CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze tak sobie myślę, że jakoś chciałabym się odwdzięczyć Przyjaciółce za to, że chce mi dzisiaj oddać praktycznie 90% wyprawki, ale nie mam pomysłu jak. Czy któraś z Was coś sprezentowała komuś bliskiemu, kto Wam w ten sposób pomógł i mogłaby mnie natchnąć?🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Ja z dolce sonno mam ciut większy rozmiar i z zapasem na brzuch, więc liczę że jeszcze w czerwcu się zmieszczę 😅 na sam poród do mam z drnap jakąś z promki, udało mi się stacjonarnie dopaść i też ma luz, a nie jestem szczególnie filigranowa
jeszcze jest w bordowym kolorze, więc na porod idealna 🤣
Ogólnie starałam sie, żeby były conajmniej do kolana, bo jednak brzuch sporo może podnieść do góry tego materiału 🤣 a z dolce sonno to jedna w ogóle mam chyba za kolano. Te najkrótsze były najładniejsze, ale no z moim brzuchem to skończyłoby się jak w T-shircie 🫠🫠🫠
A w ogóle mój najlepszy zakup już na później do domu jest z wczoraj z tkmaxxa, mieli super pidżamy z krótkim rękawem i rozpinanymi koszulami, wzięłam od razu 2 - jedną w bialoniebieskie paski i jedna niebieska w żyrafy ❤️ -
Szarotka12 wrote:A jeszcze tak sobie myślę, że jakoś chciałabym się odwdzięczyć Przyjaciółce za to, że chce mi dzisiaj oddać praktycznie 90% wyprawki, ale nie mam pomysłu jak. Czy któraś z Was coś sprezentowała komuś bliskiemu, kto Wam w ten sposób pomógł i mogłaby mnie natchnąć?
Muszę tylko poczekać aż wrócą do domu, bo chwilowa są poza zasięgiem -
Co do koszul ja do porodu wzięłam rozmiar większą niż mam normalnie, jakąś prosta rozpinana do dołu z allegro której nie będzie mi szkoda pozniej wyrzucić. A na pozniej wzięłam z dolce sonno, w swoim normalnym rozmiarze i są ok, mam jeszcze zapas na brzuchu. Wzięłam 3 różne modele i jeden faktycznie jest mega oversize a dwa standardowe więc myślę że to zależy od modelu wlasnie 🙂
-
Kkk77 wrote:Ja z dolce sonno mam ciut większy rozmiar i z zapasem na brzuch, więc liczę że jeszcze w czerwcu się zmieszczę 😅 na sam poród do mam z drnap jakąś z promki, udało mi się stacjonarnie dopaść i też ma luz, a nie jestem szczególnie filigranowa
jeszcze jest w bordowym kolorze, więc na porod idealna 🤣
Ogólnie starałam sie, żeby były conajmniej do kolana, bo jednak brzuch sporo może podnieść do góry tego materiału 🤣 a z dolce sonno to jedna w ogóle mam chyba za kolano. Te najkrótsze były najładniejsze, ale no z moim brzuchem to skończyłoby się jak w T-shircie 🫠🫠🫠
A w ogóle mój najlepszy zakup już na później do domu jest z wczoraj z tkmaxxa, mieli super pidżamy z krótkim rękawem i rozpinanymi koszulami, wzięłam od razu 2 - jedną w bialoniebieskie paski i jedna niebieska w żyrafy ❤️
Noo właśnie o to mi chodzi że ja się obawiam że ona się podniesie na brzuchu i wyjdzie mi wszystko od dołu 🤣🤣🤣Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Ja mam koszule z ForMommy, one są luźne i z przyjemnej bawełny, wszystkie takie raczej spokojnie za kolano jakby co. Szlafroczek też sobie zamówiłam i legginsy czarne, są mięciutkie i wygodne ❤️ polecam!
magdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Noo właśnie o to mi chodzi że ja się obawiam że ona się podniesie na brzuchu i wyjdzie mi wszystko od dołu 🤣🤣🤣
Ja byłam dzisiaj u swojej kardiolog i powiedziała że nie ma sznas na jej zgodę na sn. Na kontroli da mi zaświadczenie o dyskwalifikacji z próby sn. Mówi, że to moje tętno 220 przy wysiłku na lekach jest zabójcze dla mnie. Ja bym to schowała ale mój chłop z nerwów osiwieje. On się bardzo boi ,że podczas sn moje serce nie wytrzma.
Także chyba po ptokachWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 08:47
-
W szpitalu w którym chce rodzica dają koszulę do porodu, można wziąć swoją, ale chyba przekonał mnie argument że nie będę musiała się nią później zajmować, tuż po porodzie 😅 mam jedną koszulę z dolce donno muszę ją przymierzyć i domówić jeszcze z dwie sztuki
-
Karola3xJ:D wrote:Szarotka to zależy co da😅 Niektórzy nie mają wstydu.
Dostawkę, kilka krzesełek, chicco hug pro 5w1, matę modułową, interaktywną, grającą, tańczącą wkoło niemal, komplet ciuszków, przewijak, monitor oddechu, wanienkę itd, generalnie przechowuje to w kilku mieszkaniach, bo w jednym się nie zmieściło 😳 Dlatego myślę o czymś porządniejszym, bo aż głupio tyle przyjmować mimo, że to moja Przyjaciółka, nie wiem, dzień w spa czy coś? Tylko nie ma z kim dzieciaka zostawić na tyle czasu, to odpada 🙈🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Karola3xJ:D wrote:Tak naprawdę na porodówce i położnictwie w pierwszej dobie wszystkich interesuje głównie to co wychodzi od dołu więc dostęp będzie łatwy.
Ja byłam dzisiaj u swojej kardiolog i powiedziała że nie ma sznas na jej zgodę na sn. Na kontroli da mi zaświadczenie o dyskwalifikacji z próby sn. Mówi, że to moje tętno 220 przy wysiłku na lekach jest zabójcze dla mnie. Ja bym to schowała ale mój chłop z nerwów osiwieje. On się bardzo boi ,że podczas sn moje serce nie wytrzma.
Także chyba po ptokach
Jezu jakie hardcorowe tętno, dobrze że nie musiałaś mieć tej kroplówki co ja, bo ona nieźle podnosi tętno, odłączali tu niektóre pacjentki przez to. Pamiętam, że nie chciałaś bardzo CCno ale może lepiej mieć to zaplanowane niż robić na cito w ostatniej chwili
Ja też niecierpie jak mi wychodzi coś z dołu w koszulach, dlatego wybieram tylko takie do połowy łydki 😅 polecam te: https://slodkisen.com.pl/dluga-koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-astrid-taupe-dolce-sonno
No ale na sam poród może faktycznie wezmę jakąś krótszą.
Jezu powiem wam, że ta koleżanka z sali strasznie się męczy po tej glukozie mimo , że ją zwymiotowała 2h tenu, ciągle jej słabo i jeszcze dostała biegunkinie wiedziałam, że może być aż tak źle po głupiej glukozie.
-
Szarotka12 wrote:Dostawkę, kilka krzesełek, chicco hug pro 5w1, matę modułową, interaktywną, grającą, tańczącą wkoło niemal, komplet ciuszków, przewijak, monitor oddechu, wanienkę itd, generalnie przechowuje to w kilku mieszkaniach, bo w jednym się nie zmieściło 😳 Dlatego myślę o czymś porządniejszym, bo aż głupio tyle przyjmować mimo, że to moja Przyjaciółka, nie wiem, dzień w spa czy coś? Tylko nie ma z kim dzieciaka zostawić na tyle czasu, to odpada 🙈
Kassia jakby można było dostać papier od psychiatry,o cc- fobii to bym szła po nie. Dla mnie to koszmar, ten pobyt na bloku,to wkłucie w kregoslup,ten strach,żeby pęcherza albo jelita nie uszkodzili,ten ręczny masaż macicy....Serio się cholernie boję cc. To jest taki strach,że nie da się tego opisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:09
-
Też mam dwie koszule z Dolce sonno.
Model Edesa- jest idealna. Ja w niej czuje się po prostu pięknie,wygodnie. Wzięłam rozmiar L i mimo tego że należę do tych większych kobiet to jeszcze jest spory zapas na brzuch. Jest też dłuższa więc w ogóle super. Dokupię sobie jeszcze dwie takie.
Model Roma- no u mnie porażka. Wzięłam XL i wisi jak namiot,odcięcie jest w połowie cyckow. Nie wygodnie mi w niej jest.Wezme ją na poród bo nie będzie mi jej nawet szkoda wyrzucić. Z plusów to jest długa. -
Szarotka kup jej bon do smyka, to jest najlepszy prezent jak ktoś ma nieduże dziecko żeby odwdzięczyć się za coś takiego wg mnie
przynajmniej mnie na tym etapie na jakim mam dzieci cieszą najbardziej tego typu prezenty. Albo spytaj po prostu czy czegoś by nie chciała
Karola jakbym pojechała z moją czterolatka która ma traumę lekarzową do laboratorium w tym momencie ciąży to bym urodziła dziś lub jutro wierz mi xd jak do poniedziałku jej nie przejdzie to wyślę męża, jego też tydzień trzymało i miał gorsze i lepsze momenty. Jak ja kocham te chorowanie dzieci. I jeszcze oczywiście w najlepszą pogodę jak cały tydzień następny ma u nas lać 🤣
Patrzę sobie na zdjęcia z wczorajszego usg i opis i się wzruszam, chociaż mój prowadzący nie robi zdjęć 3D. Znalazłam też na YouTube fajny filmik zaufaj położnej z pozycjami, które pomagają dziecku obrócić się głową do dołu. Może któraś z Was w przyszłości będzie potrzebowała, to daje znać, że coś takiego istniejeteż bym wolała uniknąć cesarki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:20
-
Karola3xJ:D wrote:O kurde,to konkretne dary. To faktycznie coś większego jej się należy.
Kassia jakby można było dostać papier od psychiatry,o cc- fobii to bym szła po nie. Dla mnie to koszmar, ten pobyt na bloku,to wkłucie w kregoslup,ten strach,żeby pęcherza albo jelita nie uszkodzili,ten ręczny masaż macicy....Serio się cholernie boję cc. To jest taki strach,że nie da się tego opisać
No rozumiem, za dużo wiesz i za dużo widziałaś pewnie. Może przejrzyj statystyki jakieś? Bo wierzę, że jednak większość CC nie kończy się komplikacjami.
Smerfetka, tu też niby mogą dać, ale one nie oddychają więc średnio przyjemnie będzie w nich rodzic. No chyba że ktoś rodzi w 15 min 😅
-
Karola3xJ:D wrote:Tak naprawdę na porodówce i położnictwie w pierwszej dobie wszystkich interesuje głównie to co wychodzi od dołu więc dostęp będzie łatwy.
Także chyba po ptokach
Ja właśnie w przyszłym miesiącu chyba się wybiorę do mojego kardiologa i zastanawiam się co on powie, bo ja znów przy sytuacjach stresowych mam mocno wywalone tętno i serce kołacze jak galop konia i czuję jakby mi miało gardłem wyjść.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷