X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    musisz się zalogować chyba przez komputer, bo ja na telefonie tego znaleźć nie mogę.

Strona główna -> Historia leczenia-> Historia wizyt

i tam są po kolei wizyty na NFZ jakie się miało.

To który odział teraz? ;) Niebieski?
    Niebieski 😅
    Ja też miałam przerażające te nazwy ostatnio i teraz na tych skierowaniach

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Boję się czy dziecku nie zaszkodzę. Jeszcze patrzyłam na skład i pisze, że może zawierać śladowe ilości formaldehydu. Dlatego jestem pełna obaw.
    Gaziki których używa się do przemywania oczu u niemowlat tez go zawierają jak się kupi nie sterylizowane parą wodną.

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm spojrzałam na to IKP na swoją wizytę w szpitalu i przy każdej pozycji mam koszt 0,00 zł :D

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja mam od 2008 roku 🤔 niektórzy moi znajomi nie maja w ogóle, wyskakuje im błąd synchronizacji danych
    No to nie wiem 😅😅 może to nie śmiga tak w 100%.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Hmmm spojrzałam na to IKP na swoją wizytę w szpitalu i przy każdej pozycji mam koszt 0,00 zł :D
    Ja tak mam przy izbie przyjęć, ale potem mam osobno pobyt i tam już są koszty.

Koltwjlowa, ja ta szczepionka byłam szczepiona 3 raz, przed ciążą 2019 bo wyjazd, potem w ciąży 2021 i teraz. Chyba jest bezpieczna 😅 myślę że więcej tego formaldehydu nawdychasz się przez lakier do paznokci.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyceny porodu, to są bardzo niskie, u mnie poród i pobyt na położnictwie wychodzi taniej niż 3 dni diagnozy pcos i wtórnego zaniku miesiączki w szpitalu. Więc jakby ktoś się zastanawiał czemu chcą zwijać porodówki to tu jest odpowiedź 😅 szpitalom bardziej opłaca się leczyć alkoholików niż przyjmować porody...

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Co do wyceny porodu, to są bardzo niskie, u mnie poród i pobyt na położnictwie wychodzi taniej niż 3 dni diagnozy pcos i wtórnego zaniku miesiączki w szpitalu. Więc jakby ktoś się zastanawiał czemu chcą zwijać porodówki to tu jest odpowiedź 😅 szpitalom bardziej opłaca się leczyć alkoholików niż przyjmować porody...
    Jakiś czas temu dyrektor jakiegoś szpitala się na ten temat wypowiadał, że za takiego alkoholika ma ok. 2x więcej niż za poród (nie pamiętam dokładnego porównania).

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jakiś czas temu dyrektor jakiegoś szpitala się na ten temat wypowiadał, że za takiego alkoholika ma ok. 2x więcej niż za poród (nie pamiętam dokładnego porównania).

Też to widziałam właśnie :/

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    CC z tego co pamiętam ok 5k było u mnie, no ale jeszcze był pobyt prawie 2 tyg na plus dziecko na obserwacji.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka teraz miała cięcie i dwa dni przed w szpitalu i miała w ikp ponad 11 tysięcy 🤷‍♀️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Moja koleżanka teraz miała cięcie i dwa dni przed w szpitalu i miała w ikp ponad 11 tysięcy 🤷‍♀️

Może cesarka drożej wychodzi. Ja za poród SN i dwa dni pobytu miałam tam jakieś 1900 zł xD

preg.png

Wysłany: 9 kwietnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie prawda. Pijaki drenują kieszeń szpitali. Siedzę zawodowo w pijakach to wiem jakie generują straty. Płaci za nich ministerstwo ale ich procedury sa okropnie drogie. Czasem maja 3 pobyty w ciagu doby i leżą później miesiąc na internie. Do tego tk każdemu bo jak to się mówi "świna zdechnie a za człowieka pójdzie się siedzieć " Pijaki są strasznie obciążający.
    Jeśli chodzi o rozliczenia to to w ogóle nie trzyma się kupy i zarządzają tym półmózgi nie mające nic wspólnego ze środowiskiem medycznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 11:09

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, 7700 ostatnio na mnie poszło :o

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Może cesarka drożej wychodzi. Ja za poród SN i dwa dni pobytu miałam tam jakieś 1900 zł xD

No ja za swój ostatni indukowany poród i dwa tygodnie patologii ciąży teraz sprawdziłam miałam 8 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie znowu poplamiłam, ale kolor kawa z mlekiem, więc niby coś starego. Obserwujemy dalej…

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Pobyty są bardzo drogie. Dlatego jak słucham o prywatyzacji leczenia to sie boje. Widziałam rozliczenia za pobyty i wiem ile to kosztuje. Głupi pobyt na chemię jakby zliczyć to za 6 podań to jest koszt 180 tys. Ludzie tak mówią,że składki,że drogo ale teraz niech się komuś coś stanie i musi dorobek życia sprzedać a i tak braknie.

Nic głupszego nie słyszałam niż prywatyzacja. Idiotyzm na maxa.. kto to popiera

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najwięcej za poronienie wyszło, prawie 2.5k, ogółem ponad 8k. Od 2023 roku 90% moich wizyt jest z pakietu prywatnego.

Ogarnęłam przed chwilą, że w pakiecie mam szkołę rodzenia, a raczej zwrot za nią. Szaleją, bo zwracają do 300 zł. Ja zapłaciłam 108 zł więc wysłałam wniosek o zwrot 🤡

Gusia_ lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ej nie prawda. Pijaki drenują kieszeń szpitali. Siedzę zawodowo w pijakach to wiem jakie generują straty. Płaci za nich ministerstwo ale ich procedury sa okropnie drogie. Czasem maja 3 pobyty w ciagu doby i leżą później miesiąc na internie. Do tego tk każdemu bo jak to się mówi "świna zdechnie a za człowieka pójdzie się siedzieć " Pijaki są strasznie obciążający.
    Jeśli chodzi o rozliczenia to to w ogóle nie trzyma się kupy i zarządzają tym półmózgi nie mające nic wspólnego ze środowiskiem medycznym.

No ziomek w tym artykule dość lekko wypowiadał się w temacie przyjmowania alkoholików, ale wierzę, że Twoje doświadczenia są bardziej legitne jak pracujesz z nimi na co dzień 😄

Teściowa mnie poratowala trochę i zabrała młodą na basen, bo pogoda dziś słaba na spacery, a ją energia roznosiła od rana 😅. Wstawiłam rosół i nie wiem czy się położyć i zbierać siłę na resztę dnia, czy ogarnąć coś do przodu żeby mieć z głowy xD domówiłam też rzeczy z Gemini, jakby co te eko pieluszki moomin baby są w fajnej promocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 11:24

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi typowy dylemat matki jak ma wolną chwilę - robić do przodu czy odpocząć :D dzięki za info z tymi pieluchami, jedynki mam, ale może zamówię ze dwie paczki dwójek 👌

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 9 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,znalazłam ten artykuł bo mnie to wkurzyło ,ze może ja o czymś nie wiem😅
    On tam mowi ,że chodzi o pobyty specjalistyczne jak kardiologia. I że właśnie tak jak ja pisalam,interna jest pogrążona przez nich. W ogole ten gośc strasznie dziwnie się wypowiada. Jakby ironicznie? Nikt nie chce brać pijaków. A on taki chętny. Uwierzcie ,że sprzedać komuś pijaka jest praktycznie niemożliwe. Musi byc serio w opłacalnym stanie czyli jak leje do głowy albo ma zawał . Ale jak już jest jakaś naczyniowa sprawa albo nefrologiczna to nie ma chętnych. Oit tez chętny bo na przeszczepy go zawsze można podzielić a to jeste mega opłacalne.

Cel prywatyzację popierają tacy ludzie jak Tanasi pisała. Mysla że jak idą na wizyte prywatnie to na tym leczenie się kończy. A tu dupa.

preg.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ