X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado zaczekaj jeszcze z tym martwieniem. Ta waga nie jest olbrzymia. Masz jeszcze ze 3-5 tyg na określenie wagi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 13:26

event.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Magdalena321 jak tam przyspieszenie kardiologa? Ja mam termin na jutro na Ochojec.

Mam podjechać po świętach, wciśnie mnie a później w tym maju tak jak się umówiłam zostaje termin i już na te echo i ekg typowo pod anestezjologa żeby mieć papiery

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷

Wysłany: 15 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mam podjechać po świętach, wciśnie mnie a później w tym maju tak jak się umówiłam zostaje termin i już na te echo i ekg typowo pod anestezjologa żeby mieć papiery
    Mi ma jutro dać (albo nie dać) zgodę na sn zeby z tym ordynatorem gadać. I mam nadzieję że coś mi z lekow dać na te szybsze bicie.

magdalena321 lubi tę wiadomość

event.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w kwestii chrzcin też rozważamy wrzesień, co prawda w tym terminie chciałam też wyrwać się na urlop nad morze, ale powinno się udać wszystko ogarnąć 😀 bardziej przeraża mnie kwestia ilości gości, bo u nas też jest tak że wszyscy zapraszają rodzeństwo rodziców z dziećmi. Wtedy by nam wyszło 60 osób, a to już zdecydowanie przesada. Będziemy się tym martwić po porodzie, jak już wszystko dobrze pójdzie i mała będzie z nami to okroimy listę gości.

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozważamy chrzciny przy roczku. Wiem, że będzie nacisk ze strony rodziny żeby zrobić to szybciej, ale no finansowo dwie takie imprezy w ciągu roku są dość obciążające, a na pewno nie chce robić tego w domu. Ewentualnie chrzciny szybciej tylko z dziadkami i chrzestnymi, a wtedy roczek normalnie. Zobaczymy. 😊

Dla mnie ogólnie imprezy typu chrzciny, komunie to katorga… Takie siedzenie bez sensu kilka godzin przy stole, a do tego wydatek duży, więc jak mnie ktoś pomija i nie ma mnie na liście gości, to w ogóle nie jest mi przykro. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png

Wysłany: 15 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszczepiona na krztusiec,recepte na rsv tez mi dał. Mam nadzieję ze dobrze wypisaną. Mam przyjsc za 2 tyg się zaszczepić

Anabbit, Tanashi, Elza1234, kasssia, amoze, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado nie martw się, ja przy moim olbrzymie to takiej wagi zazdroszczę 🙈🫠

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, tyle tu wyszczepionych ciężarnych że wyrabiamy normę za połowę Polski mam wrażenie 🤣

Mąż zabrał córkę na basen i chyba mam pierwsze leżące popołudnie w tej ciąży 🥳 planuję zupełnie nic przez najbliższe dwie godziny, no może poza trzecią kawą, bo po dwóch nadal mam ciśnienie 90/50 🥴 jakoś czuję ostatnio mocno ten trzeci trymestr, jeszcze bobas w kroczu nie pomaga. Dziś po obiedzie tak bardzo nie chciało mi się schylać żeby sprzątnąć po córce z podłogi, że wpuściłam psa do kuchni żeby wysprzątal resztki xddd

Elza1234, Revolutionary , Nosa, eeemakarena, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Super, tyle tu wyszczepionych ciężarnych że wyrabiamy normę za połowę Polski mam wrażenie 🤣

Mąż zabrał córkę na basen i chyba mam pierwsze leżące popołudnie w tej ciąży 🥳 planuję zupełnie nic przez najbliższe dwie godziny, no może poza trzecią kawą, bo po dwóch nadal mam ciśnienie 90/50 🥴 jakoś czuję ostatnio mocno ten trzeci trymestr, jeszcze bobas w kroczu nie pomaga. Dziś po obiedzie tak bardzo nie chciało mi się schylać żeby sprzątnąć po córce z podłogi, że wpuściłam psa do kuchni żeby wysprzątal resztki xddd

Próbowałam ostatnio nauczyć psa podawania mi rzeczy z podłogi, ale niestety tak entuzjastycznie do tego podchodzi, że jak juz podniesie to jeszcze sobie poprawia i dodatkowo zagryza xD więc też pozostaje tylko funkcja sprzątająca xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ja się we wtorek cieszyłam, że mała się obróciła główkowo. Jakież było moje zdziwienie wczoraj na usg, gdy usłyszałam „położenie miednicowe” 🤦‍♀️🤯
    Czy jest sens robić ćwiczenia żeby ją zmusić do zmiany pozycji skoro ona się tak wierci? 🤷‍♀️

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest sens 🤷‍♀️ Wgle na nie umiem np mojej wcale wyczuć jak teraz leży. Ani nie mam głowy w żebrach, tzn nie czuje nacisku główki jak jeszcze niedawno, ale ruchy czuje na dole i z boku… Jutro mnie chyba nie zdziwi nic co powie lekarz o jej szalonym ułożeniu w brzuchu…

Tanashi ja dzis tez wlasnie jakas obolała. Zostawiłam tonę puzzli na podłodze do zbierania mężowi i inne takie, bo obudziłam się z bólem brzucha, krzyża i mi to jakoś tak na nogi promieniuje na uda i nie przeszło 🫣 będzie zadowolony jak wróci zaraz z pracy 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam aż zadzwonią z Przychodni że przyjechała moja szczepionka na krztusiec, pewnie tego nie ogarnę szybciej niż po świętach 😔 później jeszcze chce zrobić przerwę 2 tyg i wtedy dopiero szczepienie na rsv, ale już zaczynają mnie stresować te terminy 🫣

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka nadal leży poprzecznie, bo mam kwadratowy brzuch, głowa po jednej, pupa po drugiej a kopniaki czuję w pachwiny albo też upatrzyła sobie okolice mojego pępka i dookoła bo tam jeździ mi czymś czyt. kolankiem albo łokciem namiętnie bo widzę taki „namiocik” czasem w tym miejscu i twarde kulki jak właśnie kolano czy łokieć zgięte 😅🤣 strasznie uparte dziecko mi się trafiło, zero posłuszeństwa, no charakter typowo po ojcu będzie już czuje to od początku…

Odkryłam też dziś nową przypadłość - ból żeber, tak jakby mi się rozchodziły na boki taki rozporowy ból.
    Ale ogólne samopoczucie uważam za całkiem spoko 👌🏻

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Próbowałam ostatnio nauczyć psa podawania mi rzeczy z podłogi, ale niestety tak entuzjastycznie do tego podchodzi, że jak juz podniesie to jeszcze sobie poprawia i dodatkowo zagryza xD więc też pozostaje tylko funkcja sprzątająca xD

ja moją uczę ściągać mi spodnie/leginsy i świetnie jej to idzie, szkoda że zakładać nie umie bo z tym mam większe problemy 🤪😂

Elza1234, Kkk77 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak masz internetowe konto pacjenta to możesz zobaczyć czy masz kody na recepcie.

Tanashi, przybijam piątkę, jak leżałam w szpitalu to dopiero biłam rekordy w niskim ciśnieniu, najniższe miałam coś w stylu 85/38 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 15:42

age.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wrażenie, że mały siedzi główką do góry, bo zrobił mi tango w podbrzuszu i czułam taki nacisk na wysokości żeber po lewej stronie.

Dostalam cudowne wieści, moja Aloesowa strzała dotarła do sklepu i wkrótce będę miała pojazd dla syna i ja 😆🥰 uff, nie muszę nawet czekać do maja, a tak straszyli tym przełomem maj-czerwiec 🙂

Revolutionary , eeemakarena, amoze, Anabbit, KarolaKinga, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek też już jest 😊 musimy tam przedzwonić i domówić łóżeczko

Chyba odbierzemy sobie jakos w czerwcu 😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 15 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem noga z tych ułożeń dziecka. Mi sie wydaje ze ona jest miednicowo a lekarka mówi, ze główkowo. A ruchy mam na dole i po bokach😅 Juz straciłam orientację

event.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja przypominam tym, co zdecydowały się na Venicci, że można wydłużyć gwarancje rejestrując zakup. 😊

096bbbae6884d.pnghttps://zapodaj.net/plik-JgDItktj1p

amoze, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja to jestem noga z tych ułożeń dziecka. Mi sie wydaje ze ona jest miednicowo a lekarka mówi, ze główkowo. A ruchy mam na dole i po bokach😅 Juz straciłam orientację
    Moja też główkowo a ja sama nie wiem jak i czym ona mnie kopie wszędzie 😅
    Ale na pewno dalej lubi świdrować głową w pęcherzu 🤡
    Ja już się dzisiaj kładę i leżę, zrobiłam pranie i lasagne na obiad i czuję że dość na dziś niestety

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ