X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 20 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary nie przejmuj się, ja jestem jeszcze bardziej w lesie z przygotowaniami niz tu dziewczyny 😅 chociaż moj małżonek stwierdził że "no w sumie wszystko już mamy" bo dziś nam przyszedł materac do łóżeczka 😂
    Kasssia, super ze juz coraz bliżej wyjścia do domu jesteś, już wystarczy Ci szpitalnych atrakcji 😉
    Mi biust nie urósł specjalnie, czasem wydaje się pełniejszy to fakt, ale staniki do karmienia wzięłam sobie te z Rossmana i H&M rozmiar M i wydaje mi się że będą w porządku.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 20 marca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów - dzis mlody fika tak jakby doslownie chciał mi z brzucha wyfrunąć 🫠

Nosa, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    A co do ruchów - dzis mlody fika tak jakby doslownie chciał mi z brzucha wyfrunąć 🫠

U mnie teraz właśnie takie fikanie jakby miała owsiki w pupie, dosłownie przebiera chyba nogami bo czuje jej kolana albo pięty czy co tam mi wypycha 😝😝

KarolaKinga lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki przez tą diete cukrzycowa zmalały- wszystkie staniki jakby puste w środku 🫣🤣 tak więc 2xl te z Rosska są super 😁

Gusia super wieści 🩷

Daje znać, że jak ktoś myśli o butelce do podmywania z Canpola to w Rossku jest promka, kosztuje niecałe 20zl 🙂

Pampaków to ja mam tylko jedną paczkę, tych Huggiesów 🙂 to w każdej chwili można nawet w Biedrze pampersy kupić, chyba że ktoś chce te bambusowe konkretne, to wiadomo, że allegro itd.

O fotelu myślę od kilku dni, będę mieć na niego i na pufę pod nogi miejsce, więc kusząca myśl. Mężowi pomysł też sie podoba 😁

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja zamówiłam trzy opakowania z rozm. 0 i dwa rozm. 1, ale dopiero jak tu wylądowałam w szpitalu 😛

Uwaga

Miałam mierzona szyjkę, nadal 26mm a może nawet dłuższa. Wg nich git. Jeszcze jutro ta glukoza (śmiesznie bo idą to na łatwiznę i robią tylko 2 punktową), jutro też grupa krwi i immunoglobulina 😍 i następny tydzień pewnie wypad stąd 😅

No i ekstra! Powodzenia na krzywej :)

kasssia lubi tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie trochę ten rozmiar i miseczki i w obwodzie się zmienił, ale ja już przed ciążą starałam się nosić nieusztywniane, takie bardziej jakby „sportowe”. Co do mleka, to ja u siebie nie zauważyłam, ale skorzystam chętnie z pomysłu na okłady, bo suchość, że aż boli 😟

Młody ostatnimi dniami szaleje konkretnie, jakby z kimś walczył 🫣 i cieszę się, że łożysko z przodu to chociaż mam asekuracje.

Łączę się w bólu z tymi, które jeszcze mają sporo rzeczy do nabycia w kwestii wyprawki. Za to wczoraj zamówiłam z Aliexpress torbę do szpitala 45c6ea425ce73.pnghttps://zapodaj.net/plik-kLCOhUgtLP
    klapeczki c27694b6b1842.pnghttps://zapodaj.net/plik-C6g6Dc9ak1
    sztućce w etui 9ffc9217fdcc5.pnghttps://zapodaj.net/plik-2sFFx1avgO
    taką plastikową torbę z małymi buteleczkami na kosmetyki 9618471929659.pnghttps://zapodaj.net/plik-l4CaEO01dd
    Myślę, że do szpitala się przyda 😊

Klaudek11, Revolutionary lubią tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jeszcze proszę, bo ja dzisiaj jak zobaczyłam w lustrze czerwoną zebrę na cyckach to myślałam, że się załamię. Ja wiem, że skóra się rozciąga, rozstępy to normalna kolej rzeczy, ale co z tym robić i czy w ogóle się da 😢

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    A powiedzcie jeszcze proszę, bo ja dzisiaj jak zobaczyłam w lustrze czerwoną zebrę na cyckach to myślałam, że się załamię. Ja wiem, że skóra się rozciąga, rozstępy to normalna kolej rzeczy, ale co z tym robić i czy w ogóle się da 😢
    Obawiam się, że nic się nie da zrobić :/
    W sensie natłuszczać i nic więcej :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Możesz niestety tylko smarowac kremami czy olejkami regularnie żeby Cie nie piekła czy nie swedziala rozciągająca sie skora jeśli nie robiłaś tego wcześniej. Ja smaruje od dawna na brzuchu i mimo, że pojawiają mi się nowe to nie ma napięcia, bo skora nawilżona 🙂

Alex_92 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś miał kiedyś problem z zelazem i przepełnieniem, a musi brać popołudniu to polecam zjeść do czegoś w miarę lekkiego. O niebo lepiej niż wczoraj się czuję

W ogóle to może nie mam bokserskiego ringu w brzuchu jak w dniu kiedy badałam glukozę, ale za to czuję Dziecko czasem stojąc czy siedząc na sztywno :D wcześniej tak nie miałam kompletnie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te staniki z myślą, że będą akurat jak cycki urosną, a one są teraz dobre 🤡chyba ForMommy ma zawyżoną rozmiarowkę i 80C to 75B. Za taką cenę to sobie zostawię i dokupię większe.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że pisałyście o przekręcaniu się w brzuchu, ja swojej mamie fiknęłam w dzień porodu i musiała mieć cesarkę 😅🫣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na praktykach byłam przy porodzie gdzie zaczęło się wszystko z główkowego i nagle zmieniło się na stópkowy.Uwierzcie ,że nie tylko pacjentka zrobila kupę😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 20:11

kasssia, magdalena321, Alex_92, Tanashi, Lauraa lubią tę wiadomość

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja na praktykach byłam przy porodzie gdzie zaczęło się wszystko z główkowego i nagle zmieniło się na stópkowy.Uwierzcie ,że nie tylko pacjentka zrobila kupę😅

Może jestem nienormalna,ale kupa w trakcie porodu to jeden z moich największych strachów 😐

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do tematu pieluch z rossmanna, bo też dzisiaj o tym pisałyście - kiedy przychodzi mail o tym że można je odebrać?

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Jezu Karola, na Ciebie to można jak zwykle liczyć 🤣

Moja już jest główkowo - nawet dzisiaj jak mi mierzyli szyjkę to było widać włosy na głowie 🤣 no ale się nie nastawiam.

Gusia, dobrze, że lekarz cię uspokoił. Jeśli ilość ciąż ma na to wpływ, to miałoby to i u mnie sens dlaczego twardnienia są intensywniejsze i wcześniej się zaczęły.

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    A wracając do tematu pieluch z rossmanna, bo też dzisiaj o tym pisałyście - kiedy przychodzi mail o tym że można je odebrać?
    Jak czytałam to 6 tygodni przed terminem porodu, który podałaś.
    Quote:
    Jedną paczkę̨ pieluszek Pampers Premium Care Newborn (2-5 kg), 26 szt.(nr artykułu 275430) za cenę̨ 1 gr. będą̨ mogli kupić́:

Uczestnicy, którzy mają status „Spodziewam się dziecka”, dla których zadeklarowany termin porodu przypada nie później niż̇ za 6 tygodni;
    Uczestnicy, którzy po rozpoczęciu niniejszej akcji zarejestrowali dziecko w Programie Rossnę! przed ukończeniem przez nie pierwszego miesiąca życia;
    Uczestnicy, którzy otrzymali wiadomość e-mail z informacją o możliwości odbioru pieluszek i skorzystali z promocji w ciągu 4 tygodni od dnia otrzymania wiadomości e-mail.*

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Kochana nic, ja w pierwszej ciąży też na cyckach rozstępów się dorobiłam i ewentualnie smarowanie czymś później typowo na rozstępy żeby szybko bledły ale to chyba po ciąży.
    Moja ciocia wiem że synowi smarowała Bio Oilem jak szybko rósł i mu się na plecach pojawiały 😊

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaha Karola Tyś jest jednorazowa 🤣

Co do kupy to ja przed porodem jak trwał jeszcze mój SN to poprosiłam o lewatywę i zrobiła mi położna także luz. Nie bałam się tego. Później już do tej nagłej CC miałam pustkę całkowitą w żołądku bo wiem że wymiotowałam już żółcią bo nie miałam czym na końcu aż zlitowali się i podjęli decyzję o CC.
    Ale ogólnie dla nich to nic takiego ta kupa, nie takie rzeczy dzieją się na porodówkach 🤗

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Mi cycki przez tą diete cukrzycowa zmalały- wszystkie staniki jakby puste w środku 🫣🤣 tak więc 2xl te z Rosska są super 😁

Gusia super wieści 🩷

Daje znać, że jak ktoś myśli o butelce do podmywania z Canpola to w Rossku jest promka, kosztuje niecałe 20zl 🙂

Pampaków to ja mam tylko jedną paczkę, tych Huggiesów 🙂 to w każdej chwili można nawet w Biedrze pampersy kupić, chyba że ktoś chce te bambusowe konkretne, to wiadomo, że allegro itd.

O fotelu myślę od kilku dni, będę mieć na niego i na pufę pod nogi miejsce, więc kusząca myśl. Mężowi pomysł też sie podoba 😁
    Hej,
    Wpadłam z wątku wrześniowego i widzę po stopce, że mamy coś wspólnego, dodałam Cię do przyjaciółek bo mam pytanie do Ciebie 🫠

Nosa lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
    25/08/25 jestemy na świecie ❤️
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ