CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulację udanych wizyt. ☺️
Ja jutro wizytuję i już się doczekać nie mogę żeby sprawdzić tę naszą główkę.
Brzusie śliczne.
My dzisiaj na zakupach i w Tedi wyłapałam klapki do szpitala za całe 23 zł. Więc stwierdziłam, że jak ktoś tak jak ja na codzień nie chodzi w klapkach to do szpitala na raz warto pomyśleć za takimi.
Wrzucam zdjęcia. Klapki są koloru kawy z mlekiem.
https://ibb.co/gMg9Nz8y
https://ibb.co/V0ZqM1xpElza1234, eeemakarena, Biedronka@, Klaudek11, Werzol lubią tę wiadomość
-
No my też mieliśmy wrzesień/październik z córką ten dluuugi kaszel co obstawiałam krztusiec przecież. Więc niestety z tą sezonowością to ja też bym była ostrożna, moje dzieci właśnie zawsze przywożą coś z wakacji 🫣 a wiadomo, że mała będzie łapać… choć liczę, że przy kp nie będzie tak źle… obym nie była naiwna
-
Biedronka@ wrote:Myślę, że nóżki zawyżają wagę, taką mam nadzieję 🫣🫣
Na wydruku jest +- 300 gram😉😉
Ciekawe jak u Ciebie bejbik urósł, w tym tygodniu wizytujesz?
@Szkodnik na tym etapie co my koło 9-10.04 miała już 2400 gram bejba, ciekawe jak u niej teraz sytuacja będzie wyglądać...wizyta w piątek??😏✊️
Ja mam wizytę za tydzień we wtorek. Mój młody idzie taką połową tabel, które mamy na pierwszej stronie więc na dziś obstawiłabym 2300 – 2500.
Też jestem ciekawa jak u Szkodnika 😉zapowiada się na pierwszego bobaska u nas.Biedronka@ lubi tę wiadomość
-
Właśnie tak o rsv tez slyszalam ale o krztuscu to mało ludzie mówią w okolicy ale to i tak zamówiłam też już szczepienie
-
Nineq wrote:Też mi się wydaje, że długie nóżki robią robotę z wagą. Dziewczyny będą za nim szalały, bo wysoki😅
Ja mam wizytę za tydzień we wtorek. Mój młody idzie taką połową tabel, które mamy na pierwszej stronie więc na dziś obstawiłabym 2300 – 2500.
Też jestem ciekawa jak u Szkodnika 😉zapowiada się na pierwszego bobaska u nas.
Dam Wam znać w piątek, aż się boję 🤯Nineq, Biedronka@ lubią tę wiadomość
-
O kurczę 2700 🫣 Ja miałam niewiele więcej jak się urodziłam 😅
Wiecie co, a ja się zaszczepiłam na tego krztuśca i musiałam być jakaś osłabiona albo coś, bo przecież już mnie męczy i katar zatokowy i kaszel a chyba z 1.5 tygodnia 😖 chciałam sie zaszczepić na rsv, ale patrząc w jakim tempie ja dochodzę do siebie to zaczynam wątpić czy zdążę 😓
Wzięłam się dzisiaj za pakowanie torby w końcu i powiem wam, że zgłupiałam chyba na najprostszym 😅 Podkłady poporodowe vs podpaski poporodowe. Mam chyba po 2 opakowania canpol podkłady i podpaski na noc i na dzień plus te bella mama różowe. Nie wiem ile i co wziąć ze sobą. 🫣 pomóżcie proszę, bo zwariuję 🫣
Biedronka@ lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! 😁 Biedronka u Ciebie to juz kawał chłopa, ale super 😁
Ja mam wizytę jutro rano, ciekawe ile moj mały przybyczył, nie mogę się doczekać i też liczę na dobre wieści 🙂Biedronka@ lubi tę wiadomość
-
Truuskaawka gratuluję udanych prenatalnych!
Biedronka@ już 2700?!ja się z taką wagą urodziłam... 😶🙈
dziewczyny coś się spierdzieliło i nie da się otworzyć tych waszych zdjęć, widzę tylko miniaturki 🤔
Ja po USG 🍒 i wszystko okAle mam za to przeboje z tym KTG 🤦♀️w tym miejscu co chodzę do gina nie robią, bo już niby nie mają sprzętu. U mnie w przychodni w mieście tak samo nie robią, starają się to wprowadzić, ale kiedy to będzie to nie wiadomo 🤦♀️ i nigdzie w mieście KTG nie ma... 🙇♀️ Będę musiała gdzieś do centrum Łodzi chyba jeździć jak tak dalej pójdzie, no załamka. 🤦♀️
Przyszły mi dzisiaj dwie koszule z Dolce Sonno i niestety muszę obie zwrócić, bo wielkie jak namioty 🙈 A niby sugerowałam się tabelką i tym co jest napisane "w biuście" a to wielkie jak nie wiem. Zwrócę i zamówię mniejsze, tylko teraz nie wiem czy brać rozmiar mniejszą M czy rzucić się na S, ale tu się boję, że może być jednak za mała 🙈eeemakarena, Biedronka@, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Alex_92 wrote:O kurczę 2700 🫣 Ja miałam niewiele więcej jak się urodziłam 😅
Wiecie co, a ja się zaszczepiłam na tego krztuśca i musiałam być jakaś osłabiona albo coś, bo przecież już mnie męczy i katar zatokowy i kaszel a chyba z 1.5 tygodnia 😖 chciałam sie zaszczepić na rsv, ale patrząc w jakim tempie ja dochodzę do siebie to zaczynam wątpić czy zdążę 😓
Wzięłam się dzisiaj za pakowanie torby w końcu i powiem wam, że zgłupiałam chyba na najprostszym 😅 Podkłady poporodowe vs podpaski poporodowe. Mam chyba po 2 opakowania canpol podkłady i podpaski na noc i na dzień plus te bella mama różowe. Nie wiem ile i co wziąć ze sobą. 🫣 pomóżcie proszę, bo zwariuję 🫣 -
Revolutionary nie mam od nich nic, to nie pomogę, ale z dr nap jak noszę przed ciążą xs/s ciuchy to brałam ski bo niby mówią żeby brać swój normalny rozmiar…
Moje dziewczyny już te pokolenia szczepione na rotawirusy i jak mieliśmy raz jelitowke to ja żegnałam się z życiem (serio xd), skończyłam na pogotowiu, mąż zdychał w domu dwa dni, młodszej nie było nic, starsza miała lekką biegunkę 🤷♀️ więc no… działało te szczepienie 😆 przywieźliśmy sobie wiruska ze szpitala w Szczecinie z kontroli z małą z tarczycą -
2700 g to obstawiam, że moje dziecko może mieć przy urodzeniu 😅
Alex ja spakowałam 1x podkłady i 1x podpaski, bo tak miałam na liście ze szpitala, którą dawali na szkole rodzenia, jak braknie to mąż dowiezie albo zejdzie do apteki piętro nizej.
Swoją drogą dokończyłam pakowanie wczoraj, nawet przekąski sobie już spakowałam, rożka mi tylko brakuje, ale to teściowa szyje, więc pewnie do końca tygodnia zrobi.Biedronka@, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Revolutionary nie mam od nich nic, to nie pomogę, ale z dr nap jak noszę przed ciążą xs/s ciuchy to brałam ski bo niby mówią żeby brać swój normalny rozmiar…
Moje dziewczyny już te pokolenia szczepione na rotawirusy i jak mieliśmy raz jelitowke to ja żegnałam się z życiem (serio xd), skończyłam na pogotowiu, mąż zdychał w domu dwa dni, młodszej nie było nic, starsza miała lekką biegunkę 🤷♀️ więc no… działało te szczepienie 😆 przywieźliśmy sobie wiruska ze szpitala w Szczecinie z kontroli z małą z tarczycą
no to ja zazwyczaj noszę raczej M, a tu się kierowałam tymi rozmiarami z tabeli, tymczasem koszule wychodzą tak:
https://zapodaj.net/plik-xClWbHL5yy
To pomarańczowe to mniej więcej jak idzie mój brzuch... 🙈 Ta jeszcze spoko bo wiązanie ma, to można ścisnąć trochę, ale ta druga z falbankami na rękawach to już totalnie worek2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Alex ja pakuję ok 10 szt podkładów i 2 paczki podpasek poporodowych.
Staram się mieć to co piszą na stronie szpitala. Jak czegoś braknie to mamy od tego drugie połówki 😁
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Alex ja do walizki spakowałam 5 podkładów i dwie paczki podpasek z Canpola,chociaż na stronie piszą że podpaski poporodowe zapewnia szpital.
Póki co wychodzi na to że spakuje się tylko w walizkę tą średnią z Wittchen. Pakuje też torbę,dodatkowe podkłady,podpaski itp tak żeby mój A. jak będzie do nas przychodził zabierał ją ze sobą i będę podbierać z niej co potrzebuje,żeby nie musiał szukać po szafkach bo z moim szczęściem i tak by nie mógł nic znaleźć 😅
Zastanawiam się tylko czy brać ze sobą te żelowe okłady na piersi i krocze,nie wiem czy na oddziale jest jakaś lodówka żeby to ewentualnie schłodzić. No i nie wiem czemu jakaś myśl świta w głowie czy ktoś tego nie podbierze wtedy 😅
Widzę że bierzecie rożki ze sobą,ja nie planowałam brać,nie wiem do czego miałby nam się tam przydać i nie wymagają go. Szpital daje swój w prezencie.Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Nie biorę rożka, bo u nas też dają. Biorę tylko ciuszki i lekki kocyk, bo kocyka nie dają a w dzień wolę bobasa w kocyku
Co do tych żelowych kompresów, to moim zdaniem włóż do torby co mąż Ci przywiezie, bo nie wiesz czy będą Ci w pierwszych dobach potrzebne. Ja tak naprawdę potrzebowałam ich w nawale. Raz to było w 4 dobie, a drugi w drugiej - akurat jak wracaliśmy do domu. Więc moim zdaniem nie jest to jakiś must have od razu
Truuskaawka lubi tę wiadomość
-
Ja mam 3 paczki podpasek z canpola. Tam jest po 8 sztuk. Dwie wezmę do szpitala. Maz najwyżej dowiezie trzecią.
Ja nie umiem zebrać myśli zeby tą torbę spakować. Mam naszykowany antyperspirant w kremie ,tusz do rzęs,kredkę do brwi,talerz,sztućce i kubek. To by było na tyle -
U mnie w szpitalu jest lista i tego będę się trzymać.
Żadnych podkładów ani podpasek nie biorę bo oni wszystko zapewniają. Dla dziecka też nie biorę nic oprócz jakiś śpiochów po urodzeniu.
Lekarka dzisiaj stwierdziła że zaklinam rzeczywistość 😂😂 mówiąc że jeszcze mam czas na spakowanie torby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 18:40
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙