X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Moj bedzie miał biała koszule z dlugim rękawem i biały tshirt, ja biała sukienkę taka dzianinowa dopasowana i biała bluzkę i spódnice tak żeby parę fotek zrobic z brzuchem na wierzchu 😅
    A skąd masz spódnicę i bluzkę? Właśnie też bardzo chcę komplet z brzuchem na wierzchu, a nie mogę niczego znaleść 😞

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę, w końcu mam jeansy więc mogę paradować nie w legginsach 🤣🤣

4c1252bd7fbfb.jpghttps://zapodaj.net/plik-JjjAiU1a3e

Cel95, eeemakarena, Nineq, KarolaKinga, magdalena321, SZKODNIK, Truuskaawka, przygodami66, Werzol, Nosa, Elza1234, Moooniii, koktajlowa, Alex_92, Klaudek11, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy ślicznie brzuchaci!

Ja właśnie wybrałam się wyjątkowo do sklepu na zakupy ma 1 obiad i ledwo je doniosłam do domu🤪 mąż na uczelni, a potem wychodzimy to raz sie wybrałam do mojego wiejskiego sklepu.

A wczoraj lazilam dużo po mieście i naprawdę nie wiem czy to ciaza, czy wiek, ale nie chciałabym mieszkać przy rynku, na kazimierzu itp. Wracając na moją miejską wieś czułam się bardzo szczęśliwie. Dzieci, drzewka, piekarnia, warzywniaczek i sklepik👍 spokój i brak tych miliardów turystów którzy wyrośli jak grzyby po deszczu teraz w centrum🤣

Jeszcze wracając teraz tak myślę, o ciekawe czy coś widać już po mnie

Po czym patrzę w lustro w windzie a tam wielka kulka doczepiona do mojej zwyklej figury. Także no widać 🤣

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 22 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuszki <3

mój też już bardzo widać, gdzie się nie zakręce to albo się śmieją, że się kitrałam pod płaszczem albo w obcych miejschac pytaja "chłopak czy dziewczynka". to urocze :D

Miałam podjechać dzisiaj do mamy i posiedzieć z nią w ogródku i pochillować, ale chyba zostanie mi sam balkon xd Już nie będe się ruszać z domu.

Wiecie, ostatnio pytałam o tą luteinę - lekarz kazał wrócić do starej dawki, i faktycznie ból brzucha przeszedł, ale twardnienia zostały.
    Nie wiem czy to normalne czy powinnam się martwić, ale dziwne jest to, że często takie twardnienie łączy się u mnie z takim ściskiem w gardle, aż wypieków dostaje + mega parcie na pęcherz. Nie chce, żeby lekarz pomysłał, że jakaś dziwna jestem, ale chyba zadzwonię do niego w poniedziałek.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A skąd masz spódnicę i bluzkę? Właśnie też bardzo chcę komplet z brzuchem na wierzchu, a nie mogę niczego znaleść 😞
    Spódnice kupilam w Sinsayu taka ażurowa https://www.sinsay.com/pl/pl/104am-00x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share
    A bluzeczkę mialam już ze 2 sezony temu kupioną już nie pamiętam gdzie.

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czujecie też już czkawki? Podobno według najnowszych badań za czkawkę u płodu jest odpowiedzialny nerw błędny. Dziecko czka ponieważ zaczyna ćwiczyć płuca oraz przygotowuje się do oddychania.

Moja Córeczka właśnie ewidentnie miała epizod czkawki😅

Takie uczucie delikatniejsze niż ruchy, rytmiczne i trwa kilka minut

eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Czujecie też już czkawki? Podobno według najnowszych badań za czkawkę u płodu jest odpowiedzialny nerw błędny. Dziecko czka ponieważ zaczyna ćwiczyć płuca oraz przygotowuje się do oddychania.

Z tego co wiem od dawna wiadomo że u ludzi za czkawkę odpowiada nerw błędny, dziecko też człowiek 😅 Żadne nowe odkrycie. Moja mam czkawki już dłuższy czas ale rzadko. Syn miał o wiele wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 13:12

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Twardnień nie mam już w ogóle (może 2 dziennie), ale pojawiają się jakieś napięcia w brzuchu delikatne, widzę że wtedy coś się na ktg pisze - u Ciebie pojawia się coś na zapisie? Mi mówią że macica to mięsień i będzie się spinać, ale jak widzę te 40-50 na ktg to działa mi na psychikę 🙈
    Ja leżę w Krakowie, Ujastek
    Trzymam kciuki za Was!

U mnie już przestali mierzyć na ktg. Pojawiało się czasami, no ale u mnie ani to nie przybiera na sile, ani szyjka wg pomiarów się nie skraca wiec doszli do wniosku, i ja już też się z tym pogodziłam, że tak mam :/ ale jak przyszłam to nawet te skurcze dochodziły do 80 u mnie.

Aa to coś mi się pomyliło, że ty też z Łodzi. Ciekawa jestem jak w PL szpitale do tego podchodzą, ile daje Fenoterol a ile Atosiban i siarczan magnezu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 12:18

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Tak, ale słyszę je na ktg 😅

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A wszystkie macie mieć sesje w plenerze? Czy ktoś studio?
    Ja będę miała w studio :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Nie dość że już czułam to będąc w szpitalu mała miała czkawkę jak jej tętno sprawdzali więc było słychać

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    U mnie już przestali mierzyć na ktg. Pojawiało się czasami, no ale u mnie ani to nie przybiera na sile, ani szyjka wg pomiarów się nie skraca wiec doszli do wniosku, i ja już też się z tym pogodziłam, że tak mam :/ ale jak przyszłam to nawet te skurcze dochodziły do 80 u mnie.

Aa to coś mi się pomyliło, że ty też z Łodzi. Ciekawa jestem jak w PL szpitale do tego podchodzą, ile daje Fenoterol a ile Atosiban i siarczan magnezu.
    A Ty w Łodzi w CZMP leżysz?
    Bym Cię odwiedziła jak leżałam!
    Moja koleżanka na skurcze w innym łódzkim szpitalu atosiban miała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 14:15

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy fotelik w końcu, już jestem spokojniejsza jak go mam 🤣
    Jechaliśmy po cybexa, wracamy z maxicosi 🤣

przygodami66, Werzol, eeemakarena, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak czuć czkawkę?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A jak czuć czkawkę?

Z fb położnej I.Dębińskiej;

🙃CZKAWKA W ŁONIE MATKI 🤰

👶Uderzanie skrzydełek, bąblowanie, szybkie łaskotanie skoncentrowane w jednym miejscu to możliwe objawy czkawki dziecka w łonie matki.

🙃U dziecka będącego w brzuchu przepona działa podobnie jak już po urodzeniu. Przepona kontroluje oddychanie, które jest rytmicznym, przerywanym ruchem. Dziecko w życiu łonowym styka się z płynem, pije, przełyka i połyka go. Z każdą próbą niby wdechu, czyli odruchu przełknięcia, przepona przesuwa się w dół. Powoduje to przemieszczenie brzucha w dół i na zewnątrz. Zamiast wznoszenia się i opadania klatki piersiowej z oddechami, jak dzieje się to u dorosłych w czasie czkawki, dzieci w łonie mają tendencję do większego angażowania brzucha.

🤓Czkawka pojawia się, gdy przepona (mięsień na dole klatki piersiowej) jest podrażniona lub pobudzona. Mięsień ten kurczy się mimowolnie – co powoduje, że powietrze jest wciągane do gardła, a w odpowiedzi na to struny głosowe szybko zamykają się, wytwarzając charakterystyczne „hic!”. Czkawka podąża za tym samym rytmicznym ruchem co oddychanie, ale z większą siłą. Całe ciało dziecka w łonie porusza się z każdą czkawką, co odczuwa wiele kobiet w ciąży. Podobnie jak u niemowląt i dorosłych, czkawka dziecka w łonie pojawia się przez krótki, kilka minut, i ustępuje samoistnie.

🧐Czkawka zazwyczaj ma regularny rytm i pojawia się w tej samej części brzucha. Kopnięcia zaś zazwyczaj nie są rytmiczne i pojawiają się na całym brzuchu. „Kopnięcia” mogą oznaczać, że głowa, ramiona, pośladki lub stopy dziecka obijają się o narządy wewnętrzne, czasami przypominają też ruch toczenia, a nie szybkie gulgotanie.

Nie wiadomo wiele o tym, dlaczego dzieci mają czkawkę w macicy, ale istnieje teoria, że może być to sposób dziecka na regulowanie ilości płynu w worku owodniowym. Twoje dziecko zaczyna połykać płyn owodniowy w 13. tygodniu ciąży. Uważa się, że ciśnienie nagromadzonego płynu skłania dzieci do czkawki i połykania jego nadmiaru.
    Inne teorie na temat pochodzenia czkawki dziecka w łonie matki wyjaśniają ją jako wynik ćwiczenia oddechu, że odgrywają one rolę w dojrzewaniu płuc.

eeemakarena lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miewa czkawki, mam wrażenie, że codziennie 🤷‍♀️w tym samym rytmie pukanie przez parę minut.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 marca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A Ty w Łodzi w CZMP leżysz?
    Bym Cię odwiedziła jak leżałam!
    Moja koleżanka na skurcze w innym łódzkim szpitalu atosiban miała

Nieee ja w Warszawie, ale z Łodzi jestem, więc znam CZMP, nawet tam leżałam kiedyś na diagnostyce. Właśnie mam wrażenie, że ten atosiban dają częściej, tutaj na Karowej walą z grubej rury :/

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy wysyp pięknych brzuszków, ekstra! 😍

U nas sesja będzie w wiosennej szklarni, nigdy nie mieliśmy takich fotek, więc myślę że wyjdzie uroczo :-) jesteśmy umówieni za dwa tygodnie

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wydaje mi się żebym czuła coś takiego.. raczej parę kopniaków i czasem mam wrażenie że się przeciąga albo staje bo takie wolne dłuższe ruchy czuje

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A jak czuć czkawkę?
    Miałam takie delikatne regularne uderzanie w brzuch, takie podskakiwanie. No jakbyś miała czkawkę tylko od środka 😅

Katikat lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ