CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Ja mam suszarkę ale jak jest pogoda to nie mam sumienia zużywać prądu. Moja eko dusza mi nie pozwala.
Zamawialyscie jakieś konkretne te woreczki strunowe do pakowania torby porodowej? Czy zwykle z ikea?38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
O, ja też nie znoszę tych odstraszaczy na krety, ciocia ma na działce, idzie zwariować od tego dźwięku...
Co się dzisiaj u nas odwaliło... Pojechaliśmy na targi po bazę pod fotelik pod tego Maxi Cosi Corala. Już testowaliśmy ją w innym sklepie, ale sprzedawca się nas pyta, czy na pewno mamy wersję 360. W ostatnim sklepie o nic takiego nie pytali, a baza się kręciła, więc na pewniaka wzięliśmy bazę 360 za 1100 zł. Bez zwrotów.
Wróciliśmy do domu, patrzę, a nasz fotelik nie ma 360 😳 Myślę, jak to możliwe, przecież w poprzednim sklepie się kręciło?... No i wtedy olśnienie, że wtedy też nie mierzyliśmy fizycznie naszego Corala, tylko mieliśmy demonstrację na foteliku ze sklepu... No i cały wieczór rozkminialiśmy co zrobić - bazy nie można zwrócić, ale może jednak ją przyjmą? To może kupimy ten fotelik 360 do tej bazy skoro ją już mamy? Masakra, jak człowiek nie sprawdzi czegoś 100 razy, to się zawsze na coś natnie 🙈🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
🩺 30.04.2025
-
Czyli mówicie,ze ludzie mają te odstraszcza,zupełnie legalnie i normalnie....super.
Cel pomysł sesji z dzieckiem jest lepszy niż ciazowej,zdecydowanie.
Szarotka12 to trzeba bardzo uważać. Wystarczy ,że symbol jest inny np jest model "360 2 " a model "360 2 pro" i już jest dupa blada. Opcje macie dwie. Albo sprzedać corala i kupić pebble albo spróbować wystawic baze na olx ale stracicie. Bo corala dostaliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:52
-
Szarotka12 wrote:O, ja też nie znoszę tych odstraszaczy na krety, ciocia ma na działce, idzie zwariować od tego dźwięku...
Co się dzisiaj u nas odwaliło... Pojechaliśmy na targi po bazę pod fotelik pod tego Maxi Cosi Corala. Już testowaliśmy ją w innym sklepie, ale sprzedawca się nas pyta, czy na pewno mamy wersję 360. W ostatnim sklepie o nic takiego nie pytali, a baza się kręciła, więc na pewniaka wzięliśmy bazę 360 za 1100 zł. Bez zwrotów.
Wróciliśmy do domu, patrzę, a nasz fotelik nie ma 360 😳 Myślę, jak to możliwe, przecież w poprzednim sklepie się kręciło?... No i wtedy olśnienie, że wtedy też nie mierzyliśmy fizycznie naszego Corala, tylko mieliśmy demonstrację na foteliku ze sklepu... No i cały wieczór rozkminialiśmy co zrobić - bazy nie można zwrócić, ale może jednak ją przyjmą? To może kupimy ten fotelik 360 do tej bazy skoro ją już mamy? Masakra, jak człowiek nie sprawdzi czegoś 100 razy, to się zawsze na coś natnie 🙈
Jedyne co mogę napisać to że współczuję a zarazem dodam że tej fotelik jest fantastyczny i jeśli nie miałaś okazji z niego wcześniej korzystać to gwarantuje że będziecie zadowoleniSzarotka12 lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:i ja to totalnie rozumiem, i pewnie też bym wszystkiego nie suszyła w suszarce, tylko chwilowo przez montaż szafy mam zawalone wyjście na balkon tysiącem rzeczy i nie mam energii przestawiać tego co chwilę. Wypakujemy rzeczy do szafy i odzyskam wyjście na świat, a mam bardzo słoneczny balkon.
Zamawialyscie jakieś konkretne te woreczki strunowe do pakowania torby porodowej? Czy zwykle z ikea?
Nosa lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:i ja to totalnie rozumiem, i pewnie też bym wszystkiego nie suszyła w suszarce, tylko chwilowo przez montaż szafy mam zawalone wyjście na balkon tysiącem rzeczy i nie mam energii przestawiać tego co chwilę. Wypakujemy rzeczy do szafy i odzyskam wyjście na świat, a mam bardzo słoneczny balkon.
Zamawialyscie jakieś konkretne te woreczki strunowe do pakowania torby porodowej? Czy zwykle z ikea? -
Zamawialyscie jakieś konkretne te woreczki strunowe do pakowania torby porodowej? Czy zwykle z ikea?
Ja zamawiałam na SHEIN, swoje zwykle bezbarwne a dla małej w stokrotki 🤭😜 -
Nie odzywałam się wczoraj cały dzień, ale podczytywałam was w wolnych momentach. Tak mi dzień przeleciał na zakupach, kontynuacji prasowania i odwiedzinach u mojego taty, że padłam zmęczona. Chyba przegięłam z aktywnością, bo w nocy strasznie bolało mnie spojenie ☹️ dobrze, że jutro wizyta u fizjo
U nas wicie gniazda też na pełnej, tylko głównie rozdzielam zadania mężowi, bo sama nie dam rady teraz malować mebli ogrodowych czy wymieniać silikonu w łazience 😅 na razie jeszcze nie protestuje
Cel, super, że twoi bliscy się tak postarali! I masz rację, żeby wykorzystać prezent na zdjęcia z Małą, mogłoby już być Ci ciężko pozować do sesji.
Kasia pisała o umówieniu się z położną, dużo z Was tak robi? My się zastanawiamy, bo nasz lekarz ostatnio polecił nam jedną położną, która pracuje w wybranym szpitalu. Trochę czuję, że to ich praca, żeby się nami zająć, a też nie oczekuję opieki w każdej sekundzie. Z drugiej strony nie znam ich podejścia do kogoś, kto takiej opieki nie wykupił i nie chciałabym być olewana -
Werzol ja pewnie już kiedyś pisałam, ale u nas w szpitalu nie da się wykupić położnej, także będę rodzić z tą panią, która mi się trafi. Plus jest taki że jest tyle ich na zmianie że jedna jest dla jednej rodzącej, chyba że im się zmiana kończy, to wtedy jest wymiana.
Na położna poporodowa złożyłam już wniosek w Przychodni no i tyle
Co do woreczków ja mam te z ikei w dwóch rozmiarach. Dzisiaj mam w planach prasowanie i układanie właśnie w walizce
Śniło mi się że mam raka i będę musiała brać chemię w ciąży i o jezu jaka jestem zła 😡 -
Karola3xJ:D wrote:Czyli mówicie,ze ludzie mają te odstraszcza,zupełnie legalnie i normalnie....super.
Cel pomysł sesji z dzieckiem jest lepszy niż ciazowej,zdecydowanie.
Szarotka12 to trzeba bardzo uważać. Wystarczy ,że symbol jest inny np jest model "360 2 " a model "360 2 pro" i już jest dupa blada. Opcje macie dwie. Albo sprzedać corala i kupić pebble albo spróbować wystawic baze na olx ale stracicie. Bo corala dostaliście?
Karola, krety są pod ochroną ale na swoim podwórku czy działce możesz je zabijać. Ludzie kupują pełno tych odstraszaczy sonicznych, by je wypłoszyć. Ale niektórzy to na grubo kupują tabletki gazowe i zakopują w ogródku. One to już poziom hardlevel i o swoje bezpieczeństwo przy nich trzeba zadbać.
Co do woreczków ja mam z ikea, bo akurat byliśmy to kupiłam. Uważam że one są z grubszego plastiku niż innych sklepach. Aaa tańszą opcje woreczków mam z action i pepco😀 -
Ja to jestem wierna woreczkom strunowym Zosia Smosia czy tam Jan niezbędny. Po szpitalu to są jedyne rzeczy które wywalam do śmieci . Na swoje ciuchy takie na drugi dzień to mam normalne wielorazowe, materialowe z siatki worki. Piorę to poźniej razem z ubraniami.
-
Karola, zamierzamy oddać pierwotnym właścicielom Corala i kupić Corala 360, żeby pasował do tej bazy nieszczęsnej.
@Wojcinka, dzięki za potwierdzenie, że fotelik fajny, bo też w końcu uznaliśmy po tej wieczornej załamce, żeby się go trzymać. A jak go używaliście - bez bazy, Coral z bazą bez obrotu, Coral 360 z obrotem, czy może z obrotem i wysuwem? Pytam, bo w tym pierwszym sklepie wydawało nam się, że ten obrót i wysuw działał fajnie. A wczoraj w sklepie ta baza trochę była rozklekotana i zrzuciliśmy na to, że egzemplarz ekspozycyjny i nówka już tak nie będzie miała, ale potwierdzenie rzeczywistego użytkownika by mnie uspokoiło🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
🩺 30.04.2025
-
Dziewczyny a te nakładki na sutki kupujecie? Macie jakieś konkretne do polecenia? Tak czytam opisy innych dziewczyn już z dziećmi albo świeżo po porodach i piszą że jednak pomagają albo maluszkom na początku się zassać albo trochę pomagają przy bolących na początku sutkach. A ceny kurde rozstrzał od paru zł do 40-paru, ahh
-
Lola93 wrote:Dziewczyny a te nakładki na sutki kupujecie? Macie jakieś konkretne do polecenia? Tak czytam opisy innych dziewczyn już z dziećmi albo świeżo po porodach i piszą że jednak pomagają albo maluszkom na początku się zassać albo trochę pomagają przy bolących na początku sutkach. A ceny kurde rozstrzał od paru zł do 40-paru, ahh
Ale bardzo polecała (i tu mam z akuku za parę złotych) te takie a la muszle, żeby sutki nie dotykały materiału biustonosza i żeby je nic nie podrażniało. Mówiła że jak krwawiła to to była ulga ogromnaCel95, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Te nakładki powinno się stosować przy konkretnych wskazaniach, tj. wklęsła brodawka, nie każda kobieta ich potrzebuje, paradoksalnie mogą też zaburzać laktację, Hafija ma o tym artykuł. Na ból to raczej polecam lanoline łagodząco i kontrolę prawidłowego przystawiania u CDL
bo może się okazać że dziecko za płytko przystawione i stąd ból, nakładki będą niepotrzebne.
Lola93, Gusia_ lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja mam, bo koleżanka kupiła więcej i mi dała. Ale mówiła że używała swoich parę razy na początku, jak jej krwawiły sutki
Ale bardzo polecała (i tu mam z akuku za parę złotych) te takie a la muszle, żeby sutki nie dotykały materiału biustonosza i żeby je nic nie podrażniało. Mówiła że jak krwawiła to to była ulga ogromna -
Ja kupiłam woreczki bawełniane na wielorazowka.pl na rzeczy dla dziecka i dla siebie pokrowce Rensare z Ikei. Jestem usatysfakcjonowana 😁
Co do położnej, to ja chcę się umówić tylko dlatego, że nie wiadomo co się będzie działo na porodówce jak przyjadę. Ja nie potrzebuję, żeby mnie ktoś za rękę trzymał, ale wiadomo. Może być luźno a może być młyn i wtedy położne idą tam gdzie jest pilna sytuacja. Znam historię znajomej, której poród przyjął mąż, bo obok było coś trudnego pilnego i tam wszyscy siedzieli. Ja i tak obstawiam, że u mnie pójdzie szybko i będzie to niepotrzebne, no ale wolę to zrobić dla komfortu psychicznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:48