X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u diabetologa, jak się okazuje ostatniej w ciąży 🥳🥳🥳 lecimy dalej z dietą, doktorek życzył powodzenia 😊 pytał czy w 3 ciąży też się widzimy🤣🤣 oszalał w moim wieku😎
    Wróciłam do domu i zamiast obiad ogarniać to leżakuje na tarasie bo takie ciepełko że aż się w domu nie chce siedzieć😏😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 14:06

Elza1234, KarolaKinga, Alex_92, Gusia_, asiun, kasssia, Anabbit, Nosa, Lola93, eeemakarena, Lauraa lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przerażona moim narzekaniem nastawiłam mięsa na pasztet i wyczyściłam krzesła i stolik na balkon,powynosilam tez troche jakos kamieni i gruzy z ogródka. Jeszcze wyczyszcze sam balkon zeby to tam wstawić. Ale kurde powiem Wam ,ze ja mam chyba jakieś zapalenie stawu krzyżowego bo jak podniosę coś albo kuchni to ból jest skrajnie wielki. Jakby mi ktoś łamał kręgosłup.

preg.png
  • Anuncja Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ile robicie w domach i obejściach, to naprawdę jestem pod wrażeniem! Ja jeszcze pracuję do końca kwietnia, 28.04 mam obronę na uczelni, więc się przy okazji uczę, a tak to ilość wizyt lekarskich, badań plus ostatnio szkoła rodzenia tak mnie męczą, że nawet sobie nie wyobrażam, że miałabym cokolwiek sprzątnąć. Co najwyżej mogę zamówić babkę drożdżową w cukierni i ją odebrać, zapłacić Pani, żeby mi posprzątała na chacie, czy podwieźć gdzieś męża autem :D w maju ze sprzątania mam w planach jedynie upranie rzeczy dla młodej i tyle.

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na szczepieniu rsv. Dzisiaj też jestem leń, bo tylko wstawiam nowe pranie i wyciągam i tak już trzecie. Nic mi się nie chce. Niskie też mam ciśnienie. Wczoraj jedynie odkurzałam i myłam podłogę, a mąż mył okna.
    Dodatkowo im dalej to non stop coś jem, a wcale nie tyje. Mam nadzieję, że nic mi się z cukrami nie pomieszało, bo non stop jestem głodna. No i hit to mleko z musli. Unikałam mleka, bo zazwyczaj miałam po nim rewolucje żołądkowe, a teraz sypie bardzo mało musli, a mleka dolewam i dolewam. Nie wiem o co chodzi z tym mlekiem. Żeby nie było Wit d mam na poziomie 50 coś, a wapń w normie (robiłam ostatnio elektrolity, wapń, magnez, ferrytyne i Wit d).

• Katikat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja byłam na szczepieniu rsv. Dzisiaj też jestem leń, bo tylko wstawiam nowe pranie i wyciągam i tak już trzecie. Nic mi się nie chce. Niskie też mam ciśnienie. Wczoraj jedynie odkurzałam i myłam podłogę, a mąż mył okna.
    Dodatkowo im dalej to non stop coś jem, a wcale nie tyje. Mam nadzieję, że nic mi się z cukrami nie pomieszało, bo non stop jestem głodna. No i hit to mleko z musli. Unikałam mleka, bo zazwyczaj miałam po nim rewolucje żołądkowe, a teraz sypie bardzo mało musli, a mleka dolewam i dolewam. Nie wiem o co chodzi z tym mlekiem. Żeby nie było Wit d mam na poziomie 50 coś, a wapń w normie (robiłam ostatnio elektrolity, wapń, magnez, ferrytyne i Wit d).
    Ja tez, musli i twarożek wędzony

Właśnie odebrałam pas podtrzymujący brzuszek z momcozy, fajne to, czuje ze plecy maja wsparcie

przygodami66 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja jem cukinie ciagle a poziom cukini we krwi mam też w normie😅 Organizm potrzebuje wapnia więcej niż normy. Może też woła o białko. Różnie to jest.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzecie pranie to nie jest leń. Tak samo studia plus praca. Jesteście mega dzielne! Brawa dla Was.

Ja dziś jakoś wpadłam w płacz po takim czy innym bodźcu przypominającym mi co może pójść nie tak, nic specjalnie nie oglądam ale bywa że człowiekowi samo coś się pokaże czego nie chce widzieć, pokojarzy i mu niedobrze z nerwów. Jakoś się w środku czasem widocznie martwię czy boję podświadomie.

Mama i Mąż mi powtarzają, że wszystko jest ok, ciaza bezproblemowa, uspokoili mnie i też myśląc o Dziecku się postarałam nie denerwować.. córeczka też mi dała kilka kopów na ogarnięcie

Anuncja lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jem cukinie ciagle a poziom cukini we krwi mam też w normie😅 Organizm potrzebuje wapnia więcej niż normy. Może też woła o białko. Różnie to jest.
    Karola haha dobre z tą cukinią we krwi. Uśmiałam się hihi.

• Katikat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przeżywam co to będzie z porodem.. same niewiadome ale jakoś to musi być..

Upolowałam na vinted sukienkę z H&M mama
    super fason i mój kolor mam nadzieje ze wyjdzie ładnie na zdjęciach

4e05090ad7289.jpghttps://zapodaj.net/plik-vPO8FfVC4x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 14:50

Blackapple, Elza1234, przygodami66, Werzol, CelinaJan, eeemakarena, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś z tym wapniem może jest na rzeczy, bo jak przeglądałam zalecenia z poprzedniej ciąży to też przy tych twardnieniach kazała mi brać wapno. A tamta dr była mocno sfokusowana na niedoborach. Więc biorę (razem z wyższą dawką luteiny) i była poprawa. Może sam magnez nie wystarczy i właśnie chodzi o równowagę elektrolitowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 14:57

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie piszę skargę na babę z przychodni, która mnie nie chciała zaszczepić, była wredna, opryskliwa i złośliwa, a odesłała mnie do niej inna babka, która miała kupę roboty, a ta siedziała i plotkowała z koleżanką 🤡 no i mnie nie zaszczepiła, musiałam się wrócić do tamtej i sama powiedziała, żebym zgłosiła to do administracji, bo takie sytuacje są notorycznie 🫠 porażka, trafi na kogoś kto nie umie się wykłócić albo nie zgłosi się do kogoś innego i co, szczepionka za 870zł do śmieci na koszt NFZ? Generalnie rzadko chce mi się bawić w takie rzeczy, ale no patologia to była serio 🙈

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty. Ale czemu nie chciała? I czy finalnie ta druga Cię zaszczepiła? 🤯

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się po wyjeździe do Krakowa, bateryjki wyjazdowe naładowane :) Oblecieliśmy Wawel, Wieliczkę, muzea i zamki w Ojcowskim Parku Narodowym, trochę się wykończyłam, ale dopiero po intensywnym wyjeździe czuję, że odpoczęłam mentalnie.

Wielkie święto dzisiaj, bo zgłosiłam się po L4. Łatwo nie było, bo zgłosiłam na się na teleporadę, tak jak mi poleciła moja ginekolog. Na teleporadzie stwierdzili, że nie mogą mi wystawić zwolnienia bez wizyty stacjonarnej... Umówiłam się zatem na wizytę na miejscu, do jakiegoś obcego typa. Dopiero jak wyszłam z gabinetu tknęło mnie, czy zwolnienie będzie widoczne w systemie, bo dostałam papier z pieczątką... Ktoś może się orientuje, czy zawsze zwolnienie jest z automatu przekazane do ZUSu? Jestem przewrażliwiona, bo ostatnio był oczywiście problem po szpitalu w marcu. Pierwsze co, to upomniałam się przy wypisie, że potrzebuję zwolnienia. Potem sprawdzam IKP pod koniec miesiąca i nic nie ma. Okazało się, że lekarz go nie wystawił 🤬 I nie dostałam kasy za te dni do tej pory, bo ZUS wyjaśnia, dlaczego jest tak długa przerwa pomiędzy zwolnieniem i jego wystawieniem...

W każdym razie skorzystałam z pierwszego dnia na wolności - skoczyłam na lunch do fajnej knajpki, umyłam wreszcie samochód, trochę pooddychałam świeżym powietrzem, a teraz się regeneruję w pozycji poziomej :)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g

🩺 02.05.2025

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Cześć! Witam się po wyjeździe do Krakowa, bateryjki wyjazdowe naładowane :) Oblecieliśmy Wawel, Wieliczkę, muzea i zamki w Ojcowskim Parku Narodowym, trochę się wykończyłam, ale dopiero po intensywnym wyjeździe czuję, że odpoczęłam mentalnie.

Wielkie święto dzisiaj, bo zgłosiłam się po L4. Łatwo nie było, bo zgłosiłam na się na teleporadę, tak jak mi poleciła moja ginekolog. Na teleporadzie stwierdzili, że nie mogą mi wystawić zwolnienia bez wizyty stacjonarnej... Umówiłam się zatem na wizytę na miejscu, do jakiegoś obcego typa. Dopiero jak wyszłam z gabinetu tknęło mnie, czy zwolnienie będzie widoczne w systemie, bo dostałam papier z pieczątką... Ktoś może się orientuje, czy zawsze zwolnienie jest z automatu przekazane do ZUSu? Jestem przewrażliwiona, bo ostatnio był oczywiście problem po szpitalu w marcu. Pierwsze co, to upomniałam się przy wypisie, że potrzebuję zwolnienia. Potem sprawdzam IKP pod koniec miesiąca i nic nie ma. Okazało się, że lekarz go nie wystawił 🤬 I nie dostałam kasy za te dni do tej pory, bo ZUS wyjaśnia, dlaczego jest tak długa przerwa pomiędzy zwolnieniem i jego wystawieniem...

W każdym razie skorzystałam z pierwszego dnia na wolności - skoczyłam na lunch do fajnej knajpki, umyłam wreszcie samochód, trochę pooddychałam świeżym powietrzem, a teraz się regeneruję w pozycji poziomej :)
    Ja miałam tylko online wystawione i też się zastawiałam czy pojdzie do pracodawcy i zusu ale założyłam konto zus pue i od razu tam widać kazde zwolnienie od kiedy do kiedy jest i po wizycie od razu widać je. Można sobie latwo sprawdzić.

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej sprawdzić na koncie ZUSu, na IKP też chyba jest.

Ja raz spotkałam się z taką ewidentną patologią w służbie zdrowia. Byłam na badaniach genetycznych w szpitalu onkologicznym i tam na recepcji była taka babka, która wydzierała się na ludzi non stop, psychopatka jakaś. A wiecie, to byli większość starsi ludzie, którzy byli pewnie w trakcie diagnozowania nowotworów:/

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, niemożliwa jesteś 😅😅 szybko nadrobiłaś czas odpoczynku

U mnie leci czwarta pralka, na spacery jest za ciepło, ale pranie idealnie schnie 😂 jak mąż wykąpie psa to sobie pochilluje na zewnątrz, akurat trzeba będzie go przypilnować żeby nie wytarzał się mokry w trawie 🫣

Szarotka, gratulacje że przeszłaś już na zwolnienie! Ja też sprawdzałam czy u mnie wszystko weszło na ZUS pue, więc sobie zerknij

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No co Ty. Ale czemu nie chciała? I czy finalnie ta druga Cię zaszczepiła? 🤯

Właśnie sensownego argumentu nie usłyszałam, tylko z pizdowatym uśmiechem na ustach, że nie bo nie i elo.
    Tamta druga mnie zaszczepiła na szczęście, ale no wściekłam się na miejscu 🙈 podobno co chwilę tamta odwala jakieś krzywe akcje i wszystko zrzuca na tą milszą i jedyne co to zawsze jest prośba do pacjentów po takiej sytuacji o zgłoszenie - tylko wiadomo, nie każdy to robi i baba jest bezkarna. Ale miałam chwilę to napisałam 🫠

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, dzisiejsza data została odczarowana 🙂 mały jest ładnie ułożony główką w dół, oczywiście nie pokazał buźki. Waży jakies 1680g, lekarz powiedział że wszystko w normie ale jakoś tak liczyłam że więcej przybrał i trochę mnie to zmartwiło. Szyjka w porządku, chociaż jest podobno bardziej miękka, prócz tego podobno małemu robi się ciasno, cokolwiek to znaczy, mam więcej pić wody. Wiec no, niby wszystko w porządku ale jakoś mam mieszane uczucia.
    Na następnej wizycie będziemy pobierać wymaz na GBS a póki co można spokojnie czekać na święta.

Cel95, Werzol, Gusia_, Elza1234, Anabbit, Szarotka12, koktajlowa, kasssia, przygodami66, Truuskaawka, Moooniii, eeemakarena, Anuncja, Alex_92, amoze, Nosa, CelinaJan, Margareetka, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, w ZUS PUE nie widać tego zwolnienia, w IKP już wcześniej patrzyłam, że pusto, no świetnie... Poczekam do jutra, może się jeszcze pojawi...

Nadrobiłam wczorajsze wpisy ;)

@przygodami66 u mnie też w ciąży nagle się cofnęła nietolerancja produktów mlecznych i ciągnie mnie do mleka, jogurtów, pewnie potrzeba uzupełniania wapnia daje o sobie znać

@Klaudek, ale śliczna córeczka!

@KarolaKinga, u mnie kwiecień to też miesiąc przykrych doświadczeń sprzed roku, ale trzeba patrzeć, że los się odmienił i cieszyć, że tym razem wszystko jest w porządku, kciuki za wizytę!

@Tanashi, fajnie, że Synek odbił w percentylach :)

@Nosa, Gusia, Smerfetka, super, że wszystko w porządku!

@Truuskawka, bardzo przykro się czytało, ile smutku sprawia Ci podejście Twojego chłopa, mam nadzieję, że rozmowa z Nim coś zmieni no i warto zdecydować się na spotkanie z psychologiem.

Ale mam teraz szaleństwo w brzuchu, udało mi się nakręcić kilka filmów z ruchami Obcego :D

KarolaKinga, przygodami66, Klaudek11, Lauraa lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g

🩺 02.05.2025

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk też bym napisała ;) Ale chociaż druga babeczka była ogarnięta i nie musiałaś wracać do domu z niczym… Niemniej wkurzają mnie tacy ludzie też :/

KarolaKinga no i super! Każda waga to też wiesz, wpisany w nią błąd pomiaru, więc nie jest źle ;)

Ja się umówiłam do lekarza na wtorek po świętach. Pewnie też już mi da skierowanie na te wyniki pod poród i GBSa 🫣 już 🫣🫣🫣

KarolaKinga lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ