X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizki z Wittchena są mega, ja od prawie 15 lat mam taką średniej wielkości z jakiejś karbonowej serii, przeżyła mnóstwo wyjazdów, lotnisk, autokarów i nie dzieje się z nią kompletnie nic, wtedy to na pewno był zakup na lata, może nadal trzymają poziom 🙈 mała kabinówkę mam z tkmaxxa, polecam też tam czasem sprawdzać, bo idzie w fajnych cenach dostać

Powiedzcie mi czy tylko ja tak nie ogarnia wielkości brzucha, że wiecznie stanę za blisko drzwi otwierając je i zahaczam kurde o ten brzuch czy też tak macie? XD
    Nie wspominając o tym, że ostatnio zrobiłam sobie to samo klapą bagażnika, bo stałam na blisko otwierając… biedne dziecko już tyle oberwało w życiu płodowym, nie chce wyjść na patusa, powiedzcie że też tak macie 🫠🫠🫠

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Jejku dziewczyny zaczynam się przez Was martwić, że za bardzo wzięłam sobie do serca rady innych rodziców, żebym nie kupowała na zapas. Wszyscy mi radzą, że zawsze można dokupić i tak radzą, że haha moje dziecko chyba będzie miało minimalna ilość rzeczy, a ja będę szybko dokupować przez internet. W aptece Gemini zrobiłam zakupy za 289 zł, co prawda bez 60 sztuk pampersów, bez podpasek, podkładów, wacików, lanoliny, chusteczek nawilzanych, bo to już mialam. Z allegro zamówiłam wanienkę. Ciuchy dziecka mieszczą się na razie w dwóch szufladach ale bez rozmiaru 62. Mam jakieś trzy ręczniki, dwa rożki, jeden śpiworek, jeden otulacz, jeden kocyk 🫣 Mam tylko 10 pieluch tetrowych plus jakieś 3 bambusowe. Nie mam jeszcze laktatora, ostatniej apteki czyli tych witamin i termometru. Mam jakieś pojedyncze gratisy ze szkoły rodzenia np do mycia dziecka ale podobno na początku myje się w samej wodzie (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce). Będzie ciekawie ale z drugiej strony jak coś zamówiłam to przychodziło to w przeciągu dwóch, trzech dni. Wy będziecie przynajmniej bardziej przygotowane, a ja będę w panice zamawiać 🫣
    A ja też nie kupowałam na zapas, nie mam tyle miejsca. Trzy ręcznik, dwa różki, jeden otulacz, pieluch teteowych też będę miała z 10 i chyba 1 dużą muślinową. Ciuchy dokupiłam raptem z 10 szt. z Vinted rozmiaru 56, bo miałam mało. Pieluchy jak na ten moment 1 paczka.
    Wanienki brak, materaca, aspiratora, nebulizatora, termometru brak 🤷‍♀️
    Wyszłam z założenia, że jak będę czegoś potrzebować to dokupię. Nie zagracę domu, żeby mieć, bo może mi się przyda. A i szkoda kasy.

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Jejku dziewczyny zaczynam się przez Was martwić, że za bardzo wzięłam sobie do serca rady innych rodziców, żebym nie kupowała na zapas. Wszyscy mi radzą, że zawsze można dokupić i tak radzą, że haha moje dziecko chyba będzie miało minimalna ilość rzeczy, a ja będę szybko dokupować przez internet. W aptece Gemini zrobiłam zakupy za 289 zł, co prawda bez 60 sztuk pampersów, bez podpasek, podkładów, wacików, lanoliny, chusteczek nawilzanych, bo to już mialam. Z allegro zamówiłam wanienkę. Ciuchy dziecka mieszczą się na razie w dwóch szufladach ale bez rozmiaru 62. Mam jakieś trzy ręczniki, dwa rożki, jeden śpiworek, jeden otulacz, jeden kocyk 🫣 Mam tylko 10 pieluch tetrowych plus jakieś 3 bambusowe. Nie mam jeszcze laktatora, ostatniej apteki czyli tych witamin i termometru. Mam jakieś pojedyncze gratisy ze szkoły rodzenia np do mycia dziecka ale podobno na początku myje się w samej wodzie (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce). Będzie ciekawie ale z drugiej strony jak coś zamówiłam to przychodziło to w przeciągu dwóch, trzech dni. Wy będziecie przynajmniej bardziej przygotowane, a ja będę w panice zamawiać 🫣

Totalnie się nie spinaj :) ja do pierwszej córki miałam jeden ręcznik z kapturkiem, dwa rożki, ciuszki też mieściły się w jednej szafce, miałam jedno mydło i jeden krem na odparzenia, nie kupowałam żadnych leków wcześniej z wyjątkiem witaminy D, a do nawilżenia wlewalam jej moje mleko do kąpieli. Śpiworek jeden kupowałam zawsze, nie miałam na zmiane, prałam i suszylam na rozkręconym kaloryferze albo suszarką do włosów (suszarka dla biedakow xDD) Nie miałam sterylizatora, laktatora, nawet żadnej butelki i smoczka w domu. Butelkę na szybko mój mąż kupował przed wyjściem ze szpitala, bo podali jej MM i bałam się, że będzie głodna w domu. Żyje i ma się dobrze :) teraz jeśli mam planuję mieć coś, czego nie miałam wcześniej to dlatego, że przetestowałam i wiem, że może się przydać, bo mi tego brakowało. Ale nie ma co się spinać, w dzisiejszych czasach jesteś w stanie domówić coś i odebrać na drugi dzień, bez sensu kupować nadmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 07:00

magdalena321, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Totalnie się nie spinaj :) ja do pierwszej córki miałam jeden ręcznik z kapturkiem, dwa rożki, ciuszki też mieściły się w jednej szafce, miałam jedno mydło i jeden krem na odparzenia, nie kupowałam żadnych leków wcześniej z wyjątkiem witaminy D, a do nawilżenia wlewalam jej moje mleko do kąpieli. Śpiworek jeden kupowałam zawsze, nie miałam na zmiane, prałam i suszylam na rozkręconym kaloryferze albo suszarką do włosów (suszarka dla biedakow xDD) Nie miałam sterylizatora, laktatora, nawet żadnej butelki i smoczka w domu. Butelkę na szybko mój mąż kupował przed wyjściem ze szpitala, bo podali jej MM i bałam się, że będzie głodna w domu. Żyje i ma się dobrze :) teraz jeśli mam planuję mieć coś, czego nie miałam wcześniej to dlatego, że przetestowałam i wiem, że może się przydać, bo mi tego brakowało. Ale nie ma co się spinać, w dzisiejszych czasach jesteś w stanie domówić coś i odebrać na drugi dzień, bez sensu kupować nadmiar.

Dokładnie tak, ja przy pierwszej córce miałam wszystkich pierdół w brud a tego co trzeba to faktycznie trzeba było w biegu kupować.
    Ja nawet do szpitala nie miałam wszystkiego spakowanego tylko później jeździli po aptekach i drogeriach i mi przywozili 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami, nie stresuj się, ja też nie mam za wiele, jedyne czego mam zapas to ciuszków bo dostałam w spadku 😅 recznik mam jeden, rozek też, 2 kocyki, z 8 pieluch tetrowych, rzeczy apteczne tez podstawy. W dobie internetu i sklepow na kazdym kroku nie ma co sie stresowac, najwyżej będziemy później panice zamawiać razem 😂
    Ja się witam po nieprzespanej nocy, tak mnie męczył żołądek, chyba była za duża kolacja. Teraz lecę na immunoglobulinę, trzymajcie kciuki żeby poszło szybko i sprawnie 🙂 dobrego dnia!

przygodami66, Elza1234, Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uf najwyżej będę domawiać na bieżąco albo każe mężowi lub podjedzie gdzieś i kupi 😊

Jadę po szczepionkę na rsv. Miłego dnia dziewczyny, u mnie pięknie słońce świeci

KarolaKinga, Elza1234, Lauraa, Elena20, Alex_92 lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny!
    Ja zjadam śniadanie i jadę na morfo i z moczem
    Ciekawa jestem czy po 2 tyg łykania sorbiferu 2 razy dziennie będzie widać jakąś różnicę, albo chociaż mi Hgb nie spanie

Dobrego dnia!

magdalena321, Lauraa, KarolaKinga, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko bo u Was już ten etap.
    Te które muszą mieć podaną immunoglobulinę, a prowadzicie ciaze prywatnie to płaciłyście czy da się to jakoś za darmo ogarnąć ? :)

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

01.07.2025 - Krzyś [39+0] 😍😍😍😍😍😍
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Te które muszą mieć podaną immunoglobulinę, a prowadzicie ciaze prywatnie to płaciłyście czy da się to jakoś za darmo ogarnąć ? :)

Ja w pierwszej ciąży miałam załatwiane przez prywatnego lekarza u jego kolegi na NFZ 😅 ale podejrzewam że trzeba trafić na lekarza ze znajomościami

age.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam mało wyprawki. Staram się podejść do tego minimalistycznie niż mieć tonę ciuchów, których nawet nie zdążę założyć.

Mam pytanie ma ktoś materac z Agaty Meble? Polecacie jakiś konkretny? Pojedziemy wypróbować ale już czuję zmęczenie na samą myśl. Nasz ma 7 lat i to już chyba jest jego koniec. Chce zmienić sprężyny na piankę. Przy okazji zobaczymy na przewijak i fotel do karmienia. O ile starczy mi sił na to wszystko.

przygodami66 lubi tę wiadomość

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja póki co mam mało wyprawki. Staram się podejść do tego minimalistycznie niż mieć tonę ciuchów, których nawet nie zdążę założyć.

Mam pytanie ma ktoś materac z Agaty Meble? Polecacie jakiś konkretny? Pojedziemy wypróbować ale już czuję zmęczenie na samą myśl. Nasz ma 7 lat i to już chyba jest jego koniec. Chce zmienić sprężyny na piankę. Przy okazji zobaczymy na przewijak i fotel do karmienia. O ile starczy mi sił na to wszystko.
    Ja nie, ale znajomi mają piankowy. Nie wiem dokładnie jakieś, mówili że dali ok. 1300 zł. A i Agata ma 50 zł zwrotu za każde wydane 500 zł.

Już jest wątek na grudzień 😱ale czas leci.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Mnie lekarz wysłał do szpitala w którym również pracuje i tu mi podadzą 🙂

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) super, że u Was wszystko dobrze. @jowmat tylko widzę choróbsko także dużo zdrówka 🤗
    Ja wczoraj jakaś słaba byłam, ale zmierzyłam ciśnienie i już wiedziałam od czego także odpuściłam i odpoczywałam. Dzisiaj kontynuuje prasowanie, zobaczą czego mi jeszcze brakuje i mam nadzieję, że powoli będzie można zamykać temat. Ale @przygodami też nie kupuje na zapas, męczy mnie ostatnio nadmiar rzeczy w mieszkaniu także ciągle coś oddaje albo sprzedaje.

Miłego dnia ❤️

przygodami66 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale ja też nie mam niewiadomo ile rzeczy tych dla dziecka! Choć u mnie wiadomo jest łatwiej, bo dopiero co kilka miesięcy temu to wszystko szło do piwnicy, to w ogóle bez porównania, teraz moje zakupy to była tylko apteka i jakieś letnie ciuszki, otulacz - bardziej dla przyjemności 😅 no i jeszcze czekam na ten letni śpiworek colorstories for kids, ale się nie spieszą żeby je dodać 😅

Powodzenia dziś na wizytach! Z rana dostałam uderzenie w żebra, ale obawiam się, że to mogła być ręka, więc nie robię sobie jeszcze nadziei, bo zwykle tam czuję głowę 🫣 u nas teraz dopiero prenatalne 16 kwietnia

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • amoze Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 spoko, mam to samo 😅 najgorzej jest przy robieniu jedzenia lub zmywaniu naczyń, każdorazowo uderzam brzuchem w blat 🫣

Kkk77 lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 - mi też się często zdarza nie wycyrklować i nie zmieścić gdzieś z brzuchem 😆

Tak sobie czytam co macie i ja na przykład nie mam ani jednego rożka i ciągle nie wiem czy jest sens kupować? Jakoś wyszłam z założenia, że w czerwcu bedzie za gorąco żeby dziecko wsadzać w gruby rożek, mamy tylko dwa cienkie śpiworki 0,5 i 1 tog z polecanych przez Was marek no i otulacze.

Ja w ogóle witam się po kompletnie nieprzespanej nocy, ale niestety z powodu psiaka. Najpierw nie mogłam zasnąć przez ból nogi, w końcu o północy zasnęłam, a o 1:20 obudził nas pisk psa, bo znowu jej się pogorszyło z tą łapą, pomimo miliona leków i zmian opatrunków… O 1:50 byliśmy na pogotowiu dla zwierząt, dostała leki uspokajające, ale musieliśmy jej umyć w domu łapę specjalnym szamponem i ostatecznie poszliśmy spać o 4:30, tak by o 6:50 zadzwonił męża budzik do pracy 🥲 Jestem dzisiaj zombie

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ten śpiworek to taki must have dla takiego malucha?
    Ja myślałam że będę na początek małą z nami w łóżku w sypialni kłaść w rożku lub w kocyk otulać a później jak już będzie spała w łóżeczku sama to wtedy śpiworek jakiś. No i sama nie wiem czy kupować czy nie..

A swoją drogą macie do polecenia jakiś szlafrok taki bawełniany? No i też nie za miliony. Bo ja stwierdziłam że jednak polarowy to nie na lato, wyjdę na wariatkę 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rożek przydał się w szpitalu (taki maluch po porodzie potrzebuje docieplenia) i pierwszy miesiąc w domu (ale to była zima). Jak będzie teraz - nie wiem. Mam rożki po córce, ale przy wyższych temperaturach raczej będę celowała w śpiworek. Moja córka po miesiącu już spala w śpiworku. Dla mnie jest super, bo się nie odkopuje, wiem, że śpi bezpiecznie, niczym się nie nakryje, a rożek mimo że zawiązywany to zawsze jakieś ryzyko jest że sobie kawałek na twarz narzuci jak się będzie dużo wiercić potem. Z kocykami to w ogóle bym się bała w nocy. Ja kocyków tylko na drzemkę pod moim okiem używałam.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny ale ten śpiworek to taki must have dla takiego malucha?
    Ja myślałam że będę na początek małą z nami w łóżku w sypialni kłaść w rożku lub w kocyk otulać a później jak już będzie spała w łóżeczku sama to wtedy śpiworek jakiś. No i sama nie wiem czy kupować czy nie..

A swoją drogą macie do polecenia jakiś szlafrok taki bawełniany? No i też nie za miliony. Bo ja stwierdziłam że jednak polarowy to nie na lato, wyjdę na wariatkę 😝
    Ja bym śpiworka nie miała gdybym nie dostała 🙃a rożek kupilam, bo ani ja ani mój Krzysiek nie wiemy, jak obchodzić się z małym dzieckiem, a w rozku chyba będzie nam łatwiej 🤣

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam dwa różki ale takie cienkie i otulacz. Jedne maluchy są ciepłolubne a inne nie:)zobaczymy jaki egzemplarz się trafi💙💙
    W łóżku na noc bym się nie odważyła kłaść, tak samo jak przykrywać kocykiem.

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ