CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z karową nie będę ryzykować po tym jak mnie wsadzili do 4 osobowej. Postanowiłam że rodzę w innym szpitalu, jeszcze nie wiem gdzie - żelazna, Madalińskiego albo MSWiA. No i podjęłam decyzję że chce by mój był ze mną więc będę rozpatrywała tylko pokój rodzinny z możliwością nocowania męża.
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
W moim szpitalu sale porodowe są 1 osobowe, poporodowe 2
Położna- wybiera się sporo wcześniej i ma się z nią spotkanie na sali porodowej gdzie można ją sobie dokładnie pooglądać. Podczas porodu jest ona plus jedna osoba u mnie Mąż. Po porodzie są 2h dla Męża aby był z nami na tej sali porodowej.
Akurat u mnie nie ma opcji na wykupienie pokoju 1 osobowego z noclegiem dla Męża, no niestety23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kindziukowa wrote:Ja z karową nie będę ryzykować po tym jak mnie wsadzili do 4 osobowej. Postanowiłam że rodzę w innym szpitalu, jeszcze nie wiem gdzie - żelazna, Madalińskiego albo MSWiA. No i podjęłam decyzję że chce by mój był ze mną więc będę rozpatrywała tylko pokój rodzinny z możliwością nocowania męża.
Z tymi rodzinnymi to chyba nigdzie nie m 100% gwarancji, no poza Medicover 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 22:57
-
Kindziukowa wrote:Ja z karową nie będę ryzykować po tym jak mnie wsadzili do 4 osobowej. Postanowiłam że rodzę w innym szpitalu, jeszcze nie wiem gdzie - żelazna, Madalińskiego albo MSWiA. No i podjęłam decyzję że chce by mój był ze mną więc będę rozpatrywała tylko pokój rodzinny z możliwością nocowania męża.
Niestety mnie już tez straszyła prowadząca wywoływaniem porodu w dniu terminu przez cukrzycę.. Mega bym nie chciała. -
kasssia wrote:Kurde nie kumam dlaczego to się tak dzieje, że szyjka gotowa a dalej nie idzie.
Słuchajcie, a jest tu jeszcze ktoś kto mierzy ciśnienie? Jakie macie tętno?⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Karola3xJ:D wrote:Cukrzyca jak jest albo nadciśnienie to indukcja w 38 tc jest jak w banku
-
Biedronka@ wrote:No właśnie się nie zgodzę 😎 w pierwszej ciąży cukrzyca ciążowa również i poród samodzielnie się rozpoczął w 39+2, nie miałam wskazania do indukcji a niby te "zalecenie" obowiązują od 2016 roku🤔🤔chyba zależy od lekarza prowadzącego, stanu łożyska i przepływów.
Jadąc na moim przykładzie to z synem w 37 nawet nie próbowali indukcja bo wiedzieli, że skończy się to cc -
kasssia wrote:Słuchajcie, a jest tu jeszcze ktoś kto mierzy ciśnienie? Jakie macie tętno?
Mały był ostatnie dwa dni spokojniejszy, więc dzisiaj wybudził mnie takim kopniakiem, że podskakujacy brzuch mnie wybudził 😅
Skoro wizyta uzmyslowila mi, że witanie się z gaska może nastąpić już za półtora miesiąca to trzeba ogarnąć pranie.... lubię orac i pracować, ale nie oznacza, że mi się chce 😆
Ktoś dzisiaj wizytuje?
Nineq proszę o wpisanie wizyty na 7.05. 🩵 dzięki! -
kasssia wrote:Ale to rodziłaś w tej 4 osobowej??? Ja w niej leżałam, ale rodzące, jak już się rozkręcało zawozili do tych jednoosobowych.
Z tymi rodzinnymi to chyba nigdzie nie m 100% gwarancji, no poza Medicover 😅
Nieee! Bo ja miałam cc
Po porodzie na oddziale w 4 osobowej sali leżałam, to mnie nastawiło mocno anty do karowej. Jeszcze 2 z tych 4 miały bliźniaki ale to już kieeedys wam opowiadałam.
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Z tymi indukcjami wczesnymi to ja jestem przykładem, że się udają. Jedna miałam 37+5, druga 38+2 i gładko poszło 🤷♀️ więc nie ma co się zniechęcać
kasssia lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Z tymi indukcjami wczesnymi to ja jestem przykładem, że się udają. Jedna miałam 37+5, druga 38+2 i gładko poszło 🤷♀️ więc nie ma co się zniechęcać⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Pojechałam ściągnąć te holtery i mnie tu jak vipa traktują. Ochroniarz mnie przy biletomacie wypatrywał. Jak mnie zobaczył to pod ramię mnie zaprowadził do rejestracji poza kolejką (czekały aż 3 osoby do 2 stanowisk😅),pozniej szlam do ściągnięcia to babka w drzwiach czekala. Jak poszlam zapytać o ten termin na echo to kazali usiąść i lekarz mam mi zrobić jak przyjdzie do pracy na 8. Normalnie jak VIP jakiś. W ogole nikt o skierowanie nie pyta,jak chce dać to nie chcą😅
KarolaKinga, Blackapple, kasssia, Alex_92, amoze, SZKODNIK, Lola93, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Wy o indukcji a mi lekarz ostatnio że najchętniej wyciągnąłby mi pessar 39+0 ale nie chce ryzykować że wyciągać zobaczy główkę 😅
Jezu kochany o 3:30 obudziły mnie ptaszyska nad oknem i nie mogłam do 5 usnąć
Śniły mi się bzdury znowu jakieś -
Ja mam wrażenie, że śpię coraz gorzej, dobrze że od jutra wolne, później jeszcze mam parę dni na domknięcie swoich spraw w pracy i zostawienie ich tak, żeby co najwyżej przez telefon w miarę bezproblemowo wszystko znaleźli i od mają wolne. Spoko, że czułam się na tyle, że mogłam pracować, bo to lubię i dostałabym na głowę spędzając ten czas w domu 🙈 ale też rzadko kiedy było to bite 8h.
Tymczasem tej nocy mój organizm przypomniał sobie, że ma alergię, a przecież wszystko pyli 🤡 pomijając oczywiście skurcze łydek, drętwienie rąk i sikanie 🤣
W ogóle wczoraj byliśmy na zwiedzaniu szpitala z naszej szkoły rodzenia, pusto i cicho jak na porodówkę, jedna sala porodowa zajęta + sala komercyjna 🙈 myślę, że poród do wody byłby spoko, ale jest tylko jedna sala z wanną, może się akurat wstrzelimy 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 08:19
-
Niestety ja też śpię coraz gorzej…
Wczoraj jeszcze przebudziłam się przed północą na sikanie i tak mi twardniał brzuch, żołądek w ogóle mnie bolał, młoda się tak kręciła że nawet w spokoju wysikać się nie umiałam bo mi gmerała na dole, no myślałam że oszaleje, później znowu się kręciłam na łóżku..
A wstałam finalnie z bólem kręgosłupa.
No i tak to wygląda 🤷🏻♀️
Obiad mam z wczoraj, dzisiaj muszę tylko posprzątać trochę, kuchnie salon i łazienkę i więcej nic nie robię.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
A mi przyszło wczoraj uwaga...17 paczek 🤣🤡. Dopiero dziś do mnie dotarło, że zamawiam i zamawiam, ale nie zaczęłam nawet nic prać tak więc tonę w tych paczkach 😅. Przez to kiedy budzę się w nocy to mnie pot oblewa ze stresu, że nie zdążę... Sypialnia nadal w remoncie, ale dzisiaj mają przyjechać meble więc coś już do przodu będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 08:39
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Hej, nadrobiłam jeden dzień nieobecności. Cieszę się, że mamy tak dobre wieści z wizyt! 😊
Wczoraj była u mnie mama, ogarnęła mi paznokcie u stóp bo już był dramat i o matko, od razu lepsze samopoczucie 😂 u mnie już nie było szans, żebym sama się do nich schyliła, Magdalena podziwiam 😂
U mnie tętno przy pomiarach jest zazwyczaj w przedziale 80-100, ale zdarzało też powyżej 100. To kwestia, że akurat coś robiłam i przypominało mi się że trzeba zmierzyć ciśnienie, więc nie do końca było spoczynkowe.magdalena321 lubi tę wiadomość