X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Nieee ja w Warszawie, ale z Łodzi jestem, więc znam CZMP, nawet tam leżałam kiedyś na diagnostyce. Właśnie mam wrażenie, że ten atosiban dają częściej, tutaj na Karowej walą z grubej rury :/
    Ja ten atosiban to kiedyś nawet do transferu miałam, drugiego bodajże, żeby wyciszyć macice bo podczas 1 transferu miałam skurcze jak na okres przez cały czas do bety
    I rzeczywiście mi pomogło.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A jak czuć czkawkę?
    Dokładnie jakbyś miała czkawke w brzuchu😅

Ja Wam powiem,że już się nie nadaje na wychodzenie z dzieckiem na dwór. On jak się rozpędzi na tej hulajnodze czy rowerze to nie ma szans go dogonić. Jedzie bardzo pewnie i lubi szybko więc ja jestem posrana.
    Na placu zabaw tu go podnieś ,tu pomóż zejść. On waży 23 kg....Do tego te dzieci jakieś zje*bane dookoła. Myśmy się umieli razem bawić a te totalnie nie są w stanie. Albo przemoc albo skarżenie. Nie wiem w którą stronę to społeczeństwo zmierza. Nawet jak córka byla młodsza to te dzieci były inne.

Jeszcze ten cholerny pęcherz,co chwilę ciśnie a wc brak.
    Mam dosyć po tym.tygodniu na tych placach,serio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 15:17

Katikat lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja ten atosiban to kiedyś nawet do transferu miałam, drugiego bodajże, żeby wyciszyć macice bo podczas 1 transferu miałam skurcze jak na okres przez cały czas do bety
    I rzeczywiście mi pomogło.
    A to też czytałam że przy transferach podają podobne leki.
    Jeszcze teraz doczytałam że Fenoterol częściej dają bo jest tańszy :/ ciekawe czy Atosiban lepiej na mnie by podziałał, niby Fenoterol trochę bardziej skuteczny, no ale nie dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 15:13

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A to też czytałam że przy transferach podają podobne leki.
    Jeszcze teraz doczytałam że Fenoterol częściej dają bo jest tańszy :/ ciekawe czy Atosiban lepiej na mnie by podziałał, niby Fenoterol trochę bardziej skuteczny, no ale nie dla mnie.
    No atosiban jest drogi
    Ja sporo płaciłam wtedy za niego :/

Ja dostaje dzisiaj takie kopniaki po jajnikach że aż podskakuje z bólu. Rozbrykała się

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Dokładnie jakbyś miała czkawke w brzuchu😅

Ja Wam powiem,że już się nie nadaje na wychodzenie z dzieckiem na dwór. On jak się rozpędzi na tej hulajnodze czy rowerze to nie ma szans go dogonić. Jedzie bardzo pewnie i lubi szybko więc ja jestem posrana.
    Na placu zabaw tu go podnieś ,tu pomóż zejść. On waży 23 kg....Do tego te dzieci jakieś zje*bane dookoła. Myśmy się umieli razem bawić a te totalnie nie są w stanie. Albo przemoc albo skarżenie. Nie wiem w którą stronę to społeczeństwo zmierza. Nawet jak córka byla młodsza to te dzieci były inne.

Jeszcze ten cholerny pęcherz,co chwilę ciśnie a wc brak.
    Mam dosyć po tym.tygodniu na tych placach,serio

Tak, co do dzieci to się zgadzam, dramat…
    Też myślę dokąd ten świat zmierza że te dzieci są takie zryte. A młodzież?! Gdzie oni te wzorce mają, skąd biorą? Czasem idę gdzieś i jak słyszę ten slang to ja pierdziele.. Ja taka łaciną jechałam chyba w końcówce liceum a nawet na początku jak zaczęłam pracować czyli mając lat 19/20 a oni mają po 9/10 lat?
    No nie powiem ale przeraża mnie to ☹️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Nieee ja w Warszawie, ale z Łodzi jestem, więc znam CZMP, nawet tam leżałam kiedyś na diagnostyce. Właśnie mam wrażenie, że ten atosiban dają częściej, tutaj na Karowej walą z grubej rury :/

Taaak, u mnie właśnie atosiban (tractocile)

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png

Wysłany: 22 marca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Tak, co do dzieci to się zgadzam, dramat…
    Też myślę dokąd ten świat zmierza że te dzieci są takie zryte. A młodzież?! Gdzie oni te wzorce mają, skąd biorą? Czasem idę gdzieś i jak słyszę ten slang to ja pierdziele.. Ja taka łaciną jechałam chyba w końcówce liceum a nawet na początku jak zaczęłam pracować czyli mając lat 19/20 a oni mają po 9/10 lat?
    No nie powiem ale przeraża mnie to ☹️
    Te dzieci maja po 7 lat i są tak wyprane z empatii,że nie da się na to patrzeć. Kiedyś się bawiło w kupie,teraz jak trójka wejdzie to piaskownicy to juz to jest ich piaskownica i nikt inny wejść nie może. I ciągle to kablowanie rodzicom,że inne dzieci im tam weszły. I ci rodzice zamiast powiedzieć im jasno,że to jest miejsce publiczne i każdy ma takie samo prawo to komentują "no co ja zrobię, że muszą się akurat teraz bawić". Nosz ku***a. Jak juz widzę tych rodziców, którzy parkują na dwóch miejscach "bo tak chcą i kto im naskoczy" ,okupują jacuzzi na basenie po 2 h "bo byli pierwsi " albo zajmują on6 rano te sławne leżaki nad basenem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 15:44

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co ukrywać ale skądś te dzieci te zachowania biorą i niestety są to głównie rodzice :/
    Mam w otoczeniu parę przedszkolanek i każda zawsze powtarza że najgorsi w przedszkolu to są jednak rodzice. I to już nie ma znaczenia czy przedszkole prywatne czy nie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No atosiban jest drogi
    Ja sporo płaciłam wtedy za niego :/

Ja dostaje dzisiaj takie kopniaki po jajnikach że aż podskakuje z bólu. Rozbrykała się

Moja glowkowo ulozona, wiec jesli kopie to w żebra. Ale na dole tez czuje, wiec chyba wali z główki 😅 w ogóle nie ogarniam jak te dzieci się układają, bo jak robie KTG to łapie tętno bardzo nisko, tam gdzie wydawałoby się jest głowa, a przecież tętno łapie z tułowia 😆

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 22 marca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z cieplutkiego balkonu :D

ps. stara znowu kupiona xD

IMG-4332.jpg

Elza1234, Anuncja, przygodami66, Alex_92, Revolutionary , Lola93, Werzol lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3

Wysłany: 22 marca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie ma co ukrywać ale skądś te dzieci te zachowania biorą i niestety są to głównie rodzice :/
    Mam w otoczeniu parę przedszkolanek i każda zawsze powtarza że najgorsi w przedszkolu to są jednak rodzice. I to już nie ma znaczenia czy przedszkole prywatne czy nie
    Oczywiście! Ja nie chodzę na zebrania przez rodziców.. A dzieci mi szkoda. Zawsze proponuje ,że zapłacę za rodzicow ktorzy nie chcą opłacić składek np na choinkę do sali albo inne takie. No jak można robić dym o to,że się nie dołożą 15 zł do choinki bo to przedszkole powinno fundować. I tak ujadają na tych zebraniach.
    Oni często te dzieci mają fajne tylko z czasem się psują.
    Ostanio weszłam pogonić syna w szatni po judo bo coś go długo nie bylo ,wchodzę a tam.jakiś gówniarz go bije pasem po twarzy a ten stoi jak wół. A rodzic gówniarza stoi i się śmieje. Nie muszę mówić ,że wyrwałam mu ten pas i się zapytałam czy chce nim dostać odemnie...ten rodzic na szczęście zaniemówił. To sa akcje które nie mają prawa mieć miejsca

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 marca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z placu zabaw z koleżanką i jej dzieckiem miałam podobne przemyślenia 😅 jakiś młody nam wparował do piaskownicy, nie miał zabawek więc koleżanka mu pożyczyła, on potem wyrywał zabawki synkowi koleżanki i krzyczał że to jego xd a rodzice stoją jak te osły i patrzą. :) jeszcze uwielbiam tych rodziców co przychodzą z dzieckiem i siadają z nosem w telefonie jeszcze najlepiej tyłem, a ty robisz za darmowa opiekunkę dla cudzego dziecka, bo szuka kontaktu z dorosłym. Przykre to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 16:09

Daisy___ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 marca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola niestety samą prawdę piszesz 🤷‍♀️ mam podobne obserwacje… no ja na razie odpuściłam plac zabaw, głównie się dziewczyny bawią na podwórku, mają zjeżdżalnie, piaskownice i domek, czasem wpadną ich kuzynka i kuzyn. Czekam na lato, to się będą bawić z córkami sąsiadki zza płotu. Ale ona teraz czeka na poród, więc siedzą w domu, też ją rozumiem; że jej się nie chce w ciąży donoszonej biegać po podwórku za dziećmi. A iść na plac zabaw, dźwigać, zaraz wracać bo ja do toalety albo dziecko do toalety totalnie mi się nie chce na tym etapie życiowym 🫣

Przycięłam trawy ozdobne w ogródku i plan na resztę dnia: leżeć na kanapie 🤣👌 no ale z tą skróconą szyjka nie ma co więcej szaleć, w dodatku u nas dziś jakieś wiatrzysko. U Was też?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 22 marca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Właśnie wróciłam z placu zabaw z koleżanką i jej dzieckiem miałam podobne przemyślenia 😅 jakiś młody nam wparował do piaskownicy, nie miał zabawek więc koleżanka mu pożyczyła, on potem wyrywał zabawki synkowi koleżanki i krzyczał że to jego xd a rodzice stoją jak te osły i patrzą. :) jeszcze uwielbiam tych rodziców co przychodzą z dzieckiem i siadają z nosem w telefonie jeszcze najlepiej tyłem, a ty robisz za darmowa opiekunkę dla cudzego dziecka, bo szuka kontaktu z dorosłym. Przykre to.
    Tego też nie trawie. Czy to na placu czy np w autobusie. Siedzi taka pi***da z dzieckiem,nos w telefonie a dziecko jej się milion razy pyta o jedno i to samo a ta zero kontaktu.

Z tym braniem zabawek to rodzice celowo nie biora i udają, że nie widzą że dziecko zabiera innym. No dziecko nie jest niczemu winne ale tych starych to był lała.

Moja mąż to usiłuje młodemu przetłumaczyć,że ma walczyć o swoje a jak go leją to ma oddać ale on nie jest taki. On będzie stał,da się zlać,ograbić z zabawek i jeszcze się nie przyzna. To też problem bo staje się ofiarą.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Właśnie wróciłam z placu zabaw z koleżanką i jej dzieckiem miałam podobne przemyślenia 😅 jeszcze uwielbiam tych rodziców co przychodzą z dzieckiem i siadają z nosem w telefonie jeszcze najlepiej tyłem, a ty robisz za darmowa opiekunkę dla cudzego dziecka, bo szuka kontaktu z dorosłym. Przykre to.

Mnie zawsze fascynują ludzie na placu zabaw z telefonami, a nasz osiedlowy widzę z okna.

Naprawdę dużo jest takich osób 😅

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tego też nie trawie. Czy to na placu czy np w autobusie. Siedzi taka pi***da z dzieckiem,nos w telefonie a dziecko jej się milion razy pyta o jedno i to samo a ta zero kontaktu.

Z tym braniem zabawek to rodzice celowo nie biora i udają, że nie widzą że dziecko zabiera innym. No dziecko nie jest niczemu winne ale tych starych to był lała.

Moja mąż to usiłuje młodemu przetłumaczyć,że ma walczyć o swoje a jak go leją to ma oddać ale on nie jest taki. On będzie stał,da się zlać,ograbić z zabawek i jeszcze się nie przyzna. To też problem bo staje się ofiarą.

Eh miałam nadzieję że takie osoby to mniejszość ale widzę, że macie średnie doświadczenia

Co innego zombie w smartfonie co innego wredne zombie w smartfonie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 16:22

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: 22 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Centra handlowe i kajpy to też przegląd bezmózgich rodziców. Ile razy te dzieci naubierane za ciepło, ugotowane w tych galeriach płaczą a mamuśki zadowolone bo szmaty oglądają. Szkoda gadać. Ja się nadaje albo do lasu albo jako psychol z karabinem w miejsca publiczne 😅

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 22 marca, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażające i podnoszace ciśnienie to, co piszecie, z drugiej strony jestem swiadoma istnienia takich ludzi i takiego zachowania. Masakra. Chce sie gorzej napisać. Znieczulica i bezmózgowie u tych "rodzicow".

Piękne brzuszki dziewczyny!
    U mnie szkoła rodzenia skończona, fajne "gratisy" dostaliśmy- 50tke pampersów 1, butelkę Lovi, baterie duracela 🤣 pelnoninnych rzeczy, próbek. Generalnie spoko 🙂

Zjadłam wczoraj makowca i chyba zadziałał usypiająco na bobasa, bo dopiero godzinę temu kopniaki wróciły do normalności 🙂 wcześniej takie były słabsze, ale cos było, więc nie panikowałam. Już raz tak było wcześniej.

W Trójmieście chlodek, ale słonecznie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 16:36

Elza1234, koktajlowa, eeemakarena, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka chodziła do prywatnego przedszkola integracyjnego… Nie macie pojęcia co tam się działo. Ci rodzice, te dzieci, „normalne” dzieci tzn. neurotypowe to były istne diabły.. Na prawdę.
    Przez to nie posłałam córki do szkoły publicznej zwykłej tylko do specjalnej, bo wiem że nie odnalazłaby się tam a dzieci by jej na pewno dokuczały patrząc na to jakie te gówniarze teraz są.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 22 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Ale mamy wysyp pięknych brzuszków, ekstra! 😍

U nas sesja będzie w wiosennej szklarni, nigdy nie mieliśmy takich fotek, więc myślę że wyjdzie uroczo :-) jesteśmy umówieni za dwa tygodnie
    O patrz nie wiedziałam, że robią w wiosennej szklarni. Aż się muszę zainteresować. Wydawało mi się, że te szklarnie to zawsze na święta Bożego Narodzenia, a przynajmniej tylko takie widziałam.

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ