X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoczko to pewnie się dowiem dopiero na tej majowej wizycie co i jak z tym gbs.

Dzisiaj w końcu pójdę po ananasa i może arbuza? Mam takiego nieopanowanego smaka przez całe święta że jak dziś nie zjem to nie wytrzymam 😝😝
    Przejadłam się tymi wszystkimi jajkami, kiełbaskami itd…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena321 ja wczoraj się objadłam.arbuza i anansa😅

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Powodzenia dzisiaj na wizytach, prenatalnych, badaniach jak ktoś ma.

Ja się zaraz ogarniam i jadę do luxmedu do rodzinnej. Może mi coś dorzuci z leków, a jak nie to chociaż osłucha. Kaszel mi się okropnie odrywa od dzisiaj, bo wcześniej suchy. Na szczęście czuję, że wszystko zeszło już z zatok, więc chociaż ten ból i ciśnienie zatokowe zeszło. Jestem dobrej myśli.

Ja już obrączkę dawno ściągnęłam, bo ona była taka na styk. Bałam się, że później nie ściągnę, więc leży i czeka.

Czy któraś z was już spakowana do szpitala? Tak się zbieram z tą torbą, ale ciągle wydaje mi się, że mam przecież tyle czasu 🫣

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

Powodzenia dzisiaj na wizytach, prenatalnych, badaniach jak ktoś ma.

Ja się zaraz ogarniam i jadę do luxmedu do rodzinnej. Może mi coś dorzuci z leków, a jak nie to chociaż osłucha. Kaszel mi się okropnie odrywa od dzisiaj, bo wcześniej suchy. Na szczęście czuję, że wszystko zeszło już z zatok, więc chociaż ten ból i ciśnienie zatokowe zeszło. Jestem dobrej myśli.

Ja już obrączkę dawno ściągnęłam, bo ona była taka na styk. Bałam się, że później nie ściągnę, więc leży i czeka.

Czy któraś z was już spakowana do szpitala? Tak się zbieram z tą torbą, ale ciągle wydaje mi się, że mam przecież tyle czasu 🫣

Ja planuję się spakować w tym tygodniu już na wszelki wypadek. Niby jeszcze dużo czasu, ale ostatnio jak wróciłam ze szpitala w 34 tc to już byłam spakowana i spokojna, potem jeździłam z tą torbą w samochodzie na wszelki wypadek jak gdzieś jechałam xD

Blackapple trzymam kciuki za malucha żeby odbił 👌🏼może miał taki chwilowy spadek jak mój i nadrobi :)

Ja dziś szczepię się na rsv, ale w domu, teściowa wyjeżdża na tydzień, więc zaraz lecę piętro niżej na szybkie szczepienie żeby się nie tarabanic znowu do przychodni 😅 a wizyta jutro, jestem ciekawa czy syn mnie zaszczyci widokiem twarzy pierwszy raz w tej ciąży xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 08:00

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach do majówki ogarnąć torbę, wczoraj wypełniłam sobie plan porodu i skserowałam akt małżeństwa. Więc już czuję, że do przodu 😅 teraz muszę mężowi zrobić listę przekąsek do walizki 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaliczyłam czat z lekarzem, przepisał krople do nosa I acc do picia na rozrzedzenie kaszlu- dzisiaj już lepsze samopoczucie 💪😊
    Torbę mam zamiar spakować w tym tygodniu, chyba będę czuła się bezpieczniej🤔
    Ja mam wizytę za tydzień z pobraniem gbs, morfologia i mocz. Bejbik całe święta albo czkawka albo się tak rozpychał że myślałam że wyjdzie brzuchem..ałć🥴🥴

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po :)
    Ojej jaki fajny lekarz, jaki dokładny.
    Wszystko jest idealnie. Waży teraz 1600 g, niby 42 percentyl ale powiedział że ma ładnie uśmiesnione nogi i trochę tłuszczyku już i że wg niego to ona jest koło 50 percentyla
    Szacował że urodzi się około 3.5 kg
    AFI miałam ponad 13 dziś, ale powiedział zeby dużo pić i bardzo tego pilnować
    Szyjka zamknięta, pessar się trzyma, bo ogólnie wszystko idealnie 🤩

Tanashi, przygodami66, Alex_92, Werzol, Gusia_, xSmerfetkax, Cel95, KarolaKinga, Nosa, kasssia, Margareetka, Anabbit, CelinaJan, Nineq, Paulinaaa_, Anuncja, Lola93, Klaudek11, Truuskaawka, Kkk77, Szarotka12, koktajlowa, Revolutionary , eeemakarena, amoze lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to akurat racja, nawet nie wiadomo kiedy w tym szpitalu się znajdziemy, a tak to chociaż spokojna głowa.

Gusia na pewno landrynki albo żelki 😊 Jak byliśmy na dniach otwartych porodówki to położne mówiły, że landrynki z tego co obserwują to taki must have u rodzących 😅

Biedronka właśnie miałam pytać jak się czujesz. U mnie inhalacje pomogły na tyle, że ta cała wydzielina z zatok zeszła i teraz się odrywa, także też lepiej. Na pewno to uczucie zatkanych zatok i rozpieranie już minęło.

Dziewczyny a tą szczepionkę na rsv do którego tygodnia można robić? Planowałam w tym tygodniu, no ale plan swoje, a życie swoje…

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jak dobrze pamiętam to pielęgniarka mówiła, że rsv do 36 TC.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynki brzmią jak przepis na przypał.

Elza super ze wszystko okej.

Ja się chyba będę pakować koło czwartku. W piatek mam wizyte u gina a coś czuje,że z tej szyjki nic nie zostało. U mnie jeszcze ,żeby podać leki przeciwskurczowe trzeba zaangażować kardiologa więc ja się nastawiam na szpital na poczatku maja. Jakos tak czuje w kościach. Może sie to nie sprawdzi...

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

U mnie też już przesyt świątecznego jedzenia, mimo że mamy jeszcze zapasy w lodówce, to musiałam na śniadanie zjeść klasycznie owsiankę z bananem i kiwi 🥰

Elza, świetne wieści! ❤️

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie miałam nigdy na porodówce ani w szpitalu potem landrynek ani Zelków, ale mój must have po porodzie to jest czekolada. I przy karmieniu takie batoniki daktylowe z rossmana, no uwielbiam je. Więc ja biorę to ;D Ale wiadomo, co kto lubi :)

Tanashi fajnie masz z tym szczepieniem w domu 🤣👌

Tanashi, Elza1234 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa kiedy zadzwonią do mnie z Przychodni, że mają szczepionkę na krztuśca…

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Alex jak dobrze pamiętam to pielęgniarka mówiła, że rsv do 36 TC.

Tak, bo przeciwciała tworzą się około 2 tygodnie, więc 36 tc to taki ostatni moment na szczepienie w razie gdyby poród był po 37 tc już :)

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki!

Jeśli chodzi o pakowanie to ja się trochę rozpędziłam i mam zapakowaną tą małą torbę na porodówkę (tak, żeby mieć w razie niespodziewanej wizyty w szpitalu, którą mam nadzieję, że się nie przytrafi) a do walizy to co już miałam gotowe pod ręką, planuje skończyć na początku maja.

RSV chyba można do 36 tygodnia jak już ktoś pisał, ale ja planuję albo w tym albo kolejnym tygodniu, bo już mi z 2.5 tygodnia ta szczepionka leży w lodówce.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie zjadłam kawowe merci, bo nie mogłam się doczekać śniadania, było pyszne 🤣 teraz zastanawiam się czy się czekolada nie rozpuści tam, ale może nie będzie takiego upału. Lekarz mnie nie pocieszył ostatnio, powiedział że na porodówce jest gorąco jak w piekle 🥵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 08:41

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walizkę też do majówki pakuje, dzisiaj będę prasować ubranka te z fabryki bodziaków, chciałam je do szpitala więc popakuję je akurat już w torebki

Co do szczepienia to tak jak dziewczyny piszą, maks ten 36 tc bo trzeba 2 tyg na wytworzenie przeciwciał

U nas położna mówiła, żeby wziąć żelki i biała czekoladę (mówiła o białej, bo jak to powiedziała: jak będziecie rzygac z bólu to chociaż na biało, nikt się nie przyczepi że coś jadłyście).

Ja mam jeszcze jutro wizytę u prowadzącego, mam nadzieję że mi tym razem nic nie uszkodzi 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, gratki!!!! I powodzenia reszcie na wizytach!!

Ja już dla siebie niż dawno spakowana. Polecam, jest spokój głowy i potem serio jest łatwiej na miejscu w szpitalu, szczególnie jak jest drugie dziecko do ogarnięcia w domu i nie zawsze facet może odwiedzić szpital od razu.

age.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja po porodzie zjadłam kawowe merci, bo nie mogłam się doczekać śniadania, było pyszne 🤣 teraz zastanawiam się czy się czekolada nie rozpuści tam, ale może nie będzie takiego upału. Lekarz mnie nie pocieszył ostatnio, powiedział że na porodówce jest gorąco jak w piekle 🥵
    Potwierdzam, byliśmy na dniach otwartych i miałam ochotę się rozebrać do naga 🫣 Ja myślałam, że na patologii jest ciepło, ale tam to dopiero był ogień 🔥.
    Dlatego też położne nie polecały czekolady, bo mówiły, że paniom nie raz popłynęły w torbach 😅

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Potwierdzam, byliśmy na dniach otwartych i miałam ochotę się rozebrać do naga 🫣 Ja myślałam, że na patologii jest ciepło, ale tam to dopiero był ogień 🔥.
    Dlatego też położne nie polecały czekolady, bo mówiły, że paniom nie raz popłynęły w torbach 😅

W moim szpitalu za to ponoć jest za mocna klima i mówią, żeby mieć coś ciepłego do ubrania no piździ😅

age.png

age.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ