X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A kiedy się wyciąga pessar?

Dziewczyny, gratki! 👌👌
    Lekarz mówił coś albo o 37+0, albo 38+0, szczerze mówiąc nie pamiętam bo uznałam że to daleko jeszcze 🙈🙈

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio w tramwaju nikt nie był chętny ustąpić, więc poprosiłam jakiegoś chłopca na oko z 3 klasy podstawowki obok ktorego zostalam wcisnieta przez tlum.. bo był jedynym kandydatem siedzacym obok i na miejscu dla kobiet w ciazy, babki starsze to patrzyły spod nosa. Głupio mi trochę było, ale grzecznie się go spytałam.

Oczywiście zaraz zaczęły obok mnie wystawać i patrzeć z wyrzutem osoby starsze co pare przystankow ktos nowy. Chyba w kurtce wiosennej widać dopiero z boku jak się stoi. A inaczej to po prostu może ludzie myśleli, że zwykła kobita z bezbonem🤣 tak sobie tłumaczę ...

Szczerze to ja bym ustąpiła komuś w ciazy, nie znam nikogo kto by tego nie uczynił... Moja Mama na bank by wstała i ustąpiła, mimo, że jest 60 a nawet 65+ wiekowo (wizualnie byście się nie skapnęły xD jej zwykle nikt nie ustępuje).

Także jak ktoś ustępuje lub jest uprzejmy ja zawsze się szeroko uśmiecham i miło dziękuję bo nie jest to wcale standard . Raz baba mi stanęła jakby oczekiwała, że ja jej otworze ciężkie jak cholera drzwi do apteki. Sprawna babka żadna babcina. Przecisnęłam się akurat sama przez te drzwi i tyle bo stwierdziłam, że to już jest przegięcie.

Albo chłop mnie opierniczyl że mu weszłam do kasy samoobsługowej, jak obsługa sklepu mnie tam wysłała bo nie mieli z pierwszeństwem. Też mu powiedziałam, że może trochę kultury bo jestem w ciąży. Taki 30 paro letni chłopina :D

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, gratulacje! Klaudek, także gratki, jakie śliczne foty, ktoś tu chyba zrobił Dziubek do zdjęcia:D

Klaudek11 lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ja to już jakoś źle się czuję w tłumach po prostu.

Także kocham rynek, ale ten najazd turystów jest przytłaczający obecnie. Turyści, uber eats na rowerach jadący 50km na godzinę, hulajnogi i robi się zbyt chaotycznie. Plus co 2 człowiek pali faje lub e kiepa.

Daleko nie mam, ale wolę iść w wiejską stronę miasta na spacer niż się pchać do centrum. Puste pola, leśne ścieżki, domki i zieleń mnie uspokajają.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję super wizyt. Ale dzieciaczki koksują,a dopiero co testy były robione 🥹
    Pochwale się swoimi łupami.

bccf1e9c2d5ba.jpghttps://zapodaj.net/plik-ElVQ2y9CZx

Mam wrażenie że z tym bujakiem trafiłam w totka. Dzidziulka po której odkupiłam nawet nie miała roczku,był praktycznie nie używany i tylko 350zł 🥳
    A z vinted przyszły mi Tulik za 65zł i kocyk bambusowy Colorstories za 55zł 😊

Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Klaudek11, Nosa, kasssia, Alex_92, Moooniii, Lauraa, Werzol, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny super pozytywnych wizyt i wieści dziś ♥️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu do mnie ta kardiolog dzwoniła jak jej wyslalam wyniki elektrolitów 😅

Się przejęła.

Kaludek ja widzę ssjące dziecko! Ciumka aż miło!

Wam ustępują miejsca a mi się dzisiaj w kolejkę ludzie wbili dwa razy 😅 Ale jeden to byl dziadek z małym sokiem to tam kij. Ale jak mi się stara baba z koszykiem wbiła to tam prawie wyleciała na pysk z tej kolejki. Odwala tym ludziom czasam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 19:56

Gusia_, Klaudek11, eeemakarena lubią tę wiadomość

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Super ze dzieciaczki tak rosną 🥰
    Klaudek - ale słodkie fotki się Wam udało złapać, nawet z dziubkiem uroczym 😁
    Truskawka, super zakupy, wszystko wygląda jak nówki w szczególności ten BabyBjorn.
    Z tymi kolejkami to dajcie spokój, ja raz tylko skorzystałam z kasy z pierwszeństwem w biedrze, myslalam ze ludzie mnie zjedzą wzrokiem 🤣 a żeby ktoś przepuscil albo miejsca ustąpił sam z siebie to nie ma szans.

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po! Mamy już 1765g Witka i nadal jesteśmy w okolicach 57 centyla 🥰 kompletnie nie wiem co się dzieje w moim brzuchu, bo maly jest ciągle głowa w dół 🤣 pod żebrami chyba czuje zadek 😁 szyjka ma 34mm więc spoko. Do zdjęć nie chciał pozować, mam tylko słabe z rączka na twarzy 😆 następna wizyta za 3 tygodnie 🙂

e9386d823efbc.jpghttps://zapodaj.net/plik-kA1eRmDLrz

e25b76905c7df.jpghttps://zapodaj.net/plik-7SRZmQbPcd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 20:35

KarolaKinga, Gusia_, Truuskaawka, Nineq, przygodami66, kasssia, Elza1234, xSmerfetkax, Klaudek11, CelinaJan, Alex_92, asiun, Paulinaaa_, Lauraa, Anuncja, KasiaGosiaWerka, Werzol, amoze, Revolutionary , koktajlowa, Margareetka lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt! Ale nam te bąbelki rosną 🙈
    Ufff dostaliśmy telefon od stolarza, że komodę skończona. Odbierzemy po Wielkanocy i mogę zabierać się za zamawianie organizerów i wielkie pranie! Już myślałam, że to nigdy nie nastąpi 😅
    teraz jeszcze znaleźć uchwyty do szuflad, bo wzięliśmy komodę bez uchwytów, bo nie mogłam się zdecydować jakie chce 😅
    Odnośnie organizerów do szuflad, brałyście te miękkie z ikei? Zastanawiam się czy iść w te klasyczne, czy może same przegródki porobić 🧐

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w biedronce to chciała mnie puścić taka babka przed siebie ale miała mniej niż ja zakupów i powiedziałam że spokojnie niech się skasuje a później jak już stałam może z 5 min to za mną kolejka się robiła i jakiś gówniarz (taki może 16 lat wyższy ode mnie) ciśnie się i przeciska do kasy przed ludzi i mówi „przepraszam, przepraszam” bo on hrabia ma 2 rzeczy jakieś pieczywo i oshee czy coś… I stanęło za mną, ja się odwróciłam popatrzyłam na niego, nie miałam zamiaru szczyla przepuścić ani nic i tylko czekałam aż do mnie powie „przepraszam mogę..” ale chyba nie miał odwagi 😅🤣 no zjebałabym go jak leci przecież 😀🤭

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Gratulacje wizyt! Ale nam te bąbelki rosną 🙈
    Ufff dostaliśmy telefon od stolarza, że komodę skończona. Odbierzemy po Wielkanocy i mogę zabierać się za zamawianie organizerów i wielkie pranie! Już myślałam, że to nigdy nie nastąpi 😅
    teraz jeszcze znaleźć uchwyty do szuflad, bo wzięliśmy komodę bez uchwytów, bo nie mogłam się zdecydować jakie chce 😅
    Odnośnie organizerów do szuflad, brałyście te miękkie z ikei? Zastanawiam się czy iść w te klasyczne, czy może same przegródki porobić 🧐
    Super 🙂 ja wzięłam organizery, ale przegródki też mają sens, bo możesz soboe lepiej dopasować. Więc co lubisz 🙂

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa jeszcze mi ginka potwierdziła co myślałam, że dostanę od niej na następnej wizycie skierowanie na wywołanie w 38tyg przez cukrzycę ciążową.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Aa jeszcze mi ginka potwierdziła co myślałam, że dostanę od niej na następnej wizycie skierowanie na wywołanie w 38tyg przez cukrzycę ciążową.
    No a sm jak się ma do sn? Kurde,jakimś kodem piszę😁

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, gratki, mały ma pozę jakby czekał aż mu podasz łapkę i wyciągniesz z brzuszka 😅

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mam wrażenie że jak podchodzę do kasy i staję w kolejce to ludzie patrzą jak na trędowatą🥴 modlą się żebym przypadkiem nie chciała wejść bez kolejki🤦‍♀️🤦‍♀️
    Jedynie w aptece pozwalam sobie na bezczelnego stanąć z przodu i powiedzieć że będę przed Panią/Panem ...nie uśmiecha mi się stanie w tym zasmarkano/chorobowym miejscu dłużej niż trzeba.
    Ostatnio się miło zaskoczyłam na poczcie, bo stałam normalnie w kolejce a Pani w okienku do mnie: zapraszam Panią w ciąży, korzystamy z przywilejów 😎😎

Revolutionary lubi tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, jak fajnie pozdrowienia wysyła na drugim zdjęciu 🤣

A ja to chyba żyje w jakiejś bańce, bo ostatni raz w sklepie byłam w lutym 🤪 jedyna uprzejmość jaka mnie spotkała w tej ciąży to w samolocie jak żona kazała swojemu mężowi zdjąć mi walizkę z góry 😍 w poprzedniej ciąży dosłownie raz mnie chłopak puścił w kolejce sam z siebie. To by było na tyle 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 21:05

age.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No a sm jak się ma do sn? Kurde,jakimś kodem piszę😁
    A wiesz, ona nie widzi przeciwskazań do SN jeśli moja neuro nie widzi. Wybiorę się tylko do ortopedy,bo trochę się martwie o odwodzenie lewego biodra, spowodowane poważnym powypadkowym urazem lewej nogi wiele lat temu. Zglupialam już, ale ja czułam w ledzwiach, że dojdzie do próby SN 🤣

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja raczej też nie chodzę na zakupy, już też nie pamiętam kiedy byłam w sklepie, ale jak się zdarzyło stwierdziłam, że właśnie skorzystam z tego przywileju 👌

Ech patrzę na te zdjęcia małej z dziś i normalnie się tak wzruszam 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 21:00

Elza1234, kasssia, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej jestem wzruszona uśmiechem z prenatalnych. Jakby ktoś mnie wsadził do jakiejś bajki. I to na usg tak super było widać w momencie jak zaczęłam coś mówić. No magia z tymi małymi Dzieciakami

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ