X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam w labie na powtórkę testu coombsa przed tą immunoglobuliną, ale nie robię dramy, żeby mnie przepuścili, bo jestem po śniadaniu 🤣

Też po żelazie nie mam żadnych objawów ze strony brzucha, o dziwo nawet zaparć nie mam (chociaż ostatnie 3 dni to odwrotnie, ale obstawiam, że się czymś strułam albo jakiś wirus był). Też biorę rano, bo jakbym miała jeść do obiadu to bym zapominała 🫠🫠🫠

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dzięki Dziewczyny, czytałam, że niby to może być powód. Ale może macie rację i po prostu miejsca w brzuchu coraz mniej, a mi na noc od samego początku ciężej coś zjeść i to się wcale wielce nie zmieniło 😅

Ja tak koło 14,16 lub 18 biorę to żelazo, żeby nie mieć towarzystwa innych leków. Rano odpada ze względu na letrox, który ma z nim interakcję a potem hydroxychloroquine która już męczy żołądek i nie będę jej brać w towarzystwie żelaza.

Po paru godzinach jak wstałam w nocy to już się dobrze czułam, cała słabość mi minęła.

Elza, gratulacje studniówki😊 i wszyscy śpiewamy Twojemu pessarowi głośne "sto dni, sto dni, niech siedzi siedzi nam!"

Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja właśnie czekam w labie na powtórkę testu coombsa przed tą immunoglobuliną, ale nie robię dramy, żeby mnie przepuścili, bo jestem po śniadaniu 🤣

Też po żelazie nie mam żadnych objawów ze strony brzucha, o dziwo nawet zaparć nie mam (chociaż ostatnie 3 dni to odwrotnie, ale obstawiam, że się czymś strułam albo jakiś wirus był). Też biorę rano, bo jakbym miała jeść do obiadu to bym zapominała 🫠🫠🫠

No ja się zdziwiłam, że jakoś to żelazo w miarę ok idzie, bo jednak mam różne inne leki i już żołądek musi swoje przejść. Część z nich jest niekorzystna na żołądek, hydroxychloroquina, acard, także zelazem jeszcze dodałam do pieca

Czasem po prostu człowiek ma wrażenie, że mógłby nieco więcej zjeść logicznie podsumowując co jadł w ciągu dnia, ale za cholere nic się nie da wcisnąć. Trzeba więcej jeść w pierwszej połowie dnia.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też już tak siara i mleko zalewa? Ja w poprzednich ciążach tak nie miałam. Teraz mnie zalewa..może kwestia tego,że od zakończenia karmienia minęło mało czasu. Nie pamiętam ile ciało pamieta? Do 5 lat można rozkręcać laktacje?Jakoś tak chyba

event.png

Wysłany: 20 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Pełny żołądek w kolejce do labu to jest mega luksus. Piękne uczucie

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dzień dobry!

Cel ja też nie mam takich objawów, czasem mnie lekko zemdli jak wezmę żelazo na wieczór, do obiadu jest oki.

Elza widzę, że masz dziś studniówkę :D
    O racja! Jeszcze wczoraj pamiętałam!
    Idę zatańczyć poloneza na kanapie 😅

Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Was też już tak siara i mleko zalewa? Ja w poprzednich ciążach tak nie miałam. Teraz mnie zalewa..może kwestia tego,że od zakończenia karmienia minęło mało czasu. Nie pamiętam ile ciało pamieta? Do 5 lat można rozkręcać laktacje?Jakoś tak chyba
    Nie, kompletnie nic mam
    Ale mam tak suche brodawki że mam je ochotę wydrapac

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Elza, gratulacje studniówki😊 i wszyscy śpiewamy Twojemu pessarowi głośne "sto dni, sto dni, niech siedzi siedzi nam!"
    Tak, niech tam siedzi i się nie rusza i trzyma wszystko w ryzach

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mleko jeszcze nie zalewa, ale z miesiąc temu miałam tak napuchnięte piersi że myślałam, że zaraz dostanę nawału, no jakby miały wybuchnąć. Ale ja też w maju skończyłam karmić więc w miarę na świeżo jestem. 😅

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żelazo można brać w ciągu dnia niezależnie o której godzinie? Myślałam że tylko rano 😜 narazie nie biorę ale nastawiam się że teraz na wizycie zostanie włączone, jestem niemalże pewna.

Przejrzałam sobie wyniki z ciąży z córką to jak spadła
    hemoglobina do 11,6 bodajże to dostałam żelazo wtedy w tabsach i na kolejnych wynikach po miesiącu już była powyżej 13. Także wtedy zadziałało super.
    Bardziej się martwię o ten mocz, no ale zobaczymy co i jak.

Co do siary to nie, ja tylko jak dotknę albo coś to widzę kropelki żółte tej siary że wychodzą ale tak to nie.
    Jednakże mam nadzieję że mnie zaleje nawał po porodzie, oby! 😜😆

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic, a skończyłam karmić w sierpniu 😅

Daje znać, że wyprzedaż w next ruszyła i jest dużo pięknych ubranek dla niemowlaków w baaaardzo korzystnych cenach :) Co prawda akurat najmłodszej nic nie zamawiałam, ale starszym skusiłam się na sukienki na Wielkanoc. Mamy tradycję: nowa sukienka na święta 😅

U mnie chyba lekki stresik przed wizytą, bo od rana mnie męczą mdłości 🫣 jakie te organizmy są śmieszne, nie mogę czasem

asiun, Elza1234 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 20 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie, kompletnie nic mam
    Ale mam tak suche brodawki że mam je ochotę wydrapac
    Rob sobie okłady ,na płatek kosmetyczny nałóż dużo lanonily i trzymaj to z godzinę i tak 3 razy dziennie. Później jakiś balsam na to. Fajnie uelastycznia ta skórę. Przy okazji na kp będą jędrne Sutki też człowiek,nie można o nich zapominać .

Elza1234, Margareetka, Alex_92, magdalena321 lubią tę wiadomość

event.png

Wysłany: 20 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mnie mleko jeszcze nie zalewa, ale z miesiąc temu miałam tak napuchnięte piersi że myślałam, że zaraz dostanę nawału, no jakby miały wybuchnąć. Ale ja też w maju skończyłam karmić więc w miarę na świeżo jestem. 😅
    Jak w maju skończyłaś to przypuszczam,że jakbyś teraz laktator przyłożyła to byłaby rzeka mleka

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rob sobie okłady ,na płatek kosmetyczny nałóż dużo lanonily i trzymaj to z godzinę i tak 3 razy dziennie. Później jakiś balsam na to. Fajnie uelastycznia ta skórę. Przy okazji na kp będą jędrne Sutki też człowiek,nie można o nich zapominać .
    Potwierdzam moja ginekolog po badaniu moich piersi właśnie zaleciła coś tego typu, bo miałam okropnie suche brodawki aż skóra schodziła.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki
    W tym szpitalu mnie tak przesuszyło, mimo że się ciągle smarowałam, ale okropnie suche powietrze było

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O racja! Jeszcze wczoraj pamiętałam!
    Idę zatańczyć poloneza na kanapie 😅

Elza dołączam do Ciebie 😅 ta studniówka cieszy bardziej niż ta przed maturą xd

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 20 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzicie, że sutki schną to od razu z grubej rury działajcie. Mówią,że nie sutków się nie hartuje i takie bzdury ale to nie hartowanie a uelastycznianie. One muszą być nawilżone,jedyne i gotowe do roboty.

Właśnie mi przełożyli prenatalne z 12 na 23. Co daje 32 tc.....Nie wiem jak oni to dziecka ocenią. No nic,ich sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 08:44

asiun, magdalena321 lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Elza dołączam do Ciebie 😅 ta studniówka cieszy bardziej niż ta przed maturą xd
    Zdecydowanie!
    Ja nie ukrywam że już chciałabym się przeteleportowac do połowy czerwca, bo boję się że coś się jeszcze wykrzaczy. Już i tak odkręciliśmy 95% naszym planów na te 3 miesiące, ale boję się że wydarzy się coś przez przykują mnie naprawdę do łóżka

Wiem, że starałam się o to latami i pewnie sobie pomyślicie, że nie mam prawa narzekać, ale mimo że poza tą akcją teraz nic mi nie dolegało, to naprawdę nie uważam że ciąża to stan błogosławiony i na razie ani mi się śni być w niej jeszcze raz. Może później mi się odmieni

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zdecydowanie!
    Ja nie ukrywam że już chciałabym się przeteleportowac do połowy czerwca, bo boję się że coś się jeszcze wykrzaczy. Już i tak odkręciliśmy 95% naszym planów na te 3 miesiące, ale boję się że wydarzy się coś przez przykują mnie naprawdę do łóżka

Wiem, że starałam się o to latami i pewnie sobie pomyślicie, że nie mam prawa narzekać, ale mimo że poza tą akcją teraz nic mi nie dolegało, to naprawdę nie uważam że ciąża to stan błogosławiony i na razie ani mi się śni być w niej jeszcze raz. Może później mi się odmieni
    Narzekaj ile chcesz.
    Ciąża jest tak nieprzewidywalna, że chyba każdej z nas życzę tej teleportacji do czerwca 🙂.
    Dosłownie przed chwilą o tym myślałam, że ma być już czerwiec i koniec, ale zobaczysz ten czas tak gna... Ja w pierwszej ciąży ostatnie trzy miesiące wspominam dosłownie jak trzy dni, mimo wielu pobytów w szpitalu w tym czasie. Jak już trzymałam córkę na rękach to aż trudno mi było uwierzyć, że to już.

Elza1234 lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - a może Ty będziesz mi umiała odpowiedzieć na to pytanie - czym się różnić euvax od engerixu?
    Bo położna mówiła, że w każdym szpitalu w tym mieście szczepią euvaxem a jak chcemy engerix to trzeba sobie kupić i przynieść i zastanawiam się czy jakaś znacząca różnica?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ