CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupi! Dobre wieści dziewczyny 🙂 co prawda, dwie odmienne sytuacje, ale wieści git 🙂38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 19.03. 1055g słodkiego chłopczyka 💙 (26t6d)
🩺 16.04. następna wizyta i 3 prenatalne (30t6d)
-
xSmerfetkax wrote:Czy pomysł na wyjazd nad morze na początku sierpnia jest zbyt szalony? Mamy jakieś 220km i myślę czy to dobry pomysł czy poczekać jednak na wrzesien-listopad 🤔
Ja bym jechała. Ja mam nad morze ok 700 km także wiesz.. a tez bardzo mi się już za morzem tęskni 😢 byliśmy 4 lata temu w Wiciach, było mega super 🤗😊
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Ahh marzenia, u nas morze to raczej za daleko, za to będą dolinki i góry. Pierwsze wakacje bez plaż, palm i morza od dekad
ale za to w dobrym towarzystwie które to wszystko zrekompensuje
Dziewczyny, czy jak mam 1 wynik grupy krwi i zrobie kolejny lub mam 2 osobne wyniki to starczy na immunoglobulinę? Bo na każdym jest napisane "niepotwierdzony", jak uzyskać wpis "potwierdzony"?😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Ahh marzenia, u nas morze to raczej za daleko, za to będą dolinki i góry. Pierwsze wakacje bez plaż, palm i morza od dekad
Dziewczyny, czy jak mam 1 wynik grupy krwi i zrobie kolejny lub mam 2 osobne wyniki to starczy na immunoglobulinę? Bo na każdym jest napisane "niepotwierdzony", jak uzyskać wpis "potwierdzony"?😅
Ja robiłam w tym samym punkcie i wtedy mi drugi dali potwierdzony, ale nie wiem czy mogą być dwa niepotwierdzone -
xSmerfetkax wrote:Czy pomysł na wyjazd nad morze na początku sierpnia jest zbyt szalony? Mamy jakieś 220km i myślę czy to dobry pomysł czy poczekać jednak na wrzesien-listopad 🤔
My wstępnie planujemy wycieczkę do Włoch na początek października, więc ja bym jechała, 220 to niedużo.xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Ahh marzenia, u nas morze to raczej za daleko, za to będą dolinki i góry. Pierwsze wakacje bez plaż, palm i morza od dekad
Dziewczyny, czy jak mam 1 wynik grupy krwi i zrobie kolejny lub mam 2 osobne wyniki to starczy na immunoglobulinę? Bo na każdym jest napisane "niepotwierdzony", jak uzyskać wpis "potwierdzony"?😅
Ja byłam teraz z tym kwitkiem grupy krwi niepotwierdzonej w tym samym labie i powiedziałam że chce powtórzyć grupę żeby była potwierdzona. No i drugi raz babka zrobiła mi grupę krwi i zabrała ze sobą podpiąć ten pierwszy pod to zlecenie no i teraz mam już do odbioru potwierdzony bo na wynikach online też mam napisane potwierdzony 😝 -
Karola3xJ:D wrote:Tanasi wiedziałam,że będzie dobrze!
Weronka czy ja tam widzę zadarty nosek?
Cel za duzo analizujesz to l4,źle się czujesz to idziesz. Koniec,kropka.także Cel bez przesady, nie wiem po co wg to rozkminiasz
Gratuluję wszystkim dobrych wizyt dziś!
Cieszę się że kawaleni ruszył z kopytaCel95 lubi tę wiadomość
-
-
Karola3xJ:D wrote:Tanasi wiedziałam,że będzie dobrze!
Weronka czy ja tam widzę zadarty nosek?
Cel za duzo analizujesz to l4,źle się czujesz to idziesz. Koniec,kropka.
Tak! Pierwsze co powiedziałam na fotelu do męża „nos ma mój!”, bo ja też mam typowo zadarty nos. 😂 Ale powiem Wam lekarz z 15 minut mojtał tą głowicą zanim wyszła w miarę wyraźna ta buzia i Julkowi się chyba nie podobało, bo od razu kopy dostawałam. 😅Revolutionary lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
No to oby w luxmedzie to jakoś też zadziałało jak im dam poprzedni wynik 🤔 w tym samym miejscu robiony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 20:26
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Wy tez macie w karcie ciazy 3 tabelki na przeciwciała?Dzisiaj skumałam że są trzy czyli zaleca się pewnie 3 badania. Grupa chyba to samo.
Co do wyjazdów to powiadam Wam ,i to zapamiętajcie. Im mniejsze dziecko tym łatwiej wyjechać! Im starsze tym trudniej.
Weronka czyli ten nosek to po mamie, chyba go macie już pewnego u dziecka😁
U nas takim genem są odstające uszy od męża 😅
Ale po mnie dzieci mają zgrabne nogi . Uszy sie włosami zasłoni,krzywych nóg włosami się nie zakryje😅
-
Ja bym pewnie jechała na waszym miejscu, to nie 2.000, a 200 km😅my nie mamy planów na ten rok, ale nie wykluczam spontanicznego wyjazdu tylko raczej w Polsce.
W ogóle najblizsza szczepionka rsv jest ponad 60 km od mojego miasta. W mieście o wiele mniejszym 🤣jak się nie pojawi i nie będzie możliwości zamówienia to będę musiała jechać. Oby dotrwała, bo do Warszawy mi się nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 20:53