X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 marca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Hahaha Kasia brawo! Też już mam te części! Musze kiedyś męża posłać do piwnicy niech poszuka laktatora, sterylizatora itd. Może przy weekendzie, bo w sobotę mam zamiar uprać dostawki. Więc i tak będzie musiał się przekopywać przed te wszystkie worki i pudełka 🫣

U mnie teraz wizyta 16 kwietnia - te prenatalne - a już jestem taka ciekawa jak ta mała leży i czy coś ją wgle ściąga już ku dołowi czy nie 🫣 ostatnio sporo rozmawiałam z przyjaciółką po cięciu tak żeby się rozeznać w temacie ale nadal wolałabym o tym nie rozmyślać tyle 🙃

Dziękuję ☺️

Kurczę mi się strasznie nie chce prać tej dostawki 😅😅 ale chyba trzeba no. Mój facet w tą niedzielę biegnie półmaraton i mam nadzieję, że po nim będzie bardziej dostępny, bo teraz to ciągle biega albo ćwiczy, no świetny sobie timing znalazł.

No ja poszłam na swoje CC zupełnie nierozeznana w temacie i być może dlatego tak dobrze to zniosłam, czasami im mniej się wie tym lepiej. Tylko jak odeszły mi wody to pamiętam jak powiedziałam „kurde zrobią mi CC” (bo wiedziałam jak jest położona) i na tym zaczęły się i skończyły moje rozmyślania nad CC 😅

Awokado współczuję przygód z psem :(

Ja muszę jeszcze kupić bawełniane woreczki do zapakowała wszystkiego do walizki, bo nie chce pakować w plastik, bo szybko się robi nieświeże jak długo leży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 11:56

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi a jak się skończyła Twoja historia z coombsem?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatnich wpisach Tanashi to można poddać w wątpliwość czy wgle się skończyła 😅

Kasia w sumie fajny pomysł z bawełnianymi woreczkami. Ja wkładam w plastik ale nie zamykam, bo właśnie żeby te rzeczy nie były takie byle jakie i oddychały

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado współczuję takiej przygody od rana 😔

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomyślałam nigdy te w bawełniane lepiej pakować....Ja to w sumie pakuje w te worki podróżne,z siatki.

Jezu,jadę busem do lekarza i tu tak wali ,że ledwo się da wytrzymać. Jak mam wybór to wolę zdecydowanie pociąg niż autobus.
    Ten smród moczu i brudnego ciała to jest okej w robocie ale nie w komunikacji...fuj

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi a jak się skończyła Twoja historia z coombsem?

Jeszcze się nie skończyła, idę w poniedziałek po wynik i mam nadzieję od razu na immunoglobulinę xD w tym tygodniu już odpuszczam bo dziś z rana miałam endokrynologa, po południu spotkanie z położną bo kazała jakieś papiery podpisać, jutro rano mam dentystę jeszcze na drugim końcu miasta i już nie mam siły więcej biegać na razie xd

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jutro mam wizytę u dentysty, planuje ściągnąć kamień i mam nadzieję że będzie wszystko ok. 🫣

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dziękuję ☺️

Kurczę mi się strasznie nie chce prać tej dostawki 😅😅 ale chyba trzeba no. Mój facet w tą niedzielę biegnie półmaraton i mam nadzieję, że po nim będzie bardziej dostępny, bo teraz to ciągle biega albo ćwiczy, no świetny sobie timing znalazł.

No ja poszłam na swoje CC zupełnie nierozeznana w temacie i być może dlatego tak dobrze to zniosłam, czasami im mniej się wie tym lepiej. Tylko jak odeszły mi wody to pamiętam jak powiedziałam „kurde zrobią mi CC” (bo wiedziałam jak jest położona) i na tym zaczęły się i skończyły moje rozmyślania nad CC 😅

Awokado współczuję przygód z psem :(

Ja muszę jeszcze kupić bawełniane woreczki do zapakowała wszystkiego do walizki, bo nie chce pakować w plastik, bo szybko się robi nieświeże jak długo leży.
    Mój też biegnie!
    Tylko przez moje szyjowe przygody nie mogę jechać z nim i mu kibicować :(

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by ktoś był zainteresowany to w weekend promocja w Bobowózki.

Screenshot-20250327-122803-Instagram.jpg

Margareetka lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙
    07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g
    04.04. 👶 1349g
    preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle babcia mi dziś zrobiła dzień, powiedziała że chce nam sprezentować suszarkę elektryczną do nowego domu 🥹💖 no nie powiem, przyda się 🤩👌🏼

Awokado, współczuję, mój pies odwalił to samo rok temu na wiosnę... Ale nawet nie pisnął ani nic, ja tylko zobaczyłam mnóstwo krwi na kanapie i zaczęłam szukać jej źródła xd oby się szybko zagoiło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 12:33

Elza1234, eeemakarena, koktajlowa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień w poniedziałek niestety wybieram się na pogrzeb mojej Cioci :(

Rozważam jak najlepiej zrobić, ale chyba po prostu pójdziemy na końcu za wszystkimi już po mszy w stronę miejsca pożegnania i tam się pomodlimy gdzieś na uboczu.. na msze i spotkanie po chyba nie ma co iść w kwestii epidemiologicznej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 12:39

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi - no właśnie nasza już też rok temu sobie wyrwała pazura i wtedy zauważyliśmy dopiero ślady krwi na śniegu, bo w całości ten pazur gdzieś się jej wyłamał i w sumie to nawet nie kuśtykała. Dzisiaj urządziła straszną awanturę, bo tak chamsko na macierzu jej się ten pazur trzymał i na pewno straszliwie ją bolało 😥 Ale miły gest ze strony Twojej babci!!

Cel - współczuję śmierci bliskiej osoby 🫂 U nas zmarł wujek mojego męża, ale pogrzeb był w jego rodzinnych stronach, więc pojechał sam, ja jeszcze kaszlę i nie wyobrażam sobie jechać 200 km w jedną stronę na dwie godziny pogrzebu

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Jeśli chodzi o nianie… Nie bawimy się w to. 😁 Kupiliśmy kamerę wewnętrzną, obrotową 360 z xiaomi w promocji na amazonie za 73 zł. Łączy się ona z wifi i podgląd jest na telefonie. Ma wbudowany też mikrofon i jak wychwyci ruch albo dźwięk, to wysyła dodatkowo powiadomienie na telefon. Plus jest też taki, że z taką kamerą mając dostęp można łączyć się po prostu internetowo będąc setki kilometrów od domu. Myślę, że posłuży dłużej niż niania. W sklepach typu mediaexpert można wyrwać podobne za około 120 zł.

Zrobiliśmy dokładnie to samo 😆 testowaliśmy trochę i moim zdaniem sprawdzą się spoko. Dźwięk dobrze słychać, w nocy obraz super, można nią sterować dowolnie i właśnie połączyć się na odległość setek kilometrów (sprawdzone). A ja nie ruszam się bez telefonu nawet do kibla także nie potrzebuje oddzielnego urządzenia z monitorem, mogę mieć stały podgląd na telefonie. A w razie gdybym chciała z kimś pogadać i wyłączyć podgląd na swoim, to podłączę się z drugiego telefonu i będę ciągle obserwować bobasa.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Tanashi - no właśnie nasza już też rok temu sobie wyrwała pazura i wtedy zauważyliśmy dopiero ślady krwi na śniegu, bo w całości ten pazur gdzieś się jej wyłamał i w sumie to nawet nie kuśtykała. Dzisiaj urządziła straszną awanturę, bo tak chamsko na macierzu jej się ten pazur trzymał i na pewno straszliwie ją bolało 😥 Ale miły gest ze strony Twojej babci!!

Cel - współczuję śmierci bliskiej osoby 🫂 U nas zmarł wujek mojego męża, ale pogrzeb był w jego rodzinnych stronach, więc pojechał sam, ja jeszcze kaszlę i nie wyobrażam sobie jechać 200 km w jedną stronę na dwie godziny pogrzebu

Właśnie bije się z myślami co dokładnie zrobić, ale akurat tyle, że dojazd zajmie nam 20 min.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mój też biegnie!
    Tylko przez moje szyjowe przygody nie mogę jechać z nim i mu kibicować :(
    Ja zagoniłam jego rodzeństwo do kibicowania 😅
    Ja tylko się modle tylko żeby sobie czegoś nie skręcił ani naderwał, bo w pon musi mnie odwiedzić do lekarza.

Dla mnie rogal do karmienia z ikei był mega, wysoki, fajnie przylegał do ciała, dzięki czemu się nie zsuwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 13:11

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja zagoniłam jego rodzeństwo do kibicowania 😅
    Ja tylko się modle tylko żeby sobie czegoś nie skręcił ani naderwał, bo w pon musi mnie odwiedzić do lekarza.

Dla mnie rogal do karmienia z ikei był mega, wysoki, fajnie przylegał do ciała, dzięki czemu się nie zsuwał.
    Mój będzie z naszymi przyjaciółmi, jeden też biegnie właśnie także na szczęście nie będzie sam
    Ale też się modlę żeby sobie nic nie zrobił

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowno rok temu dowiedziałam się, że ciąża obumarła. A dziś już mi bliżej końca 🫣jupi💪
    winnie-the-pooh-hug.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 13:32

SZKODNIK, amoze lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq u mnie pierwsza ciąża obumarła 12 marca 2020 i też ostatnio myślałam o tym, ile się zmieniło od tamtej pory

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę że to mówię, ale wyprasowałam te ubranka i właśnie je segreguję i składam w te organizery z ikei
    Jezu jak się zmęczyłam

Alex_92 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rowno rok temu dowiedziałam się, że ciąża obumarła. A dziś już mi bliżej końca 🫣jupi💪
    winnie-the-pooh-hug.gif

Moja miała swoją „rocznicę” niecały miesiac po tym jak się dowiedziałam o aktualnej i zdecydowanie był to jeden z bardziej stresujących miesięcy 🙈

preg.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ