokój ;), dlatego teraz chce kupić nianię elektryczną 🤣 ale poza tym zgadzam się z Karolą, że n późniejszym etapie to samo przychodzi i nie trzeba (przynajmniej ja nie musiałam) niczego dziecka uczyć, po prostu samo jest zmęczone.

No ale u noworodka to nie miałabym zbyt dużo oczekiwań. Ja trzymam kciuki żeby budziło sie jak moja pierwsza, tylko z głodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:00

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 marca, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol ja mam laktoferyne w prenatalu ale nie wiem ile tam jest. Biorę ile wrzucili 😅

Jowmat kawał człowieka!!! Ciekawe czy u nas jutro będzie 1 kg. Mam przeczucia, że jeszcze nie 🫣

Kasia tak aby napomknę że zaczęłam właśnie swój wywód od tego, że od małych dzieci takich pierwsze miesiące to jednak nie ma co oczekiwać 😅 żeby nie było, że tresuje noworodki xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 17:55

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 19 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No tak, w takich sytuacjach rozumiem. Myślę, że też jednak zawsze trzeba jakoś być elastycznym. Np jak moja córka starsza miała 2 lata 4 miesiące wymyśliłam sobie, że ją odpieluchuje. A jej przez miesiąc wychodziły cztery piątki po kolei no i nie odpieluchowalam 🤣 więc też nie mówię o jakiejś takiej sztywności poznawczej. Myślę, że to dwie różne kwestie i macierzyństwo to też odpuszczanie nie raz 🤷‍♀️

Szkoda mi takich kobiet jak ta koleżanka, o której napisałaś
    A mi jej nie szkoda bo to jej decyzja,jak to się mówi,każdy wybór i decyduje jak będzie żył. Tak zdecydowała i tak ma no. Minie jeszcze rok czy tam dwa ,młody pójdzie do przedszkola i może coś jak ruszy do życia..Może wróci do pracy. Tylko ze ten chłop z nią chyba już nie da rady bo z niej się taka maruda zrobiła, a nie z marudą ślub brał.

event.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 19 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Jowmat kawał człowieka!!! Ciekawe czy u nas jutro będzie 1 kg. Mam przeczucia, że jeszcze nie 🫣

Ja na wizycie 24+5 miałam 708 g więc się zdziwiłam, że w niecałe 4 tygodnie przyrost prawie razy 2:) więc może u Ciebie też będzie zaskoczenie:)

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png

Wysłany: 19 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to biorę śpiące dziecko w łupinie i wpinam w stelaż. I idę gdzie mam iść. Jak większe śpi to przekładam do wózka i śpią dalej. Dwójkę tak wychowałam i żyją Jeszcze.....😅

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:

Powiecie mi jaką laktoferynę bierzecie? Łykacie ją razem z żelazem?

Ja biorę do śniadania i kolacji, a suplement z żelazem do obiadu. Dumna jestem z siebie bo nadal jakoś ta hemoglobina się u mnie trzyma 😛 jak wrócę do domu to wracam do zakwasu, chociaż lekarze to obśmiewają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:05

age.png

age.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ