X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizki z Wittchena są mega, ja od prawie 15 lat mam taką średniej wielkości z jakiejś karbonowej serii, przeżyła mnóstwo wyjazdów, lotnisk, autokarów i nie dzieje się z nią kompletnie nic, wtedy to na pewno był zakup na lata, może nadal trzymają poziom 🙈 mała kabinówkę mam z tkmaxxa, polecam też tam czasem sprawdzać, bo idzie w fajnych cenach dostać

Powiedzcie mi czy tylko ja tak nie ogarnia wielkości brzucha, że wiecznie stanę za blisko drzwi otwierając je i zahaczam kurde o ten brzuch czy też tak macie? XD
    Nie wspominając o tym, że ostatnio zrobiłam sobie to samo klapą bagażnika, bo stałam na blisko otwierając… biedne dziecko już tyle oberwało w życiu płodowym, nie chce wyjść na patusa, powiedzcie że też tak macie 🫠🫠🫠

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Jejku dziewczyny zaczynam się przez Was martwić, że za bardzo wzięłam sobie do serca rady innych rodziców, żebym nie kupowała na zapas. Wszyscy mi radzą, że zawsze można dokupić i tak radzą, że haha moje dziecko chyba będzie miało minimalna ilość rzeczy, a ja będę szybko dokupować przez internet. W aptece Gemini zrobiłam zakupy za 289 zł, co prawda bez 60 sztuk pampersów, bez podpasek, podkładów, wacików, lanoliny, chusteczek nawilzanych, bo to już mialam. Z allegro zamówiłam wanienkę. Ciuchy dziecka mieszczą się na razie w dwóch szufladach ale bez rozmiaru 62. Mam jakieś trzy ręczniki, dwa rożki, jeden śpiworek, jeden otulacz, jeden kocyk 🫣 Mam tylko 10 pieluch tetrowych plus jakieś 3 bambusowe. Nie mam jeszcze laktatora, ostatniej apteki czyli tych witamin i termometru. Mam jakieś pojedyncze gratisy ze szkoły rodzenia np do mycia dziecka ale podobno na początku myje się w samej wodzie (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce). Będzie ciekawie ale z drugiej strony jak coś zamówiłam to przychodziło to w przeciągu dwóch, trzech dni. Wy będziecie przynajmniej bardziej przygotowane, a ja będę w panice zamawiać 🫣
    A ja też nie kupowałam na zapas, nie mam tyle miejsca. Trzy ręcznik, dwa różki, jeden otulacz, pieluch teteowych też będę miała z 10 i chyba 1 dużą muślinową. Ciuchy dokupiłam raptem z 10 szt. z Vinted rozmiaru 56, bo miałam mało. Pieluchy jak na ten moment 1 paczka.
    Wanienki brak, materaca, aspiratora, nebulizatora, termometru brak 🤷‍♀️
    Wyszłam z założenia, że jak będę czegoś potrzebować to dokupię. Nie zagracę domu, żeby mieć, bo może mi się przyda. A i szkoda kasy.

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Jejku dziewczyny zaczynam się przez Was martwić, że za bardzo wzięłam sobie do serca rady innych rodziców, żebym nie kupowała na zapas. Wszyscy mi radzą, że zawsze można dokupić i tak radzą, że haha moje dziecko chyba będzie miało minimalna ilość rzeczy, a ja będę szybko dokupować przez internet. W aptece Gemini zrobiłam zakupy za 289 zł, co prawda bez 60 sztuk pampersów, bez podpasek, podkładów, wacików, lanoliny, chusteczek nawilzanych, bo to już mialam. Z allegro zamówiłam wanienkę. Ciuchy dziecka mieszczą się na razie w dwóch szufladach ale bez rozmiaru 62. Mam jakieś trzy ręczniki, dwa rożki, jeden śpiworek, jeden otulacz, jeden kocyk 🫣 Mam tylko 10 pieluch tetrowych plus jakieś 3 bambusowe. Nie mam jeszcze laktatora, ostatniej apteki czyli tych witamin i termometru. Mam jakieś pojedyncze gratisy ze szkoły rodzenia np do mycia dziecka ale podobno na początku myje się w samej wodzie (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce). Będzie ciekawie ale z drugiej strony jak coś zamówiłam to przychodziło to w przeciągu dwóch, trzech dni. Wy będziecie przynajmniej bardziej przygotowane, a ja będę w panice zamawiać 🫣

Totalnie się nie spinaj :) ja do pierwszej córki miałam jeden ręcznik z kapturkiem, dwa rożki, ciuszki też mieściły się w jednej szafce, miałam jedno mydło i jeden krem na odparzenia, nie kupowałam żadnych leków wcześniej z wyjątkiem witaminy D, a do nawilżenia wlewalam jej moje mleko do kąpieli. Śpiworek jeden kupowałam zawsze, nie miałam na zmiane, prałam i suszylam na rozkręconym kaloryferze albo suszarką do włosów (suszarka dla biedakow xDD) Nie miałam sterylizatora, laktatora, nawet żadnej butelki i smoczka w domu. Butelkę na szybko mój mąż kupował przed wyjściem ze szpitala, bo podali jej MM i bałam się, że będzie głodna w domu. Żyje i ma się dobrze :) teraz jeśli mam planuję mieć coś, czego nie miałam wcześniej to dlatego, że przetestowałam i wiem, że może się przydać, bo mi tego brakowało. Ale nie ma co się spinać, w dzisiejszych czasach jesteś w stanie domówić coś i odebrać na drugi dzień, bez sensu kupować nadmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 07:00

magdalena321, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Totalnie się nie spinaj :) ja do pierwszej córki miałam jeden ręcznik z kapturkiem, dwa rożki, ciuszki też mieściły się w jednej szafce, miałam jedno mydło i jeden krem na odparzenia, nie kupowałam żadnych leków wcześniej z wyjątkiem witaminy D, a do nawilżenia wlewalam jej moje mleko do kąpieli. Śpiworek jeden kupowałam zawsze, nie miałam na zmiane, prałam i suszylam na rozkręconym kaloryferze albo suszarką do włosów (suszarka dla biedakow xDD) Nie miałam sterylizatora, laktatora, nawet żadnej butelki i smoczka w domu. Butelkę na szybko mój mąż kupował przed wyjściem ze szpitala, bo podali jej MM i bałam się, że będzie głodna w domu. Żyje i ma się dobrze :) teraz jeśli mam planuję mieć coś, czego nie miałam wcześniej to dlatego, że przetestowałam i wiem, że może się przydać, bo mi tego brakowało. Ale nie ma co się spinać, w dzisiejszych czasach jesteś w stanie domówić coś i odebrać na drugi dzień, bez sensu kupować nadmiar.

Dokładnie tak, ja przy pierwszej córce miałam wszystkich pierdół w brud a tego co trzeba to faktycznie trzeba było w biegu kupować.
    Ja nawet do szpitala nie miałam wszystkiego spakowanego tylko później jeździli po aptekach i drogeriach i mi przywozili 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami, nie stresuj się, ja też nie mam za wiele, jedyne czego mam zapas to ciuszków bo dostałam w spadku 😅 recznik mam jeden, rozek też, 2 kocyki, z 8 pieluch tetrowych, rzeczy apteczne tez podstawy. W dobie internetu i sklepow na kazdym kroku nie ma co sie stresowac, najwyżej będziemy później panice zamawiać razem 😂
    Ja się witam po nieprzespanej nocy, tak mnie męczył żołądek, chyba była za duża kolacja. Teraz lecę na immunoglobulinę, trzymajcie kciuki żeby poszło szybko i sprawnie 🙂 dobrego dnia!

przygodami66, Elza1234, Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uf najwyżej będę domawiać na bieżąco albo każe mężowi lub podjedzie gdzieś i kupi 😊

Jadę po szczepionkę na rsv. Miłego dnia dziewczyny, u mnie pięknie słońce świeci

KarolaKinga, Elza1234, Lauraa, Elena20, Alex_92 lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny!
    Ja zjadam śniadanie i jadę na morfo i z moczem
    Ciekawa jestem czy po 2 tyg łykania sorbiferu 2 razy dziennie będzie widać jakąś różnicę, albo chociaż mi Hgb nie spanie

Dobrego dnia!

magdalena321, Lauraa, KarolaKinga, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko bo u Was już ten etap.
    Te które muszą mieć podaną immunoglobulinę, a prowadzicie ciaze prywatnie to płaciłyście czy da się to jakoś za darmo ogarnąć ? :)

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Te które muszą mieć podaną immunoglobulinę, a prowadzicie ciaze prywatnie to płaciłyście czy da się to jakoś za darmo ogarnąć ? :)

Ja w pierwszej ciąży miałam załatwiane przez prywatnego lekarza u jego kolegi na NFZ 😅 ale podejrzewam że trzeba trafić na lekarza ze znajomościami

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam mało wyprawki. Staram się podejść do tego minimalistycznie niż mieć tonę ciuchów, których nawet nie zdążę założyć.

Mam pytanie ma ktoś materac z Agaty Meble? Polecacie jakiś konkretny? Pojedziemy wypróbować ale już czuję zmęczenie na samą myśl. Nasz ma 7 lat i to już chyba jest jego koniec. Chce zmienić sprężyny na piankę. Przy okazji zobaczymy na przewijak i fotel do karmienia. O ile starczy mi sił na to wszystko.

przygodami66 lubi tę wiadomość

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
    02.01.2025 [15+4]145 g
    15.01.2025 [17+3] 222 g
    30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.2025 [21+5] 482 g II
    28.02.2025 [23+5] 621 g
    13.03.2025 [25+4] 890 g
    28.03.2025 [27+5] 1124 g
    18.04.2025 [30+5] III

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja póki co mam mało wyprawki. Staram się podejść do tego minimalistycznie niż mieć tonę ciuchów, których nawet nie zdążę założyć.

Mam pytanie ma ktoś materac z Agaty Meble? Polecacie jakiś konkretny? Pojedziemy wypróbować ale już czuję zmęczenie na samą myśl. Nasz ma 7 lat i to już chyba jest jego koniec. Chce zmienić sprężyny na piankę. Przy okazji zobaczymy na przewijak i fotel do karmienia. O ile starczy mi sił na to wszystko.
    Ja nie, ale znajomi mają piankowy. Nie wiem dokładnie jakieś, mówili że dali ok. 1300 zł. A i Agata ma 50 zł zwrotu za każde wydane 500 zł.

Już jest wątek na grudzień 😱ale czas leci.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Mnie lekarz wysłał do szpitala w którym również pracuje i tu mi podadzą 🙂

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) super, że u Was wszystko dobrze. @jowmat tylko widzę choróbsko także dużo zdrówka 🤗
    Ja wczoraj jakaś słaba byłam, ale zmierzyłam ciśnienie i już wiedziałam od czego także odpuściłam i odpoczywałam. Dzisiaj kontynuuje prasowanie, zobaczą czego mi jeszcze brakuje i mam nadzieję, że powoli będzie można zamykać temat. Ale @przygodami też nie kupuje na zapas, męczy mnie ostatnio nadmiar rzeczy w mieszkaniu także ciągle coś oddaje albo sprzedaje.

Miłego dnia ❤️

przygodami66 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale ja też nie mam niewiadomo ile rzeczy tych dla dziecka! Choć u mnie wiadomo jest łatwiej, bo dopiero co kilka miesięcy temu to wszystko szło do piwnicy, to w ogóle bez porównania, teraz moje zakupy to była tylko apteka i jakieś letnie ciuszki, otulacz - bardziej dla przyjemności 😅 no i jeszcze czekam na ten letni śpiworek colorstories for kids, ale się nie spieszą żeby je dodać 😅

Powodzenia dziś na wizytach! Z rana dostałam uderzenie w żebra, ale obawiam się, że to mogła być ręka, więc nie robię sobie jeszcze nadziei, bo zwykle tam czuję głowę 🫣 u nas teraz dopiero prenatalne 16 kwietnia

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • amoze Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 spoko, mam to samo 😅 najgorzej jest przy robieniu jedzenia lub zmywaniu naczyń, każdorazowo uderzam brzuchem w blat 🫣

Kkk77 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    27/03 - 1467g 🍀
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 - mi też się często zdarza nie wycyrklować i nie zmieścić gdzieś z brzuchem 😆

Tak sobie czytam co macie i ja na przykład nie mam ani jednego rożka i ciągle nie wiem czy jest sens kupować? Jakoś wyszłam z założenia, że w czerwcu bedzie za gorąco żeby dziecko wsadzać w gruby rożek, mamy tylko dwa cienkie śpiworki 0,5 i 1 tog z polecanych przez Was marek no i otulacze.

Ja w ogóle witam się po kompletnie nieprzespanej nocy, ale niestety z powodu psiaka. Najpierw nie mogłam zasnąć przez ból nogi, w końcu o północy zasnęłam, a o 1:20 obudził nas pisk psa, bo znowu jej się pogorszyło z tą łapą, pomimo miliona leków i zmian opatrunków… O 1:50 byliśmy na pogotowiu dla zwierząt, dostała leki uspokajające, ale musieliśmy jej umyć w domu łapę specjalnym szamponem i ostatecznie poszliśmy spać o 4:30, tak by o 6:50 zadzwonił męża budzik do pracy 🥲 Jestem dzisiaj zombie

Kkk77 lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ten śpiworek to taki must have dla takiego malucha?
    Ja myślałam że będę na początek małą z nami w łóżku w sypialni kłaść w rożku lub w kocyk otulać a później jak już będzie spała w łóżeczku sama to wtedy śpiworek jakiś. No i sama nie wiem czy kupować czy nie..

A swoją drogą macie do polecenia jakiś szlafrok taki bawełniany? No i też nie za miliony. Bo ja stwierdziłam że jednak polarowy to nie na lato, wyjdę na wariatkę 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rożek przydał się w szpitalu (taki maluch po porodzie potrzebuje docieplenia) i pierwszy miesiąc w domu (ale to była zima). Jak będzie teraz - nie wiem. Mam rożki po córce, ale przy wyższych temperaturach raczej będę celowała w śpiworek. Moja córka po miesiącu już spala w śpiworku. Dla mnie jest super, bo się nie odkopuje, wiem, że śpi bezpiecznie, niczym się nie nakryje, a rożek mimo że zawiązywany to zawsze jakieś ryzyko jest że sobie kawałek na twarz narzuci jak się będzie dużo wiercić potem. Z kocykami to w ogóle bym się bała w nocy. Ja kocyków tylko na drzemkę pod moim okiem używałam.

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny ale ten śpiworek to taki must have dla takiego malucha?
    Ja myślałam że będę na początek małą z nami w łóżku w sypialni kłaść w rożku lub w kocyk otulać a później jak już będzie spała w łóżeczku sama to wtedy śpiworek jakiś. No i sama nie wiem czy kupować czy nie..

A swoją drogą macie do polecenia jakiś szlafrok taki bawełniany? No i też nie za miliony. Bo ja stwierdziłam że jednak polarowy to nie na lato, wyjdę na wariatkę 😝
    Ja bym śpiworka nie miała gdybym nie dostała 🙃a rożek kupilam, bo ani ja ani mój Krzysiek nie wiemy, jak obchodzić się z małym dzieckiem, a w rozku chyba będzie nam łatwiej 🤣

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam dwa różki ale takie cienkie i otulacz. Jedne maluchy są ciepłolubne a inne nie:)zobaczymy jaki egzemplarz się trafi💙💙
    W łóżku na noc bym się nie odważyła kłaść, tak samo jak przykrywać kocykiem.

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙

preg.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ