CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Czaje sie na tą samą walizkę 😅 Póki co rozsądek wygrywa ale kto wie jak to się skończy😅
No ja wzięłam bo w sumie i tak nie mam żadnej to wykorzystam tak czy siak a kolor mi się spodobał 😝 -
Hej wszystkim!
Karola - mi Mąż ostatnio robi zapiekaną cukinię z fetą i do tego nieco oliwy i miodu lipowego oraz sezam. Pycha jest taka cukinia. Co do dysona, myślałam o nim kiedyś, ale nie szarpnęłam się. Mam długie włosy, same końcówki zakręcone to najlepsza fryzura dla mnie. Mam lokowke i różne akcesoria. Ale najlepiej mi działają takie piankowe walki za grosze 🤣
Jowmat - dużo zdrówka dla Was! Oby się raz dwa poprawiło.
Gratulacje udanych wizyt, jak na szpilkach czekam na swoją we wtorek
Co do apteki ja staralam się w dobrych cenach wszystko kupić ale takich 500zl no nie dało się nie osiągnąć. Musimy dokupić nebulizator o którego istnieniu mnie uświadomiłyście, laktator, wanienkę i termometr. Parę koszul dla mnie. Coś chłodzącego.
Łóżeczko mamy wybrane ale no chyba wypada już zamówić, raczej tam gdzie wózek.
Z fotelikiem mamy rozkmine. Jak naprawa naszego auta przekroczy określoną kwotę będziemy mieć nowe auto zamiast za rok, dwa to już teraz. Także chwilę musimy poczekać aż Mąż skoczy na Śląsk do swojego mechanika.
Ja znów przytłoczona praca i już stworzyłam masę pomocy dla osób które będą musiały ogarnąć moje obowiązki.
Udało mi się wyrwać na fizjoterapię i podobno moje masaże dają radę i jest spoko. Mięśnie dna miednicy też już ładnie czuje. Tak samo umiem się rozluzniac. Mam wymasowane plecy i kark, a kolejna wizyta to już w maju na masaż krocza z Mężem pomocnikiem
Małą czułam w nocy az sie obudzilam bo jakas serie przez chwile boksu zrobiła, rano po śniadaniu jak zawsze, jakoś pojedynczo później, u Fizjoterapeutki, ale potem o 17:30 położyłam się i myślę hm co taka cisza pukam co tam nic. Nie powiem zdenerwowałam się jak po 30 min dalej było cicho może jakiś mini szmer czułam. Mąż mi zapodał po kolejnych 20 min banana i mówi, że przecież widział jak dziś skakała i mam wyluzować. Oczywiście banan ocalił sytuację, ale trochę się zdążyłam przestraszyć. Na szczęście teraz są skoki już dłuższy czas 😊 Niechcący wyświetliły mi się jakieś posty z grup o zespole, wiadomo jakie, mimo, że schowałam co mogłam i dostałam jakiegoś lęku, muszę nad tym pracować.. dziś jak mijałam babkę w ciazy na ulicy uświadomiłam sobie jak zawsze było mi przykro w środku, a teraz jestem z nawet większym brzuchem. Wzruszyłam się.
Miałam dziś sporo badań i wszystko super. W 3 tygodnie Hemoglobina urosla mi o 0.6, Erytrocyty też o 0.3 prawie więc ładnie, wątrobowe i tsh nadal ładne. Przeciwciał brak, a udało się ogarnąć te potwierdzona grupe i jutro już będzie.
Pogoda jest piękna, mi trochę było tak zmęczenie pracowo więc spacer wpadł dopiero po 19 na wieczór. Jutro planuje wyrwać się na spacer do lasu z jeziorem, które są niedaleko. Do piątku lato a potem oziębienie.
To się rozpisałam trochę mam nadzieję, że nikt nie zasnął czytając 😆
Moze chociaż ktoś kto ma problemy ze snem przysnął🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 21:04
eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Fajna ta walizka, mamy ten model fioletowa dla dziewczyn i jestem z niej zadowolona. Swoją mam też Wittchen jeszcze jakoś na studiach kupowałam - materiałową - i wytrzymała ze mną prawie 10 lat, jest tylko leciutko naderwana przy rączce, także oby wam służyły 👌 też właśnie kupowałam walizki zawsze na promocjach, bo normalne ceny to zdzierstwo 🫣
-
magdalena321 wrote:Wzięłam dokładnie tą 😋
https://www.wittchen.com/srednia-walizka-z-abs-u-z-geometrycznym-tloczeniem,p7187969#935726
Dokładnie ten sam model zamawiałam chyba miesiąc temu tylko że czarną 😃 Wydaje się naprawdę fajna,lekka.
Ja mam jakąś blokadę w zamawianiu teraz. Wszystko już na stronach dodane do koszyków ale ciągle siedzę sprawdzam analizuje i nie wiem na co czekam 🙈 Czy to jakiś lęk że to już co raz bliżej i próbuje to wyprzeć,że może jak nie zamówię to mam jeszcze dużo czasu? 😅 -
jowmat wrote:Szanowne Pani, u mnie potwierdzona testem grypa typu b.... Mam lek przeciwwirusowy, i jeśli nic tabletki nie pomogą, skierowanie do szpitala... Normalnie zajebiście....
Przykro miOby leki pomogły... Zdrówka! ✊
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
@Truskawka potwierdzam jest z shein :p konkretnie to ta:
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lsrP8FaSB7P_8&localcountry=PL&url_from=GM71186163314
Ja brałam rozmiar 0Xl i jest taka w sam raz, dużo miejsca na brzuch, ładnie trzyma się w talii i o dziwo cycki też są spoko, a zawsze z tym miałam problem, więc u mnie się sprawdziło co do rozmiaru👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
27/03 - 1467g 🍀
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:@Truskawka potwierdzam jest z shein :p konkretnie to ta:
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lsrP8FaSB7P_8&localcountry=PL&url_from=GM71186163314
Ja brałam rozmiar 0Xl i jest taka w sam raz, dużo miejsca na brzuch, ładnie trzyma się w talii i o dziwo cycki też są spoko, a zawsze z tym miałam problem, więc u mnie się sprawdziło co do rozmiaru
Czyli dokładnie ta na którą się czaje 😅
Super,dziękuję bardzo ❤️ -
xSmerfetkax wrote:Mam nadzieję że rodzinny nie będzie robił niepotrzebnych kłopotów.
Chce zrobić zamówienie z H&M, myślicie że rozmiar 56 będzie ok na początek? Mały ważył wczoraj 1600g.
Te 56 z H&M, które ja mam wypadają na sporo większe. Ba, 50 z H&M (3 pak białych body) jest większy niż 56 z Zary.
U mnie się szykuje mały bobas, więc myślę, że do 56 z H&M to ona dorośnie może w sierpniu 😂xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
ja dzisiaj też wizytę miałam, ale czekam bardziej na jutrzejsze prenatalne
pytałam moją gin o szczepienia to powiedziała, że muszę z lekarzem rodzinnym pogadać o tym, więc musze zadzwonić.
A powiedzcie - opryszczka na ustach pewnie wstrzymuje szczepienie? Bo właśnie od dwóch dni mam i się zastanawiam czy jest sens teraz wbijać do lekarza w ogóle, czy może poczekać aż się wygoi...
W którym tygodniu najlepiej ten krztusiec ogarnąć?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Mi internistka powiedziała, że ona takiej recepty nie wystawi, bo to ginekolog prowadzący zleca i wystawia. Podejrzewam, że nie ogarnęła po prostu.👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) TP🌞 03.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 13.03. 24+0 rośniemy 657g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne 🌷🩺
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞11.07.2019 (3549g 58cm)
-
Revolutionary wrote:ja dzisiaj też wizytę miałam, ale czekam bardziej na jutrzejsze prenatalne
pytałam moją gin o szczepienia to powiedziała, że muszę z lekarzem rodzinnym pogadać o tym, więc musze zadzwonić.
A powiedzcie - opryszczka na ustach pewnie wstrzymuje szczepienie? Bo właśnie od dwóch dni mam i się zastanawiam czy jest sens teraz wbijać do lekarza w ogóle, czy może poczekać aż się wygoi...
W którym tygodniu najlepiej ten krztusiec ogarnąć?
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary z opryszczką nie szczepią, przynajmniej ja znam taka szkołę.
Co do walizki...mi się ta różowa podoba ale na latanie samolotem to jednak materiałowe lepsze. Muszę jakas kupić bo nie mam dużej,rozwalili mi na lotnisku rok temu i od tej pory się zastanawiam jaką kupic. Te materiałowe o sa o wiele droższe i muszę isc chyba stacjonarnie promek poszukać bo Ochnik i wittchen maja lepsze promki w sklepach niż na stronie. Chcialabym taką materiałową żółta ale ta cena zaporowa nawet na promocji.
Cel Ty sie robotą martwisz a ludzie tam pewnie się zastanawiają kto co będzie pił za alko na imprezie z okazji Twojego chwilowego odejscia😅 Zawsze się ekipa cieszy jak ktoś kto jest nad nimi jest nieobecnyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 21:56
-
Truuskaawka wrote:Dokładnie ten sam model zamawiałam chyba miesiąc temu tylko że czarną 😃 Wydaje się naprawdę fajna,lekka.
Ja mam jakąś blokadę w zamawianiu teraz. Wszystko już na stronach dodane do koszyków ale ciągle siedzę sprawdzam analizuje i nie wiem na co czekam 🙈 Czy to jakiś lęk że to już co raz bliżej i próbuje to wyprzeć,że może jak nie zamówię to mam jeszcze dużo czasu? 😅
Ja to samo wszystko w koszykach i czeka 🤪 też jakaś blokada mi się włączyła ostatnio ale dziś już trochę odblokowałam 😝 -
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary z opryszczką nie szczepią, przynajmniej ja znam taka szkołę.
Co do walizki...mi się ta różowa podoba ale na latanie samolotem to jednak materiałowe lepsze. Muszę jakas kupić bo nie mam dużej,rozwalili mi na lotnisku rok temu i od tej pory się zastanawiam jaką kupic. Te materiałowe o sa o wiele droższe i muszę isc chyba stacjonarnie promek poszukać bo Ochnik i wittchen maja lepsze promki w sklepach niż na stronie. Chcialabym taką materiałową żółta ale ta cena zaporowa nawet na promocji.
Cel Ty sie robotą martwisz a ludzie tam pewnie się zastanawiają kto co będzie pił za alko na imprezie z okazji Twojego chwilowego odejscia😅 Zawsze się ekipa cieszy jak ktoś kto jest nad nimi jest nieobecny
Nie no ja to jestem bardzo fajną przełożonąogółem niczego się nie czepiam, pomagam zawsze jak ktoś potrzebuje i nikomu nie robię problemów. Nie mam się czego wstydzić 🤣 ja to uważam, że im ludzie są bardziej zadowoleni i nie czują się jakbym im nie ufała, nie są pod presją to lepiej robią to co jest naprawdę ważne no i są szczęśliwsi. Staram się zawsze być murem za nimi i ciągnąć ich w górę. To też nie ostry dyżur i walka o życie, żeby ktokolwiek musiał się denerwować i przepłacać to zdrowiem.
Zamiast czepiać się głupot warto mieć taki partnerski model zarządzania i wtedy jak masz fajne osoby i naprawdę trzeba coś ogarnąć to zrobią to z uśmiechem
tyle, że za mnie nie będzie nikogo innego więc właśnie będzie ciężej niż łatwiej wszystkim - no ale to już nie moja wina..👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U mnie w POZ też najpierw wizyta, badanie i dopiero skierowanie na szczepionkę, akurat dzisiaj krztusiec ogarniałam, przeszłam z tym skierowaniem gabinet obok do pielęgniarki i mnie zaszczepiła i wpisała do karty ciąży, więc może faktycznie najpierw muszą zbadać do skierowania
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny zaczynam się przez Was martwić, że za bardzo wzięłam sobie do serca rady innych rodziców, żebym nie kupowała na zapas. Wszyscy mi radzą, że zawsze można dokupić i tak radzą, że haha moje dziecko chyba będzie miało minimalna ilość rzeczy, a ja będę szybko dokupować przez internet. W aptece Gemini zrobiłam zakupy za 289 zł, co prawda bez 60 sztuk pampersów, bez podpasek, podkładów, wacików, lanoliny, chusteczek nawilzanych, bo to już mialam. Z allegro zamówiłam wanienkę. Ciuchy dziecka mieszczą się na razie w dwóch szufladach ale bez rozmiaru 62. Mam jakieś trzy ręczniki, dwa rożki, jeden śpiworek, jeden otulacz, jeden kocyk 🫣 Mam tylko 10 pieluch tetrowych plus jakieś 3 bambusowe. Nie mam jeszcze laktatora, ostatniej apteki czyli tych witamin i termometru. Mam jakieś pojedyncze gratisy ze szkoły rodzenia np do mycia dziecka ale podobno na początku myje się w samej wodzie (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce). Będzie ciekawie ale z drugiej strony jak coś zamówiłam to przychodziło to w przeciągu dwóch, trzech dni. Wy będziecie przynajmniej bardziej przygotowane, a ja będę w panice zamawiać 🫣
-
Nadrobiłam 💪🏼
Miska już w domu, zabieg się udał, trzyma się jak na razie lepiej niż myślałam. Myślałam że będzie bardziej drętwa, a pierwsze co po wejściu do domu - miiiicha !
Mąż będzie z nią spał na przedpokoju dziś 😅 nie ma opcji jej upilnować żeby nie wskakiwała na łóżko, także to będzie ciężki tydzień albo i dłużej. Dobrze że do sypialni drzwi a do salonu jest bramka, na dniu damy radę.
Jakoś tak tyle się dzisiaj działo, wstałam po 4 a dopiero się położyłam. 😵💫 boli mnie dosłownie wszystko 😅😅
Rano wizyta, kładę się bo nie wstanę 😅
Jowmat zdrówka !!❤️przygodami66, Alex_92, xSmerfetkax, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488