CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
jowmat wrote:Kochane Ciocie ❤️
Mamy dzisiaj 1304 g i ułozenie pośladkowe😍 jeszcze chwilka a pewnie się obrócimy we właściwą stronę🤩
Nineq, proszę o wpisane 📆08.04 wizyta i 📆10.04 3 prenatalnejowmat lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja to biorę śpiące dziecko w łupinie i wpinam w stelaż. I idę gdzie mam iść. Jak większe śpi to przekładam do wózka i śpią dalej. Dwójkę tak wychowałam i żyją Jeszcze.....😅
No jak mus to mus, czasami się bałam ryzykować np u teściowej i zostawiałam ją w samochodzie i co chwila ją sprawdzałam 😅 a jak to było u mnie to sama waliłam w kimę na przednim siedzeniu hehe stare dobre czasy 🤣 -
Karola3xJ:D wrote:Jak Ci ta waga zacznie zmieniać pozycje to poczujesz moc😅
-
Karola ty mi naprawdę robisz wielkie nadzieje na macierzyństwo 😂 ja się ciągle zarzekam, że będę żyła prawie tak jak do tej pory, wypady do znajomych i wieczorne posiadówki. Oczywiście nie mówię, że od razu, ale dalej podtrzymuję, że w sierpniu lecę na koncert się wybawić 😆
Kurde, ja za dzieciaka spałam na krześle na imprezach rodzinnych i żyję, mam się dobrze 😅
Mam nadzieję, że nie trafi mi się egzemplarz, który mnie zweryfikuje i odwróci życie do góry nogami 🙄 -
Karola3xJ:D wrote:Ja to biorę śpiące dziecko w łupinie i wpinam w stelaż. I idę gdzie mam iść. Jak większe śpi to przekładam do wózka i śpią dalej. Dwójkę tak wychowałam i żyją Jeszcze.....😅
Może łatwa w obsłudze była i miało mi to wynagrodzić alergię na prawie wszystko 😂.
Jak już była starsza a ja chciałam wyjść na miasto ciut później wieczorem, to wiadomo że najczęściej zostawała np z moją mamą, a jak nie to szła ze mną i w najlepsze bawiła się na ogródku restauracyjnym, po czym powrót do domu, szybka kąpiel i spać i naprawdę nic to nie zmieniło w jej harmonogramie dnia kolejnego. Nie była rozstrojona z tego powodu.
Owszem ogólnie funkcjonowaliśmy tak że był stały rytm, ale i odstępstwa, myślę, że taka równowaga po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:33
Anabbit, kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Moje dzieci niestety obdarowane płytkim snem bo nigdy się nie zdarzyło wyjąć z auta i przełożyć, żeby się nie obudziły. Nie spały też w wózkach na spacerach; jakby świat był dla nich za ciekawy 😅 może to jakie miałam egzemplarze sprawiły, jaka jestem matką, nie wiem xd pierwsza była tym typem, co odsunęłam się na centymetr a ona już oczy jak pięć złotych w czasie drzemki, druga ma dwa lata a do tej pory jak się przebudzi z nocnego snu i mnie nie ma to nawet mąż nie jest w stanie jej uspokoić, więc na noc jeszcze z nikim nie zostawała, bo wiem, że byłaby trauma dla zostawionej i jej opiekuna xd
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Ja jak jest już długo widno i ciepło to jednak spędzam dłużej czas na dworze z dzieckiem. Nigdy nie miałam sumienia wyciągać ich z placu zabaw o 18. Nie raz to sie wychodziło na drugi spacer o 19 bo w końcu było czym oddychać.
Jak co weekend jechaliśmy w góry to młodego ubierałam na śnie i przekładam do fotelika i o 2 nad ranem bo trasa 3 h. I żyje. Ma rutynę od długiego czasu. Ale nie sztywną. Jedyne czego nie toeruje to łażenia po galerii handlowej z dzieckiem albo powrotu jak jest ciemno na codzień. To nie ma szans. W tygodniu jak nie ma dni treningowych to 19.30 i w łóżku leży i zasypia. Ale no nie zrezygnujemy ze sportu albo rehabilitacji bo musi iść spać o tej i i o tej.Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Szkoda że tak daleko mieszkacie 🤣
Mi od początku się wydajecie takie podobne do siebie trochę23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Anabbit wrote:Karola ty mi naprawdę robisz wielkie nadzieje na macierzyństwo 😂 ja się ciągle zarzekam, że będę żyła prawie tak jak do tej pory, wypady do znajomych i wieczorne posiadówki. Oczywiście nie mówię, że od razu, ale dalej podtrzymuję, że w sierpniu lecę na koncert się wybawić 😆
Kurde, ja za dzieciaka spałam na krześle na imprezach rodzinnych i żyję, mam się dobrze 😅
Mam nadzieję, że nie trafi mi się egzemplarz, który mnie zweryfikuje i odwróci życie do góry nogami 🙄 -
Ja tam sądzę, że decydując się świadomie na macierzyństwo również świadomie rezygnujemy z pewnych rzeczy. Oczywiście, że nie zamkniemy się w domu na 4 spusty, ale też nie będzie wieczornych spontanicznych randek w środku tygodnia na jakie my np. czasami wyskakiwaliśmy itp. 😁 Jeśli chodzi o znajomych to jak oni mieli małe dzieci po prostu my szliśmy do nich żeby spokojnie mogli położyć dzieciaki do spania, teraz sytuacja się po prostu obróci, to oni będą musieli przyjeżdżać do nas.
Dla mnie taka rutyna wydaje się w porządku. Nie oczekuje, że uda się od razu i nie mówię, że będę nad dzieckiem ze stoperem stała, wszystko z głową, ale jeśli da się wypracować żebyśmy mieli z mężem wieczory dla siebie, to ja jestem po prostu na tak, a przeważnie latem jak ogród woła o zrobienie czegoś. 😁Cel95, KarolaKinga, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Wiecie ,życie to nie tylko wypady do znajomych albo wolne wieczory ale np ciągle bieganie z dzieckiem gdzieś. Do urzędu,do lekarza,na szczepienie ,na rehabilitację,do osteopaty. Ja Wam tego nie życzę ale bywają długie tygodnie kiedy co drugi dzień gdzieś trzeba jechać na daną godzinę. Znajomemu się zadzwoni ,że będzie się później ale wizyta nie zaczeka. Wtedy trzeba być ogranietym bo inaczej człowiek czuje się jak niezaradna ślamazara,że się nigdzie nie udaje wyrobić. A to niszczy później. Gdzieś to wpada w szufladkę "jestem beznadziejna matką".
Pojawia sie jakieś porównywanie ,ze znajomi to są tacy zorganizowani ,ze ich dziecko wszystko robia zgodnie z wypracowanym planem dnia. A moze maja zwyczajnie współpracujace dziecko.Trzeba być ostrożną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:50
kasssia lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Mi totalnie też . Podobne podejście do placówek, pracy, spędzania czasu z dziećmi.
Takie ciepłe, kochane Mamy do których sama bym chętnie przyszla na obiad i spacerekAnabbit lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨