CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kasssia wrote:Nieee ja w Warszawie, ale z Łodzi jestem, więc znam CZMP, nawet tam leżałam kiedyś na diagnostyce. Właśnie mam wrażenie, że ten atosiban dają częściej, tutaj na Karowej walą z grubej rury
I rzeczywiście mi pomogło. -
Katikat wrote:A jak czuć czkawkę?
Ja Wam powiem,że już się nie nadaje na wychodzenie z dzieckiem na dwór. On jak się rozpędzi na tej hulajnodze czy rowerze to nie ma szans go dogonić. Jedzie bardzo pewnie i lubi szybko więc ja jestem posrana.
Na placu zabaw tu go podnieś ,tu pomóż zejść. On waży 23 kg....Do tego te dzieci jakieś zje*bane dookoła. Myśmy się umieli razem bawić a te totalnie nie są w stanie. Albo przemoc albo skarżenie. Nie wiem w którą stronę to społeczeństwo zmierza. Nawet jak córka byla młodsza to te dzieci były inne.
Jeszcze ten cholerny pęcherz,co chwilę ciśnie a wc brak.
Mam dosyć po tym.tygodniu na tych placach,serioWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 15:17
Katikat lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja ten atosiban to kiedyś nawet do transferu miałam, drugiego bodajże, żeby wyciszyć macice bo podczas 1 transferu miałam skurcze jak na okres przez cały czas do bety
I rzeczywiście mi pomogło.
Jeszcze teraz doczytałam że Fenoterol częściej dają bo jest tańszyciekawe czy Atosiban lepiej na mnie by podziałał, niby Fenoterol trochę bardziej skuteczny, no ale nie dla mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 15:13
-
kasssia wrote:A to też czytałam że przy transferach podają podobne leki.
Jeszcze teraz doczytałam że Fenoterol częściej dają bo jest tańszyciekawe czy Atosiban lepiej na mnie by podziałał, niby Fenoterol trochę bardziej skuteczny, no ale nie dla mnie.
Ja sporo płaciłam wtedy za niego
Ja dostaje dzisiaj takie kopniaki po jajnikach że aż podskakuje z bólu. Rozbrykała się -
Karola3xJ:D wrote:Dokładnie jakbyś miała czkawke w brzuchu😅
Ja Wam powiem,że już się nie nadaje na wychodzenie z dzieckiem na dwór. On jak się rozpędzi na tej hulajnodze czy rowerze to nie ma szans go dogonić. Jedzie bardzo pewnie i lubi szybko więc ja jestem posrana.
Na placu zabaw tu go podnieś ,tu pomóż zejść. On waży 23 kg....Do tego te dzieci jakieś zje*bane dookoła. Myśmy się umieli razem bawić a te totalnie nie są w stanie. Albo przemoc albo skarżenie. Nie wiem w którą stronę to społeczeństwo zmierza. Nawet jak córka byla młodsza to te dzieci były inne.
Jeszcze ten cholerny pęcherz,co chwilę ciśnie a wc brak.
Mam dosyć po tym.tygodniu na tych placach,serio
Tak, co do dzieci to się zgadzam, dramat…
Też myślę dokąd ten świat zmierza że te dzieci są takie zryte. A młodzież?! Gdzie oni te wzorce mają, skąd biorą? Czasem idę gdzieś i jak słyszę ten slang to ja pierdziele.. Ja taka łaciną jechałam chyba w końcówce liceum a nawet na początku jak zaczęłam pracować czyli mając lat 19/20 a oni mają po 9/10 lat?
No nie powiem ale przeraża mnie to ☹️ -
kasssia wrote:Nieee ja w Warszawie, ale z Łodzi jestem, więc znam CZMP, nawet tam leżałam kiedyś na diagnostyce. Właśnie mam wrażenie, że ten atosiban dają częściej, tutaj na Karowej walą z grubej rury
Taaak, u mnie właśnie atosiban (tractocile) -
magdalena321 wrote:Tak, co do dzieci to się zgadzam, dramat…
Też myślę dokąd ten świat zmierza że te dzieci są takie zryte. A młodzież?! Gdzie oni te wzorce mają, skąd biorą? Czasem idę gdzieś i jak słyszę ten slang to ja pierdziele.. Ja taka łaciną jechałam chyba w końcówce liceum a nawet na początku jak zaczęłam pracować czyli mając lat 19/20 a oni mają po 9/10 lat?
No nie powiem ale przeraża mnie to ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 15:44
-
Nie ma co ukrywać ale skądś te dzieci te zachowania biorą i niestety są to głównie rodzice
Mam w otoczeniu parę przedszkolanek i każda zawsze powtarza że najgorsi w przedszkolu to są jednak rodzice. I to już nie ma znaczenia czy przedszkole prywatne czy nie -
Elza1234 wrote:No atosiban jest drogi
Ja sporo płaciłam wtedy za niego
Ja dostaje dzisiaj takie kopniaki po jajnikach że aż podskakuje z bólu. Rozbrykała się
Moja glowkowo ulozona, wiec jesli kopie to w żebra. Ale na dole tez czuje, wiec chyba wali z główki 😅 w ogóle nie ogarniam jak te dzieci się układają, bo jak robie KTG to łapie tętno bardzo nisko, tam gdzie wydawałoby się jest głowa, a przecież tętno łapie z tułowia 😆 -
Elza1234, Anuncja, przygodami66, Alex_92, Revolutionary , Lola93, Werzol lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Elza1234 wrote:Nie ma co ukrywać ale skądś te dzieci te zachowania biorą i niestety są to głównie rodzice
Mam w otoczeniu parę przedszkolanek i każda zawsze powtarza że najgorsi w przedszkolu to są jednak rodzice. I to już nie ma znaczenia czy przedszkole prywatne czy nie
Oni często te dzieci mają fajne tylko z czasem się psują.
Ostanio weszłam pogonić syna w szatni po judo bo coś go długo nie bylo ,wchodzę a tam.jakiś gówniarz go bije pasem po twarzy a ten stoi jak wół. A rodzic gówniarza stoi i się śmieje. Nie muszę mówić ,że wyrwałam mu ten pas i się zapytałam czy chce nim dostać odemnie...ten rodzic na szczęście zaniemówił. To sa akcje które nie mają prawa mieć miejsca -
Właśnie wróciłam z placu zabaw z koleżanką i jej dzieckiem miałam podobne przemyślenia 😅 jakiś młody nam wparował do piaskownicy, nie miał zabawek więc koleżanka mu pożyczyła, on potem wyrywał zabawki synkowi koleżanki i krzyczał że to jego xd a rodzice stoją jak te osły i patrzą.
jeszcze uwielbiam tych rodziców co przychodzą z dzieckiem i siadają z nosem w telefonie jeszcze najlepiej tyłem, a ty robisz za darmowa opiekunkę dla cudzego dziecka, bo szuka kontaktu z dorosłym. Przykre to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 16:09
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
Karola niestety samą prawdę piszesz 🤷♀️ mam podobne obserwacje… no ja na razie odpuściłam plac zabaw, głównie się dziewczyny bawią na podwórku, mają zjeżdżalnie, piaskownice i domek, czasem wpadną ich kuzynka i kuzyn. Czekam na lato, to się będą bawić z córkami sąsiadki zza płotu. Ale ona teraz czeka na poród, więc siedzą w domu, też ją rozumiem; że jej się nie chce w ciąży donoszonej biegać po podwórku za dziećmi. A iść na plac zabaw, dźwigać, zaraz wracać bo ja do toalety albo dziecko do toalety totalnie mi się nie chce na tym etapie życiowym 🫣
Przycięłam trawy ozdobne w ogródku i plan na resztę dnia: leżeć na kanapie 🤣👌 no ale z tą skróconą szyjka nie ma co więcej szaleć, w dodatku u nas dziś jakieś wiatrzysko. U Was też? -
Tanashi wrote:Właśnie wróciłam z placu zabaw z koleżanką i jej dzieckiem miałam podobne przemyślenia 😅 jakiś młody nam wparował do piaskownicy, nie miał zabawek więc koleżanka mu pożyczyła, on potem wyrywał zabawki synkowi koleżanki i krzyczał że to jego xd a rodzice stoją jak te osły i patrzą.
jeszcze uwielbiam tych rodziców co przychodzą z dzieckiem i siadają z nosem w telefonie jeszcze najlepiej tyłem, a ty robisz za darmowa opiekunkę dla cudzego dziecka, bo szuka kontaktu z dorosłym. Przykre to.
Z tym braniem zabawek to rodzice celowo nie biora i udają, że nie widzą że dziecko zabiera innym. No dziecko nie jest niczemu winne ale tych starych to był lała.
Moja mąż to usiłuje młodemu przetłumaczyć,że ma walczyć o swoje a jak go leją to ma oddać ale on nie jest taki. On będzie stał,da się zlać,ograbić z zabawek i jeszcze się nie przyzna. To też problem bo staje się ofiarą. -
Tanashi wrote:Właśnie wróciłam z placu zabaw z koleżanką i jej dzieckiem miałam podobne przemyślenia 😅 jeszcze uwielbiam tych rodziców co przychodzą z dzieckiem i siadają z nosem w telefonie jeszcze najlepiej tyłem, a ty robisz za darmowa opiekunkę dla cudzego dziecka, bo szuka kontaktu z dorosłym. Przykre to.
Mnie zawsze fascynują ludzie na placu zabaw z telefonami, a nasz osiedlowy widzę z okna.
Naprawdę dużo jest takich osób 😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Tego też nie trawie. Czy to na placu czy np w autobusie. Siedzi taka pi***da z dzieckiem,nos w telefonie a dziecko jej się milion razy pyta o jedno i to samo a ta zero kontaktu.
Z tym braniem zabawek to rodzice celowo nie biora i udają, że nie widzą że dziecko zabiera innym. No dziecko nie jest niczemu winne ale tych starych to był lała.
Moja mąż to usiłuje młodemu przetłumaczyć,że ma walczyć o swoje a jak go leją to ma oddać ale on nie jest taki. On będzie stał,da się zlać,ograbić z zabawek i jeszcze się nie przyzna. To też problem bo staje się ofiarą.
Eh miałam nadzieję że takie osoby to mniejszość ale widzę, że macie średnie doświadczenia
Co innego zombie w smartfonie co innego wredne zombie w smartfonie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 16:22
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Centra handlowe i kajpy to też przegląd bezmózgich rodziców. Ile razy te dzieci naubierane za ciepło, ugotowane w tych galeriach płaczą a mamuśki zadowolone bo szmaty oglądają. Szkoda gadać. Ja się nadaje albo do lasu albo jako psychol z karabinem w miejsca publiczne 😅
-
Przerażające i podnoszace ciśnienie to, co piszecie, z drugiej strony jestem swiadoma istnienia takich ludzi i takiego zachowania. Masakra. Chce sie gorzej napisać. Znieczulica i bezmózgowie u tych "rodzicow".
Piękne brzuszki dziewczyny!
U mnie szkoła rodzenia skończona, fajne "gratisy" dostaliśmy- 50tke pampersów 1, butelkę Lovi, baterie duracela 🤣 pelnoninnych rzeczy, próbek. Generalnie spoko 🙂
Zjadłam wczoraj makowca i chyba zadziałał usypiająco na bobasa, bo dopiero godzinę temu kopniaki wróciły do normalności 🙂 wcześniej takie były słabsze, ale cos było, więc nie panikowałam. Już raz tak było wcześniej.
W Trójmieście chlodek, ale słonecznie 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 16:36
Elza1234, koktajlowa, eeemakarena, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Moja córka chodziła do prywatnego przedszkola integracyjnego… Nie macie pojęcia co tam się działo. Ci rodzice, te dzieci, „normalne” dzieci tzn. neurotypowe to były istne diabły.. Na prawdę.
Przez to nie posłałam córki do szkoły publicznej zwykłej tylko do specjalnej, bo wiem że nie odnalazłaby się tam a dzieci by jej na pewno dokuczały patrząc na to jakie te gówniarze teraz są. -
Werzol wrote:Ale mamy wysyp pięknych brzuszków, ekstra! 😍
U nas sesja będzie w wiosennej szklarni, nigdy nie mieliśmy takich fotek, więc myślę że wyjdzie uroczojesteśmy umówieni za dwa tygodnie
PAI homo
09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙