X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Gratulacje dla tłuścioszków! 😄

Mam pytanie do dziewczyn na luteinie - jaką macie dawkę?
    2 x 200 mg

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ostatni dzień słońca i wykorzystam to na mycie okien ☺️
    Nie mam dużo, myślę że się wyrobię 😅 muszę to zrobić póki starego nie ma w domu bo będzie się darł że skacze po krzesłach z zasłonami 🤪

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ale dzisiaj piękny słoneczny dzień 😍 ja robię sobie kawę i trzeba ogarnąć kilka spraw, ale przy takiej pogodzie to jakoś fajniej 😁

Miłego dnia i samych udanych wizyt 🌸

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo moja rodzinna tego nie ogarnia (trochę jest antyszczepionkowa 😅), a na necie to widzę różne info 🙈 w 30tc będzie mogła mi na luzie wypisać receptę na to rsv, nie? Bo znalazłam, że od 24 do 36, a w ogóle to najlepiej się zaszczepić 32-34, wiem że gdzieś wcześniej o tym pisałyście, ale to pewnie z 20 stron temu 🫠

Ktoś się pytał o ból ręki po krztuścu - cóż, jak nie ruszam to jest ok, jak chce podnieść sama rękę czy cokolwiek w tej ręce to jest masakra 🙈 jeszcze nie przemyślałam sprawy, bo niby jestem praworęczna, ale jednak śpię na lewym boku… jak Was zapytają w którą rękę szczepić to dobrze przemyślcie co jest dla Was ważniejsze XD

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam, zmieniłabym rodzinna 😅 Ale tak, może do końca ciąży Ci wypisac receptę ;)

Wgle słuszna uwaga z tą ręką. Ja zawsze nadstawiam właśnie lewą 😅 może faktycznie dla kogoś ta sugestia będzie pomocna

Boziu jestem tak niewyspana dziś… moja dwulatka budziła się tylko jakieś milion razy… kaaaawy 🫣 odkurzenie domu i wstawienie prania to był chyba koniec moich aktywności na te przedpołudnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 08:31

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitikat na czczo około 91-102, i w nocy widziałam po sensorze, że mam wyższe niż zawsze. Tak to dieta pomagała i było ok, a przyszedł jeden dzień i wszystko szlag trafił xD

Revolutionary ooo to to ! maść cebulowa brzmi dobrze 😂

Całkiem spoko ta szkoła rodzenia, bardzo fajna babka,
    dużo też opowiedziała o szpitalu, w którym najprawdopodobniej będę rodzić, co zabrać, że może być ktoś z Tobą 24h/dobę, nie wyganiają, do porodu i po porodzie a w razie pytań zawsze można do niej zadzwonić i pytać. Co prawda 3h były troche męczące aaa no i nie pozdrawiam dziewczyny, która miała przyjść bo już jest zdrowa, a przylazła zasmarkana z czerwonym nosem, co chwilę wychodząć bo kaszel. Bardzo odpowiedzialnie xD
    (klaszcze)

Na pierwszych zajeciach była też pierwsza pomoc, fajnie bo nie miałam z tym jeszcze styczności u takich maluchów, a bardzo ważne.

kasssia ja też mam luteinę 2x200mg

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja nie luteina co prawda, a utrogestan, ale 2x dziennie 200 mg.
    Luteiny też wcześniej tyle brałam.

Dzięki wczoraj przeglądałam papiery z poprzedniej ciąży i wtedy też miałam 2 x 200 a teraz mi dał 2 x 100

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję pobudek Gusia 🥲

Moje plany niestety się pozmieniały, bo brat zagorączkował i nie mogę jechać do rodziców. Szykuje się intensywny weekend sam na sam z dzieckiem xD chyba dziś upieczemy muffiny z czekoladą, muszę sobie podnieść morale xd

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    2 x 200 mg
    Dzięki Elza i Makarena, chyba napiszę do tego mojego lekarza, myslam że mi da najwyższą możliwą dawkę przy takich objawach kurde :/

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Melduję wczorajszą wizytę - prawie 1300 g już mamy, szyjka 4 cm, położenie główkowe, Synek sobie żłopał wody płodowe :D W ogóle był tak ustawiony, że nie mogłam sobie w ogóle tego wyobrazić: głowa na dole, pupa nad pępkiem, jedna ręka i noga zarzucona na głowę, druga ręka i noga nad pupą czy jakoś tak 😂 Wygląda na to, że lubi się jak Tatuś wywalić - mój Mąż zajmuje zawsze rozrzuconymi kończynami większą część łóżka. Cieszę się z tej głowy na dole, bo martwiłam się, że tak mnie w pępek ciśnie, bo może nie wie, jak tam trafić? No to okazało się, że to po prostu pchanie dla sportu. Na twardnienie brzucha dostałam polecenie zażywania magnezu, hemoglobina nisko, ale stabilnie, więc zostaję przy dawce 30 mg w co drugi dzień.

Miłego dnia, zapowiada się super słoneczko! :)

kasssia, Maj.a, eeemakarena, KarolaKinga, amoze, przygodami66, Truuskaawka, Werzol, Revolutionary , Anuncja, Nosa, Alex_92, CelinaJan, Margareetka, Moooniii, Lauraa lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    31.01. 347g
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g

🩺 02.05.2025

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że mam milion pobudek w nocy codziennie, ale jakoś tego nie odczuwam. Dzisiaj też mi dziecko w nocy dawało popalić.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dzięki Elza i Makarena, chyba napiszę do tego mojego lekarza, myslam że mi da najwyższą możliwą dawkę przy takich objawach kurde :/

No mi lekarz najpierw chciał odstawiać luteinę, potem na podjęzykową, potem mniejszą dawkę - ale za każdym razem - być może to przypadek - coś się działo, albo bóle wracały, albo plamienie wtedy na początku, teraz twardnienia.
    Więc wczoraj ustaliliśmy, że dla dobra szyjki, która jest w porządku i ja dodałam, że dla mojego zdrowia psychicznego nie zmieniamy dawki i 2x200mg dalej xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja z dawka 2 x 100 mg wyszłam ze szpitala się ten mój mi zwiększył na kontroli

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Podziwiam, zmieniłabym rodzinna 😅 Ale tak, może do końca ciąży Ci wypisac receptę ;)

Wgle słuszna uwaga z tą ręką. Ja zawsze nadstawiam właśnie lewą 😅 może faktycznie dla kogoś ta sugestia będzie pomocna

Boziu jestem tak niewyspana dziś… moja dwulatka budziła się tylko jakieś milion razy… kaaaawy 🫣 odkurzenie domu i wstawienie prania to był chyba koniec moich aktywności na te przedpołudnie

Antyszczepionkowa na tyle, że niektórych szczepień nie jest fanką, ale jak się samemu chce to nie dyskutuje, a samym lekarzem jest skutecznym i ma dobre oko to nie marudzę 😀

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo moja rodzinna tego nie ogarnia (trochę jest antyszczepionkowa 😅), a na necie to widzę różne info 🙈 w 30tc będzie mogła mi na luzie wypisać receptę na to rsv, nie? Bo znalazłam, że od 24 do 36, a w ogóle to najlepiej się zaszczepić 32-34, wiem że gdzieś wcześniej o tym pisałyście, ale to pewnie z 20 stron temu 🫠

Ktoś się pytał o ból ręki po krztuścu - cóż, jak nie ruszam to jest ok, jak chce podnieść sama rękę czy cokolwiek w tej ręce to jest masakra 🙈 jeszcze nie przemyślałam sprawy, bo niby jestem praworęczna, ale jednak śpię na lewym boku… jak Was zapytają w którą rękę szczepić to dobrze przemyślcie co jest dla Was ważniejsze XD

Na rsv podobno może też wypisać ginekolog w razie co i ogólnie już by Ci mogli wypisać, ja dostałam ją przedwczoraj czyli w 28 tyg.

Ja ostatecznie idę dzisiaj na 15.00 się szczepić i właśnie miałam tą rozkminę z ręką, bo mam tak samo jak ty tzn wolę spać na lewym boku, ale jestem praworęczna i nie wiem co wolę. Po szczepieniu na covid mi było źle spać na lewej stronie, no ale chciałam też jutro porobić jakieś wiosenne porządki, więc przydałaby się nie boląca prawa xD

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce rzeczywiście wyszło, oby ta immunologlobulina dzis sprawnie poszła bo nie widzi mi się 4,5 godzin siedzieć w masce xD

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzięłam w lewą rękę i też częściej śpię na lewym boku, ale dziś w nocy już był luzik. Jeszcze trochę boli jak podnoszę ale nie jest źle
    Właśnie zamierzam poprosić gina o receptę na szczepionkę, żebym miała czas ją poszukać i będę ją trzymać w lodówce z resztą leków

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wielkich planówna dzisiaj to tylko wizyta u gina i zasadzenie łąki kwietnej z synem. No i obiad zrobić ale to chwila bo mięso na kotlety zmieliłam wczoraj.

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie dziś ostatni dzień słońca i wykorzystam to na mycie okien ☺️
    Nie mam dużo, myślę że się wyrobię 😅 muszę to zrobić póki starego nie ma w domu bo będzie się darł że skacze po krzesłach z zasłonami 🤪

Miałam identyczny plan na dziś. Wymyśliłam go, gdy się przebudziłam do łazienki o 5:30. 😂
    Wstałam przed 8 i zaczęłam się malować, bo właśnie melduję się z pedi, zaczynam wiosenne odgruzowanie. Chwilę przed wyjściem weszłam do kuchni odstawić kubek po kawie i ku mojemu zdziwieniu okna kończyły się myć 🙄 nie wiem jak do tego doszło, ale mój mąż obudził się z identycznym planem co ja. Także okna już mam umyte, a przynajmniej te w salonie i kuchni 😁

Elza1234, Gusia_, Werzol, Nosa, Alex_92, Lola93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌞🌞🌞
    Życzę udanych wizyt i miłego slonecznego piatku🥰

Ja lecę zaraz na wizytę u gina. Ciekawe co tam u Młodego słychać, czy się obrócił czy nadal ma swiat w 4 literach.

Potem przyjeżdża siostra w odwiedziny więc liczę że pomoże mi ogarnąć ciuszki bo nie mam weny do podzielenia na rozmiary ich.

Gusia_, Revolutionary , Nosa, eeemakarena lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙
    07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g
    04.04. 👶 1349g
    preg.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ