CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:musisz się zalogować chyba przez komputer, bo ja na telefonie tego znaleźć nie mogę.
Strona główna -> Historia leczenia-> Historia wizyt
i tam są po kolei wizyty na NFZ jakie się miało.
To który odział teraz?Niebieski?
Ja też miałam przerażające te nazwy ostatnio i teraz na tych skierowaniach -
koktajlowa wrote:Boję się czy dziecku nie zaszkodzę. Jeszcze patrzyłam na skład i pisze, że może zawierać śladowe ilości formaldehydu. Dlatego jestem pełna obaw.
-
Margareetka wrote:Hmmm spojrzałam na to IKP na swoją wizytę w szpitalu i przy każdej pozycji mam koszt 0,00 zł
Koltwjlowa, ja ta szczepionka byłam szczepiona 3 raz, przed ciążą 2019 bo wyjazd, potem w ciąży 2021 i teraz. Chyba jest bezpieczna 😅 myślę że więcej tego formaldehydu nawdychasz się przez lakier do paznokci. -
Co do wyceny porodu, to są bardzo niskie, u mnie poród i pobyt na położnictwie wychodzi taniej niż 3 dni diagnozy pcos i wtórnego zaniku miesiączki w szpitalu. Więc jakby ktoś się zastanawiał czemu chcą zwijać porodówki to tu jest odpowiedź 😅 szpitalom bardziej opłaca się leczyć alkoholików niż przyjmować porody...
-
Tanashi wrote:Co do wyceny porodu, to są bardzo niskie, u mnie poród i pobyt na położnictwie wychodzi taniej niż 3 dni diagnozy pcos i wtórnego zaniku miesiączki w szpitalu. Więc jakby ktoś się zastanawiał czemu chcą zwijać porodówki to tu jest odpowiedź 😅 szpitalom bardziej opłaca się leczyć alkoholików niż przyjmować porody...
-
Tanashi wrote:Co do wyceny porodu, to są bardzo niskie, u mnie poród i pobyt na położnictwie wychodzi taniej niż 3 dni diagnozy pcos i wtórnego zaniku miesiączki w szpitalu. Więc jakby ktoś się zastanawiał czemu chcą zwijać porodówki to tu jest odpowiedź 😅 szpitalom bardziej opłaca się leczyć alkoholików niż przyjmować porody...
-
Ej nie prawda. Pijaki drenują kieszeń szpitali. Siedzę zawodowo w pijakach to wiem jakie generują straty. Płaci za nich ministerstwo ale ich procedury sa okropnie drogie. Czasem maja 3 pobyty w ciagu doby i leżą później miesiąc na internie. Do tego tk każdemu bo jak to się mówi "świna zdechnie a za człowieka pójdzie się siedzieć " Pijaki są strasznie obciążający.
Jeśli chodzi o rozliczenia to to w ogóle nie trzyma się kupy i zarządzają tym półmózgi nie mające nic wspólnego ze środowiskiem medycznym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 11:09
-
Tanashi wrote:Może cesarka drożej wychodzi. Ja za poród SN i dwa dni pobytu miałam tam jakieś 1900 zł xD
No ja za swój ostatni indukowany poród i dwa tygodnie patologii ciąży teraz sprawdziłam miałam 8 😅 -
Karola3xJ:D wrote:Pobyty są bardzo drogie. Dlatego jak słucham o prywatyzacji leczenia to sie boje. Widziałam rozliczenia za pobyty i wiem ile to kosztuje. Głupi pobyt na chemię jakby zliczyć to za 6 podań to jest koszt 180 tys. Ludzie tak mówią,że składki,że drogo ale teraz niech się komuś coś stanie i musi dorobek życia sprzedać a i tak braknie.
Nic głupszego nie słyszałam niż prywatyzacja. Idiotyzm na maxa.. kto to popiera👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U mnie najwięcej za poronienie wyszło, prawie 2.5k, ogółem ponad 8k. Od 2023 roku 90% moich wizyt jest z pakietu prywatnego.
Ogarnęłam przed chwilą, że w pakiecie mam szkołę rodzenia, a raczej zwrot za nią. Szaleją, bo zwracają do 300 zł. Ja zapłaciłam 108 zł więc wysłałam wniosek o zwrot 🤡Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ej nie prawda. Pijaki drenują kieszeń szpitali. Siedzę zawodowo w pijakach to wiem jakie generują straty. Płaci za nich ministerstwo ale ich procedury sa okropnie drogie. Czasem maja 3 pobyty w ciagu doby i leżą później miesiąc na internie. Do tego tk każdemu bo jak to się mówi "świna zdechnie a za człowieka pójdzie się siedzieć " Pijaki są strasznie obciążający.
Jeśli chodzi o rozliczenia to to w ogóle nie trzyma się kupy i zarządzają tym półmózgi nie mające nic wspólnego ze środowiskiem medycznym.
No ziomek w tym artykule dość lekko wypowiadał się w temacie przyjmowania alkoholików, ale wierzę, że Twoje doświadczenia są bardziej legitne jak pracujesz z nimi na co dzień 😄
Teściowa mnie poratowala trochę i zabrała młodą na basen, bo pogoda dziś słaba na spacery, a ją energia roznosiła od rana 😅. Wstawiłam rosół i nie wiem czy się położyć i zbierać siłę na resztę dnia, czy ogarnąć coś do przodu żeby mieć z głowy xD domówiłam też rzeczy z Gemini, jakby co te eko pieluszki moomin baby są w fajnej promocji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 11:24
-
Tanashi typowy dylemat matki jak ma wolną chwilę - robić do przodu czy odpocząć
dzięki za info z tymi pieluchami, jedynki mam, ale może zamówię ze dwie paczki dwójek 👌
-
Dobra,znalazłam ten artykuł bo mnie to wkurzyło ,ze może ja o czymś nie wiem😅
On tam mowi ,że chodzi o pobyty specjalistyczne jak kardiologia. I że właśnie tak jak ja pisalam,interna jest pogrążona przez nich. W ogole ten gośc strasznie dziwnie się wypowiada. Jakby ironicznie? Nikt nie chce brać pijaków. A on taki chętny. Uwierzcie ,że sprzedać komuś pijaka jest praktycznie niemożliwe. Musi byc serio w opłacalnym stanie czyli jak leje do głowy albo ma zawał . Ale jak już jest jakaś naczyniowa sprawa albo nefrologiczna to nie ma chętnych. Oit tez chętny bo na przeszczepy go zawsze można podzielić a to jeste mega opłacalne.
Cel prywatyzację popierają tacy ludzie jak Tanasi pisała. Mysla że jak idą na wizyte prywatnie to na tym leczenie się kończy. A tu dupa.