CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie czekam w labie na powtórkę testu coombsa przed tą immunoglobuliną, ale nie robię dramy, żeby mnie przepuścili, bo jestem po śniadaniu 🤣
Też po żelazie nie mam żadnych objawów ze strony brzucha, o dziwo nawet zaparć nie mam (chociaż ostatnie 3 dni to odwrotnie, ale obstawiam, że się czymś strułam albo jakiś wirus był). Też biorę rano, bo jakbym miała jeść do obiadu to bym zapominała 🫠🫠🫠 -
Hm dzięki Dziewczyny, czytałam, że niby to może być powód. Ale może macie rację i po prostu miejsca w brzuchu coraz mniej, a mi na noc od samego początku ciężej coś zjeść i to się wcale wielce nie zmieniło 😅
Ja tak koło 14,16 lub 18 biorę to żelazo, żeby nie mieć towarzystwa innych leków. Rano odpada ze względu na letrox, który ma z nim interakcję a potem hydroxychloroquine która już męczy żołądek i nie będę jej brać w towarzystwie żelaza.
Po paru godzinach jak wstałam w nocy to już się dobrze czułam, cała słabość mi minęła.
Elza, gratulacje studniówki😊 i wszyscy śpiewamy Twojemu pessarowi głośne "sto dni, sto dni, niech siedzi siedzi nam!"Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kkk77 wrote:Ja właśnie czekam w labie na powtórkę testu coombsa przed tą immunoglobuliną, ale nie robię dramy, żeby mnie przepuścili, bo jestem po śniadaniu 🤣
Też po żelazie nie mam żadnych objawów ze strony brzucha, o dziwo nawet zaparć nie mam (chociaż ostatnie 3 dni to odwrotnie, ale obstawiam, że się czymś strułam albo jakiś wirus był). Też biorę rano, bo jakbym miała jeść do obiadu to bym zapominała 🫠🫠🫠
No ja się zdziwiłam, że jakoś to żelazo w miarę ok idzie, bo jednak mam różne inne leki i już żołądek musi swoje przejść. Część z nich jest niekorzystna na żołądek, hydroxychloroquina, acard, także zelazem jeszcze dodałam do pieca
Czasem po prostu człowiek ma wrażenie, że mógłby nieco więcej zjeść logicznie podsumowując co jadł w ciągu dnia, ale za cholere nic się nie da wcisnąć. Trzeba więcej jeść w pierwszej połowie dnia.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kkk77 wrote:Ja właśnie czekam w labie na powtórkę testu coombsa przed tą immunoglobuliną, ale nie robię dramy, żeby mnie przepuścili, bo jestem po śniadaniu 🤣
Też po żelazie nie mam żadnych objawów ze strony brzucha, o dziwo nawet zaparć nie mam (chociaż ostatnie 3 dni to odwrotnie, ale obstawiam, że się czymś strułam albo jakiś wirus był). Też biorę rano, bo jakbym miała jeść do obiadu to bym zapominała 🫠🫠🫠 -
Tanashi wrote:Dzień dobry!
Cel ja też nie mam takich objawów, czasem mnie lekko zemdli jak wezmę żelazo na wieczór, do obiadu jest oki.
Elza widzę, że masz dziś studniówkę
Idę zatańczyć poloneza na kanapie 😅Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Was też już tak siara i mleko zalewa? Ja w poprzednich ciążach tak nie miałam. Teraz mnie zalewa..może kwestia tego,że od zakończenia karmienia minęło mało czasu. Nie pamiętam ile ciało pamieta? Do 5 lat można rozkręcać laktacje?Jakoś tak chyba
Ale mam tak suche brodawki że mam je ochotę wydrapac -
Cel95 wrote:Elza, gratulacje studniówki😊 i wszyscy śpiewamy Twojemu pessarowi głośne "sto dni, sto dni, niech siedzi siedzi nam!"
Cel95 lubi tę wiadomość
-
To żelazo można brać w ciągu dnia niezależnie o której godzinie? Myślałam że tylko rano 😜 narazie nie biorę ale nastawiam się że teraz na wizycie zostanie włączone, jestem niemalże pewna.
Przejrzałam sobie wyniki z ciąży z córką to jak spadła
hemoglobina do 11,6 bodajże to dostałam żelazo wtedy w tabsach i na kolejnych wynikach po miesiącu już była powyżej 13. Także wtedy zadziałało super.
Bardziej się martwię o ten mocz, no ale zobaczymy co i jak.
Co do siary to nie, ja tylko jak dotknę albo coś to widzę kropelki żółte tej siary że wychodzą ale tak to nie.
Jednakże mam nadzieję że mnie zaleje nawał po porodzie, oby! 😜😆Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
U mnie też nic, a skończyłam karmić w sierpniu 😅
Daje znać, że wyprzedaż w next ruszyła i jest dużo pięknych ubranek dla niemowlaków w baaaardzo korzystnych cenachCo prawda akurat najmłodszej nic nie zamawiałam, ale starszym skusiłam się na sukienki na Wielkanoc. Mamy tradycję: nowa sukienka na święta 😅
U mnie chyba lekki stresik przed wizytą, bo od rana mnie męczą mdłości 🫣 jakie te organizmy są śmieszne, nie mogę czasemasiun, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Nie, kompletnie nic mam
Ale mam tak suche brodawki że mam je ochotę wydrapacElza1234, Margareetka, Alex_92, magdalena321 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Mnie mleko jeszcze nie zalewa, ale z miesiąc temu miałam tak napuchnięte piersi że myślałam, że zaraz dostanę nawału, no jakby miały wybuchnąć. Ale ja też w maju skończyłam karmić więc w miarę na świeżo jestem. 😅
-
Karola3xJ:D wrote:Rob sobie okłady ,na płatek kosmetyczny nałóż dużo lanonily i trzymaj to z godzinę i tak 3 razy dziennie. Później jakiś balsam na to. Fajnie uelastycznia ta skórę. Przy okazji na kp będą jędrne Sutki też człowiek,nie można o nich zapominać .⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Karola3xJ:D wrote:Rob sobie okłady ,na płatek kosmetyczny nałóż dużo lanonily i trzymaj to z godzinę i tak 3 razy dziennie. Później jakiś balsam na to. Fajnie uelastycznia ta skórę. Przy okazji na kp będą jędrne Sutki też człowiek,nie można o nich zapominać .
W tym szpitalu mnie tak przesuszyło, mimo że się ciągle smarowałam, ale okropnie suche powietrze było -
Jak widzicie, że sutki schną to od razu z grubej rury działajcie. Mówią,że nie sutków się nie hartuje i takie bzdury ale to nie hartowanie a uelastycznianie. One muszą być nawilżone,jedyne i gotowe do roboty.
Właśnie mi przełożyli prenatalne z 12 na 23. Co daje 32 tc.....Nie wiem jak oni to dziecka ocenią. No nic,ich sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 08:44
asiun, magdalena321 lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Elza dołączam do Ciebie 😅 ta studniówka cieszy bardziej niż ta przed maturą xd
Ja nie ukrywam że już chciałabym się przeteleportowac do połowy czerwca, bo boję się że coś się jeszcze wykrzaczy. Już i tak odkręciliśmy 95% naszym planów na te 3 miesiące, ale boję się że wydarzy się coś przez przykują mnie naprawdę do łóżka
Wiem, że starałam się o to latami i pewnie sobie pomyślicie, że nie mam prawa narzekać, ale mimo że poza tą akcją teraz nic mi nie dolegało, to naprawdę nie uważam że ciąża to stan błogosławiony i na razie ani mi się śni być w niej jeszcze raz. Może później mi się odmieni -
Elza1234 wrote:Zdecydowanie!
Ja nie ukrywam że już chciałabym się przeteleportowac do połowy czerwca, bo boję się że coś się jeszcze wykrzaczy. Już i tak odkręciliśmy 95% naszym planów na te 3 miesiące, ale boję się że wydarzy się coś przez przykują mnie naprawdę do łóżka
Wiem, że starałam się o to latami i pewnie sobie pomyślicie, że nie mam prawa narzekać, ale mimo że poza tą akcją teraz nic mi nie dolegało, to naprawdę nie uważam że ciąża to stan błogosławiony i na razie ani mi się śni być w niej jeszcze raz. Może później mi się odmieni
Ciąża jest tak nieprzewidywalna, że chyba każdej z nas życzę tej teleportacji do czerwca 🙂.
Dosłownie przed chwilą o tym myślałam, że ma być już czerwiec i koniec, ale zobaczysz ten czas tak gna... Ja w pierwszej ciąży ostatnie trzy miesiące wspominam dosłownie jak trzy dni, mimo wielu pobytów w szpitalu w tym czasie. Jak już trzymałam córkę na rękach to aż trudno mi było uwierzyć, że to już.Elza1234 lubi tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Karola - a może Ty będziesz mi umiała odpowiedzieć na to pytanie - czym się różnić euvax od engerixu?
Bo położna mówiła, że w każdym szpitalu w tym mieście szczepią euvaxem a jak chcemy engerix to trzeba sobie kupić i przynieść i zastanawiam się czy jakaś znacząca różnica?