CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po echu. Fajna sprawa tak o 9 mieć juz wszystko pozałatwiane. Ja mam zycie jak emerytka,o 6 wyszłam karmić koty (sąsiadów bo wyjechali i wolnożyjące). Pozniej kawa i do doktora😅
Elza1234, KarolaKinga, Lauraa, Alex_92, Gusia_, Truuskaawka, amoze, SZKODNIK, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, ja dzis wizytuje o 15 i proszę o trzymanie kciuków, bo dziś mam trudny dzień. Dokładnie rok temu 17 kwietnia na rutynowej wizycie kontrolnej dowiedziałam się ze moja pierwsza ciąża przestała się rozwijać, nie było już bicia serduszka, wiem że teraz jest wszystko OK ale psychicznie to będzie taka trochę ciężka wizyta dla mnie.
Karola ja uwielbiam takie "emeryckie" życie, rano wstać porobić co mam porobić, pozałatwiać wczesnie, ale w tej ciąży się rozleniwiłam strasznie 😅
Dobrego dnia Wam życzę! 😁Gosiaczek.prosiaczek, Gusia_, amoze, Werzol, Anabbit, Anuncja, Lauraa, xSmerfetkax, Klaudek11, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:Nieee! Bo ja miałam cc
Po porodzie na oddziale w 4 osobowej sali leżałam, to mnie nastawiło mocno anty do karowej. Jeszcze 2 z tych 4 miały bliźniaki ale to już kieeedys wam opowiadałam.
Aa ok już pamiętam. To to była pooperacyjna czy ta kolejna?
Ja miałam podobnie w Orłowskim, ale nawet już potem w kolejnej sali, 3 os. z bliźniakami 🫣
Dzięki dziewczyny z ma info o tętnie. Już mam zegarek i podgląd do tętna 24h i jest trochę wyższy niż wcześniej, no ale 3 trym. więc to chyba normalne. Najważniejsze, że już czuje się ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 09:10
-
Karolakinga, dziś tylko dobre wiadomości. Niech odczaruje się ta data dla Ciebie, mocne kciuki na pokładzie 🍀
KarolaKinga lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
KarolaKinga wrote:Hej Dziewczyny, ja dzis wizytuje o 15 i proszę o trzymanie kciuków, bo dziś mam trudny dzień. Dokładnie rok temu 17 kwietnia na rutynowej wizycie kontrolnej dowiedziałam się ze moja pierwsza ciąża przestała się rozwijać, nie było już bicia serduszka, wiem że teraz jest wszystko OK ale psychicznie to będzie taka trochę ciężka wizyta dla mnie.
Karola ja uwielbiam takie "emeryckie" życie, rano wstać porobić co mam porobić, pozałatwiać wczesnie, ale w tej ciąży się rozleniwiłam strasznie 😅
Dobrego dnia Wam życzę! 😁
Trzymam kciuki podwójnie ❤️
Dałaś mi do myślenia, spojrzałam w kalendarz i rzeczywiście u mnie dokładnie rok temu też była taka sytuacja podczas wizyty w 9tc… przytulam 🥰
-
Ale dziewczyny z moimi stopami to nie jest tak że one są nie wiadomo jak mega super dopracowane, sa zrobione estetycznie ładnie, błysk bezbarwnego i tyle 😝
Będę się umawiała dopiero na koniec maja do podologa na stópki żeby ogarnąć tak kompleksowo i do kosmetyczki na ogarnięcie pazurków typowo przed porodem bo podejrzewam wtedy już na pewno nie dam rady się schylić 😜
Właśnie opieprzyłam męża że ma miesiąc na wzięcie się za malowanie i ogarnięcie przedpokoju bo już patrzeć nie mogę na ten syf i kurz na starych cegiełkach malowanych 5 razy 🙄
Także powiedział że po świętach będzie kuł.. Zobaczymy 🙄Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Tanashi, Gusia_, Klaudek11, Nosa i xSmerfetkax gratuluję udanych wizyt! Super że dzieciaki rosną jak trzeba 🥰
Alex_92 zdrówka! 🫂
Karola3xJ:D no proszę, można należycie traktować kobietę w ciąży? Można! 😄
widzę Wy tu u paznokciach u stóp... Ja ostatnie robiłam z 2 tygodnie przed ślubem czyli jakoś ok połowy lutego i zdałoby się je już ogarnąć, ale też nie wiem czy jeszcze jestem w stanie to zrobić. 🙈 już wtedy było ciężko, ale może od biedy chociaż spiłuję i maznę nowym kolorem jak leci😶 ale przed samym porodem to nie wiem, chyba siostrę poproszę 🙈 Co do rąk, u nas na szkole rodzenia padło pytanie odnośnie pomalowania paznokci i położne powiedziały, że teoretycznie jest zakaz, ale jak ktoś przyjdzie z pomalowanymi to przecież nie będą nikomu spiłowywać 😄 i że jakiś jasny kolor można mieć, ważne żeby nie czarne
Co do prania - ja się wczoraj w końcu wzięłam i zrobiłam wstępne pranie białych i kolorów. Teraz leci białe znów już w proszku młodego. Ale najlepszy hit, że już zdążyłam zgubić jedną kolorową skarpetkę, nie wiem jak to się stało. On się jeszcze nie urodził, a ja już mu skarpetki gubię, dobrze się zapowiada🙈
Byliśmy wczoraj w Ikei po biurko dla męża i dwa razy skorzystaliśmy z pierwszeństwa w tym punkcie obsługi (najpierw coś oddawaliśmy, a później po fakturę), ale to dlatego że mój wziął konkretny bilecik, a nie że ludzie nas przepuścili 😄 Tak mi się jeszcze nie zdarzyło żeby mnie ktoś gdzieś przepuścił, a bywam w sklepach regularnie 🙄
My pijemy kawkę, jemy śniadanie i lecimy na działkę do rodziców korzystać z pogody, chociaż póki co jest takie przymglone niebo i tylko 21 stopni, ale wczoraj też dopiero ok 12 się rozkręciło i był gorąc 🥰
Powodzenia na wizytach dzisiaj jak ktoś ma! 🙏Tanashi, Alex_92, Nosa, xSmerfetkax, Klaudek11 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:
Co do prania - ja się wczoraj w końcu wzięłam i zrobiłam wstępne pranie białych i kolorów. Teraz leci białe znów już w proszku młodego. Ale najlepszy hit, że już zdążyłam zgubić jedną kolorową skarpetkę, nie wiem jak to się stało. On się jeszcze nie urodził, a ja już mu skarpetki gubię, dobrze się zapowiada🙈
Polecam pranie skarpetek bobasa w woreczkach na pranie, wtedy ma się pewność że pralka ich nie połknie 😀🤣Werzol lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Karola Kinga, trzymam kciuki!
U nas dziś najgorętszy dzień, więc korzystam i robię pranie ręczne, wyprałam w końcu dostawkę i jeszcze posłanie psa, idę zaraz wywiesić wszystko na dwór. U córki dziś kuzynka, więc liczę na to, że uda mi się chwilę posiedzieć w spokoju w ogrodzie 😅
Revolutionary, spoko, ja też zgubiłam dwie skarpetki... Jedną znalazłam w praniu córki, ale druga do teraz zaginiona xDWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 10:09
-
Ja już też zgubiłam jedną skarpetkę 🤡
A naszych nigdy nie gubię bo mamy wszystkie z manymornings i pilnuje żeby były do pary zawsze po praniu 😅 -
Maj.a wrote:Polecam pranie skarpetek bobasa w woreczkach na pranie, wtedy ma się pewność że pralka ich nie połknie 😀🤣
pomyślałam właśnie o tym za późno 🤣 🙈 będę musiała odkręcić filtr i zobaczyć czy tam jest czy gdzieś ją zgubiłam po drodze z pokoju młodego do pralki - czyli na odległości 2-3 metrów 🤣🤣2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30🧑 34 🐶 4
-
o dziewczyny to cieszę się że nie tylko ja jestem taką wyrodną matką 😂2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30🧑 34 🐶 4
-
Ja też mam już jakieś pojedyncze skarpetki małej plus tone pojedynczych skarpet dziewczyn więc rozumiem 🫣
My też w ogrodzie, jeszcze z pół godziny i ściągam je ze słońca, bo jeszcze nie mamy cienia a już grzeje nieźle. Wczoraj przy prysznicu uświadomiłam sobie, że pilnując ich przy piaskownicy już się opaliłam, więc czas nabyć kremu z filtrem do ciała xd -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Trzymam kciuki podwójnie ❤️
Dałaś mi do myślenia, spojrzałam w kalendarz i rzeczywiście u mnie dokładnie rok temu też była taka sytuacja podczas wizyty w 9tc… przytulam 🥰
dziewczyny, pamiętajcie, że teraz wszystkie jesteśmy zupełnie w innym punkcie.
9 tc a okolice 30tc to zupełnie inna bajka, więc chociaż głupia głowa nasuwa nam dziwne myśli, to obiektywnie jesteśmy w zupełnie innym punkcie. trzymamy kciuki i dajcie znać po wizytach!KarolaKinga, Kkk77, amoze lubią tę wiadomość
-
Karola i jak echo?
KarolaKinga kciuki za Was! Tak jak piszą dziewczyny to już zupełnie inny etap, będzie dobrze.
U nas dzisiaj też pralka w ruchu, przyjaciółka ma do mnie przyjechać, więc ją wykorzystam do pierwszego prania bobasowych rzeczy, chciała mi coś pomóc 😀Elza1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie z innej beczki
Kupiłam ten alantan na pupkę tak do użytku, mam bepanthen itd
Ale powiedzcie mi - używałyście jakiejś oliwki tak do ciałka? Albo jakiegoś kremu nawilżającego? -
Elza1234 wrote:A ja mam pytanie z innej beczki
Kupiłam ten alantan na pupkę tak do użytku, mam bepanthen itd
Ale powiedzcie mi - używałyście jakiejś oliwki tak do ciałka? Albo jakiegoś kremu nawilżającego?
Ja miałam balsam z Musteli, ale nie smarowałam od tak, dopiero jak miała suchą skórę, ale na początku, długo nic się ze skórą nie działo.Elza1234 lubi tę wiadomość