X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny ❤️ już przynajmniej wiem czego szukać. Ostatnio pytałam rodziców maluszka czego potrzebują, ale jakoś tak głupio za każdym razem pytać. Tym bardziej, że to ma być zajączek, a nie urodziny i itp (wtedy może z innymi składalibysmy się na coś większego).

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z tym głupio to bez przesady. Mnie non stop ktoś pyta co kupić dla dzieci i szczerze to nawet tak wolę niż jak ktoś właśnie kupi byle co albo zdubluje zabawkę. A ostatnio zamiast zabawek to wgle mówię jakieś buty itd.

I wgle pomyslałam ze w sumie na 5 miesięcy to już można właśnie coś do rozszerzania diety jakieś naczynia porządne kupic i to na pewno lepsze niż kolejna zabawka 😅 przynajmniej w moim odczuciu

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Też z tym głupio to bez przesady. Mnie non stop ktoś pyta co kupić dla dzieci i szczerze to nawet tak wolę niż jak ktoś właśnie kupi byle co albo zdubluje zabawkę. A ostatnio zamiast zabawek to wgle mówię jakieś buty itd.

I wgle pomyslałam ze w sumie na 5 miesięcy to już można właśnie coś do rozszerzania diety jakieś naczynia porządne kupic i to na pewno lepsze niż kolejna zabawka 😅 przynajmniej w moim odczuciu

O właśnie, ja ostatnio dla bąbla 5-miesiecznego kupiłam kaszki Helpy xD bo z zabawek nie chciałam dublować, a to się na pewno przyda, a wiem że rodzice się interesowali tymi kaszkami bo kiedyś o nich rozmawialiśmy

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też je pierwszej córce gotowałam, ale dla drugiej już leciałam zwykle na tych instant bo było ciężko z dwulatka i niemowlakiem jeszcze jak mąż w weekendy studiował 🫣 u nas kaszki były na kolację i już wtedy leciałam zazwyczaj z nóg 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pytam kto co chce. I zawsze usłysze co chcą. U mnie popularne jest dawanie kasy jak ktos musi zmienić np fotelik samochodowy na roczek. Wiadomo, ze taki fotel to koszt ok 2 tys to zawsze taka zrzutka odciąży a i prezent jest solidny a nie jakieś głupoty.

Gusia_, Cel95, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 6 kwietnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te kaszki z helpa to też takie do zrobienia w chwilę byly? Do tego różdżka smaku

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie kaszki co normalnie gotujesz i potem studzisz, jakbyś sobie kaszę manną gotowała. Ja akurat zamiast tych różdżek dodawałam trochę musu owocowego jakiegoś własnej roboty żeby był chłodniejsze no ale i tak stoisz mieszasz przy kuchni potem schladzasz… Super sprawa ale no ja wtedy miałam taki etap życia że już mi się nie chciało, ale pierwszą córka bardzo lubiła te kaszki Helpy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 19:37

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też była fanką tych kaszek, ale z czasem zaczęła jeść tyle że to się nie opylalo finansowo 🤣 potem już wolałam kupić zwykłą kaszę jaglaną i zmiksować na gładko z owocami. Ale na początek rozszerzania diety były bardzo spoko 👌🏼

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 6 kwietnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał taka wybiórczość, że paczka kaszki starczyła na hoho.

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje druga córka jadła tylko kaszkę jabłko-śliwka bezmlecznąNestle i zadna inna bo każda inna pluła na całą kuchnię 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 19:53

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak poznała inne jedzenie niż mleko to była nie do zatrzymania, do teraz mam wrażenie że nie robię nic innego tylko gotuję cały dzień xD Ale mimo wszystko chyba lepiej w tę stronę niż męczyć się z wybiórczościa i niedoborami :(

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf u mnie w rodzinie na szczęście tylko rodzice i babcia robią upominki na zająca a i tak nieduże.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moja jak poznała inne jedzenie niż mleko to była nie do zatrzymania, do teraz mam wrażenie że nie robię nic innego tylko gotuję cały dzień xD Ale mimo wszystko chyba lepiej w tę stronę niż męczyć się z wybiórczościa i niedoborami :(

Pewnie. U mnie odpukać jedzą prawie wszystko, więc też jest okej. Najważniejsze, że po matce kochają warzywa, tylko nie lubią zieleniny w stylu pietruszka, szczypior itd. Ale liczę, że im się zmieni 😅 Wgle teraz młodsza ma taki etap, że je więcej niż starsza dwa lata siostra 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 6 kwietnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    No ja sie gimanastykuje jak głupia a i tak wszytko jest ble. Jak dostawał krople z konopii to jadł,ale psycholog na mnie siadła ,że tego nie wolno podawać dzieciom (chociaż one były dla dzieci) i przestał jeść. A w ciągu 3 miesięcy stosowania przybral 1 kg. Wczesniej przez dwa lata waga nie drgnęła ani grama. No i miał niedobory,tylko ta witamina D zawsze za wysoko.
    Koleżanka ma syna, który znowu non stop coś mieli. Niby nie daje mu jakis słodyczy kupnych ale widać po nim juz wagę. Od malutkiego chciał jeść. Ciągle chodził i gadał ,że chce "meme" czyli jeść. Nie mówił mama ,tata ,baba tylko meme ciąglę😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 20:24

preg.png

Wysłany: 6 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassia a co Ty z tymi testami kombinujesz? Dzieje się coś?

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    kassia a co Ty z tymi testami kombinujesz? Dzieje się coś?

Coś mi pociekło właśnie, ale chyba to od luteiny znów.
    W ogóle w czasie sprzeczki w kuchni, bo facet robił dramaty przy robieniu obiadu, więc wiecie poziom dramy był wysoki 😅 ale chyba wszystko ok, choć ja tam mam tyle tej luteiny wszędzie, że nie wiem czy coś test złapał. Ale dziwne to było, bo czułam tak ewidentnie, że poleciało jak przy okresie. Teraz już ok, nic nie leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 20:53

preg.png

Wysłany: 6 kwietnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody to by raczej inaczej leciały

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Wody to by raczej inaczej leciały
    No właśnie nie wiem na czym polega to sączenie się wód. Poprzednio miałam wodospad więc nie było wątpliwości, no ale wiem, że nie zawsze jest tak spektakularnie.

preg.png

Wysłany: 6 kwietnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No właśnie nie wiem na czym polega to sączenie się wód. Poprzednio miałam wodospad więc nie było wątpliwości, no ale wiem, że nie zawsze jest tak spektakularnie.
    A to już wody decydują czy odchodzą spektakularnie. Jak się sączą to też raczej leci stróżka, to nie jest takie plum jak z luteiny. Teoretycznie. Bo praktycznie ja straciłam troche wód w 32 tc i się nie skapłam kiedy

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 😅

Bardzo mnie pociesza fakt, że przez te stresy wybiłam sobie z głowy myśl o 3 dziecku i cieszę się, że ten dziki zwierz jakim jest położnictwo nie będzie już mnie nigdy dotyczyć 😝

preg.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ