X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od piątku przegięłam z aktywnościami i dzisiaj pół dnia już leżę, bo aż brzuch miałam jak kamień 🙈
    W piątek elektrycy montowali mi światła w kuchni, korytarzu i łazience - nie wiem gdzie miałam głowę wymyślając słupki / spoty, gdzie sumarycznie musieli zrobić 8 dziur w kuchni (ostatecznie 11, bo musieli się przesunąć, bo nie dało się przeciągnąć kabli🙈), w korytarzu 3, w łazience 4… sprzątania potem jak po generalnym remoncie xD nie popełniajcie tego błędu, wybierajcie pojedyncze lampy xD
    W sobotę byłam z kumpela z psami 2h na spacerze w lesie i w tą piękną pogodę to mogłam chodzić i chodzić. Ogólnie nie odpuszczam spacerów z psem, po prostu jak jakiegoś mijamy to schodzę na łuk i mijam, ewentualnie jak widzę, że moja się nakręca (nienawidzi owczarków niemieckich i innych tego typu włochaczy) to się zatrzymujemy, bo tak mi jest ją łatwiej przytrzymać jak się szarpie 🫠 jak jest jakiś bez smyczy to uznaję, ze to jego problem i najwyżej straci życie jak moja akturat uzna to rozwiązanie za jedyne słuszne, nie będę się martwić o obcego psa bardziej niż jego właściciel.
    Popołudniu byłam jeszcze u rodziców, bo siostrzenica do nich przyjechała 🙈
    Dzisiaj z kolei sprzątaliśmy stare mieszkanie, z którego wyprowadzamy się 4 miesiąc… nie wierzę, że mogliśmy się tak zagracić w 6 lat, koszmar jakiś. A chcemy, żeby malarze weszli w przyszłym tygodniu, żebyśmy ze spokojnym sumieniem mogli pojechać pod koniec kwietnia nad morze 🤡 także odpocznę sobie chyba dopiero w 8 miesiącu xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, Elza, współczuję, czasem milczenie naprawdę jest złotem 🥲

A co do takich babć to ja też mam znajomą, która opowiadała że jej mama jest "fejsbukowa babcia" 🫣 i całą ciążę opowiadała wszystkim jak to chodzi po tych sklepach i nie może przestać kupować rzeczy dla pierwszej wnuczki. No nie było osoby w rodzinie która by tego nie usłyszała, jaki to babcia ma gest i jak się nie moze doczekać 😝. Na opowieściach się skończyło, przyjechała raz, z paczką za małych pampersów 👌🏼zrobiła sobie z małą z 50 zdjęć i wszystkie na fejsbuku wylądowały. Po czym zapomniała o wnuczce na kolejne kilka miesięcy, już nie mówię nawet o odwiedzinach, ale jakiekolwiek pytanie czy zainteresowanie z jej strony - tylko w opowieściach przed koleżankami 🫣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Trzymam kciuki Werzol!

Współczuję Wam "obecnych i przytomnych" tatuśków i łączę się w bólu. Mnie już mój nie wkurza, nie mam wobec niego żadnych oczekiwań. Jak będzie chciał poznać wnuczkę, to fajnie jak nie - no to trudno, w sumie to jego strata. Całe szczęście moja mama ma 2 męża, który jest obecny i będzie bardzo fajnym dziadkiem :) za to moja teściowa, to dopiero hit :D urwała ze mną kontakt, bo zabrałam jej syna, nie widziałam jej z kilka lat. No i teraz wie, że jestem w ciąży, ale generalnie ma podejście takie, jakby to mój mąż był w ciąży. Więc się pyta jak tam dziecko, jak się czuje mój mąż, a ja to chyba inkubator. Nie przychodzi jej do glowy, ze przy takim podejsciu swojej pierwszej i jedynej wnusi zbyt predko nie zobaczy. Zawsze mnie zadziwiają te wszystkie iluzje, filtry, halucynacje jak zwał, tak zwał i ten ogromny wysiłek jaki potrafią ludzie podjąć, byleby tylko wygodnie się czuć w swoich małych światkach

Mnie szokuje, że ktoś ma swoje dziecko i nie chce dla niego tego co najlepsze...

Jak cudownie mieć świadomość, że dziecko poznało kochającą osobę i tworzą razem nowa rodzinę..

Że ktoś ma córkę w ciazy... a jakiś chłop żyje i nie docenia tego daru i ogromu szczęścia i wali chamskimi tekstami

Mam ochotę takich ludzi łopatą palnąć w łeb

A tym co docenialiby czasem nie jest dane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 20:33

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tutaj tak o swoich rodzicach jacy są itd…
    Ja jestem tym rodzicem który zastępuje mamę i tatę. Mimo że ojciec dziecka jest, żyje, ma się całkiem dobrze ale najlepiej nie widzieć dziecka 1,5 roku, przelać pieniądze na konto raz w miesiącu i mieć wyje…
    Mnie to strasznie boli gdzieś w środku ale nie daję po sobie tego poznać a moja córka nawet już nie mówi o ojcu, generalnie nigdy specjalnie za nim nie była bo od jej 2 roku życia był sporadycznie także no.
    A co do rodziców ogólnie to moi akurat sa ok cieszyli się z ciąży, ojciec jest taki raczej „stonowany” emocjonalnie ale nic nie mówi przykrego ani nic, mama się bardzo cieszy z kolejnej wnusi ☺️ ubolewa tylko że mało będzie jej miała bo jednak kilometry robią swoje i babcia którą moja mama się opiekuje na codzień nie pozwolą na częste bywanie u mnie..
    Teściowa jak to teściowa, zarobiona, ma już trochę tych wnuków a ma też swój wiek, jeszcze pracuje i to dużo dlatego na jakąś wielką pomoc nie będę liczyć z jej strony 🙃 ale nigdy nic przykrego nie powiedziała, takie normalne zdrowe podejście ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 21:15

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzieki, troche mi lżej, że nie jestem z tym sama 😅 mój do tego ma jeszcze duże problemy z komunikacją, tak gada czasem od rzeczy, że nie wiadomo o co mu chodzi, nie potrafi mówić wprost.

Jak przyszedł do szpitala to biadolił znów, jak my damy rade itd itp, już myślałam, że chodzi mu o to, że nie będą przyjeżdżać teraz, jak byłam w szpitalu, okazało się, że mu chodzi o to jak będę odprowadzać córkę do przedszkola jak się urodzi druga 😅😅

Ale Gusia, tekst o patologii dobry, podejrzewam, że przy trzecim usłyszałabym coś podobnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 21:39

age.png

age.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dziewczyny, dzieki, troche mi lżej, że nie jestem z tym sama 😅 mój do tego ma jeszcze duże problemy z komunikacją, tak gada czasem od rzeczy, że nie wiadomo o co mu chodzi, nie potrafi mówić wprost.

Jak przyszedł do szpitala to biadolił znów, jak my damy rade itd itp, już myślałam, że chodzi mu o to, że nie będą przyjeżdżać teraz, jak byłam w szpitalu, okazało się, że mu chodzi o to jak będę odprowadzać córkę do przedszkola jak się urodzi druga 😅😅

Oesu, jaka odklejka..

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 marca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy do domu, wyniki z moczu wyszły czyste, ale muszę się skonsultować z urologiem i sprawdzić czy nie ma jakiegoś kamienia. U małej wszystko w porządku, szyjka wyszła teraz 23mm, więc zalecają powrót do luteiny. Zobaczymy co w środę powie prowadzący 😞

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja córkę wypuszczę do szkoły i zapierdzielam z tym moczem.. Jak sobie myślę o tym to klnę pod nosem ale trudno, nie ma co już się wkurzać.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę z córką i z moczem, a potem na podanie immunoglobuliny też razem 😅 ale obiecała mi ze dziś "dzień bez kryzysów", trzymam za słowo 🤣🤣

magdalena321, Elza1234, Alex_92, amoze, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj staram się wszystko załatwiać bez córki bo nigdy nie wiem co jej „odwali” w danym momencie 🤣 tak samo zakupy też wolę robić sama jak jest w szkole bo z nią wychodzę na kolejne co najmniej -50 zł w portfelu na bzdury 🤪

W ogóle dopiero dziś odczułam rano ten brak jednej wczorajszej godziny.. No nie potrafiłam się zwlec z łóżka. Usiadłam na nim i zastanawiałam sie „dlaczego ten budzik już zadzwonił” 🤔 a nigdy tak nie mam, zawsze wstaję przed budzikiem albo od razu z nim i nie mam z tym problemu.
    Ale ogólnie też ta noc była ciężka, plecy mnie bolały, nie mogłam się ułożyć ani z poduszką między nogami ani z kołdrą.
    Kolejny raz to powiem ale marzę o tym żeby był już czerwiec 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 07:38

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, oficjalnie witam się w 3 trymestrze 😊

magdalena321, Gusia_, Margareetka, asiun, Elza1234, Alex_92, Szarotka12, CelinaJan, Biedronka@, Werzol, Anabbit, KarolaKinga, amoze, Revolutionary , Maj.a, Lauraa, kasssia, Lola93, eeemakarena, przygodami66, Klaudek11, Katikat, KasiaGosiaWerka, Anuncja lubią tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za te Wasze wyniki laseczki! I Tanashi za to, żebyś się w końcu wyrwała z tej pętli szaleństwa związanego z tą immunoglobuliną 🤣🫣

Ja właśnie idę ogarniać śniadanko. Miałam taki plus, że wczoraj po urodzinach męża brata dzieci padły i były zmęczone, więc mogłam wstać o przyzwoitej porze i nie czuję na razie tej zmiany czasu 🫣 ale mojemu mężowi współczuję. Na stary czas musiał wstać do pracy 3.40 🤯

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Ja już byłam od samego rana w labie,tym razem morfologia, TSH, ferrytyna i B12 i mocz.
    W środę wizyta w końcu!

I tak jak Cel również witam się w trzecim trymestrze 🥳

Alex_92, Biedronka@, Cel95, Elza1234, KarolaKinga, amoze, Revolutionary , Lauraa, kasssia, przygodami66, Klaudek11, Anuncja lubią tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj chyba dalej biegał ten półmaraton przez sen, bo mnie dosłownie wykopał z łóżka. I poszłam do salonu spać 🙈
    Ja też nie znoszę tej zmiany czasu, szczególnie ten w marcu. Jestem całym sercem za tym, żeby została jedna ta godzina na cały rok

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to i u mnie noc tragiczna, więc łączę się w bólu. Najpierw nie mogłam zasnąć, a jak już zasnęłam to przed 4 zaczęło się rzyganie 🐈 myślałam, że chociaż pośpię za to z rana, ale dostałam potwierdzenie, że będzie kurier z żarciem dla bandy siersciuchow.

Dziewczyny oby wszystko poszło dobrze z tym moczem i Tanashi u Ciebie z tym podaniem immunoglobuliny 🤞🏻

Pogoda się wykrzaczyła 😒😖

Cel gratulacje! 🥳

Cel95 lubi tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kciuki za te Wasze wyniki laseczki! I Tanashi za to, żebyś się w końcu wyrwała z tej pętli szaleństwa związanego z tą immunoglobuliną 🤣🫣

Ja właśnie idę ogarniać śniadanko. Miałam taki plus, że wczoraj po urodzinach męża brata dzieci padły i były zmęczone, więc mogłam wstać o przyzwoitej porze i nie czuję na razie tej zmiany czasu 🫣 ale mojemu mężowi współczuję. Na stary czas musiał wstać do pracy 3.40 🤯

O kurde, też mu współczuję.. zawsze szokowało mnie jak ktoś jest w stanie wstać przed 5. Mój tak kiedyś pracował, musiał ok 4 wstawać, ale to niemal dekadę temu

Ja także odczułam zmianę czasu, czuje jakby było ok 7 (moja stała pobudka) a na zegarku już była 8. Parę dni w tym tygodniu jestem od 7 to ciężko będzie się zwlec. Tyle że wystarczy wstać o 7, by być na 7😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 08:44

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda też masakra, właśnie szłam w tym deszczu pod parasolem, zła, wkurzona i tyle z tego. Nie mam dziś chęci na nic. Wracam, pod koc i będę leżeć.
    Musze zamówić jakieś książki, bo wysprzedałam się już z wszystkich które przeczytałam i mam pustą półkę 🧐

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mega cieszę z tego deszczyku. Rano obudzil mnie śpiew ptaków i z racji deszczu będzie motywacja, żeby sobie strescic prezentacje ze szkoły rodzenia no i książki. A tak to bym latała jak zawsze na spacery. Potrzebuję takich dni😅

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Przychodzę z informacją że tylko do dzisiaj można wykupić szkołę rodzenia online u zaufaj położnej. Więc jeżeli ktoś tak jak ja jeszcze tego nie zrobił, a chce, to ostatnia szansa 😅

A co do wczesnego wstawania, ja do pracy wstawałam po 4, musiałam dojechać 50km do pracy, miałam ruchomy czas pracy więc w zależności o której się odbiłam tak musiałam przepracować 8 godzin. Dlatego jeździłam na 6, żeby jeszcze mieć coś z dnia 😁

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybaczam te godzinę straty, bo cieszę sie, że jest jasno godzinę dłużej 🤣 chociaż fajnie się wstawało jak było jasno, a dzisiaj znowu ciemności, ale no przynajmniej dzień „dłuższy” 🫠

age.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ