CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wrócę do domu to będę robić pasztet i sprzątać ciąg reprezentacyjny w domu. Czyli korytarz i salono- kuchnię. Syn skorzystal z prawa łaski i został w domu ,mam nadzieję, że dotrzyma słowa i będzie niewidzialny (mówiłam mu, że ze może zostać ale nikt nie będzie miał dla niego czasu i ma się bawić sam do 15 ,stwierdził ,że okej). Mąż do 3 nad ranem kładł panele i skręcał meble do sypialni, to chyba wziął do serca misję zrobienia miejsca do spania dla teściowej .
Jutro chcialabym tylko piec ciasta i zrobić sałatkę jarzynową. -
Na chrzcinach będę baleronem, a jak wrócimy do domu to przerobię się na pasztet 😅😅.
Chyba, że jeszcze dziś jak będę gdzieś na zakupach wpadnie mi w oko jakiś worek w który dam radę się wcisnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 08:39
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio mierzyłam sukienkę jedna swoją drugą w sklepie i stwoerdzilam kategorycznie "Noł", przecież ja czułam sie w tym jakbym naciągnęła na siebie namiot.
Tanashi wyglądasz uroczo
Ja nadal team getry & koszulka i mega leniwiec.Tanashi lubi tę wiadomość
-
U mnie też od rana pada... 🙄
Trawa nie skoszona... mój kostkę ma jak balon, o 11 ma wizytę u ortopedy. Chyba skręcił 😔
I dołączam do teamu pasztet na święta.
Co t shirtow to mam z hm w prążki ciążowy i to najlepszy mój strój do leginsów z primarku. 😁
Koszt outfitu to jakieś 50 zł 😅
-
Ja się cieszę że kiedyś u mamygin na promocji kupiłam 3 koszulki w paski - ona wiecznie takie oversizowe robi - w to się jeszcze mieszczę na luzie 😅
Za to pidżamy w 90% mam za małe więc spie z brzuchem na wierzchu 😅 -
Ja trafiłam jakiś czas temu fajną piżamę z sinsaya,dzięki temu mam w czym spać. Bo tak to wszystko nad pępek. Ale już nic nie kupuję bo mi szkoda kasy. Ileż tych łachów bym musiała miec na tą ciążę,chyba że trzy wymiany garderoby....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 09:04
-
Karola, a na jakie badania konkretnie czekałaś przed szczepieniem?
Bo brzmi to jak mądre podejście do tematu👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U nas się też na deszcz nie zapowiada, a co gorsza pogoda mówi, że będzie większa sauna niż wczoraj.
Trzeba chyba umyć samochód to od razu zacznie padać 😄
Tanashi super zdjęcie 🥰 będziesz miała piękną pamiątkę. Ja może po świętach strzelę sobie jakąś przy naszej Magnolii.
Z tymi bluzkami to ja wam powiem, że kupiłam w Auchan i jestem mega zadowolona. Długość rewelacja, do legginsów super, materiał/skład bardzo przyzwoity. Jak macie w okolicy to polecam. Trzeba tylko oczywiście patrzeć te które dłuższe. Wzięłam 2 damskie i jedną męską żółciutką z taką fajną kieszonką z przodu. A co to za różnica 😊
Tanashi lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
U mnie jest pochmurno i chyba padało w nocy i będzie padać niedługo, bo strasznie dużo owadów i jaskółek za oknem lata a coś mi się kojarzy, że tak jest przed deszczem.
Mam pytanie, coś mi się kojarzy, że ktoś tu pisał o jakiś klapkach z paskami, które można poszerzać w razie co? Przydałoby mi się jakieś dokupić do szpitala i myślę, że takie by były w sam raz w razie jakiś obrzęków stóp po porodzie. -
Blackapple wrote:U mnie jest pochmurno i chyba padało w nocy i będzie padać niedługo, bo strasznie dużo owadów i jaskółek za oknem lata a coś mi się kojarzy, że tak jest przed deszczem.
Mam pytanie, coś mi się kojarzy, że ktoś tu pisał o jakiś klapkach z paskami, które można poszerzać w razie co? Przydałoby mi się jakieś dokupić do szpitala i myślę, że takie by były w sam raz w razie jakiś obrzęków stóp po porodzie.
Ja akurat mam coś a la birkenstocki tylko że od mamy gin, kupiłam na promce za 50 zł, ale są na tyle fajne że sobie będę potem w nich chodzić
Całe gumowe, paski z dziurkami, więc można poszerzać
Przede wszystkim wszyscy odradzają japonki
Bo tak na lato to mam od kilku lat birkenstocki te czarne gumowe i zostanę im wierna do końca życia 😅Blackapple lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny chyba kupowały na temu
Ja akurat mam coś a la birkenstocki tylko że od mamy gin, kupiłam na promce za 50 zł, ale są na tyle fajne że sobie będę potem w nich chodzić
Całe gumowe, paski z dziurkami, więc można poszerzać
Przede wszystkim wszyscy odradzają japonki
Bo tak na lato to mam od kilku lat birkenstocki te czarne gumowe i zostanę im wierna do końca życia 😅
O widzisz, chyba mi chodziło o te od mamy gin jak tak patrzę, w szczególności, że z temu (albo innych sheinów) to ja nie zamawiam.
Ewentualnie jeszcze się właśnie zaczęłam zastanawiać nad Kubotami na rzep. -
Blackapple, niby 13-16 ma dopiero padać więc jeszcze jest chwila przyjemnej pogody 😊 ja to ostatnio lubię jak są chmury i dość cieplo ale około 23 stopni max bo wolałabym, żeby nie puchły mi stopy i dłonie jak w upale. Na razie w ogóle się są opuchnięte i oby tak się trzymały, gorąc raczej w tym nie pomoże
Blackapple lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Blackapple wrote:O widzisz, chyba mi chodziło o te od mamy gin jak tak patrzę, w szczególności, że z temu (albo innych sheinów) to ja nie zamawiam.
Ewentualnie jeszcze się właśnie zaczęłam zastanawiać nad Kubotami na rzep.
Te od mamy gin na pewno nie wciągają wody, więc jak nie będziesz miała nic pod prysznic to na pewno można w nich wejść i potem wytrzeć choćby ręcznikiem papierowym.
Bo kuboty które mam w domu akurat wciągają wodę i dałam z nimi spokójBlackapple lubi tę wiadomość