CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do poduszki, to ja teraz kupiłam karmiuszkę używana na vinted i zapowiada się super, jest twarda 👌🏼 Ale testowanie dopiero będzie w praktyce
Awokado współczuję, niewiele rzeczy tak mnie denerwuje jak znieczulica społeczna i myślenie tylko o sobie. Ludzie są beznadziejni.
Ja właśnie wróciłam z zajęć z młodą, udało nam się jeszcze wypić kawkę z koleżanką po zajęciach i lecę do pracy. Ale słoneczko piękne, więc chociaż mam trochę energii jeszcze na tej końcówce 😅Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Nie mam takiego w ogóle
Mój lekarz uważa, że nie ma co grzebać w szyjce bez powodu i robi usg dopochwowo gdzie najdokladniej można zobaczyć i zmierzyć szyjkę
O wiele lepiej toleruje takie usg niż wziernik😅Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Jeżeli jeszcze 2 tyg temu narzekałam że mam leniwe dziecko i muszę pić colę żeby się ruszała to ŻARTOWAŁAM
brzuch mi skacze jak trampolinaWerzol, Paulinaaa_, Anabbit, Lauraa, Nosa, Cel95, Alex_92, Anuncja, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj kupilam na Vinted poofi do karmienia, liczę na to że sie sprawdzi
czy jak bierzecie te poduszki do szpitala to pierzecie je później w 90 stopniach? Przeżyją?
Kozina, jaki śliczny bobas! Ewidentnie było zapozowane
Revolutionary, totalnie rozumiem te emocje. Ja już też się łapię na tym, że się rozczulam 😍 niby jest stres, a z drugiej strony nie mogę się doczekać
Perspektywa wolnego od pracy zapowiada się na maraton po lekarzach, fizjo i okulista na przyszły tydzień umówienipogoda ma być kiepska to może chociaż te wizyty utrzymają u mnie jakąś rutynę
-
Karola3xJ:D wrote:Nie piorę w 90 stopniach ani rzeczy poszpitalnych,ani siebie ani dziecka😅
Piorę max na 60. Walizce kółka dezynfekuje sprayem.
Właśnie wstawiłam pranie białego w Loveli - partia nr 1 z 109394950505
Zaczynam akcję prasowanie i układanie!Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży oczywiście uznałam że nie będę kupować żadnej poduszki do karmienia tylko będę używała zwykłej poduszki 🤣 i wzięłam taką długą z ikei. Potem okazało się że jednak przyda się, więc kupiłam z ikei ale już taki rogal do karmienia i była super. Niestety sprzedałam bo była duża więc teraz muszę znów kupić 😅
-
kasssia wrote:Ja w pierwszej ciąży oczywiście uznałam że nie będę kupować żadnej poduszki do karmienia tylko będę używała zwykłej poduszki 🤣 i wzięłam taką długą z ikei. Potem okazało się że jednak przyda się, więc kupiłam z ikei ale już taki rogal do karmienia i była super. Niestety sprzedałam bo była duża więc teraz muszę znów kupić 😅
Ja zrobiłam to samo i mój kręgosłup cierpi xD układałam na sobie 4 miękkie poduszki i tak podpierałam pod łokieć, a i tak było niewygodnie. Po dwóch latach karmienia w taki sposób mój kręgosłup nie istnieje, więc nie polecam xD -
Ja się zastanawiam czy będę mogła tę długą z poofi przekształcić jakoś sensownie w taką do karmienia:)
A i ciekawostka o której nie wiedziałam - przyszły mi butelki z Aventu, szklaną i plastikowa z tym zielonym dzyndzlem antykolkowym - myślałam że można go przekładać ale do szklanej nie wchodzi, jednak inne wymiary ciut, może się przyda to info:) -
Zrobiłam przetasowanie pierwszej strony. Na początku wstawiłam kalendarz wizyt - mi łatwiej wpisać, a Wam spojrzeć.
Jak robiłam listę z TP to mignęło mi jak dużo jest na połowę czerwca: 13 - 4 osoby, 14 - 7 osób, 15 - 4 osoby. No i końcówka 28 - 4 osoby.Klaudek11, Elza1234, KarolaKinga, przygodami66, Truuskaawka, Biedronka@, Margareetka, amoze, Alex_92, Revolutionary , Anuncja, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Kozina no urocze maleństwo 🥰
Ja używałam zwykłego grubego jaśka do karmienia, ta poduszka do spania w kształcie C nie sprawdziła mi się do karmienia, jakoś nie umiałam jej przekształcić🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Kozina słodki maluch 😍
Jeśli chodzi o poduszkę do karmienia ja również wczoraj zamówiłam na vinted tą z poofi. Mam nadzieję że zda egzamin.
To prawda,te mebelki mega rozczulają. Ja co chwilę zachodzę do pokoju małej i myślę nad tym jak go udekorować,staje przy przewijaku i wyobrażam sobie że zaraz tam będziemy przewijać naszą dzidzie 🥰 A stoi tam póki co takie pojedyncze łóżko,to wieczory właśnie tam sobie leżakuje,mój A. to się śmieję że zaraz zacznę tam spać 🤣
Dzisiaj zaliczyłam mały sukces,udało mi się wyleczyć zęba i póki co wszystko jest ok. Oby ten stan trwał jak najdłużej 😅Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie sprawdzałam terminy do psychiatrów bo muszę się wybrać po zaświadczenie na CC 🫣 ale widzę że terminy szybkie także luzik, myślałam że będą takie że mogę nie zdążyć do tego początku czerwca się do niego wybrać 😜
Ej wiecie co w ogóle ja się nastawiłam że będę miała w końcu w tej ciąży cyce jak donice a tu lekko tylko większe są i nie rosną już… Martwi mnie to 🤣 no a moja mama na to : gdzie one mają rosnąć, na czym jak Ty tylko 1kg przytyłaś, kto to widział te dziecko pewnie nie ma co jeść w tym brzuchu żadnych witamin itd 😅😝 się nasłuchałam 🤣🤣
Umówiłam też nas na sesję zdjęciową na 11 kwietnia, także będą profesjonalne zdjęcia, muszę dziub ogarnąć choć już w końcu nic mi na nim nie wyskakuje ale mam dużo takich przebarwień po syfkowych co wyciskałam i zdrapywałam, męczę to teraz peelingami żeby złuszczyć, mocno nawilżam. I tak makijaż trzeba będzie zrobić 🤦🏻♀️
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Nineq wrote:Zrobiłam przetasowanie pierwszej strony. Na początku wstawiłam kalendarz wizyt - mi łatwiej wpisać, a Wam spojrzeć.
Jak robiłam listę z TP to mignęło mi jak dużo jest na połowę czerwca: 13 - 4 osoby, 14 - 7 osób, 15 - 4 osoby. No i końcówka 28 - 4 osoby.
Proszę o wpisanie III prenatalne na 27.03🤞✊️
Dziewczyny ile pieluch 1 potrzebuję??
Mąż zaszalał i mamy ponad 300 szt.😆 -
Elza1234 wrote:No ale robiąc usg i tak i tak Ci grzebie
I np niektórzy nie robią usg dopochwowego szyjki, bo nie chcą w taki sposób tam grzebać
Także co lekarz to opinia
Porównując z badaniem wziernikiem które miałam w 7tc na IP to jest mega różnica. Ja ogółem zawsze nie lubię wzierników, a te dopochwowe usg w ogole mnie nie podrażnia stąd mi się grzebanie kojarzy z wziernikami😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 14:05
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Biedronka@ wrote:Proszę o wpisanie III prenatalne na 27.03🤞✊️
Dziewczyny ile pieluch 1 potrzebuję??
Mąż zaszalał i mamy ponad 300 szt.😆
Wow! Ja mam na razie tylko 50🤣 założyłam, że jak się sprawdza to w dwa dni będzie dostawa23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Porównując z badaniem wziernikiem które miałam w 7tc na IP to jest mega różnica. Ja ogółem zawsze nie lubię wzierników, a te dopochwowe usg w ogole mnie nie podrażnia stąd mi się grzebanie kojarzy z wziernikami😅