X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoczko to pewnie się dowiem dopiero na tej majowej wizycie co i jak z tym gbs.

Dzisiaj w końcu pójdę po ananasa i może arbuza? Mam takiego nieopanowanego smaka przez całe święta że jak dziś nie zjem to nie wytrzymam 😝😝
    Przejadłam się tymi wszystkimi jajkami, kiełbaskami itd…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena321 ja wczoraj się objadłam.arbuza i anansa😅

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Powodzenia dzisiaj na wizytach, prenatalnych, badaniach jak ktoś ma.

Ja się zaraz ogarniam i jadę do luxmedu do rodzinnej. Może mi coś dorzuci z leków, a jak nie to chociaż osłucha. Kaszel mi się okropnie odrywa od dzisiaj, bo wcześniej suchy. Na szczęście czuję, że wszystko zeszło już z zatok, więc chociaż ten ból i ciśnienie zatokowe zeszło. Jestem dobrej myśli.

Ja już obrączkę dawno ściągnęłam, bo ona była taka na styk. Bałam się, że później nie ściągnę, więc leży i czeka.

Czy któraś z was już spakowana do szpitala? Tak się zbieram z tą torbą, ale ciągle wydaje mi się, że mam przecież tyle czasu 🫣

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

Powodzenia dzisiaj na wizytach, prenatalnych, badaniach jak ktoś ma.

Ja się zaraz ogarniam i jadę do luxmedu do rodzinnej. Może mi coś dorzuci z leków, a jak nie to chociaż osłucha. Kaszel mi się okropnie odrywa od dzisiaj, bo wcześniej suchy. Na szczęście czuję, że wszystko zeszło już z zatok, więc chociaż ten ból i ciśnienie zatokowe zeszło. Jestem dobrej myśli.

Ja już obrączkę dawno ściągnęłam, bo ona była taka na styk. Bałam się, że później nie ściągnę, więc leży i czeka.

Czy któraś z was już spakowana do szpitala? Tak się zbieram z tą torbą, ale ciągle wydaje mi się, że mam przecież tyle czasu 🫣

Ja planuję się spakować w tym tygodniu już na wszelki wypadek. Niby jeszcze dużo czasu, ale ostatnio jak wróciłam ze szpitala w 34 tc to już byłam spakowana i spokojna, potem jeździłam z tą torbą w samochodzie na wszelki wypadek jak gdzieś jechałam xD

Blackapple trzymam kciuki za malucha żeby odbił 👌🏼może miał taki chwilowy spadek jak mój i nadrobi :)

Ja dziś szczepię się na rsv, ale w domu, teściowa wyjeżdża na tydzień, więc zaraz lecę piętro niżej na szybkie szczepienie żeby się nie tarabanic znowu do przychodni 😅 a wizyta jutro, jestem ciekawa czy syn mnie zaszczyci widokiem twarzy pierwszy raz w tej ciąży xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:00

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach do majówki ogarnąć torbę, wczoraj wypełniłam sobie plan porodu i skserowałam akt małżeństwa. Więc już czuję, że do przodu 😅 teraz muszę mężowi zrobić listę przekąsek do walizki 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaliczyłam czat z lekarzem, przepisał krople do nosa I acc do picia na rozrzedzenie kaszlu- dzisiaj już lepsze samopoczucie 💪😊
    Torbę mam zamiar spakować w tym tygodniu, chyba będę czuła się bezpieczniej🤔
    Ja mam wizytę za tydzień z pobraniem gbs, morfologia i mocz. Bejbik całe święta albo czkawka albo się tak rozpychał że myślałam że wyjdzie brzuchem..ałć🥴🥴

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po :)
    Ojej jaki fajny lekarz, jaki dokładny.
    Wszystko jest idealnie. Waży teraz 1600 g, niby 42 percentyl ale powiedział że ma ładnie uśmiesnione nogi i trochę tłuszczyku już i że wg niego to ona jest koło 50 percentyla
    Szacował że urodzi się około 3.5 kg
    AFI miałam ponad 13 dziś, ale powiedział zeby dużo pić i bardzo tego pilnować
    Szyjka zamknięta, pessar się trzyma, bo ogólnie wszystko idealnie 🤩

Tanashi, przygodami66, Alex_92, Werzol, Gusia_, xSmerfetkax, Cel95, KarolaKinga, Nosa, kasssia, Margareetka, Anabbit, CelinaJan, Nineq, Paulinaaa_, Anuncja, Lola93, Klaudek11, Truuskaawka, Kkk77, Szarotka12, koktajlowa, Revolutionary , eeemakarena, amoze lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to akurat racja, nawet nie wiadomo kiedy w tym szpitalu się znajdziemy, a tak to chociaż spokojna głowa.

Gusia na pewno landrynki albo żelki 😊 Jak byliśmy na dniach otwartych porodówki to położne mówiły, że landrynki z tego co obserwują to taki must have u rodzących 😅

Biedronka właśnie miałam pytać jak się czujesz. U mnie inhalacje pomogły na tyle, że ta cała wydzielina z zatok zeszła i teraz się odrywa, także też lepiej. Na pewno to uczucie zatkanych zatok i rozpieranie już minęło.

Dziewczyny a tą szczepionkę na rsv do którego tygodnia można robić? Planowałam w tym tygodniu, no ale plan swoje, a życie swoje…

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jak dobrze pamiętam to pielęgniarka mówiła, że rsv do 36 TC.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynki brzmią jak przepis na przypał.

Elza super ze wszystko okej.

Ja się chyba będę pakować koło czwartku. W piatek mam wizyte u gina a coś czuje,że z tej szyjki nic nie zostało. U mnie jeszcze ,żeby podać leki przeciwskurczowe trzeba zaangażować kardiologa więc ja się nastawiam na szpital na poczatku maja. Jakos tak czuje w kościach. Może sie to nie sprawdzi...

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

U mnie też już przesyt świątecznego jedzenia, mimo że mamy jeszcze zapasy w lodówce, to musiałam na śniadanie zjeść klasycznie owsiankę z bananem i kiwi 🥰

Elza, świetne wieści! ❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie miałam nigdy na porodówce ani w szpitalu potem landrynek ani Zelków, ale mój must have po porodzie to jest czekolada. I przy karmieniu takie batoniki daktylowe z rossmana, no uwielbiam je. Więc ja biorę to ;D Ale wiadomo, co kto lubi :)

Tanashi fajnie masz z tym szczepieniem w domu 🤣👌

Tanashi, Elza1234 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa kiedy zadzwonią do mnie z Przychodni, że mają szczepionkę na krztuśca…

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Alex jak dobrze pamiętam to pielęgniarka mówiła, że rsv do 36 TC.

Tak, bo przeciwciała tworzą się około 2 tygodnie, więc 36 tc to taki ostatni moment na szczepienie w razie gdyby poród był po 37 tc już :)

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki!

Jeśli chodzi o pakowanie to ja się trochę rozpędziłam i mam zapakowaną tą małą torbę na porodówkę (tak, żeby mieć w razie niespodziewanej wizyty w szpitalu, którą mam nadzieję, że się nie przytrafi) a do walizy to co już miałam gotowe pod ręką, planuje skończyć na początku maja.

RSV chyba można do 36 tygodnia jak już ktoś pisał, ale ja planuję albo w tym albo kolejnym tygodniu, bo już mi z 2.5 tygodnia ta szczepionka leży w lodówce.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie zjadłam kawowe merci, bo nie mogłam się doczekać śniadania, było pyszne 🤣 teraz zastanawiam się czy się czekolada nie rozpuści tam, ale może nie będzie takiego upału. Lekarz mnie nie pocieszył ostatnio, powiedział że na porodówce jest gorąco jak w piekle 🥵

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walizkę też do majówki pakuje, dzisiaj będę prasować ubranka te z fabryki bodziaków, chciałam je do szpitala więc popakuję je akurat już w torebki

Co do szczepienia to tak jak dziewczyny piszą, maks ten 36 tc bo trzeba 2 tyg na wytworzenie przeciwciał

U nas położna mówiła, żeby wziąć żelki i biała czekoladę (mówiła o białej, bo jak to powiedziała: jak będziecie rzygac z bólu to chociaż na biało, nikt się nie przyczepi że coś jadłyście).

Ja mam jeszcze jutro wizytę u prowadzącego, mam nadzieję że mi tym razem nic nie uszkodzi 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, gratki!!!! I powodzenia reszcie na wizytach!!

Ja już dla siebie niż dawno spakowana. Polecam, jest spokój głowy i potem serio jest łatwiej na miejscu w szpitalu, szczególnie jak jest drugie dziecko do ogarnięcia w domu i nie zawsze facet może odwiedzić szpital od razu.

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja po porodzie zjadłam kawowe merci, bo nie mogłam się doczekać śniadania, było pyszne 🤣 teraz zastanawiam się czy się czekolada nie rozpuści tam, ale może nie będzie takiego upału. Lekarz mnie nie pocieszył ostatnio, powiedział że na porodówce jest gorąco jak w piekle 🥵
    Potwierdzam, byliśmy na dniach otwartych i miałam ochotę się rozebrać do naga 🫣 Ja myślałam, że na patologii jest ciepło, ale tam to dopiero był ogień 🔥.
    Dlatego też położne nie polecały czekolady, bo mówiły, że paniom nie raz popłynęły w torbach 😅

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Potwierdzam, byliśmy na dniach otwartych i miałam ochotę się rozebrać do naga 🫣 Ja myślałam, że na patologii jest ciepło, ale tam to dopiero był ogień 🔥.
    Dlatego też położne nie polecały czekolady, bo mówiły, że paniom nie raz popłynęły w torbach 😅

W moim szpitalu za to ponoć jest za mocna klima i mówią, żeby mieć coś ciepłego do ubrania no piździ😅

preg.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ