CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka@ wrote:Czyli mąż ma bana na pieluchy🤣🤣 ja mam wszystko w kartonach jeszcze w całej chacie, jakoś nie mogę się zabrać za ogarnianie...a mi tu gadają że torbę mam przygotować do szpitala 😝
-
Karola3xJ:D wrote:Może wtedy tylko jej dasz znać że jesteś i coś załatwi
Chciałabym żeby tak było ale wiesz to jak trafię? 😅 po pierwszym porodzie to ja już nie ufam lekarzom, zwodzą, czekają do oporu aż im zejdziesz albo dziecko zaczyna tracić tętno i dopiero reagują bo muszą. A wiesz jak mam później się martwić i stresować to ja chyba wolę mieć to już załatwione z góry 👌🏻Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Nineq wrote:A to planuję po wypłacie się zabrać 😅mam podkłady, chusteczki nawilżane, klapki, pieluchy, rożek, laktator (chociaż muszę czesci zamienne kupić) koszule i dziś dotarły staniki. Reszta w lesie 🤡tylko przeglądałam gdzie zamawiać, żeby było taniej.
Matko Bosko klapek nie mam, laktatora, staników też nie 🫣 kupiłabym już te do karmienia ale jaki ten rozmiar wziąć? Rozmiar większy niż normalne czy jak? Bo jednak jak te cyce napełnią sie mlekiem to ciut są większe a później jak jest nawał to pamiętam są twarde jak skały 😅 no i żeby laktator do nich wszedł 🤣🤣Blackapple lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Matko Bosko klapek nie mam, laktatora, staników też nie 🫣 kupiłabym już te do karmienia ale jaki ten rozmiar wziąć? Rozmiar większy niż normalne czy jak? Bo jednak jak te cyce napełnią sie mlekiem to ciut są większe a później jak jest nawał to pamiętam są twarde jak skały 😅 no i żeby laktator do nich wszedł 🤣🤣
-
Nineq wrote:Ja mam 75B/75C, zależy skąd biorę. A te zamówiłam 80C i zastanawiam się, czy pod cyckami nie będzie za luźno. A z drugiej strony jak mi się powiększą to mogą pasować. Będę wieczorem przymierzać i jak coś to odsyłam i zamówię inne 😁
Może ja też tak spróbuję, postawię na H&M, ewentualnie będę zwracać lub wymieniać 😜Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Matko Bosko klapek nie mam, laktatora, staników też nie 🫣 kupiłabym już te do karmienia ale jaki ten rozmiar wziąć? Rozmiar większy niż normalne czy jak? Bo jednak jak te cyce napełnią sie mlekiem to ciut są większe a później jak jest nawał to pamiętam są twarde jak skały 😅 no i żeby laktator do nich wszedł 🤣🤣
Bardziej chyba miseczka o 1 większa niż teraz a pod biustem mniejszy obwód niż teraz, a przynajmniej ja tak planuje (ale może ktoś doświadczony to jeszcze potwierdzi?)
Chyba pisałaś parę wiadomości wcześniej (o ile nie pomyliłam z kim innym), że Ci cycki nie rosną, ale może się zmierz dla pewności. Ja się pomierzyłam niedawno, bo mnie już trochę uwierało i się zszokowałam - wcale tego jakoś bardzo nie widać a skoczyło mi z 70B/C przed ciążą, przez 80C/75D z 3 miesiące temu do jakiegoś 85D w porywach do E teraz. No i chyba bym celowała do szpitala w jakieś 80E.
Kupiłam w ogóle dwa staniki z rossmanna, które ktoś tu polecał, ale bardziej tak na teraz i jest mi w nich mega wygodnie, także się zastanawiam czy ich właśnie nie dokupić do szpitala (i w tym wypadku wezmę na pewno XL). -
Ja tez nic jeszcze nie mam. Stoi tylko pusta walizka i 2 koszule i parę rzeczy po siostrach.
Nie mamy miejsca na łóżeczko ani przewijak ani komodę. No nic.
Kokon i poduchę do karmienia dostałam.
Staniki to właśnie też nie wiem jakie rozmiarowo. Apteczkowe rzeczy na początku maja kupie.
Kupujecie fotel do karmienia? Myslalam ze spoko w łóżku w nocy będę karmić a bratowa powiedziala, ze u niej się nie sprawdziło i zawsze na fotelu karmiła. Ja nie bardzo mam miejsce.. -
Blackapple wrote:Bardziej chyba miseczka o 1 większa niż teraz a pod biustem mniejszy obwód niż teraz, a przynajmniej ja tak planuje (ale może ktoś doświadczony to jeszcze potwierdzi?)
Chyba pisałaś parę wiadomości wcześniej (o ile nie pomyliłam z kim innym), że Ci cycki nie rosną, ale może się zmierz dla pewności. Ja się pomierzyłam niedawno, bo mnie już trochę uwierało i się zszokowałam - wcale tego jakoś bardzo nie widać a skoczyło mi z 70B/C przed ciążą, przez 80C/75D z 3 miesiące temu do jakiegoś 85D w porywach do E teraz. No i chyba bym celowała do szpitala w jakieś 80E.
Kupiłam w ogóle dwa staniki z rossmanna, które ktoś tu polecał, ale bardziej tak na teraz i jest mi w nich mega wygodnie, także się zastanawiam czy ich właśnie nie dokupić do szpitala (i w tym wypadku wezmę na pewno XL).
KitKat, chyba bym musiała ten fotel na balkonie postawić😂nie planuję. -
Te wyprane ubranka pachną tak dzidziusiem 🥹🥹Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:Ja tez nic jeszcze nie mam. Stoi tylko pusta walizka i 2 koszule i parę rzeczy po siostrach.
Nie mamy miejsca na łóżeczko ani przewijak ani komodę. No nic.
Kokon i poduchę do karmienia dostałam.
Staniki to właśnie też nie wiem jakie rozmiarowo. Apteczkowe rzeczy na początku maja kupie.
Kupujecie fotel do karmienia? Myslalam ze spoko w łóżku w nocy będę karmić a bratowa powiedziala, ze u niej się nie sprawdziło i zawsze na fotelu karmiła. Ja nie bardzo mam miejsce..Katikat lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Spora różnica. Mi jak rosły wcześniej tak stanęły i nie są większe niż normalnie. Staników nadal tych samych używam.
KitKat, chyba bym musiała ten fotel na balkonie postawić😂nie planuję.
A co do siary jeszcze to moja 1sza ciaza a bluzki mam w kropki po jednym dniu, niby tylko kropki siary ale wszystko od razu uwalone, piżama ciagle w praniu xD jest to coś czego się nie spodziewałam. Szczególnie że siedze głównie w domu bez stanika i ciągle mi mokro. Czasem juz ubieram stanik żeby nie czuć. -
Katikat wrote:Heheheh no właśnie to wielki mebel.
A co do siary jeszcze to moja 1sza ciaza a bluzki mam w kropki po jednym dniu, niby tylko kropki siary ale wszystko od razu uwalone, piżama ciagle w praniu xD jest to coś czego się nie spodziewałam. Szczególnie że siedze głównie w domu bez stanika i ciągle mi mokro. Czasem juz ubieram stanik żeby nie czuć.
A to masz takie, że aż tak bardzo widać? Ja mam tylko takie mikro żólte plamki (zakładam, że to to), ale nie przebijają na drugą stronę materiału na razie, mam nadzieję, że tak zostanie, bo jak jestem w domu to też czasem nie zakładam stanika.
A co do fotela i tak planowaliśmy kupić, ale do salonu, więc może czasem skorzystam, ale na pewno nie planuje wstawiać do sypialni, bo się nie zmieści (i też nie wyobrażam sobie specjalnego latania na fotel do innego pomieszczenia w nocy). -
Ja najczęściej karmiłam leżąc, na siedząco rzadko. Więc nic nie kupuje. Pieluszek jedynek mam 100, potem już dwójki
Kasia super wieści u Ciebie i nasze szyjki mają aktualnie taka sama długość 🤣 dzis mojemu lekarzowi wyszło 2.6. Mała waży 1070 ❤️ tylko uwaga, przekręciła się, owszem, ale pośladkowo 👌🫣 no ma jeszcze chwile, ale chyba mi tego nie zrobi i tak nie zostanie?Elza1234, przygodami66, Nosa, Tanashi, amoze, kasssia, KarolaKinga, Lauraa, Revolutionary , CelinaJan, Alex_92, Werzol, Klaudek11, xSmerfetkax, KasiaGosiaWerka, Anuncja, eeemakarena, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Kasia, super! Będziesz miała z głowy badania i odpoczniesz w domu
Ja aktualnie mam tylko jeden biustonosz do karmienia z rossmana, ale też chwilowo nie widzę większego przyrostu piersi. Na początku było widać różnicę, a teraz spokój.
Ale wczoraj wyprałam nowy szlafrok i spakowałam go razem z klapkami do torby, mały sukces 😉 dorzucę tam jeszcze koszule. Powoli działam 😜 -
Mam wrażenie że moje cycki są większe od głowy 😐 Normalnie jakbym miała wykarmić jakąś armię bobasów 😵💫 Pamiętam że wcześniej nie polecaliście staników z fiszbinami do karmienia,ale ja nie dam rady bez tego. Mam dwa te z rossmana i chodzę sobie w nich po domu,ale one mi nic nie trzymają i Kręgosłup boli. Tyle tylko że chronią sutki od ocierania. Pewnie jakoś początek czerwca pójdę do salonu żeby braffiterka mi dobrała coś odpowiedniego. Ale ja zawsze miałam problem dużego biustu,przed ciążą był 75i teraz nosze stare staniki (sprzed schudniecia) rozmiar 85K. Strach myśleć co będzie dalej... Jak wykarmie małą to chyba pójdę na jakąś operacje zmniejszenia i liftingu piersi 🫣
-
Blackapple wrote:Bardziej chyba miseczka o 1 większa niż teraz a pod biustem mniejszy obwód niż teraz, a przynajmniej ja tak planuje (ale może ktoś doświadczony to jeszcze potwierdzi?)
Kupiłam w ogóle dwa staniki z rossmanna, które ktoś tu polecał, ale bardziej tak na teraz i jest mi w nich mega wygodnie, także się zastanawiam czy ich właśnie nie dokupić do szpitala (i w tym wypadku wezmę na pewno XL).
Ja pitolę nie no to ja miałam przed ciążą push up taki większy ale w obwodzie 75/80B, teraz to ja te 80 to mam luz pod biustem ale miseczkę C sobie noszę od początku ciąży i mniejszy Push up oczywiście taki zwykły bez poduszeczek, nie wiem jak to nazwać, nie jest wypchany tą watą od spodu biustu 🤣
Jak ktoś nosi staniki z H&M to wie jaki to u nich jest super push up (takie nosiłam) a normalne push up (noszę teraz) 😝😝 także no dużo się nie zmieniło i myślę że ta miseczka C raczej zostanie na karmienie, nie zapowiada się na jakieś rewolucje w tym temacie żeby miały urosnąć o 2 rozmiary skoro do teraz nie urosły za wiele 😅Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
A ja mam wrażenie jakby mi jedynie do ciała ktoś brzuch doczepił. Biust też wiadomo jest większy, ale nadal nieduży co mi w sumie pasuje.
Jednak zawsze miałam bardzo wąską talię, a musiałam już jakiś czas temu dać do biustonosza przedłużacz więc coś tam się pozmieniało. W ogóle przedłużacz to super sprawa jak macie swoje wygodne biustonosze.
Te z rossmana do karmienia bym kupiła tylko kompletnie nie wiem w jaki rozmiar strzelać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 16:52
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Moje piersi na razie urosły o 1 rozmiar, mam średniej wielkości (było 70E, teraz F). Z dnia na dzień okazało się, że cisną w obwodzie. Do tego stopnia, że musiałam jak musiałam wyjść z domi, to zrobiłam hand-made przedłużkę ze starego biustonosza, bo myślałam, że się uduszę. Potem kupiłam już legalną przedłużkę, to prawda, że to złoto!
Na razie nie kupuję biustonoszy do karmienia, nie mam pojęcia jakiego rozmiaru piersi się spodziewać w laktacji... Mam taki sprytny plan, że tuż przed terminem porodu coś kupię, urodzę, zobaczę jak się sprawdzają i zdążę zwrócićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 17:03
🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g